24 Nisan 2013, Çarşamba 15:55:47

HAVACILIK SEKTÖRÜ BİR ARAYA GELİYOR

Türk havacılık sektörü, 27-28 Eylül tarihlerinde WOW Convention Center’da yapılacak, Türkiye’nin İlk Havacılık Eğitimleri Fuarı IFTE 2013’te bir araya gelecek.
  • İyi yoldasin fero aynen devam kardeşim..

Ana sponsorluğunu BAYMAP-PIPER, altın sponsorluğunu ise THY Havacılık Akademisi ve Türk Hava Kurumu’nun üstleneceği IFTE 2013’te Türkiye’deki havacılık eğitimleri organizasyonlarının yanı sıra Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan da birçok havacılık eğitim kurumu ve bunlara hizmet sağlayan şirketler katılacak. Ulaştırma, Deniz ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de fuarın açılışında yer alacak.

Türk havayolu şirketlerinin birbiri ardına uçak siparişleri vermesi ile önümüzdeki süreçte oluşacak istihdam açığının sağlıklı şekilde kapatılması için havacılık sektörüne istihdam kaynağı yaratan organizasyonların, sektöre adım atmak isteyenlerle bir araya geleceği fuar, Türkiye’de ilk kez düzenlenmesi açısından da büyük önem taşıyor.

IFTE 2013’e katılarak fuarın açılışını gerçekleştirecek olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, fuara ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Havacılık sektörümüzde yaşanan hızlı büyüme beraberinde sektörde istihdam edilecek kalifiye eleman ihtiyacını ortaya çıkardı. Bu ihtiyacı gidermek için yüksek okullar, fakülteler ve uçuş okulları açılıyor. Bugün ülkemizde çok sayıda pilotluk eğitimi alan, kabin görevlisi, yer hizmetleri veya teknik hizmetlerde görev almak için çeşitli eğitimler alan çok sayıda gencimiz var. Ancak, sektörün ihtiyacına cevap verecek sayıya henüz ulaşılmış değil. Sektörde 2002 yılında 48 bin kalifiye personel çalışırken, bugün yaklaşık 150 bine ulaşmış durumda.

Bu gelişmelere bakıldığında ülkemizde ilk kez düzenlenen havacılık eğitim fuarını (IFTE) son derece önemli buluyorum. Bu fuar sayesinde gençlerimiz bu sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları konusunda fikir sahibi olacaklar. Fuara ülkemizden ve dünyanın birçok yerinden uçuş okulu ve hizmet sağlayıcıları katılacak.

Ülkemizde havacılık en büyük sektörlerden biri haline geldi. Buna rağmen henüz büyümesini tamamlamış, belli bir doygunluğa ulaşmış durumda da değil. Sektör hala daha çok dinamik ve çok daha fazla büyüme potansiyeline sahip. Son yıllarda Türkiye’de havacılıkta yaşanan gelişmeler neticesinde birçok uluslararası fuar düzenlenmeye başlandı. Fuarlar sektörün dünyada yaşanan gelişmeleri takip etmesini sağlayan en önemli araçlardan biri olarak görüyorum. Bu bakımdan bu yıl ilk kez düzenlenecek olan IFTE’nin de ülkemize, sektöre ve gençlerimize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

HAVACILIK SEKTÖRÜ BİR ARAYA GELİYOR

Yorumlar

Yakışır ~ 11 yıl önce
İyi yoldasin fero aynen devam kardeşim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000