30 Eylül 2008, Salı 01:53:33

Hava-İş Call Center için harekete geçti

Hava-İş Sendikası, THY çağrı merkezinin kapatılması ile ilgili Çarşamba günü Call Center binası önünde üyelerin katılımıyla bir basın açıklaması yapılacak.
  • yaaa.. ben telekomla daha geçen gün iş görüşmesi yaptım.toplu görüşmeler..sınavla..testler..tekli görüşmeler.. bu rezalet için mi çırrpınıyoruz.. bizi maymun mu zannediyorlar..hem de bostancı asisst e..
  • sevğili arkadaşlar birbirimizi azda olsa anladığımızı zannediyorum..bır tarafda atanmiş thy yönetimi,diğer tarafda seçilmiş 20 yıllık sendika yönetimi:ben işverenin aldığı emirle işini yaptığını düşünüyorum.yoksa atayanlar onları o koltukda 2 dakika tutmaz.20 yıllık sendikacılarımız:geçmişde de bu günde bu ve benzeri konularda hiç samimi davranmadılar.işcilere bedel ödettiler..örnekler:1991 de38 günlük grevin ardından 1000 kişi işten atıldı.işe döndüreceğiz dediler,hatta atilay genel kurul malzemesi,önları kullandı.3ay sonra sendikadan kovdu.çünkü seçimi kazanmıştı.,2003de yer işletmede STFA işcisi ile oynadı.onları işinden etti.2005euroserve işcisini kar -kiş demeden yürüttü.sizlerin derdi bitmeden tis e imza atmam dedi ama 1000 kişiyi hem tis sürecinde küllandı,genel kurulu garentileyince o garipleride sattı. benim endişem genç arkadaşların call center ve diğer birimlerde bu ağalar tarafından kullanılmasıdır.sendikamız hepimizin.sendikaya evet.işlerle oynayan sendika ağalarına hayır.kahrolsun sendika ağaları. sayğılar....
  • Tamamen haklısında yinede bu seferlikde olsa destek şart.Sendika bu sefer çok zor durumda.Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık olacak. Mahzunun dediği gibi yalnız değiliz.Sağolsunlar varolsunlar. Bizler bu siteye reklam veripte onlara para kazandırmıyoruz.THY onlara çok daha fazla para kazandırabilecekken vede TV olayına girmişlerken THY yi karşılarına alarak işciden yana tavır koymalarıını bende takdirle karşılıyorum. Hava-İş önemli değil bizim için tüm destek yapana sendika da olsa köstek değil destek olalım arkadaşlar.
  • Doğobel bu sendika yönetiminin geçmişini çok iyi biliyor sanırım.Evet THY toplumu(ucuş işletme hariç)Toplu iş sözleşmelerinde çokkkkkkkkkk satıldı.Fakat o zaman airporthaber gibi bu tür olayları gündeme getiren ve destekliyen bir yayın organı yoktu. Bu sitede çıkan haberler anında dalga dalga tüm basına yayılıyor bu bizim için büyük bir avantaj oldu.doğobel dünkü sendika ile bugünkü mecburen işcinin yanında olmaya çalışan sendika yönetimi arasındaki farkı anlıyamadı sanırım. Sendika yönetimi seçimi var 2009 yılında ve bu arkadaşlar bu yemliği bırakmak niyetinde değiller.B nedenle bu kadar medya baskısı ve sitedeki bu konudaki her yazıya yapılan harika yorumlar nedeniyle büyük bir avantaj elde ettiler. THY yönetim kurulu başka bir yerden emir gelmedikce bu konuda dönüş yapamaz.Bu konu artık THY yi ve Hava-İş i aşmıştır. Bu konu siyasi hükümetin konusu haline gelmiştir.Ben bir THY çalışanı olaak herkesten önce bu yarayı bayram gününde bile sıcak tutmaya çalışan site yönetimine sükranlarımı sunuyorum. Hava-İş in basın toplantı günü bencede yanlış. Bu bence bayram sonu büyük bir katılımla yapılmalı ve sesler THY binasına kadar akmalıydı diye düşünüyorum. Zamanlamanın yanlış olmasını sendikanın ard niyeti olarak değil ilk defa çalışanların bu kadar gerçek baskısını ve yapacakları tek bir yanlışın bile ayyuka cıkacağını bilen sendikanın son oyunu olduğunu düşünüyorum.Hepimize hayırlı olsun.
