08 Ekim 2010, Cuma 12:04:05

HAVA-İŞ ÇAĞRI YAPTI

THY A.O İşvereninin toplu iş sözleşmesi amir hükmünü hiçe sayarak yaptığı hukuksuz ve yasadışı işlemle ilgili Hava-İş Başkanlar Kurulu dün yaptığı toplantı ile bu işleme tabi tutulan diğer illerdeki tüm işçileri İstanbul'a çağırma kararı aldı.
  • ARKADAŞLAR SENDİKAYA BU KADAR LAF ETCENİZE ONU YIPRATIP ESAS MEVZUYLA UĞRAŞMALARINI ENGELLEYECEĞİNİZE İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZA DESTEK OLUN.THY ONLAR VE BİZ BU HALİNE GETİRDİK NE TGS NEDE ŞUANKİ YÖNETİM.BU ŞİRKETİN ESAS SAHİBİ BİZ ÇALIŞANLARIZ. BAŞKA KİMSE DEĞİL.SAYGILARIMLA..
  • Tüm hava yolları çalışanlarının artık bir sendika altında toplanması gereklidir.En kötü Sarı sendika bile sendikasızlıktan iyidir.gün birlik ve beraberlik günüdür.önce Thy çalışanları sonra diğer Hava yolu çalışanları 13 ekimde tek yumruk olalım.
  • BUNLAR BİR YANA BİRDE^KIŞ GÜNÜ SARAY BASMA^GAYRETİ İÇİNDE OLAN VE VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTAMAYAN İHTİRASİ FANİLER VAR.EMEĞE VE ÖNDERLERİNE SALDIRILAR YETMEZMİŞ GİBİ.ANCAK İŞİN ÜZÜCÜ TARAFI BU KİŞİLERİN DE KENDİSİNİ ÇALIŞANLAR TARAFINDA GÖRMELERİ,YA DA ÖYLE OLDUKLARINI DÜŞÜNMELERİ(1 -> 3 ŞAHIS).İşin özü şu.Uçak,insansız da Uçak'lığından bir şey KAYBETMEZ.Ya biz THY çalışanları bu arkadaşlarımıza dayatılanları görmez ve masada alınan haklarımıza sahip çıkmazsak,BİZLER........./kaybederiz(../SİZ YAZIN)HAYDİ DOSTLAR.
  • sendikayı begenmiyor olabiliriz.ama gün eleştirme günü değil. sonuçta eldeki malzeme bu ve bu malzemeyle(yani sendikayla) hakkımız aramak zorundayız.... bunun için de katılım ve destek şart...
  • Sevgili arkadaşlar.Hükümet bizleri lokal anlamda uyutmanın yollarını tarihin an acımasız uygulamaları ile yaşama geçirerek üç günlük dünyayı kendisinden olmayan ülkemiz yurttaşlarının gününü,gecesini karartarak hayata geçiriyor.THY Yönetim Kurulu Başkanı,Daha dün şeref ve namusumuz bu TİS diyerek İş yerlerindeki çalışma yaşamının bundan böyle seyir defterini bizler ile paylaşmıştı.Ama sözünü tutmadı.Bunun yanında 1 - 2 kişiden oluşan KIŞ GÜNÜ SARAY BASMAYI bir halt zannedenlerin ihtiras ve saçmalıkları da cabası.TEKNİK de TİS devam ediyor.İSG de iş'e iade davaları ve mücadelesi sürüyor.Pratt Whitney THY Teknik Uçak Bakım Motoru Bakım Merkezi (TEC) işyerinde yetkili sendika olduğumuz tesbit edildi.Çarşamba günü Hepimiz Hava İş,Hava İş Biziz
  • ORMANIZ BİZ Yaşayıp gidiyoruz bir arada Meşe, çam, köknar, kayın… Bırakın kirli kentlerinizi, Biraz da aramızda yaşayın!/// Varsın derinde olsun köklerimiz Yükselmek için yarış bizde. Görülmüş mü ağacın ağaca kıydığı, Sevgiyle yaşamak barış bizde!/// Mutluyuz birlikte yaşamaktan Meşe,çam,köknar,kayın… Sarılın toprağınıza bir çınar gibi Bize de kendinize de kıymayın./// Ne demiş en büyük ozanımız Neden kulak vermiyorsunuz sesine Bir ağaç gibi hür yaşayın dememiş mi, Ve bir orman gibi kardeşçesine? Rıfat ILGAZ. Kulağımız Kirişte adlı şiir kitabından 1988
  • DÜNYANIN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ GETİRİN BİZE.Demek bu kelimeler topluluğının bir araya getiren İnsanın DÜNYANIN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ sırtına alıp BİZLERE getireceği beklentisi doğurduğu insanlar kendinize gelin artık.Armut piş ağzıma düş,sakla samanı gelir zamanı diye uyuyan insanlar,çoluk çocuklarımız,eşlerimiz,Anne ve Babamız alışveriş yaptığımız bakkalımız,gittiğimiz kuaför ya da berberimiz.Aklınıza kim geliyor.Hepsini sıralayın birbirine ve İŞSSİZ İNSANLARIMIZ...Bir düşünün ve ÇARŞAMBA günü Genel Müdürlük Binası önünde Hava İş Sendikasının bizlerin Basın açıklamamıza gelin arkadaşlar.
  • Arkadaşlar, ben 20 yıla yakındır bu sektördeyim. Neredeyse Hava-İş'in başındaki arkadaşlarda hep aynı arkadaşlar :)) bunları seçen sizlersiniz niye şikayet ediyorsunuz. Sendikalar, meslek odaları bunların birlikleri konfederasyonları, parti içi başkanlık seçimlerinin sistemi hatta TBMM seçimleri hepsi birbirine çok benzer, 3-5 delegeyi bağladın mı ömür boyu başkan olursun. Haa işin raconu arada bir de çıkıp ortaya bağırıp çağırmaktır. Sendika üyesi THY çalışanları bu sendikadan gerçekten bir şeyler bekliyormusunuz yoksa umut garibin ekmeği diyerek bir umuda sarıldığınızın farkındamısınız. Allah kolaylık versin, bu iktidarlar değişmediği sürece daha kötü günlerde yaşayacaksınız, kendinize iyi davranın o yüzden
  • THY YÖNETİMİ SİZE ARABA HİBE ETTİMİ? THY YÖNETİMİ İLE GİZLİCE ANLAŞTINIZMI? BU ZAMANA KADAR NE İÇİN HAREKETE GEÇMEDİNİZ? BU SAATTEN SONRA YAPACAGINIZ EYLEM Bİ İŞE YARARMI? TÜM THY ÇALIŞANLARI BU SORULARA CEVAP BEKLİYOR??? BU ARADA YER İŞLETMEDE TORPİLİ OLMAYAN GARİBANLAR BAŞKA BÖLÜMLERE GÖNDERİLDİ.SADECE TEK BİLDİKLERİ DALKAVUKLUK OLAN BİR KISIM YALAKA KALDI...
  • bizler de sizleri iyi biliyoruz alemci,meyhaneci ,kadin ,kumar,beles duskunu,emekci aidatlarini yiyen,kapali kapilar ardinda isverenle anlasip emekcileri sirtlarindan vuran ,emekcilerin surulmesine,isten atilmalarina seyirci kalip umursamayan sari hava is sendikasinin calisanlari....

