12 Eylül 2014, Cuma 10:54:38

HAVA-İŞ İLE THY TEKNİK ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Hava-İş Sendikası, THY Teknik A.Ş. yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantıda personelin çalışma şartları masaya yatırıldı.
  • Şu thy de komple özelleşsede (özerk değil) kurtulsak bu muhabetten artık.
  • Ne yalamalığı pardon. Sadece özel sektörde çalışan biri olarak gözünüz doysun diye yazdım. Zararsınız bu şirketlere. Allahtan gerçekten dikkatli ve iyi niyetli çalışanlarda var orda da iş çıkıyo. Sizin gibilerde bian evvel kovulsada thy nin kalitesi artsa
  • Arkadaslar bunların hepsi EMEK düsmanı.Cemil rumuzlu arkadaşın dedigi gibi HAVA CIVA -İŞ.CELIK COMAK İS Cok tecrubeliler fero 2.5 yillik her zor zamana kacar izin .tasınma tatil.Seni hic unutmayacağiz okul arkadaşıni sekreter yaptın kaç ay kaldı sube secimine .Yöneticilerin kız serhat fedain bize faydasi yok ne ış yaparlar.Emanet mikser ahlakı olsa cektirir gider işverenin izin verdiğibkadar sendikacı.Arkadaşlar iş kolu ne olursa olsun birlik olmalıyızda ne oldu işveren ilk ilani verince ayakları kıçına değenler aldınızmı
  • Biz tekisyenler daha az nöbete geldiğimiz günleri çok aramayız ama siz torpille haketmediği yerlerde bulunan teknik a.ş yöneticileri o daha az nöbete gelen teknisyenleri çoooook ararsınız, tabi o zaman hala o makamları işgal ediyor olursanız.
  • Uçak teknisyenlerine birşey olmaz korkmayın teknikten ayrılanı havada kapıyorlar, öyle ki katara artık bizim adamlarımızı almayın demek zorunda kalmışlar, önemli olan teknisyenin hadi hadiciliği bırakıp işini düzgün yapmaya başlaması.
  • Arkadaşlar çok çalışmak önemli değil.verimli çalışmak önemli.işe geleceğiz 1 iş yapıp 5 item yazıp eve gideceğiz .uçak yerinde sayacak bu kadar basit.görmediklerimizi bundan sonra item e dökeceğiz.bütün arkadaşlarımın bunu uygulamasını rica ediyorum.Hak aramak bu ulkede yalan.hele bu hukumet varsa hepten yalan..
  • Ey teknik a.ş yöneticileri şimdi iktidar elinizde her türlü nimetinden faydalanıyorsunuz ama iktidarı kaybedince ne olacağınızı da düşünün biraz, bu vicdansız işçi düşmanlığınızın bedelini elbette ödeyeceksiniz.
  • Bu hava iş görüş belirtmekten başka ne iş yapar ki, En mantıklısı dava sonucu metal çıkarsa diske bağlı sendikaya geçmek, böylece hem hava iş hem çelik iş havalarını alırlar, hemde daha düzgün bir sendikamız olur.
  • sektörüde biliyorum teknik te işlerin nasıl yürüdüğünüde arabbb. bana laf yetiştirecegine dediğimi yapmaya başlasan ii olur.yaklaşık 15 yıldır teknisyenim vede senin o yürüdüğün 2 hangar da tahmin edemeyecegin kadar calıstım.
  • Simdi hava isin yapmis oldugu bu aciklama ne, thy tekniğe sitemde bulunmaktan baska bi sey varmi bu aciklamanin icinde. Aycin hava isi degil artik bu, bu hava is isveren ne derse onaylayan bi hava is. Isveren karar aliyo,hava is onayliyo.bakin gorun 2 haftada bir nobet kalir hic bir degisiklik olmaz. Sabiha gokcende cok daha iyi valla,7-4 calis,3 haftada birde nobete gel o kadar.valla biz tk calisanlari olarak,en azindan benim cevremdekiler celik ise sicak bakmaya bile basladilar soyleyim,mahkeme ulastirma is kolu cikmasin diye dua ediyo millet hava is haberin olsun. Gunden gune batiyosun hava is

Hava-İş Sendikası, THY Teknik A.Ş. yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantıda personelin çalışma şartları masaya yatırıldı.

Hava-İş, yapılan toplantı sonrası üyelerini bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı. 