  • bak kardeşim:dağobel yüreği ile,beyni ile,bedeni ile sizlerin yanında.yarın yapılacak basın toplantısı :özellikle yasak savmak için sendika ağaları tarafından ayarlanmış.tatil günü ,birçok iş yeri kapalı yanılmak isterim ama katılım az olacak.sonra 20 yıllık sendika ağası atilay paşa ben ne yapayım üye yeterli desteği vermedi diyecek.bu adam geçmiştede işcilere böyle oyunları çok oynadı.sizden ricam oyuna gelmeyin.sayğılar.başarılar.thyde teknik a.ş de işverenler her şeyi atilay ağanın zamanında yaptı,yapıyor.uyanın,uyanık olun....
  • bak arkadaş bizde sendikaya falan güvenmiyoruz.ama hani denize düşen yılana sarılırmış ya biz şimdi bunu yapıyoruz.düştük ve sendikaya sarılıyoruz.varmı başka bir çaremiz.bak biz ekmeğimizin peşindeyiz.daha bu durumu ailelerimize bile diyemedik.nasıl diyeceğimizi bilmiyoruz çünkü diyenlerin aileleri perişan.bizim istediimiz destek.
  • SENDIKA AGASI SAYIN AYCİNE BİZDE İNANCIMIZI VE GUVENCIMIZI KAYBETMIS DURUMDAYIZ AMA LÜTEFEN YARIN SAAT 14:30 DA BIZIM B KAPISI REZERVSAYON BOLUMUNE GELMENIZI BEKLIYORUZ ARKADASLAR BUGUN BIZE OLAN YARIN DIGER BOLUMLERIDE BU AKP HUKUMETI SAYIN ERDOGAN VE SAYIN UNAKITAN VE YALAKA VE YANDASLARI BABALARININ MALI GIBI SATACAKLARDIR. EY CALISMA ARKADASLARIMIZ LUTFEN BIRLIK OLALIM ONLARA KARSI BIRLIK OLDUGUMUZU GOSTERELIM HERKESE IYI BAYRAMLAR
  • GÜNAYDIN AĞAM ,ÇOK ERKEN VE YERİNDE DAVRANMIŞIN.KAHROLSUN SENDİKA AĞALARI-YAŞASIN EMEK VE EKMEK MÜCADELESİ....
  • ARKADAŞ: KISA VE ÖZ YAZMIŞIN AMA DOĞRULARI YAZMIŞIN.ATİLAY AĞA SAMİ Mİ OLSA İDİ :BASIN TOPLANTISINI BAYRAMDA DEYİL DE 6 EKİMDE THY GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPARDI.YÖNETİCİLER TATİLDE,BİR ÇOK İŞYERİ KAPALI BİZİM AĞALAR BASIN TOPLANTISI YAPIYOR.BU SENDİKA AĞALARI ÜYELERİ KOYUN ZANNEDİYOR.2009 DA HESAP GÖRÜLECEK.SAYĞILAR
  • ŞİMDİ SİZE BİR KOTİL MESAJI..YIL 2006Bir kurumun müşteri memnuniyeti ve sadakatinin artırılmasında en temel unsur, müşteriyi anlamaktan geçiyor. Bu nedenle, müşterimizle buluşabileceğimiz her türlü iletişim kanalını açık tutuyoruz. Çağrı Merkezimizi de bu doğrultuda 120 personelden, 520 kişiye yükselterek, reaktif yapıdan, proaktif yapıya geçmeyi amaçladık. Böylelikle, Çağrı Merkezimiz müşteri ilişkileri aktivitelerinin toplandığı stratejik bir dağıtım kanalı haline geldi. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde, günlük çağrı cevaplama oranımız 2005 yılında yüzde 45 iken, 2006 yılında yüzde 95’e yükseldi. Aynı şekilde, vazgeçilen çağrı oranımız da Ekim 2006 itibarıyla yüzde 1’e indi. 444 0 849’un aldığı ödülün, doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bu ödülü almamızda emeği geçen tüm Çağrı Merkezi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Türk Hava Yolları Çağrı Merkezi’nin özelleştirilmesine karşı çıkan Hava-İş Sendikası, çalışanların ve üyelerin katılımıyla THY Teknik B kapısı THY Çağrı Merkezi binası önünde  saat 14:30’da basın açıklaması yapacak..THY ve Teknik A.Ş’de çalışan üyelerin katılacağı açıklamada bayramda çalışanlara işsizliği hediye olarak reva gören THY yönetimine tepki gösterilecek.

