25 Ocak 2012, Çarşamba 08:25:56

HAVADA MUTFAĞIN GİZLİ KAHRAMANI!

Dünyaca ünlü havayollarının mutfağında bir KOBİ var. İlk plastik kristal bardak ve fırında erimez tabağı üreten SEM Plastik, THY, Emirates ve Singapur Hava Yolları'nın tedarikçisi oldu...
  • Helal olsun gerkcekten..Bu ulkede iyi seylerde oluyor
Üretim hayatına 1975 yılında başlayan Standart Enjeksiyon Makineleri (SEM) Plastik AŞ, Türkiye'nin en fazla Ar-Ge yapan şirketleri arasına girmeyi başardı. Türkiye'deki ilk plastik kristal bardak ile fırında erimez plastik tabak üretimini gerçekleştiren SEM Plastik, Türkiye ve dünyanın en büyük havayolu şirketlerine üretim yapıyor. Şirket Ar-Ge yatırımları sayesinde Türk Hava Yolları, Emirates ve Singapur Hava Yolları'nın yanı sıra Turkish DO&CO ve LSG Sky Chefs gibi yemek üreticilerini müşterileri arasına kattı. KOBİ ölçeğinden çıkarak, büyük şirket olma yolunda hızla ilerleyen firma, McDonald's ve Burger King gibi fastfood zincirleri ile Coca Cola, Unilever ve Danone gibi gıda üreticilerine de hizmet veriyor. 
 
FİLİSTİN'DE FABRİKA KURDU 
 
SEM Plastik; plastik bardak, tabak, çatal, bıçak, dondurma kutuları, ayran bardakları, yoğurt kapları ve gıda ambalajı çeşitlerini de içinde barındıran oldukça geniş bir ürün portföyüne sahip. Genel merkezi İstanbul'da olan şirket, Silivri'deki 20 bin metrekarelik alana kurulu fabrikasının yanı sıra Malatya'daki 8 bin 500 metrekarelik üretim tesisiyle sektörünün en büyük kapalı alana sahip üreticisi. Firmanın ayrıca Filistin'de bin 200 metrekare kapalı alana sahip bir fabrikası da bulunuyor. Bu fabrika, Filistin'e yapılan ilk ve tek Türk sanayi yatırımı olmasıyla dikkat çekiyor. Plastik ambalaj sektörünün 2008, 2009 ve 2010 yıllarında ihracat şampiyonu olduklarını belirten SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu, şirketin ihracat potansiyeline ilişkin şu bilgileri veriyor: "2011'de Avrupa, Uzak Doğu ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere toplamda 85 ülkeye 22 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Komşu ülkelerin sunduğu büyüme potansiyelini de araştırıyoruz." 
 
Ar-Ge'deki ilkler başarı getirdi
 
Türkiye'deki ilk plastik kristal bardak üretimi 
Türkiye'deki ilk thermokristal bardak üretimi 
Özel statik arındırma yöntemi 
Dünyada ilk defa kristal hammaddeden endüstriyel kullanım için antişok üretimi 
Dünyada sadece 8 ülkede üretilen, fırında erimez plastik tabak üretimi 
Türkiye'de ilk defa mısır şekerinden, tamamen doğal PLA bardak ve tabak üretimi 
Uçaklarda ekonomik yemek yüklenmesini sağlayan özel lunch box üretimi 
 
206 marka tescili var
 
Her yıl cirosunun yüzde 5'ini Ar-Ge yatırımlarına ayıran şirket, 2010'da araştırmalara 2 milyon TL harcadı. SEM, 174 farklı ürüne ait tasarım tescili, 25 farklı fikir ve buluşa faydalı model tescili ve 7 adet marka tesciline sahip.

(Sabah)
HAVADA MUTFAĞIN GİZLİ KAHRAMANI!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Helal olsun gerkcekten..Bu ulkede iyi seylerde oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000