07 Aralık 2013, Cumartesi 15:00:43

HAVA-İŞ GENEL KURULU’NDA LİSTE SÜRPRİZİ!

Türk Hava Yolları çalışanı 17 bin kişiyi ilgilendiren Hava-İş Genel Kurulu olaylarla başladı. Gökkuşağı Hareketi’nin seçimlerden çekilmesinden sonra genel kurulun başlayıp başlamayacağı merak edilirken ilk raundun galibi divan heyetini kazanan Reform Hareketi oldu. Şimdi gözler yarınki seçimlere çevrildi.
  • Gokkusagindaki arkadaslari orada oylece gorunce icim bi ciz etti.. Yaziklar olsun sana, binlerce kisiyi temsil etmek kim sen kim bari bastan secime girmeseydin de insanlarin oylari cope gitmeseydi
  • Sizlere öyle geliyor,ne yani bu kadar belirsiz oyunun döndüğü seçime girerek daha büyük suçlama ile mi karşılaşacaklardı,Reform kazansa ona oy verdiler denilecekti,Mevcut yönetim kazansa ona oy verdiler denilecekti,böylesine siyasetin karıştığı yerde Kpt/Plt yoktur.Ancak gerçek ve adil ortamda var olacaklardır.
  • Ne zaman güvenilir oldular ki?
  • Gökkuşağı kabini yine sattı. Pilotlar her zamanki gibi güvenilmez olduklarını ispatladı.

Hava-İş Sendikası ve Türk Hava Yolları arasında başlayan gerginlik, 29 Mayıs 2012 tarihinde havayollarında grevi yasaklayan kanun teklifini protesto eden 305 kişinin işten çıkarılmasıyla başlamıştı. Bu gerginlik, Mayıs 2013’te Hava-İş Sendikası’nın greve gitmesiyle doruğa ulaşmıştı. Sendikaya bayrak açan Reform Hareketi, Gökkuşağı Hareketi, Emek Meclisi ve Değişim Hareketi gibi gruplar sendika yönetimine talip olmuştu. Sendikadaki genel kurul süreci, delege seçimlerinde Emek Meclisi’nin baskıları bahane ederek çekilmesi ve dün gece geç saatlerde de Gökkuşağı Hareketi’nin de genel kurula gitmeyeceğini açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

Bu sabah saatlerinde yumrukların havada uçuştuğu gergin bir ortamla başlayan genel kurul da Reform Hareketi divan başkanlığını kazandı. Ancak divan heyetinin seçilmesiyle birlikte kürsüye gelen Atilay Ayçin’in konuşması sırasında Reform Hareketi delegeleri salonu terk etti.

Asıl heyecan ise yarın sabah seçimlerde yaşanacak. 110’un üzerinde delegesi olduğu belirtilen Reform Hareketi’nin Gökkuşağı Hareketi’nin seçimlere katılmamasıyla birlikte zafere yakın taraf olduğu konuşuluyor.

REFORM HAREKETİ’NDE SÜRPRİZ!

Öte yandan Hava-İş Sendikası 27. Olağan Genel Kurulu’nda öğleden sonra oturumu başladı. Oturumda faaliyet raporlarının okunacağı öğrenildi.

Bu arada mevcut sendika yönetimi ile Reform Hareketi olmak üzere 2 liste divan heyetine verildi. Listeler, oy pusulalarının hazırlanması için ilçe seçim kuruluna gönderildi. Ancak listelerde bir sürpriz dikkatlerden kaçmadı. Reform Hareketi’nde Ulaştırma Bakanı’nın yeğeni olduğu gerekçesiyle eleştirilen Ömer Önder Haberdar’ın yönetim listesinde yer almadığı görüldü.

Ayrıca Hava-İş Sendikası Yönetimi, oy kabinlerine cep telefonu, fotoğraf makinesi alınmamasını istedi. Olası baskı ve delegelerin kullandıkları oyları fotoğraflamalarının engellenmesine yönelik bu öneriyi dikkate alan divan başkanlığı bu konuda uyarıda bulundu.

©AirportHaber.com

HAVA-İŞ GENEL KURULU’NDA LİSTE SÜRPRİZİ!

Yorumlar

:((( ~ 10 yıl önce
Gokkusagindaki arkadaslari orada oylece gorunce icim bi ciz etti.. Yaziklar olsun sana, binlerce kisiyi temsil etmek kim sen kim bari bastan secime girmeseydin de insanlarin oylari cope gitmeseydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizlere öyle geliyor,ne yani bu kadar belirsiz oyunun döndüğü seçime girerek daha büyük suçlama ile mi karşılaşacaklardı,Reform kazansa ona oy verdiler denilecekti,Mevcut yönetim kazansa ona oy verdiler denilecekti,böylesine siyasetin karıştığı yerde Kpt/Plt yoktur.Ancak gerçek ve adil ortamda var olacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne zaman güvenilir oldular ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
Gökkuşağı kabini yine sattı. Pilotlar her zamanki gibi güvenilmez olduklarını ispatladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000