22 Temmuz 2008, Salı 16:53:09

Hava-İş gizli eylem çağrısı yaptı

Kaptan Pilot Bahadır Altan’ın THY’deki görevine son verilmesinin ardından Hava-İş ile THY arasındaki ipler geriliyor. Hava-İş bir bildiri yayınlayarak kendisini kötü hisseden pilotların uçmamalarını istedi. İşte ayrıntılar.
  • bir günde adam gibi bi İŞ BIRAKMA EYLEMİ yaptırın kendinizi riske atacak işçinin gücünü ve hakkını gösterecek.grev kararını asıyor gibi yapıp yemekte sözleşme bağlıyorsunuz sonrada işçinin karşısına geçip ağlıyorsunuz.daha önce insanlar haksız yere işten çıkartılırken nerelerdeydiniz?o listeleri siz beraber yapmadınız mı?çok yakında sizin saltanatınızda bitecek bu işi adam gibi yapacak okumuş birileri gelecek.artık size kimse inanmıyor,yalancı çobanlar.
  • Hava-iş sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder.Yüzlerce üyeniz 2003 yılından beri THYAKP yönetimi tarafından haksız yere ve zorla emekli edilirken veya işten atılırken neredeydiniz?
  • ışveren kışılerı ızmır ankaradan adanadan.torunlu taın yaparken sendıkanın hıc eylem pılanı aklına gelmıyor pılot olunca eylem pılanı anlamsız yersız.
  • Artık sendikanın gücü kalmadı.Ne yapsa boş.Direttikleri konularda şirketlere söz geçiremiyorlar.Ne diyelim son can çekişmeleri..
  • şu saatte uçuştan geldim başlatmayın sendike mendika.inanmayın bunların yalanlarına . satarlar yalnız kalırsınıız.işinize bakın arkadaşlar.
  • bu benim memleketim olamaz .memleketim kimlere emanet.türkiyenin ulusal hava yolu bu halde olmamalıydı . yüce ulusum tüyü bitmemiş yetimin hakkını pervasızca yok etmeye çalışan bu mihraklara gereken cevabı verecektir.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
  • Tit rumuzlu kişi acaba ne yaptığını sanıyor...bilincini yitirmiş bir haldesin...savaş mı çıktı anlamadık...psikolojik sorunlarınızı başka konu başlığı altında yansıtsanız daha iyi olur...ama en yakın zamanda bir doktora görünün...travmanız ciddi olabilir...
  • HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ.HEPİMİZ TÜRKÜZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
  • Yorumunuz... hepimiz bahadır altanız. çünkü bugünümüze yarınımıza onurumuza sahip çıkıyoruz.
  • BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN.BUNLAR SON CAN ÇEKİŞMELER.SONA GELDİ SENDİKA ELİ KOLU BAĞLI.

THY yöneticilerinin cezaya, tayine, işten çıkarmalara dayalı, çalışanları yok sayan uygulamaları, en son 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ve şirket Uçuş Operasyon El Kitabı FOM hükümlerine uyarak, uçuş emniyetinin temel kuralını uygulayan kaptan pilot Bahadır Altan’ın iş sözleşmesini fesheden kararı ile hukuksuzluk boyutuna ulaşmıştır. Sendikamızca 15.07.2008 tarihinde SHGM’ne bu konuda suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Bu haksız ve hukuka dayanmayan keyfi işlem, kaptan pilotlar üzerinde önemli bir baskı ve tehdit oluşturacak nitelikte olup, kuralları uygulamada tereddütlerin oluşmasına neden olacaktır.

 

Aldıkları her karar ve attıkları her adım ile iş barışı ve huzurunu hiçe sayan, personelini husumetli olduğu bir taraf gibi gören, hukuku tanımayan, diyalogla çözümü elinin tersi ile iten, despotik bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu anlayışın hangi dilden anlayacağı artık ortaya çıkmıştır.

 

Tüm bunları değerlendiren sendikamız, geçtiğimiz hafta boyunca gelişmelerden son derece rahatsız ve tepkili uçuş ekibi üyeleriyle yüz yüze görüşerek, onların fikir, görüş ve taleplerini alarak kurullarında değerlendirmiştir. Bu değerlendirme sonucu;

 

• THY yöneticilerince kaptan Bahadır Altan’nın şahsında kaptanlık otoritesini ortadan kaldıran ve hukuki hiç bir zemini olmayan haksız uygulamanın yeniden değerlendirilmesi,

• 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanununun 100 ve 101. maddelerinde belirlenen kaptan yetki ve sorumluluklarını ihlal eden, dolayısıyla uçuş emniyetini ortadan kaldıran uygulamaların son bulması,

• İşten çıkarma, keyfi mesnetsiz cezalar verme ve ticari kaygıları bahanesiyle kuralları uygulamakla yükümlü uçuş ekiplerini potansiyel suçlu ilan ederek baskı oluşturan, stres yaratan, moral motivasyonunu ve CRM’i zaafa uğratan bu anlayışın son bulması talepleriyle, hukuk kurallarına uygun olarak uyarı görevinin yerine getirilmesinden başka bir yol kalmadığı tespit edilmiştir.