İşte Hava İş tarafından yapılan o çağrı metni;

Bu çağırma kararı çerçevesinde diğer illerdeki işçiler 13 Ekim Çarşamba günü Hava-İş Genel Merkezi'ne geleceği belirtildi.

Bu çerçevede İstanbul'daki işçilerle birlikte değerlendirme yapılacak, bu yasadışı işlemin sona erdirilmesi talebi ile THY Genel Müdürlüğü önünde birlikte Basın Açıklaması yapılacaktır.

Öte yandan Hava-İş yasadışı fesihlerin geçersiz olduğunu belirterek, bu nedenle yapılan bu hukuksuzluğun önlenmesi için T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulunulduğunu açıkladı.Hava-İş sendikasının başvuru yazısı aşağıdadır.

SAYI: 2010.26/60.01/M.Y.-677 08.10.2010
KONU: THY A.O’da TİS ihlali Hk.

T.C Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Bölge Müdürlüğü’ne
İSTANBUL

İlgi yazımızla Müdürlüğünüze tevdi ettiğimiz örgütlü olduğumuz THY A.O işletmesinde yürürlükte bulunan EK-1’de sunduğumuz 22. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 8. Maddesi işverence açıkça ihlal edilmektedir.

İlgili toplu iş sözleşmesinin 8. Maddesi B Fıkrası ilk paragrafında;
“B- Sendika üyesi personelin; çalıştığı iş yerinin kısmen veya tamamen kapanması halinde veya iş yerinin başka bir işverene devredilmesi halinde, işveren, işçiyi işletmenin başka işyeri veya bölümlerinde istihdam eder.” şeklinde açık hüküm bulunmaktadır.

