11 Kasım 2014, Salı 12:50:02

HAVACILIK SEKTÖRÜ 20 YILDA COŞACAK

Türk Hava Yolları’nın shopandmiles.com tanıtımında havacılık sektöründeki gelişmeler ve THY’nin hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, ‘500 bin pilota ihtiyaç duyulacak’ dedi.
  • Milletin karnı tok artık.İşsiz bıraktığınız insanların ahı tutmayacsk mı sanıyorsunuz?SHGM aylık uçuş saatini yapar 150; yetmez ise yapar 200 saat olur biter.Beğenmediniz,yetiştirmediniz kendi insanınızı; alın tüm uçuşları kendiniz yapın.Bu arada lafım şirketlere:Bundan sonra Türkiye'de bu işe para harcayacak enayi gittikçe azalacak.İhtiyacınız mı var?Bırak tip satmayı, bundan sonra ihtiyaç bu derece fazla olacaksa pilot ihtiyacı olan,PPL itibari ile adaylarını seçer,pamuk ellerini cebine atar ve yetiştirir.Yeni jenerasyon,yeni trend ;demedi demeyin.
  • Ielts 6.5 Cambridge Universty:)
  • 500 bin YENI Pilot = 83.000 Ucak / 240 ay = 347 Ucak her ay üretilmesi gerek !!!...peki bu ucaklari kim imal edecek ???
  • LÜTFEN ARTIK AIRPORTHABER OLARAK ŞU 'PİLOT İHTİYACI VAR' BAŞLIKLI YAZILARINIZDAN VAZGEÇİN. BU HABERİN İÇİNDE BİR DETAY, SİZ BUNU ÖNE ÇIKARMAKLA YANILTICI OLUYORSUNUZ. İŞSİZ PİLOTLARLA İLGİLİ HABER YAPAN, BU İŞİN GÖRÜNDÜĞÜ KADAR BASİT BİR İŞ OLMADIĞINI SÖYLEYEN DE SİZKEN, SANSASYONEL ŞEKİLDE BU BAŞLIKLARLA DAHA NİCE İŞSİZ PİLOT OLMASINA SEBEP OLACAKSINIZ. ÇOK SIK KULLANIYORSUNUZ BU TÜR BAŞLIKLARI YAPMAYIN.
  • 500 bin yeni pilot değil, sanki toplamda o kadar olacağını söylemiş.
  • Sabiha Gökçen ' de base ( üs - konuşlanma) kurulmasını ben dahil çok bekleyen var. . .
  • Bu bir şaka olmalı...hhehehehehehee
  • Pilot marka kalemden bahsediyor olmali.
  • Alman doğumlu olsa alınırmı
  • Onumuzdeki 20 yilda, dunya genelinde 500,000 pilota ihtiyac duyulacak demiş, havacilik sektoru aldi başini gidiyor dunya genelinde demiş gençleer.

Türk Hava Yolları’nın shopandmiles.com tanıtımında havacılık sektöründeki gelişmeler ve THY’nin hedefleri  hakkında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, ‘500 bin pilota ihtiyaç duyulacak’ dedi.

Kotil; ‘Mali sonuçlarımızı açıkladık. Yıl sonu rakamlarımızı bilemiyoruz ama ilk 9 ayımız mükemmel geçti ancak biz durmayacağız. Havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yılı çok önemli. Dünyada 3.3 milyar yolcu var ve bu da 780 milyar dolar ciro demek.  Dünya gelirinin yüzde 4’ünü havacılık oluşturuyor. Önümüzdeki 20 yılda bu sayılar katlanacak. Sivil havacılık filosu, pilot sayısı ve teknisyen sayısı 2.5 kat artacak. Bu süreçte 500 bin pilot ve 500 bin teknisyene ihtiyaç duyulacak. Biz 100 yılda yaptığımızı 20 yılda yapıyoruz. Havacılık her geçen gün dünya ekonomisinden daha büyük pay alıyor. THY olarak da bildiğiniz üzere  250 uçak siparişimizi vermiştik. Son sürat ilerliyoruz’ dedi.