İşte Hava-İş tarafından yayınlanan o açıklama:

"9 Eylül 2014 tarihinde Teknik A.Ş. tarafından yapılan duyuru sonrası Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu adına görevlendirdiğimiz yöneticilerimiz ile Teknik A.Ş. yetkilileri bir araya gelip görüşmüşlerdir. Bu görüşme esnasında alınan bilgiler ve 10 Eylül 2014 tarihinde Teknik A.Ş. yöneticilerinin üyelerimize yaptıkları açıklamalar sonrası, üyelerimizden de geri dönüşler aldık. 11.09.2014 tarihinde ise saat 15:00’da Teknik A.Ş. temsilcilerimizle Sendikamızda toplantı gerçekleştirdik.

Toplantı sonrası alınan ve Teknik A.Ş. yönetimine de iletmiş olduğumuz ortak karar ve çekinceleri aşağıda siz değerli üyelerimizin bilgisine sunuyoruz.

1 - Teknik A.Ş. 4. Dönem TİS Madde 47’ye göre çalışma saatleriyle ilgili değişiklikler aybaşlarında ilan edilir hükmü gereğince 09.09.2014 tarihinde yapmış olduğunuz duyuru TİS'e aykırı olup tarafların bunu müzakere etme yetkisi bulunmamaktadır.

2 - Teknik A.Ş.’de çalışan tüm personele farklı çalışma düzenlerinin uygulanması iş barışını zedeleyecek ve eşitlik ilkesine aykırı bir durum oluşturacaktır.

3 - Gece vardiyası kaldırıldığında gece oluşması muhtemel yapılması gereken işleri kimin ve hangi çalışma koşullarına tabi olarak yapacağına dair kesin bir açıklama gerekmektedir.

4 - Örnek olarak ele alınacak olursa 07:00-15:00 vardiyası için 06:30’da kart basılması uygulamasının ve hazırlık zamanı olarak nitelendirilen aradaki yarım saatlik farkın mesai saati kabul edilip edilmeyeceğinin daha önce benzer konu ile ilgili Hava-İş yönetimi tarafından açılan davanın Hava-İş lehine sonuçlanması karşısında uygulama mevzuata aykırıdır.

5 -Teknik A.Ş. personelinin Habom' da çalıştırılması ile ilgili; İşveren işçisini başka bir işverenin işinde çalıştıramaz. Böyle kabul etmesek bile İş Kanununun 66. Maddesi " b"  bendine göre işyeri dışında başka bir yerde çalıştırmalarda yolda geçen sürelerin günlük çalışma sürelerinden sayılması gerekmektedir. Ayrıca 4.Dönem TİS 54. Maddesi kapsamına girebilecek bir uygulama söz konusudur. İşçilerin bu konudaki mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.

6 - Yaptığımız görüşmeler neticesinde ayda 1 yapılan Cumartesi nöbetinin 2 ye çıkarılmasının işçilerin moral ve motivasyonunu bozacağı görülmüştür. Çalışma şartlarını da ağırlaştıracağını düşündüğümüz yapılması planlanan bu düzenlemenin belirttiğimiz hususlar dikkate alınarak yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Vardiya değişikliği ile ilgili görüşlerimiz yukarıdaki maddelerde olduğu gibidir.
"

