10 Nisan 2013, Çarşamba 14:28:38

HAVA-İŞ GREV KARARI ASTI

Hava-İş Sendikası ile Türk Hava Yolları arasında uzun bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamayınca, sendika greve gitme kararı aldı. Grev Kararı, THY Genel Müdürlük Binası'na asıldı...
  • THY kendi klasmaninda en fazla kaza yapan havayolu sirketlerinden birisi. Hamdolsun uzunca bir donemdir yok. Allah vermesin. Bu kadar kar kis demeden calisan bay cok bilmis teknik elemanlar ve ucucular. Kazalarin en buyuk sebebi sizlersiniz. THY den daha buyuk ve daha eski olup hic kazasi olmayan -Masallah- havayollari var. Biraz utanin. Hep siz iyisiniz. Hep siz calisiyorsunuz. Hep yoneticiler hatali. Hep daha fazlasini hakediyorsunuz. Gidin Allahaskina. Aslanin olmadigi yerdeki tilkiyi andiriyorsunuz. Dunyadaki yeriniz kaza ile olculur. O da belli.
  • BU ŞİRKETİ BU DURUMA PRİM ALAN 60 TANE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GETİRDİ TABİİ. KARDA KIŞTA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞAN ONLARDI.. ÇALIŞANLAR NE İŞ YAPTIKİ... KAR YAPTIK DEMEYE GELİNCE MANGALDA KÜL BIRAKMIYORSUNUZ. O ZAMAN ÇALIŞANINDA HAKKINI VERİN.
  • fırça bıyıklar iş başında!!
  • bunların hepsini kapı önüne koyup yabancı alacaksın ki görsünler grevi..hem o kadar parayı cebe indir hemde hainlik yap...topunu işten atacaksın..sanki bulunmaz hint kumaşısınız
  • Bugüne kadarki kaosa sebep olanlar, başta Topçu ve Temel, sendikada Atilay ve Yağcı görevden alınsınlar. Yeni gelenler 305 kişiyi işe alsın. Ne tükürdüğünü yalamak ve yalatmak kalır ne de geçmişten kaynaklanan intikam ve öç alma duyguları. Zaten iki tarafta yıllarca yediler, içtiler birazda hazmetsinler. Başka türlü bir çözüm göremiyorum. İki tarafta birbirine hırlaşıp duracak yıllar boyu. Bu süreci iyi yönetemediler, hep birilerinin arkasına saklanıp birbirlerine salvolar atıp tuttular. Bence bu kitle bu yönde bir çözüme odaklansın. Eskiyen ve yıpranan yüzler değiştirilsin. Başka çözüm göremiyorum. Burası er meydanı değil ki yenmek yenilmek havasına sokuldu iş.
  • COK AZ DA OLSA HEVESLENEN VARSA BOSUNA UMUTLANMAYIN, %99.9 THY PERSONELI MEVCUT SARTLARDA GREVE FILAN GITMEZ... ZATEN BU KONUSULAN 305 KISI DE ATILLA AYCININ GAZINA GELIP PISMAN OLANLAR...SAYI NEDEN SADECE 305? CUNKU 6000 DEN FAZLA PERSONELI OLAN UCUSTAN SADECE 305 KISI KANDIRILDIGINI FAKEDEMEDI DE ONDAN... BIRAKIN ALINAN MAAS VE DIGER HAKLARI, THY DE CALISYOR OLMAK BILE BIR GURUR IKEN 3-5 YOLDASIN KISISEL HESABI ILE AKLI BASINDA 16.000 KISI GREVE EVET DEMEZ...
  • orada burada, bu tip haberlerin altına kocaman harflerle greve hayır yazan sevgili kardeşlerimize şunu hatırlatmakta büyük fayda var: eğer grevde işe giderseniz (ki ilk gün gitmeniz yeterli. çünkü greve sonradan katılamazsınız) grev sonunda imzalanacak toplu iş sözleşmesinden faydalanamazsınız. Yani toplu iş sözleşmesi olmadan çalışmak zorunda kalırsınız. Ha tabi bi de zam ve maaş farkı alamazsınız. ikramiye, değiştirilemeyen boş gün, haftalık aylık yıllık uçuş limitleri, hiçbiri olmadan. Bilin de. Bugüne o kadar laf ettiniz şu sendikaya ama biriniz de gidip sendikadan ayrılmak için dilekçe vermediniz. Niye la? onursuz musunuz siz?
  • Arkadaşlar hakkımızı savunmayıp ne yapacağız. Greve evet tabiki. Uçuş süreleriniz dinlenme saatleriniz gerçekleştirdiğiniz uçuşlarımızın gözükmemesi kesintiye uğraması hasta hasta uçuşlara gitme baskısı en önemlisi o 305 arkadaşımızın işe geri dönememesi memnun musunuz? Hak yiyenin yanına kalmaz. Hakkımızı koruyalım sendikayı sev sevme birlik olalım hakkımızı arkadaşlarımızı koruyalım kokpit ekibindende aynı desteği bekliyorum hepimiz biriz
  • hep senmi korkutacaksın yönetim birazda çalışanlar korkutsun seni.. uykun kaçsın uyuyama.. çiğnediğin haklar aklına gelmesede yayıldığın koltuk kayarsa görürsün.
  • KORKAKLAR korkmaya devam edin siz.. gun gelir devran doner...asıl o zaman korkun işte...