Bu açık hükme rağmen işveren EK-2’de bir örneğini sunduğumuz yazılarla B fıkrasında belirtilen hüküm çerçevesinde kısmen veya tamamen kapatılan işyerlerinde çalışan üyelerimizin iş sözleşmelerini 4857 sayılı yasanın 18. Maddesini gerekçe göstererek feshetmektedir.

İlgili toplu iş sözleşmesinin 8. Madde B Fıkrası ilk paragrafı hiçbir şekilde bir şart ve koşul getirmeden üyelerimizin istihdamının devamını öngörmektedir. İşveren toplu iş sözleşmesinin amir hükmüne rağmen, tek taraflı işlemle bu amir hükmü ihlal etmektedir. İşveren ilgili madde ile ilgili Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu talebimizle yapılan toplantıda da konu ile ilgili aynı tek taraflı işlemde ısrar etmiştir.

İşverenin bu işlemi yasadışıdır ve geçersizdir.

Bu işlem Borçlar Kanunu ve Medeni Kanunun 2. Maddesindeki genel düzenlemelere de aykırıdır.

T.C bir hukuk devletidir. Bakanlığınızın güvencesi ve gözetiminde taraflarca hüküm altına alınan THY A.O 22. Dönem toplu iş sözleşmesinin hukuk dışı bir işlemle işverence yok sayılması Bakanlığınızın da yok sayılması ve devletin yaptırımlarından hiçbir şekilde çekinilmediğini ortaya koyan Anayasa ve HUKUK DEVLETİ ilkelerini de çiğneyen Anayasal bir suçtur.

Bu çerçevede güvenceniz altındaki toplu iş sözleşmemizin ilgili maddesinin uygulanmasının sağlanmasını, fesihlerin geçersizliğinin tespitini bu yolla işverence iş sözleşmeleri feshi işlemi yapılan üyelerimizin tespitinin yapılarak, geçersiz iş sözleşme fesihlerinin ortadan kaldırılmasını ve ilgili maddenin eksiksiz uygulaması için ivedilikle işlem yapılması konusunda gereğini arz ederiz.


        TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI

   Atilay AYÇİN                                     Mustafa YAĞCI
GENEL BAŞKAN                             GENEL SEKRETER

 

HAVA-İŞ ÇAĞRI YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADAŞLAR SENDİKAYA BU KADAR LAF ETCENİZE ONU YIPRATIP ESAS MEVZUYLA UĞRAŞMALARINI ENGELLEYECEĞİNİZE İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZA DESTEK OLUN.THY ONLAR VE BİZ BU HALİNE GETİRDİK NE TGS NEDE ŞUANKİ YÖNETİM.BU ŞİRKETİN ESAS SAHİBİ BİZ ÇALIŞANLARIZ. BAŞKA KİMSE DEĞİL.SAYGILARIMLA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm hava yolları çalışanlarının artık bir sendika altında toplanması gereklidir.En kötü Sarı sendika bile sendikasızlıktan iyidir.gün birlik ve beraberlik günüdür.önce Thy çalışanları sonra diğer Hava yolu çalışanları 13 ekimde tek yumruk olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUNLAR BİR YANA BİRDE^KIŞ GÜNÜ SARAY BASMA^GAYRETİ İÇİNDE OLAN VE VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTAMAYAN İHTİRASİ FANİLER VAR.EMEĞE VE ÖNDERLERİNE SALDIRILAR YETMEZMİŞ GİBİ.ANCAK İŞİN ÜZÜCÜ TARAFI BU KİŞİLERİN DE KENDİSİNİ ÇALIŞANLAR TARAFINDA GÖRMELERİ,YA DA ÖYLE OLDUKLARINI DÜŞÜNMELERİ(1 -> 3 ŞAHIS).İşin özü şu.Uçak,insansız da Uçak'lığından bir şey KAYBETMEZ.Ya biz THY çalışanları bu arkadaşlarımıza dayatılanları görmez ve masada alınan haklarımıza sahip çıkmazsak,BİZLER........./kaybederiz(../SİZ YAZIN)HAYDİ DOSTLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sendikayı begenmiyor olabiliriz.ama gün eleştirme günü değil. sonuçta eldeki malzeme bu ve bu malzemeyle(yani sendikayla) hakkımız aramak zorundayız.... bunun için de katılım ve destek şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili arkadaşlar.Hükümet bizleri lokal anlamda uyutmanın yollarını tarihin an acımasız uygulamaları ile yaşama geçirerek üç günlük dünyayı kendisinden olmayan ülkemiz yurttaşlarının gününü,gecesini karartarak hayata geçiriyor.THY Yönetim Kurulu Başkanı,Daha dün şeref ve namusumuz bu TİS diyerek İş yerlerindeki çalışma yaşamının bundan böyle seyir defterini bizler ile paylaşmıştı.Ama sözünü tutmadı.Bunun yanında 1 - 2 kişiden oluşan KIŞ GÜNÜ SARAY BASMAYI bir halt zannedenlerin ihtiras ve saçmalıkları da cabası.TEKNİK de TİS devam ediyor.İSG de iş'e iade davaları ve mücadelesi sürüyor.Pratt Whitney THY Teknik Uçak Bakım Motoru Bakım Merkezi (TEC) işyerinde yetkili sendika olduğumuz tesbit edildi.Çarşamba günü Hepimiz Hava İş,Hava İş Biziz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ORMANIZ BİZ Yaşayıp gidiyoruz bir arada Meşe, çam, köknar, kayın… Bırakın kirli kentlerinizi, Biraz da aramızda yaşayın!/// Varsın derinde olsun köklerimiz Yükselmek için yarış bizde. Görülmüş mü ağacın ağaca kıydığı, Sevgiyle yaşamak barış bizde!/// Mutluyuz birlikte yaşamaktan Meşe,çam,köknar,kayın… Sarılın toprağınıza bir çınar gibi Bize de kendinize de kıymayın./// Ne demiş en büyük ozanımız Neden kulak vermiyorsunuz sesine Bir ağaç gibi hür yaşayın dememiş mi, Ve bir orman gibi kardeşçesine? Rıfat ILGAZ. Kulağımız Kirişte adlı şiir kitabından 1988

