11 Temmuz 2013, Perşembe 14:28:01

HAVA-İŞ "1 GÜN 1 GECE" EYLEMİNE BAŞLADI

Hava-İş Sendikası’nın dün duyurduğu 24 saatlik uyarı eylemi “1 gün 1 gece“ THY Genel Müdürlüğü önünde resmen başladı.
  • Sonuc?, grev çok ses getirdi hı hı evet:) yahu güldürmeyin arkadaşlar sendika mahkemede sunduğu evrakta an itibariyle grevde 213 kişinin olduğunu bizzat kendi söyledi! ayrıca dün akşam atilla koltuğunu garantiye almak için eğer, bi ihtimal, belki, sanırsa, hayal ederse işte tis imzalanırsa greve çıkmayanlarının da yararlanabileceğini söylemiştir! söylediği kişi çok yakında resmi açıklama yapacak hiç merak etmeyin arkadaşlar;) ah be koltuk sen ne tatlı bişeymişsin böyle ki insana tüm gururunu harcatabiliyor, tükürüklerini yutturabiliyorsun...
  • Sevgili yorumcular, büyük kısmınızın sektör içinden olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda belli standartların üzerinde ve kalite olarak da bir çizginizin olduğununa da inanmak istiyorum. Ancak, ifadelerinizde özellikle de sendika başkanına karşı olan yorumlarınızın eleştiri sınırlarını aştığını ve isminin önüne bir yakıştırma eklemek sureti ile de onu aşağılamak gibi bir davranış içinde olduğunuzu da görmekteyim. Sevmezsiniz, eleştirirsiniz, hatta değiştirmek istersiniz, sorumlu tutabilirsiniz, görevi ile ilgili her şeyi yapmak hakkınız vardır, ancak terbiye sınırları zorlanarak bu olmaz. Bu insanlığa da sığmaz, inançlarımıza da. Başkan olarak sorumlulukları vardır, çalışanlarında vardır; ancak gelinen noktada hukuk göstermiştir ki kanunsuz ve hukuka aykırı fiil içinde olanlar sendika ve üyeleri değildir. Greve katılmayanları suçlamıyorum, ancak katılanlar da benim için suçlu değillerdir. Sonuçları nasıl olur, bilemem, umarım herkes için iyi olur. Saygılarımla.
  • Eylem cok büyük ses getirdi Sayin vatandaslar Ben bu greve vatan icin millet icin gittim Ayni is yerinde calistigim bana arkadaslik dostluk yapan iyilik yapan Ancak greve gitmeyen arkadasimin arkasindan konusmak beddua etmek yaptigi iyilikleri hice sayip demokratik düsüncesini hice sayip greve gitmedigi icin konusmamak icin greve gittim! Ben o kadar gruruluyum o kadar grurluyum ki simdi greve gitmeyen arkadasimdan borc isteyecek kadar grurluyum! Param yok ama onurum var! Ben ucuz kahramanim Ben Pala biyikliginin fedayisim! Ben grevciyim! 2 gün sonra ucusa geri döndügümde hic bir olmamis gibi ucabilecek kadar grurlu onurlu biriyim! Saygilar
  • gün olur devran döner çok güvendiğiniz hamdi beyin kutusundan çıkanlar merak etmeyin sizede kalmaz thy grev kırıcılar hukuktan anlasalardı grev bu kadar uzun sürmezdi ama unutmayın adalet hala var 2 mahkeme kazanmış ve yüzü kızarmayanlara inat sendikayı tebrik ediyorum
  • sizi komikler sizi:)) es kaza basın oraya geldiğinde sendikafedaileri telefondan, facebook'tan ''noolur gelin, kimse yok gm önünde grevcilerden arkadaşlar, lütfen hiç olmazsa 305'ten gelen olsun'' diye yalvaryakar mesajlar attınız ona rağmen anca bu kadar mı kişi geldi be:)) grev bahane tatil şahane o zaman ha;) ha bu arada o mesajlara inanmayan varsa twitter'dan paylaşabilirim ekran görüntülerini:)
  • Zavallı Atilay son çırpınışların bunlar...
  • grev kırıcılığı yaptığı gerçeği suç unsurunu da beraberinde taşır, suçtur yani, bir de ahlaki yönü vardır, o da ahlaksızca bir suç olduğudur. kanıtlanmıştır artık, öyle personeline ahlaksızca iftiralar atarak iş akdini sonlandırmanın da ahlaksızlık olduğu gibi, öyle değil mi, bilenler bilir. çok yakında burada ismimle de yazacağım, sadece biraz zaman, bekleyin.
  • Komite olarak kimseyle uçuşa dönmesi yönünde telkinimiz olmamasina rağmen 200 den fazla insan uçuşa geri döndü. Bu insanların uçuşa dönmesinin tek sebebi de Sayın Aycinin verdiği sözlerin arkasında durmamasidir. Komitede Aycinin dediği gibi çaba göstermiş olsaydı bu sayının daha fazla olması kaçınılmazdı. Bu arada komitenin oluşmasında hicbir desteği olmamasına rağmen kendilerinin komiteyi oluşturduklarıni soylemeside aslinda komitenin gercekten başarılı oldugunun kanıtıdır , zira komite faaliyetleri sonucunda Aycinin tüm engellemelerine ragmen sözleşme herkes için imzalanma aşamasına gelmistir. Son anda verdikleri sözleri unutmalari, grevdeki çalışanlara sormamalari neticesinde sonuçsuz kalmış gibi gözüksede.
  • Resimmde elinde sopa olan amca kim ya stewardmı oda
  • Defalarca bu filmi izledik eski bölümlerde son anda western filmlerindeki mavi ceketlilerin Kahraman Amerikalılar'ı kurtardığı gibi birileri pala atilay ı kurtarıyordu ama bakıyorum bu sefer ne süvariler var nede borazan sesi geliyor.sanırsam , galiba, zannedersem bu sefer palanın işi bitti. Sadece peşinden giden saf arkadaşlara Allah yardım etsin.