Sendika ayrıca gazetelere ilan vererek özelleştirme konusunda kamuoyunu bilgilendirecek.

Hava İş Sendikası, Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül, TBMM Başkanı, Köksal Toptan ve siyasi parti başkanlıklarına da bilgilendirme amaçlı aşağıdaki metni yollayarak destek arayacak.

Sayı: 2008.25/60.01/M.Y. 29.09.2008
Konu: THY’de bayramda işçi kıyımı hakkında

Size ülkemizde 21 sayılı hava taşımacılığı işkolunda tek yetkili sendika olan Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) olarak yazıyoruz. Sendikamız THY’de 10000’e yakın işçi adına da halen tolu iş sözleşmesi imzalamış sendika olarak bu işyerinde yetkili tek sendikadır.

Bilindiği gibi ulusal havayolumuz THY A.O, 3 farklı tarihte yapılan halka arz sonrası kamu hisseleri toplam hisse oranı içinde %50 payın altına düştüğünden kamu niteleğini yitirmiş, ancak Özelleştirme Kanunun da belirtilen stratejik kuruluşlar arasında bulunduğundan, kalan kamu hisseleri ile birlikte 1 adet imtiyazlı C grubu hissenin ÖİB üzerine kayıtlı olması ile Ana sözleşmesindeki hükümler çerçvesinde “yönetim açısından” halen kamu kuruluşu gibi hareket etmektedir.

Bu özel şartlarla oluşan “fiilen kamu” yönetimi uygulamaları ile ilgili ise diğer kamu kuruluşları için geçerli olan bir denetim mekanizması kalmamıştır. Mevcut THY A.O yönetiminin aldığı önemli kararlar kamu denetiminde değildir.

Ulusal havayolumuz THY A.O son 5 yıl içinde izlediği büyüme stratejileri ile uçulan noktalar, uçulan noktalara yapılan sefer sayıları ve filodaki uçak sayısı yönünden %30’ları bulan önemli bir büyüme trendi oluşturmuştur.
Bu büyüme trendi oluşturulurken personel sayısında çok önemli bir artış olmamış, ayrıca emekliliği gelen önemli sayıda personel emekli olduğundan veya “re’sen emekli edildiğinden” personel verimliği de olağanüstü boyutlarda artmıştır.

Ancak yukarıda arzettiğimiz gibi THY A.O şirket yönetimi, kamusal denetimlerin kalmamasının yarattığı uygun koşullar çerçevesinde, günübirlik, çalışanların haklarını derinden olumsuz etkileyecek kararlar almaya başlamıştır.
Şirket yönetimi bu kararlar ile bir önceki dönem toplu iş sözleşmesi esnasında bizatihi kendi zorlamaları ile yaptırılan “grev oylamasının” kaybedilmesinin karşılığı için alındığını, bir cezalandırma tutkusu içine girildiğini el altından personele duyurmuş ve duyurmaktadır.

Son olarak THY A.O’nun Anadolunun tümüne yayılmış ve marka olmasının yegâne nedeni olan Bodrum, Dalaman, Erzurum, Kayseri Diyarbakır, Malatya, Batman, Trabzon vb bir çok ildeki satış müdürlüklerindeki işleri ihaleyle başka firmalara yaptırmaya başlaması ve bu kısımlardaki personelin kış günü çocuklarını, ailelerini parçalayarak İstanbul’a tayin edilmeleri bunun en önemli örneklerindendir.

THY Yönetimi en son olarak ise yine akıl almaz bir kararla ülkemizin en iyi çağrı merkezi ödülünü almış İstanbul’daki THY Çağrı Merkezini kapatma, işleri ASSİSTT ve VODATECH firmalarına devretme kararı almıştır.
Bu kararla bu merkezde çalışan 550’ye yakın çalışan işsiz kalacaktır. THY yönetimi bu olayın da sosyal boyutunu hiç gözetmemiş, ne sendika ne de çalışanlara alınan kararla ilgili bilgi vermemiş sadece kabaca “bu işyerini kapattım” demiştir.

THY çağrı merkezi çalışanları sadece telefona bakan yanıt veren kişiler değildir. Havayolu bilet satışı ve rezervasyonu konusunda eğitim almış uzmanlaşmış bir ölçüde havayolunun bilet satışında en önemli payı olan kişilerdir. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesinin odağını oluşturmaktadırlar. Havayolu müşterileri onlara kredi kartı bilgilerini Miles&Miles bilgilerini THY personeli olduğu için güvenle teslim ediyor. Tüm yolcularımız bu kararla bu hizmetleri artık şirket aidiyeti olan THY çalışanlarından değil, üçüncü şahıslardan alacaklardır.