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DÜNYANIN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ GETİRİN BİZE.Demek bu kelimeler topluluğının bir araya getiren İnsanın DÜNYANIN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ sırtına alıp BİZLERE getireceği beklentisi doğurduğu insanlar kendinize gelin artık.Armut piş ağzıma düş,sakla samanı gelir zamanı diye uyuyan insanlar,çoluk çocuklarımız,eşlerimiz,Anne ve Babamız alışveriş yaptığımız bakkalımız,gittiğimiz kuaför ya da berberimiz.Aklınıza kim geliyor.Hepsini sıralayın birbirine ve İŞSSİZ İNSANLARIMIZ...Bir düşünün ve ÇARŞAMBA günü Genel Müdürlük Binası önünde Hava İş Sendikasının bizlerin Basın açıklamamıza gelin arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar, ben 20 yıla yakındır bu sektördeyim. Neredeyse Hava-İş'in başındaki arkadaşlarda hep aynı arkadaşlar :)) bunları seçen sizlersiniz niye şikayet ediyorsunuz. Sendikalar, meslek odaları bunların birlikleri konfederasyonları, parti içi başkanlık seçimlerinin sistemi hatta TBMM seçimleri hepsi birbirine çok benzer, 3-5 delegeyi bağladın mı ömür boyu başkan olursun. Haa işin raconu arada bir de çıkıp ortaya bağırıp çağırmaktır. Sendika üyesi THY çalışanları bu sendikadan gerçekten bir şeyler bekliyormusunuz yoksa umut garibin ekmeği diyerek bir umuda sarıldığınızın farkındamısınız. Allah kolaylık versin, bu iktidarlar değişmediği sürece daha kötü günlerde yaşayacaksınız, kendinize iyi davranın o yüzden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY YÖNETİMİ SİZE ARABA HİBE ETTİMİ? THY YÖNETİMİ İLE GİZLİCE ANLAŞTINIZMI? BU ZAMANA KADAR NE İÇİN HAREKETE GEÇMEDİNİZ? BU SAATTEN SONRA YAPACAGINIZ EYLEM Bİ İŞE YARARMI? TÜM THY ÇALIŞANLARI BU SORULARA CEVAP BEKLİYOR??? BU ARADA YER İŞLETMEDE TORPİLİ OLMAYAN GARİBANLAR BAŞKA BÖLÜMLERE GÖNDERİLDİ.SADECE TEK BİLDİKLERİ DALKAVUKLUK OLAN BİR KISIM YALAKA KALDI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizler de sizleri iyi biliyoruz alemci,meyhaneci ,kadin ,kumar,beles duskunu,emekci aidatlarini yiyen,kapali kapilar ardinda isverenle anlasip emekcileri sirtlarindan vuran ,emekcilerin surulmesine,isten atilmalarina seyirci kalip umursamayan sari hava is sendikasinin calisanlari....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000