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Hava-İş, bilirkişi raporu ve İstanbul  5. İş Mahkemesi’nin verdiği “greve katılan işçilerin yerine başka işçi çalıştırılamayacağı” kararı THY Genel Müdürlüğü önünde oluşturulan grev alanında kutlandı. Aynı zamanda işverene uyarı amacıyla “1 gün 1 gece” sloganıyla eylem başladı.

THY Genel Müdürlüğü önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin greve katılımın oldukça yüksek olduğunu belirterek, Yargı yoluyla hakkımızı arama yolunu seçtik. Bilirkişinin tutmuş olduğu raporla THY yönetiminin yaklaşık bin 600 kişinin grev yaptığı bir iş yerinde, grev yokmuş gibi seferlerin normal seyrinde olduğunu gösterme yönündeki çabasını ancak grev kırıcılığı yaparak mümkün olabileceği doğrultusundaki kararını vermiş oldu. Yani THY Yönetimi 6356 sayılı yasada greve çıkan işyerinde greve çıkan işçinin yerinde işçi alamaz. Greve çıkan işçinin işini başka bir işçiye yaptıramayacağı gerçeği çok açık ve anlaşılır şekilde yazıyor. Buna rağmen bu yasa tanımaz hukuk tanımaz tavrı ve tutumuyla şirkete yaklaşık 800 civarında part-time eleman alarak grev kırıcılığı yaptı. Yine grev ve lokavt kapsamı dışında bulunan personeli çalıştırarak grev kırıcılığı yaptı. Sunexpres'den kabin ekibi kiralayarak THY kendi uçaklarında bu ekipleri uçurarak grev kırıcılığı yaptığı ve greve çıkan arkadaşların yerine greve çıkmayan arkadaşları çalıştırarak grev kırıcılığı yaptığı 5'nolu İş Mahkemesi tarafından tescillenmiş oldu” şeklinde konuştu.