Sendika merkezinde basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Atilay Ayçin, THY yönetimini, Bakan Mehmet Şimşek'i ve hükümeti çok sert sözlerle eleştirdi.

Hava-İş Sendikası'nın Bakırköy'deki merkezinde düzenlenen toplantıda basın mensupları ve sendika üyeleriyle bir araya gelen Ayçin, alınan grev kararı ve uygulanmasına yönelik açıklamalar yaptı. THY yönetimi ile sendika arasındaki 24. Toplu İş Sözleşmesi'nde işverenin uzlaşmaz tavır gösterdiğini savunan Ayçin, 14 bin üyesi bulunan sendikanın grev kararı aldığını söyledi. Sendika olarak grevi amaç edinmediklerini söyleyen Ayçin, bu konuda kamuoyunda farklı söylentiler oluşturularak kamuoyunun buna inandırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

BAKAN ŞİMŞEK’E BÜYÜK TEPKİ!

THY'nin tutumun ardında onu yalnız bırakmayanların bulunduğunu ve THY yönetiminin de onlara güvendiğini ileri süren Ayçin, "Görüyoruz ki THY yönetimin arkasında 'THY yalnız değildir' diyen Bakan Mehmet Şimşek ve Hükümet var. Hangi demokratik ülkede bir bakan bir özel havayolu şirketinin patronun yanında işçilerin haklarını tehdit eder vaziyette tavır alabilir, alırsa da bir gün sonra istifa etmek zorunda bırakılır" dedi.

“BAŞTA BAŞBAKAN OLMAK ÜZERE...”

Konuşmasında hükümeti de sert sözlerle eleştiren Ayçin, daha önce grev yüzünden işten çıkarılan işçilerin geri alınmaması durumunda sözleşme yapılmayacağını söyledi. Ayçin, "Bir kez daha ifade etmek istiyorum. 305 kişi işe dönmezse bu sözleşme bitmez. Bunu çok anlaşılır bir şekilde söylüyorum" ifadesini kullandı.

Ayçin ayrıca, Başbakan'a da seslenerek, "Başbakan, başta sen olmak üzere bakanlar kurulunu, hükümetini, iktidarını ve atadığın THY yönetimini mahkemelerin verdiği kararlara saygılı davranmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“SÖZ NAMUSTUR, NAMUSUNUN ARKARASINDA DUR!”

Ayçin, konuşmasında THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya da seslenerek "Delikanlı, sözünün eri, yürekli, adam gibi adam, çocuğuna baba dedirten adam, alnı secdeden 5 vakit sözde kalkmayan adam, mahkeme kararlarını temyize göndermeyeceğim dedin. Sözünün arkasında dur, söz namustur, namusunun arkasında dur" çağrısında bulundu.

