05 Kasım 2008, Çarşamba 15:52:23

Hava-İş imza toplamaya başladı

Hava-İş Sendikası, THY Çağrı Merkezi’nin taşeronlaştırılma kararına karşı Tüyap’ta imza kampanyası başlattı. Kampanyanın beşinci gününde yaklaşık bin imza toplayan Hava-İş’e diğer sendikalar da destek veriyor.
  • Ben şunu anlamıyorum: Türkiye'de Sümerbank, Petrol Ofisi, Türk Telekom vs. özelleştirilip satılırken, çalışanları sokağa atılırken hiç kimsenin sesi çıkmıyor, ama THY'nin küçük bir kısmı özelleşti diye ortalık karışıyor. THY'nin bu diğer stratejik şirketlerden farkı nedir? Sadece torpilli çalışanlarımı? Yoksa eski ve yeni siyasilerin çiftliği olması mı? Bi THY'li çıkıp izah ederse sevinirim.
  • sevğili arkadaşlar: bizim yirmi yıllık sendika ağamız atilay paşa tam kendi ağalık anlayışına uyğun bir yöntemle ,çoktan işleri işveren tarafından bitirilmiş call center emekcilerini sözde kurtarmaya çalışıyor.haberi yok mu acaba şu günlerde yer işletmeninde satıldığından.gerçi ağa için bir şey fark etmez bir standa yer işletme için beyazıt meydanına açar. ağamızın hayatı ŞOOV yapmak..hepimize geçmiş plsun. sayğılar....

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları’nın çağrı merkezini taşeronlaştırma kararına direnmeye devam ediyor. Daha önce farklı platformlarda özelleştirmeye destek arayan Hava-İş, bu kez Tüyap kitap fuarındaydı. Bu yıl 1-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Tüyap kitap fuarında Hava-İş, özelleştirme karşıtı imza kampanyası başlattı.

Tüyap’ta ilk kez stand açan Hava-İş, çağrı merkezinin kapatılmasına yönelik THY Yönetimi’nin aldığı kararı afişlerle duyurdu.

Çağrı merkezinin kapatılmamasını isteyen Hava-İş, Tüyap’taki standını ziyaret eden kişilere konuyu anlatarak, ziyaretçilerden kendilerine imza ile destek vermelerini istiyor.

Sendika’nın 1 Kasım’da başlattığı kampanyada toplanan imza sayısı bine yaklaşırken, Tüyap’ta standı bulunan Eğitim-Sen ve Emekli-Sen Sendikaları da çağrı merkezinin özelleştirilmesine karşı imza toplayarak Hava-İş’e destek oluyor.

Hava-İş ayrıca, “Yorgun uçmak istemiyorum” kampanyası ile ilgili de broşür dağıtarak, ziyaretçilere uçuş güvenliğinin tüketici hakkı olduğunu ve uçucu ekiplerin yorgunluğunun, uçuş emniyetine etkilerini anlatıyor.

Ayrıntılar bu akşam 20.00'da Airport TV Ana Haber Bülteni'nde olacak...

Hava-İş imza toplamaya başladı

Yorumlar

Volvo ~ 15 yıl önce
Ben şunu anlamıyorum: Türkiye'de Sümerbank, Petrol Ofisi, Türk Telekom vs. özelleştirilip satılırken, çalışanları sokağa atılırken hiç kimsenin sesi çıkmıyor, ama THY'nin küçük bir kısmı özelleşti diye ortalık karışıyor. THY'nin bu diğer stratejik şirketlerden farkı nedir? Sadece torpilli çalışanlarımı? Yoksa eski ve yeni siyasilerin çiftliği olması mı? Bi THY'li çıkıp izah ederse sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 15 yıl önce
sevğili arkadaşlar: bizim yirmi yıllık sendika ağamız atilay paşa tam kendi ağalık anlayışına uyğun bir yöntemle ,çoktan işleri işveren tarafından bitirilmiş call center emekcilerini sözde kurtarmaya çalışıyor.haberi yok mu acaba şu günlerde yer işletmeninde satıldığından.gerçi ağa için bir şey fark etmez bir standa yer işletme için beyazıt meydanına açar. ağamızın hayatı ŞOOV yapmak..hepimize geçmiş plsun. sayğılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000