Şuan grevde bin 350 sendika üyesinin olduğu ifade eden Ayçin, “Greve katılan arkadaşlarımız eşleri,dostları, aileleri ve dışarıdan katılacak arkadaşlarımızla 24 saatlik bir uyarı eylemi başlatmış bulunuyoruz. Yargı yoluyla hakkımızı arama yolunu seçtik. Yargı yapmış olduğumuz durum tespitinden sonra ve bilirkişinin tutmuş olduğu raporla THY yönetiminin yaklaşık 1600 kişinin grev yaptığı bir iş yerinde, grev yokmuş gibi seferlerin normal seyrinde olduğunu gösterme yönündeki çabasını ancak grev kırıcılığı yaparak mümkün olabileceği doğrultusundaki kararını vermiş oldu. Yani THY Yönetimi 6356 saylı yasada greve çıkan işyerinde greve çıkan işçinin yerinde işçi alamıyacağı, greve çıkan işçinin işini başka bir işçiye yaptıramayacağı gerçeği çok açık ve anlaşılır şekilde yazıyor olmasına rağmen, bu yasa tanımaz hukuk tanımaz tavrı ve tutumuyla şirkete yaklaşık 800 civarında part-time eleman alarak grev kırıcılığı yaptığı yine grev ve lokavt kapsamı dışında bulunan personeli çalıştırarak grev kırıcılığı yaptığı ve Sunexpres’den kabin ekibi kiralıyarak THY kendi uçaklarında bu ekipleri uçurarak grev kırıcılığı yaptığı ve greve çıkan arkadaşların yerine greve çıkmayan arkadaşları çalıştırarak grev kırıcılığı yaptıpı 5′nolu İş Mahkemesi tarafından tescillenmiş oldu” dedi.

SADECE 5 KİŞİ İŞE DÖNDÜ

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, “Geçtiimiz hafta THY işvereninin yaklaşık 200-250 kişinin işe dönmesi yönündeki beklentisi sadece bugünün beklentisi değil. Özellikle en son oluşturduğumuz grev komitesi üzerinden yapmış oldukları girişimle buradan yaklaşık 500 arkadaşın geri döneceği görüntüsünü yaydılar. 2 gün üst üste verilen sürelerle, Eğer bu saatlerde işe dönüşleri yaparlarsa grevde oldukları süreleri çalışmış olarak göstererek” grevi kırmaya çalıştılar. Ama bu konuda da başarılı olamadılar. Bu saatten sonrada içerine dönüşüm söz konusu değil. İçeriye dönüş grev biterse gerçekleşir. Grev komutesinden 5 arkadaşımızın dışında işe dönende olmadı.”dedi.











HAVA-İŞ "1 GÜN 1 GECE" EYLEMİNE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