Ayçin, 305 kişinin yeniden işlerine dönmeleri durumunda her türlü görüşmeye ve tartışmaya hazır olduklarının da altını çizdi. Ancak, görüşmeler için THY yönetimine çağrı yapmayı da ihmal etmeyen Ayçin, gurur ve öfke ile hareket etmeden çözüm bulunması mesajı verdi. Çözüm bulunmaması yönündeki tavırların sonuçlarına herkesin katlanacağını belirten Ayçin, "Ancak, çözmezseniz ucu nereye giderse oraya gidecek. Bana kimse bunun hesabını soramaz. Olabilecek her türlü olumsuzluğun sebebi hükümettir ve onların atadığı THY yönetimidir" şeklinde konuştu.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin başta olmak üzere çok sayıda sendikalının katılımıyla alınan grev kararı THY Genel Müdürlük Binası'na asıldı.





























HAVA-İŞ GREV KARARI ASTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (116)

SAKI ~ 11 yıl önce
THY kendi klasmaninda en fazla kaza yapan havayolu sirketlerinden birisi. Hamdolsun uzunca bir donemdir yok. Allah vermesin. Bu kadar kar kis demeden calisan bay cok bilmis teknik elemanlar ve ucucular. Kazalarin en buyuk sebebi sizlersiniz. THY den daha buyuk ve daha eski olup hic kazasi olmayan -Masallah- havayollari var. Biraz utanin. Hep siz iyisiniz. Hep siz calisiyorsunuz. Hep yoneticiler hatali. Hep daha fazlasini hakediyorsunuz. Gidin Allahaskina. Aslanin olmadigi yerdeki tilkiyi andiriyorsunuz. Dunyadaki yeriniz kaza ile olculur. O da belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik emekçi ~ 11 yıl önce
BU ŞİRKETİ BU DURUMA PRİM ALAN 60 TANE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GETİRDİ TABİİ. KARDA KIŞTA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞAN ONLARDI.. ÇALIŞANLAR NE İŞ YAPTIKİ... KAR YAPTIK DEMEYE GELİNCE MANGALDA KÜL BIRAKMIYORSUNUZ. O ZAMAN ÇALIŞANINDA HAKKINI VERİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fırça ~ 11 yıl önce
fırça bıyıklar iş başında!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 11 yıl önce
ya kafadaki örtülmesi gereken kıllar ya da bıyıklar..kıldan tüyden baska bir şeye aklı eremeyen bir beyinin ürünü şu kıytırık 4 kelimeli cümle.içi fikirsiz,boş,alakasız ve zavallı duran,en kötüsü zavallılığından bir haber sırıtan
int1 ~ 11 yıl önce
bunların hepsini kapı önüne koyup yabancı alacaksın ki görsünler grevi..hem o kadar parayı cebe indir hemde hainlik yap...topunu işten atacaksın..sanki bulunmaz hint kumaşısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKİNK ~ 11 yıl önce
ARKADAŞIM KONUYA YADA ŞİRKETE NE KADAR HAKİM OLDUĞUNDA ORTADA. BUGÜNE KADAR GELEN YABANCILARI GÖRDÜK ELLERİNDE AKŞAMA KADAR BİR ITEMLA DOLAŞTILAR BİR İŞ YAPMADAN. KEŞKE ŞİRKET ÖYLE BİR HATA YAPSA... BİZİM DE EKMEĞİMİZE YAĞ SÜRER. O ZAMAN BİR UÇAK BİLE KALKMAZ BU ŞİRKETTE...
teknik emekçi ~ 11 yıl önce
bu şirket senin gibileri çok gördü,, siz ne iş yapıyorsunuzki topkapıdan adam getirtir yaptırırım diyenleri de ve şirketi milyon dolar zarara uğratanlarıda.. bunlar iş bilmeme halleridir. havacılığı sanayi ustalığı ile karıştırma basitliğidir.
teknikmişşş ~ 11 yıl önce
yaaa yan gelip yatıp o kadar para alırsınız hala ağlarsınız..geri dönüp gelen uçağın haddi hesabı yok...oturun adam gibi işinizi öğrenin sonrada grev muhabbeti yaparsınız...
teklif ~ 11 yıl önce