THY A.O yönetimi bu uygulamaları basitçe rekabet/maliyetin doğal sonucu gibi lanse etmektedir. Ancak mevcut THY personeli bu işleri, en az sayıda kişiyle yılların deneyimi ve birikimi ile yapmaktadır. Yıllardır bu şirkete hizmet veren deneyimli ve eğitimli personel işsizliğe mahkûm edilirken, AssisTT ve Vodatech firmalarından hizmet alınacaktır. Yani bir kısım insanımız işsiz bırakılırken daha kötü koşullarda bir başka insanlar işi yapmaya zorlanacaktır.

Tüm bunlar değerlendirilerek yıllardır kökleşmiş ve kurumsallaşmış THY kimliğinin korunması ve eğitimli deneyimli personelin iş devamlarının sağlanması amacıyla THY A.O Yönetim Kurulunca alınan bu karar ile ilgili tüm çalışanlarımız adına kararın geri alınması yönünde destek olunmasını hususunu bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz.


TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI

ATİLAY AYÇİN MUSTAFA YAĞCI
GENEL BAŞKAN GENEL SEKRETER

Hava-İş Call Center için harekete geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

hatice ~ 16 yıl önce
yaaa.. ben telekomla daha geçen gün iş görüşmesi yaptım.toplu görüşmeler..sınavla..testler..tekli görüşmeler.. bu rezalet için mi çırrpınıyoruz.. bizi maymun mu zannediyorlar..hem de bostancı asisst e..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel; ~ 16 yıl önce
sevğili arkadaşlar birbirimizi azda olsa anladığımızı zannediyorum..bır tarafda atanmiş thy yönetimi,diğer tarafda seçilmiş 20 yıllık sendika yönetimi:ben işverenin aldığı emirle işini yaptığını düşünüyorum.yoksa atayanlar onları o koltukda 2 dakika tutmaz.20 yıllık sendikacılarımız:geçmişde de bu günde bu ve benzeri konularda hiç samimi davranmadılar.işcilere bedel ödettiler..örnekler:1991 de38 günlük grevin ardından 1000 kişi işten atıldı.işe döndüreceğiz dediler,hatta atilay genel kurul malzemesi,önları kullandı.3ay sonra sendikadan kovdu.çünkü seçimi kazanmıştı.,2003de yer işletmede STFA işcisi ile oynadı.onları işinden etti.2005euroserve işcisini kar -kiş demeden yürüttü.sizlerin derdi bitmeden tis e imza atmam dedi ama 1000 kişiyi hem tis sürecinde küllandı,genel kurulu garentileyince o garipleride sattı. benim endişem genç arkadaşların call center ve diğer birimlerde bu ağalar tarafından kullanılmasıdır.sendikamız hepimizin.sendikaya evet.işlerle oynayan sendika ağalarına hayır.kahrolsun sendika ağaları. sayğılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unite ~ 16 yıl önce
Tamamen haklısında yinede bu seferlikde olsa destek şart.Sendika bu sefer çok zor durumda.Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık olacak. Mahzunun dediği gibi yalnız değiliz.Sağolsunlar varolsunlar. Bizler bu siteye reklam veripte onlara para kazandırmıyoruz.THY onlara çok daha fazla para kazandırabilecekken vede TV olayına girmişlerken THY yi karşılarına alarak işciden yana tavır koymalarıını bende takdirle karşılıyorum. Hava-İş önemli değil bizim için tüm destek yapana sendika da olsa köstek değil destek olalım arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahzun ~ 16 yıl önce
Doğobel bu sendika yönetiminin geçmişini çok iyi biliyor sanırım.Evet THY toplumu(ucuş işletme hariç)Toplu iş sözleşmelerinde çokkkkkkkkkk satıldı.Fakat o zaman airporthaber gibi bu tür olayları gündeme getiren ve destekliyen bir yayın organı yoktu. Bu sitede çıkan haberler anında dalga dalga tüm basına yayılıyor bu bizim için büyük bir avantaj oldu.doğobel dünkü sendika ile bugünkü mecburen işcinin yanında olmaya çalışan sendika yönetimi arasındaki farkı anlıyamadı sanırım. Sendika yönetimi seçimi var 2009 yılında ve bu arkadaşlar bu yemliği bırakmak niyetinde değiller.B nedenle bu kadar medya baskısı ve sitedeki bu konudaki her yazıya yapılan harika yorumlar nedeniyle büyük bir avantaj elde ettiler. THY