HAVA-İŞ İLE THY TEKNİK ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şu thy de komple özelleşsede (özerk değil) kurtulsak bu muhabetten artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne yalamalığı pardon. Sadece özel sektörde çalışan biri olarak gözünüz doysun diye yazdım. Zararsınız bu şirketlere. Allahtan gerçekten dikkatli ve iyi niyetli çalışanlarda var orda da iş çıkıyo. Sizin gibilerde bian evvel kovulsada thy nin kalitesi artsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umut ~ 10 yıl önce
Arkadaslar bunların hepsi EMEK düsmanı.Cemil rumuzlu arkadaşın dedigi gibi HAVA CIVA -İŞ.CELIK COMAK İS Cok tecrubeliler fero 2.5 yillik her zor zamana kacar izin .tasınma tatil.Seni hic unutmayacağiz okul arkadaşıni sekreter yaptın kaç ay kaldı sube secimine .Yöneticilerin kız serhat fedain bize faydasi yok ne ış yaparlar.Emanet mikser ahlakı olsa cektirir gider işverenin izin verdiğibkadar sendikacı.Arkadaşlar iş kolu ne olursa olsun birlik olmalıyızda ne oldu işveren ilk ilani verince ayakları kıçına değenler aldınızmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mro ~ 10 yıl önce
yahu birazda iş yapın. sendika sendika yediniz bitirdiniz şirketi. doymadı gözünüz. tertemiz ortamlarda son teknoloji iş imkanınız var hala sendika grev muhabbeti. çalışmak isteyenleri soğutmayın bu şirket herkese lazım. belliki yükünü tutmuşun bırakta gençlerde hayatını kursun çalıştığı şirketi batmasın.
çok bilene ~ 10 yıl önce
yalamalığın yeri burası değil..
Çok ararsınız ~ 10 yıl önce
Biz tekisyenler daha az nöbete geldiğimiz günleri çok aramayız ama siz torpille haketmediği yerlerde bulunan teknik a.ş yöneticileri o daha az nöbete gelen teknisyenleri çoooook ararsınız, tabi o zaman hala o makamları işgal ediyor olursanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 10 yıl önce
Uçak teknisyenlerine birşey olmaz korkmayın teknikten ayrılanı havada kapıyorlar, öyle ki katara artık bizim adamlarımızı almayın demek zorunda kalmışlar, önemli olan teknisyenin hadi hadiciliği bırakıp işini düzgün yapmaya başlaması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sdfse ~ 10 yıl önce
valla teknikten gelenleri tercih eden özel şirket kalmadı o dediğin çok eskilerde adam yokluğundaydı. bu şartlarda hala teknikten ayrılanaözel sektör aman ha diyor bilmem anlatabildinmi
kabiniçi ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar çok çalışmak önemli değil.verimli çalışmak önemli.işe geleceğiz 1 iş yapıp 5 item yazıp eve gideceğiz .uçak yerinde sayacak bu kadar basit.görmediklerimizi bundan sonra item e dökeceğiz.bütün arkadaşlarımın bunu uygulamasını rica ediyorum.Hak aramak bu ulkede yalan.hele bu hukumet varsa hepten yalan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gören göz ~ 10 yıl önce
görmediklerimiz derken??????
abi ~ 10 yıl önce
ufak seylerı gormeye gormeye buralara geldı tutatacaksın havadan cıvadan da kalsa ucagı o zzaman teknısyenn kıymetını anlarlar bu eskı ucak bızım kafanız yuzunden buralara geldı.. sen unoya bın adam audı a4 lere jettalara bınsın ee sızı daha cook severler.
dscs ~ 10 yıl önce
sizin gibi teknisyenleri görmek istemiyoruz. gidin başka yerde iş bulun. sizin yerinize binler bu işi yapmaya talip. hazır dökümandan basit bi iş yapıyosunuz oda ağır geldiyse bırakında işini, şirketini sevenler gelsin
kabinpeachi ~ 10 yıl önce
6 ayda uçak teknisyeni olan ingilizce bilmeyen lisanssız adam kalmış bize gidin diyor. aslan sen kısa şortla gezerken biz buradaydık. sonradan gelen ilk gider.
Ali ~ 10 yıl önce
Ey teknik a.ş yöneticileri şimdi iktidar elinizde her türlü nimetinden faydalanıyorsunuz ama iktidarı kaybedince ne olacağınızı da düşünün biraz, bu vicdansız işçi düşmanlığınızın bedelini elbette ödeyeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 10 yıl önce
Bu hava iş görüş belirtmekten başka ne iş yapar ki, En mantıklısı dava sonucu metal çıkarsa diske bağlı sendikaya geçmek, böylece hem hava iş hem çelik iş havalarını alırlar, hemde daha düzgün bir sendikamız olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A/C TECHNICIAN ~ 10 yıl önce
sektörüde biliyorum teknik te işlerin nasıl yürüdüğünüde arabbb. bana laf yetiştirecegine dediğimi yapmaya başlasan ii olur.yaklaşık 15 yıldır teknisyenim vede senin o yürüdüğün 2 hangar da tahmin edemeyecegin kadar calıstım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 10 yıl önce
daha türkçe konuşmayı bilmediğine göre ingilizcenin de iyi olması mümkün değil. sen yıllar geçse de aynı işten ötesini yapamayan gününü yatarak geçiren birisin bunu anlamak zor değil. revizyondaysan muhtemelen hala panel söküyorsundur :d
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Simdi hava isin yapmis oldugu bu aciklama ne, thy tekniğe sitemde bulunmaktan baska bi sey varmi bu aciklamanin icinde. Aycin hava isi degil artik bu, bu hava is isveren ne derse onaylayan bi hava is. Isveren karar aliyo,hava is onayliyo.bakin gorun 2 haftada bir nobet kalir hic bir degisiklik olmaz. Sabiha gokcende cok daha iyi valla,7-4 calis,3 haftada birde nobete gel o kadar.valla biz tk calisanlari olarak,en azindan benim cevremdekiler celik ise sicak bakmaya bile basladilar soyleyim,mahkeme ulastirma is kolu cikmasin diye dua ediyo millet hava is haberin olsun. Gunden gune batiyosun hava is

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000