07 Haziran 2011, Salı 14:30:37

HAVADA BİR GARİP OLAY

İniş için yaklaşan THY uçağı, korsan telsiz yayınıyla yönlendirilince Devlet Hava Meydanları İşletmesi soruşturma açtı.
  • Airband tehlikeli değil.Airband'ın çıkış tuşu olmadığı zaman sorun yok.Radio gibi frekansı dinleyebiliriz.Ama eğer çıkış yai PPT tuşu var ise bu tuş ile frekansa bağlanılabilinir.Çıkışı olan Airband telsizleri arştırılmalıdır.Diğer türlü sanal havacılarında kullandığı sadece radio kanalını dinleme özelliği olan airband ları toplamak akıl işi olmaksızın bu tür hobilere gönül vermiş kişileri ve verecek kişilerin önünü kesmekden başka bir işe yaramaz. Alihan KOLAYLI
  • internete filtre programı uygulama kararı alanlar önce hava alanları için filtreleme kararını almalılar
  • Böyle birşey olabilirmi?insan hayatı bu kadarmı değersiz,peki o ucagın ıcınde olsa bu kısı bunu yapabılırmı,insan oğlu aklı ıle dusunmelıve bu telsızler bence satılmamalı,allaha çok şükür birşey olmadan konunun uzmanları bu işe el atmış.
  • Anlaşılan artık eyleme geçmişler.
  • Bu ucak nerden geliyormus?
  • deveyide senn gibi aklı az olanlara dagıtsınlar insallah
  • şükür için bir deve kessin takunya hava yolları nın değerli büyükleri!!!!
  • isten kovulan biri icine sindirememis olabilirmi
  • olacagi buya...kalkarlar simdi o air band receiver'leride yasaklarlar Turkiyede bu olaydan sonra. Vur dersin onlar oldururler.
  • Cinayetle eşdeğer, umarım bir an önce bulunurlar. Air-band receiver'lar Avrupa'da serbestçe satılıyor. Ama, adı üzerinde "alıcı". Bunların üzerinde verici bulunmuyor. İsteyen havacılık meraklısı sadece dinlemek amaçlı alabilir.
Mayıs ayı sonunda yaşanan olay gece saatlerinde meydana geldi. Atatürk Havalimanı’na yaklaşan THY uçağı, ILS olarak adlandırılan Aletli İniş Sistemini kullanarak iniş için yaklaşmaya başlaması sırasında uçağa başka bir yöne dönmesi talimatı geldi. Pilotlar, telsiz konuşma kurallarına uygun olarak verilen korsan talimatı gerçek zannetti. Uçuş yönünü değiştirdi.
 
Tam bu sırada THY uçağının yanlış yöne döndüğünü fark eden hava trafik kontrolörü pilotları hemen uyardı. Uçak yaklaşmaya devam ederek emniyetle indi.Olaydan 5 dakika sonra korsan kontrolör yaklaşmadaki uçakların uçuş koduyla yeni talimat vermeye çalıştı. Bu konuşmayı fark eden hava trafik kontrolörü hemen havadaki diğer uçakları uyardı. Dikkatli olmalarını istedi. Konuşmalarda iyi bir İngilizce ile birlikte havacılık terminolojisine uygun terimler kullanılması dikkat çekti.
 
SORUŞTURMA AÇILDI
Kontrolörün olayı rapor etmesinin ardından DHMİ, soruşturma açtı.Ayrıca korsan yayının nereden yapıldığını tespit etmek üzere çalışmalara başlandı. Bu tür konuşmaların suç olduğu belirtilerek tüm hava trafik kontrol birimleri 26 Mayıs tarihli yazıyla uyarıldı.
 
SATIŞLARI KONTROL EDİLMELİ
Uzmanlar, ‘air band’ olarak adlandırılan telsizi herkesin satın alamadığına dikkat çekerek ‘Bu tür el telsizi alınırken uçağın tescil evrakları ile birlikte Telsiz Genel Müdürlüğü’ne başvuruluyor. Ancak internet üzerinden bu tür telsizler kullanım amacı sorulmadan, gerekli belgeler istenmeden satılıyor. Bu durum uçuş emniyetini tehdit edebilir’ dedi.
Hürriyet
HAVADA BİR GARİP OLAY

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Airband tehlikeli değil.Airband'ın çıkış tuşu olmadığı zaman sorun yok.Radio gibi frekansı dinleyebiliriz.Ama eğer çıkış yai PPT tuşu var ise bu tuş ile frekansa bağlanılabilinir.Çıkışı olan Airband telsizleri arştırılmalıdır.Diğer türlü sanal havacılarında kullandığı sadece radio kanalını dinleme özelliği olan airband ları toplamak akıl işi olmaksızın bu tür hobilere gönül vermiş kişileri ve verecek kişilerin önünü kesmekden başka bir işe yaramaz. Alihan KOLAYLI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
internete filtre programı uygulama kararı alanlar önce hava alanları için filtreleme kararını almalılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle birşey olabilirmi?insan hayatı bu kadarmı değersiz,peki o ucagın ıcınde olsa bu kısı bunu yapabılırmı,insan oğlu aklı ıle dusunmelıve bu telsızler bence satılmamalı,allaha çok şükür birşey olmadan konunun uzmanları bu işe el atmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anlaşılan artık eyleme geçmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ucak nerden geliyormus?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
deveyide senn gibi aklı az olanlara dagıtsınlar insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şükür için bir deve kessin takunya hava yolları nın değerli büyükleri!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
isten kovulan biri icine sindirememis olabilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olacagi buya...kalkarlar simdi o air band receiver'leride yasaklarlar Turkiyede bu olaydan sonra. Vur dersin onlar oldururler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cinayetle eşdeğer, umarım bir an önce bulunurlar. Air-band receiver'lar Avrupa'da serbestçe satılıyor. Ama, adı üzerinde "alıcı". Bunların üzerinde verici bulunmuyor. İsteyen havacılık meraklısı sadece dinlemek amaçlı alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000