Bugüne kadarki kaosa sebep olanlar, başta Topçu ve Temel, sendikada Atilay ve Yağcı görevden alınsınlar. Yeni gelenler 305 kişiyi işe alsın. Ne tükürdüğünü yalamak ve yalatmak kalır ne de geçmişten kaynaklanan intikam ve öç alma duyguları. Zaten iki tarafta yıllarca yediler, içtiler birazda hazmetsinler. Başka türlü bir çözüm göremiyorum. İki tarafta birbirine hırlaşıp duracak yıllar boyu. Bu süreci iyi yönetemediler, hep birilerinin arkasına saklanıp birbirlerine salvolar atıp tuttular. Bence bu kitle bu yönde bir çözüme odaklansın. Eskiyen ve yıpranan yüzler değiştirilsin. Başka çözüm göremiyorum. Burası er meydanı değil ki yenmek yenilmek havasına sokuldu iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV OLMAZ ~ 11 yıl önce
COK AZ DA OLSA HEVESLENEN VARSA BOSUNA UMUTLANMAYIN, %99.9 THY PERSONELI MEVCUT SARTLARDA GREVE FILAN GITMEZ... ZATEN BU KONUSULAN 305 KISI DE ATILLA AYCININ GAZINA GELIP PISMAN OLANLAR...SAYI NEDEN SADECE 305? CUNKU 6000 DEN FAZLA PERSONELI OLAN UCUSTAN SADECE 305 KISI KANDIRILDIGINI FAKEDEMEDI DE ONDAN... BIRAKIN ALINAN MAAS VE DIGER HAKLARI, THY DE CALISYOR OLMAK BILE BIR GURUR IKEN 3-5 YOLDASIN KISISEL HESABI ILE AKLI BASINDA 16.000 KISI GREVE EVET DEMEZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 11 yıl önce
THY de çalışıyor olmak evet bir gururdur, ama hak ve emek mücadelesi de bir gururdur. Ancak bu duygusal söylemler karnınızı doyurmaz, emeğinizi satarsınız paranızı alırsınız; bu mücadelede içinde olanları aşağılamak adına yaptığınız yoldaş yakıştırması da onurlu bir kavramdır, yandaş, yalaka olmaktan iyidir.
grev olur da ~ 11 yıl önce
orada burada, bu tip haberlerin altına kocaman harflerle greve hayır yazan sevgili kardeşlerimize şunu hatırlatmakta büyük fayda var: eğer grevde işe giderseniz (ki ilk gün gitmeniz yeterli. çünkü greve sonradan katılamazsınız) grev sonunda imzalanacak toplu iş sözleşmesinden faydalanamazsınız. Yani toplu iş sözleşmesi olmadan çalışmak zorunda kalırsınız. Ha tabi bi de zam ve maaş farkı alamazsınız. ikramiye, değiştirilemeyen boş gün, haftalık aylık yıllık uçuş limitleri, hiçbiri olmadan. Bilin de. Bugüne o kadar laf ettiniz şu sendikaya ama biriniz de gidip sendikadan ayrılmak için dilekçe vermediniz. Niye la? onursuz musunuz siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar hakkımızı savunmayıp ne yapacağız. Greve evet tabiki. Uçuş süreleriniz dinlenme saatleriniz gerçekleştirdiğiniz uçuşlarımızın gözükmemesi kesintiye uğraması hasta hasta uçuşlara gitme baskısı en önemlisi o 305 arkadaşımızın işe geri dönememesi memnun musunuz? Hak yiyenin yanına kalmaz. Hakkımızı koruyalım sendikayı sev sevme birlik olalım hakkımızı arkadaşlarımızı koruyalım kokpit ekibindende aynı desteği bekliyorum hepimiz biriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korku imparatorluğu ~ 11 yıl önce
hep senmi korkutacaksın yönetim birazda çalışanlar korkutsun seni.. uykun kaçsın uyuyama.. çiğnediğin haklar aklına gelmesede yayıldığın koltuk kayarsa görürsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev sonrası yorum ~ 11 yıl önce
KORKAKLAR korkmaya devam edin siz.. gun gelir devran doner...asıl o zaman korkun işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000