yönetim kurulu başka bir yerden emir gelmedikce bu konuda dönüş yapamaz.Bu konu artık THY yi ve Hava-İş i aşmıştır. Bu konu siyasi hükümetin konusu haline gelmiştir.Ben bir THY çalışanı olaak herkesten önce bu yarayı bayram gününde bile sıcak tutmaya çalışan site yönetimine sükranlarımı sunuyorum. Hava-İş in basın toplantı günü bencede yanlış. Bu bence bayram sonu büyük bir katılımla yapılmalı ve sesler THY binasına kadar akmalıydı diye düşünüyorum. Zamanlamanın yanlış olmasını sendikanın ard niyeti olarak değil ilk defa çalışanların bu kadar gerçek baskısını ve yapacakları tek bir yanlışın bile ayyuka cıkacağını bilen sendikanın son oyunu olduğunu düşünüyorum.Hepimize hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel; ~ 16 yıl önce
bak kardeşim:dağobel yüreği ile,beyni ile,bedeni ile sizlerin yanında.yarın yapılacak basın toplantısı :özellikle yasak savmak için sendika ağaları tarafından ayarlanmış.tatil günü ,birçok iş yeri kapalı yanılmak isterim ama katılım az olacak.sonra 20 yıllık sendika ağası atilay paşa ben ne yapayım üye yeterli desteği vermedi diyecek.bu adam geçmiştede işcilere böyle oyunları çok oynadı.sizden ricam oyuna gelmeyin.sayğılar.başarılar.thyde teknik a.ş de işverenler her şeyi atilay ağanın zamanında yaptı,yapıyor.uyanın,uyanık olun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
call center ~ 16 yıl önce
bak arkadaş bizde sendikaya falan güvenmiyoruz.ama hani denize düşen yılana sarılırmış ya biz şimdi bunu yapıyoruz.düştük ve sendikaya sarılıyoruz.varmı başka bir çaremiz.bak biz ekmeğimizin peşindeyiz.daha bu durumu ailelerimize bile diyemedik.nasıl diyeceğimizi bilmiyoruz çünkü diyenlerin aileleri perişan.bizim istediimiz destek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kara bayram ~ 16 yıl önce
SENDIKA AGASI SAYIN AYCİNE BİZDE İNANCIMIZI VE GUVENCIMIZI KAYBETMIS DURUMDAYIZ AMA LÜTEFEN YARIN SAAT 14:30 DA BIZIM B KAPISI REZERVSAYON BOLUMUNE GELMENIZI BEKLIYORUZ ARKADASLAR BUGUN BIZE OLAN YARIN DIGER BOLUMLERIDE BU AKP HUKUMETI SAYIN ERDOGAN VE SAYIN UNAKITAN VE YALAKA VE YANDASLARI BABALARININ MALI GIBI SATACAKLARDIR. EY CALISMA ARKADASLARIMIZ LUTFEN BIRLIK OLALIM ONLARA KARSI BIRLIK OLDUGUMUZU GOSTERELIM HERKESE IYI BAYRAMLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
GÜNAYDIN AĞAM ,ÇOK ERKEN VE YERİNDE DAVRANMIŞIN.KAHROLSUN SENDİKA AĞALARI-YAŞASIN EMEK VE EKMEK MÜCADELESİ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
ARKADAŞ: KISA VE ÖZ YAZMIŞIN AMA DOĞRULARI YAZMIŞIN.ATİLAY AĞA SAMİ Mİ OLSA İDİ :BASIN TOPLANTISINI BAYRAMDA DEYİL DE 6 EKİMDE THY GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPARDI.YÖNETİCİLER TATİLDE,BİR ÇOK İŞYERİ KAPALI BİZİM AĞALAR BASIN TOPLANTISI YAPIYOR.BU SENDİKA AĞALARI ÜYELERİ KOYUN ZANNEDİYOR.2009 DA HESAP GÖRÜLECEK.SAYĞILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOLCU ~ 16 yıl önce
ŞİMDİ SİZE BİR KOTİL MESAJI..YIL 2006Bir kurumun müşteri memnuniyeti ve sadakatinin artırılmasında en temel unsur, müşteriyi anlamaktan geçiyor. Bu nedenle, müşterimizle buluşabileceğimiz her türlü iletişim kanalını açık tutuyoruz. Çağrı Merkezimizi de bu doğrultuda 120 personelden, 520 kişiye yükselterek, reaktif yapıdan, proaktif yapıya geçmeyi amaçladık. Böylelikle, Çağrı Merkezimiz müşteri ilişkileri aktivitelerinin toplandığı stratejik bir dağıtım kanalı haline geldi. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde, günlük çağrı cevaplama oranımız 2005 yılında yüzde 45 iken, 2006 yılında yüzde 95’e yükseldi. Aynı şekilde, vazgeçilen çağrı oranımız da Ekim 2006 itibarıyla yüzde 1’e indi. 444 0 849’un aldığı ödülün, doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bu ödülü almamızda emeği geçen tüm Çağrı Merkezi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000