KiminKininKimi ~ 11 yıl önce
Sonuc?, grev çok ses getirdi hı hı evet:) yahu güldürmeyin arkadaşlar sendika mahkemede sunduğu evrakta an itibariyle grevde 213 kişinin olduğunu bizzat kendi söyledi! ayrıca dün akşam atilla koltuğunu garantiye almak için eğer, bi ihtimal, belki, sanırsa, hayal ederse işte tis imzalanırsa greve çıkmayanlarının da yararlanabileceğini söylemiştir! söylediği kişi çok yakında resmi açıklama yapacak hiç merak etmeyin arkadaşlar;) ah be koltuk sen ne tatlı bişeymişsin böyle ki insana tüm gururunu harcatabiliyor, tükürüklerini yutturabiliyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV ~ 11 yıl önce
Sevgili yorumcular, büyük kısmınızın sektör içinden olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda belli standartların üzerinde ve kalite olarak da bir çizginizin olduğununa da inanmak istiyorum. Ancak, ifadelerinizde özellikle de sendika başkanına karşı olan yorumlarınızın eleştiri sınırlarını aştığını ve isminin önüne bir yakıştırma eklemek sureti ile de onu aşağılamak gibi bir davranış içinde olduğunuzu da görmekteyim. Sevmezsiniz, eleştirirsiniz, hatta değiştirmek istersiniz, sorumlu tutabilirsiniz, görevi ile ilgili her şeyi yapmak hakkınız vardır, ancak terbiye sınırları zorlanarak bu olmaz. Bu insanlığa da sığmaz, inançlarımıza da. Başkan olarak sorumlulukları vardır, çalışanlarında vardır; ancak gelinen noktada hukuk göstermiştir ki kanunsuz ve hukuka aykırı fiil içinde olanlar sendika ve üyeleri değildir. Greve katılmayanları suçlamıyorum, ancak katılanlar da benim için suçlu değillerdir. Sonuçları nasıl olur, bilemem, umarım herkes için iyi olur. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuc? ~ 11 yıl önce
Eylem cok büyük ses getirdi Sayin vatandaslar Ben bu greve vatan icin millet icin gittim Ayni is yerinde calistigim bana arkadaslik dostluk yapan iyilik yapan Ancak greve gitmeyen arkadasimin arkasindan konusmak beddua etmek yaptigi iyilikleri hice sayip demokratik düsüncesini hice sayip greve gitmedigi icin konusmamak icin greve gittim! Ben o kadar gruruluyum o kadar grurluyum ki simdi greve gitmeyen arkadasimdan borc isteyecek kadar grurluyum! Param yok ama onurum var! Ben ucuz kahramanim Ben Pala biyikliginin fedayisim! Ben grevciyim! 2 gün sonra ucusa geri döndügümde hic bir olmamis gibi ucabilecek kadar grurlu onurlu biriyim! Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bazen ~ 11 yıl önce
gün olur devran döner çok güvendiğiniz hamdi beyin kutusundan çıkanlar merak etmeyin sizede kalmaz thy grev kırıcılar hukuktan anlasalardı grev bu kadar uzun sürmezdi ama unutmayın adalet hala var 2 mahkeme kazanmış ve yüzü kızarmayanlara inat sendikayı tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KiminKininKimi ~ 11 yıl önce
sizi komikler sizi:)) es kaza basın oraya geldiğinde sendikafedaileri telefondan, facebook'tan ''noolur gelin, kimse yok gm önünde grevcilerden arkadaşlar, lütfen hiç olmazsa 305'ten gelen olsun'' diye yalvaryakar mesajlar attınız ona rağmen anca bu kadar mı kişi geldi be:)) grev bahane tatil şahane o zaman ha;) ha bu arada o mesajlara inanmayan varsa twitter'dan paylaşabilirim ekran görüntülerini:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Finish ~ 11 yıl önce
Zavallı Atilay son çırpınışların bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
grev kırıcılığı yaptığı gerçeği suç unsurunu da beraberinde taşır, suçtur yani, bir de ahlaki yönü vardır, o da ahlaksızca bir suç olduğudur. kanıtlanmıştır artık, öyle personeline ahlaksızca iftiralar atarak iş akdini sonlandırmanın da ahlaksızlık olduğu gibi, öyle değil mi, bilenler bilir. çok yakında burada ismimle de yazacağım, sadece biraz zaman, bekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komite ~ 11 yıl önce
Komite olarak kimseyle uçuşa dönmesi yönünde telkinimiz olmamasina rağmen 200 den fazla insan uçuşa geri döndü. Bu insanların uçuşa dönmesinin tek sebebi de Sayın Aycinin verdiği sözlerin arkasında durmamasidir. Komitede Aycinin dediği gibi çaba göstermiş olsaydı bu sayının daha fazla olması kaçınılmazdı. Bu arada komitenin oluşmasında hicbir desteği olmamasına rağmen kendilerinin komiteyi oluşturduklarıni soylemeside aslinda komitenin gercekten başarılı oldugunun kanıtıdır , zira komite faaliyetleri sonucunda Aycinin tüm engellemelerine ragmen sözleşme herkes için imzalanma aşamasına gelmistir. Son anda verdikleri sözleri unutmalari, grevdeki çalışanlara sormamalari neticesinde sonuçsuz kalmış gibi gözüksede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabri ~ 11 yıl önce
Resimmde elinde sopa olan amca kim ya stewardmı oda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Defalarca bu filmi izledik eski bölümlerde son anda western filmlerindeki mavi ceketlilerin Kahraman Amerikalılar'ı kurtardığı gibi birileri pala atilay ı kurtarıyordu ama bakıyorum bu sefer ne süvariler var nede borazan sesi geliyor.sanırsam , galiba, zannedersem bu sefer palanın işi bitti. Sadece peşinden giden saf arkadaşlara Allah yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Size de Umarım ~ 11 yıl önce
Allah size de yardım eder İnşallah, umarım sizin desteklediğiniz adaylar bu sefer kazanırlar!!! "ancak bir dönem sonra yandım anam kurtarın bizi" demek yok şimdiden söyleyeyim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000