 

Bu nedenle;

A- ICAO ANNEX 6, Amaç ve Kapsam 1.1 ve Tanımlar Bölümü 2.2.3 Maddeleri

B- EU ANNEX III OPS1 SUB PART Q OPS 1.1090 Amaç ve Kapsam Bölümü 4, 4.1 Maddesi

C- 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanununun 100 ve 101. Maddeleri

D- Ulusal Talimat SHT 6A-50 Genel Hususlar Bölümü 12. , 26. ve 27. Maddeleri,

E- FOM ve CCM’de yer alan 07-029 Ortaklık Talimatının Genel Hususlar Bölümü 8. Maddesi

ve 22. Maddeleri Hükümlerine dayanarak; Uçuş ekipleri “uygulama kesin tarihi” önümüzdeki en kısa süre içerisinde bir gün önce duyurulmak kaydıyla, yukarıdaki belgelerle yasal güvence altına alınmış “kendini uçuşa uygun hissetmediğinde uçmama yükümlülüğü” kuralını uygulayarak göreve gelmeyecektir.

 

BU UYGULAMA BİR EYLEM DEĞİL, UÇUŞ EMNİYETİ İLE İLGİLİ YUKARIDA SUNDUĞUMUZ TEMEL SİVİL HAVACILIK BELGELERİ İLE HUKUKEN UÇUCU EKİPLERE YÜKLENEN SORUMLULUK VE BİZLERE CANLARINI EMANET EDEN KAMUOYUMUZA BORCUMUZDUR.

THY yönetiminin anlayışını değiştirerek diyalog ve iş barışı ile çözüm arama yolunu seçeceğine inanıyoruz. Tersi bir uygulama ulusal havayolumuzu çok daha vahim sonuçlar doğuracak noktalara götürecektir. Bu noktadan sonra oluşacak olumsuzlukların sorumlusu THY yönetimi olacaktır. Saygılarımızla.

 

 

Hava-İş gizli eylem çağrısı yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

apron ~ 16 yıl önce
bir günde adam gibi bi İŞ BIRAKMA EYLEMİ yaptırın kendinizi riske atacak işçinin gücünü ve hakkını gösterecek.grev kararını asıyor gibi yapıp yemekte sözleşme bağlıyorsunuz sonrada işçinin karşısına geçip ağlıyorsunuz.daha önce insanlar haksız yere işten çıkartılırken nerelerdeydiniz?o listeleri siz beraber yapmadınız mı?çok yakında sizin saltanatınızda bitecek bu işi adam gibi yapacak okumuş birileri gelecek.artık size kimse inanmıyor,yalancı çobanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHT6A-50-Rev.4 ~ 16 yıl önce
Hava-iş sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder.Yüzlerce üyeniz 2003 yılından beri THYAKP yönetimi tarafından haksız yere ve zorla emekli edilirken veya işten atılırken neredeydiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saıpsız uye. ~ 16 yıl önce
ışveren kışılerı ızmır ankaradan adanadan.torunlu taın yaparken sendıkanın hıc eylem pılanı aklına gelmıyor pılot olunca eylem pılanı anlamsız yersız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Artık sendikanın gücü kalmadı.Ne yapsa boş.Direttikleri konularda şirketlere söz geçiremiyorlar.Ne diyelim son can çekişmeleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabin crew ~ 16 yıl önce
şu saatte uçuştan geldim başlatmayın sendike mendika.inanmayın bunların yalanlarına . satarlar yalnız kalırsınıız.işinize bakın arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NAZIM HİKMET ~ 16 yıl önce
bu benim memleketim olamaz .memleketim kimlere emanet.türkiyenin ulusal hava yolu bu halde olmamalıydı . yüce ulusum tüyü bitmemiş yetimin hakkını pervasızca yok etmeye çalışan bu mihraklara gereken cevabı verecektir.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİT ~ 16 yıl önce
Tit rumuzlu kişi acaba ne yaptığını sanıyor...bilincini yitirmiş bir haldesin...savaş mı çıktı anlamadık...psikolojik sorunlarınızı başka konu başlığı altında yansıtsanız daha iyi olur...ama en yakın zamanda bir doktora görünün...travmanız ciddi olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TİT ~ 16 yıl önce
HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ.HEPİMİZ TÜRKÜZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz: gelecek ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... hepimiz bahadır altanız. çünkü bugünümüze yarınımıza onurumuza sahip çıkıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sunturk ~ 16 yıl önce
BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN.BUNLAR SON CAN ÇEKİŞMELER.SONA GELDİ SENDİKA ELİ KOLU BAĞLI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000