3. Havalimanına değinen Kotil; ‘3. Havalimanı da son hızla yapılıyor. Bizim de bu süreçte Sabiha Gökçen'de filo kurma hedefimiz var. Burada daha fazla büyüyeceğiz ve uçuş sıklığımız da artacak. Filomuz geçici değil kalıcı olacak. 3. havalimanı açılınca neler olacak bunun üzerine bir model kurduk ve yolcu sayısını hesapladık. 2021’de dünyada Pekin Havalimanı’nın birinci, Cakarta meydanın ikinci ve 3. Havalimanımızın da 120 milyon yolcuyla 3. Sırada olacağını gördük. Ayrıca bu meydanın yakıt konusunda da büyük faydası olacak. Yeni havalimanı aktarma noktası olacağı için insanlar daha kısa mesafeden bağlanacak ve bu da büyük bir yakıt tasarrufu sağlayacak' şeklinde konuştu.

TÜRSAB’IN TEKLİFİNE; ‘1 MİLYON KİŞİ BİLE TAŞIRIZ’

TÜRSAB’ın 2015 yılını Kudüs yılı ilan etmesi ve Türk şirketlerinin destek vermesi halinde 100 bin Türk’ü Kudüs’e götürmeyi teklif etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kotil; ‘Biz zaten çok sefer yapıyoruz. Bu teklif de oldukça güzel bir teklif. Fiyatlarımız da son derece uygun. Paket turlar konusunda da gerekeni yaparız. Bu sene 56 milyon yolcu taşıyoruz. 100 bin değil 1 milyon yolcu bile taşırız, yardımcı da oluruz’ ifadelerini kullandı.

©AirportHaber

HAVACILIK SEKTÖRÜ 20 YILDA COŞACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

... ~ 9 yıl önce
Milletin karnı tok artık.İşsiz bıraktığınız insanların ahı tutmayacsk mı sanıyorsunuz?SHGM aylık uçuş saatini yapar 150; yetmez ise yapar 200 saat olur biter.Beğenmediniz,yetiştirmediniz kendi insanınızı; alın tüm uçuşları kendiniz yapın.Bu arada lafım şirketlere:Bundan sonra Türkiye'de bu işe para harcayacak enayi gittikçe azalacak.İhtiyacınız mı var?Bırak tip satmayı, bundan sonra ihtiyaç bu derece fazla olacaksa pilot ihtiyacı olan,PPL itibari ile adaylarını seçer,pamuk ellerini cebine atar ve yetiştirir.Yeni jenerasyon,yeni trend ;demedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ielts 6.5 Cambridge Universty:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAPMA YAHUUU ~ 9 yıl önce
500 bin YENI Pilot = 83.000 Ucak / 240 ay = 347 Ucak her ay üretilmesi gerek !!!...peki bu ucaklari kim imal edecek ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LÜTFEN ~ 9 yıl önce
LÜTFEN ARTIK AIRPORTHABER OLARAK ŞU 'PİLOT İHTİYACI VAR' BAŞLIKLI YAZILARINIZDAN VAZGEÇİN. BU HABERİN İÇİNDE BİR DETAY, SİZ BUNU ÖNE ÇIKARMAKLA YANILTICI OLUYORSUNUZ. İŞSİZ PİLOTLARLA İLGİLİ HABER YAPAN, BU İŞİN GÖRÜNDÜĞÜ KADAR BASİT BİR İŞ OLMADIĞINI SÖYLEYEN DE SİZKEN, SANSASYONEL ŞEKİLDE BU BAŞLIKLARLA DAHA NİCE İŞSİZ PİLOT OLMASINA SEBEP OLACAKSINIZ. ÇOK SIK KULLANIYORSUNUZ BU TÜR BAŞLIKLARI YAPMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mk ~ 9 yıl önce
500 bin yeni pilot değil, sanki toplamda o kadar olacağını söylemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr.Boeing ~ 9 yıl önce
550 bin yeni, sıfırdan pilota ihtiyaç var, dünya çapında 20 yıllık süreçte. 650 bin teknisyene ihtiyaç var.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçen ' de base ( üs - konuşlanma) kurulmasını ben dahil çok bekleyen var. . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu bir şaka olmalı...hhehehehehehee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 9 yıl önce
Pilot marka kalemden bahsediyor olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Alman doğumlu olsa alınırmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teasers ~ 9 yıl önce
Onumuzdeki 20 yilda, dunya genelinde 500,000 pilota ihtiyac duyulacak demiş, havacilik sektoru aldi başini gidiyor dunya genelinde demiş gençleer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000