01 Mart 2013, Cuma 11:39:01

HAVACILIK EMNİYETİ TÜRKİYE LİDERLİĞİNDE PARİS'TE TOPLANDI

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin Başkan Yardımcılığını yürüttüğü Avrupa-Kuzey Atlantik Bölgesel Havacılık Emniyeti Grubu (RASG)’nun II. Toplantısı, 26-27 Şubat 2013 tarihlerinde Paris’te düzenlendi.
  • Herşeye rağmen, helal olsun sana çocuk. Kimsenin yapamadıklarını yaptığın için.
  • THY UÇAKLARINDA ARTIK DUALAR VAR EMNİYET TEDBİRLERİNE GEREK YOK,OKU DUAYİ KORU UÇUŞU TAYYAREYİ :))
  • ucus guvenliginde sondan 6. olan thy nin bayrak tasiyici oldugu ulke havacilik emniyeti konusunda liderlik yapiyor!!!! trajikomedi degil de nedir bu ??? beles yagli,balli gezidir bu!!!!!
  • Emniyetcilerin,emniyeti saglamakla görevli kisikerin katilmadigi güvenlik ve emniyet toplantisi. Ironik.
  • Sivil Havacılıkta kararlı ve istikrarlı bir şekilde Türkiye'yi temsil etmeye çalışan başta Haydar YALÇIN olmak üzere tüm ekibe teşekkür etmek gerekir. Ülkede çekirdekten yetişen insanların hak ettikleri görevlerde kalması ve buralarda görev alan konunun uzmanı teknik yöneticilere destek olunması gerekir. Ayrıca Sistemin ilerlemesi için uzun vadede kullanılacak elemanların ve uzmanların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne alınması ülke menfaatinedir.
  • globally fosss yine sınıfta kaldı...toplantıymışşş...ne dediniz orada bizim globally fossss hep fosslar kusura bakmayın mı dediniz :))

Avrupa-Kuzey Atlantik Bölgesel Havacılık Emniyeti Grubu’na üye 33 ülke 14 sivil toplum kuruluşundan 77 temsilcinin katıldığı Toplantı, ICAO RASG/EUR Başkan Yardımcısı ve Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın başkanlığında gerçekleştirildi.

RASG Başkanı Almanya Sivil Havacılık Genel Müdürünün katılamaması nedeniyle Türkiye’nin başkanlık yaptığı toplantıda, pist emniyeti, uçuşta kontrol kaybı, ICAO USAOP Sürekli Gözetim Yaklaşımı, SSP/SMS kapsamında gönüllü ve mecburi raporlama, raporlama sistemleri, raporlanan bilgilerin paylaşım ve güvenliği konuları ele alındı.

Toplantı kapsamında ayrıca Bölgesel Uzman Emniyet Ekipleri kurulması ve Avrupa sivil havacılık emniyetinin mevcut durumu hakkında da değerlendirmelerde ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Havacılık sektöründen temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, THY A.O. Uçuş Emniyet Departmanı’ndan Kaptan Aydın Özkazanç tarafından Uçuşta Kontrol Kaybını (LOC-I) etkileyen temel faktörler, otomasyon kavramı, durumsal farkındalık ve ülkemizde Uçuşta Kontrol Kaybının (LOC-I) engellenmesine yönelik uygulamaları içeren bir sunum gerçekleştirildi.

Türk sivil havacılığının son on yılda kaydettiği gelişmelerin RASG EUR/NAT üye ülkeleri ile paylaşıldığı toplantı, SHGM’nin üyesi olduğu diğer uluslararası sivil havacılık örgütleri içinde yürüttüğü faaliyetlere önemli bir destek sağlamanın yanı sıra Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye’nin ICAO Konsey üyeliği açısından da büyük önem taşıyor.

Bilindiği üzere; küresel düzeyde havacılık emniyetinin geliştirilerek, standardizasyonunun sağlanması amacıyla ICAO bünyesinde kurulan RASG Grubu’nun Başkanlığı Almanya tarafından, Başkan Yardımcılıkları ise Türkiye ve Rusya Federasyonu tarafından yürütülmekte.



HAVACILIK EMNİYETİ TÜRKİYE LİDERLİĞİNDE PARİS'TE TOPLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ÜMİT ÇENDEK ~ 11 yıl önce
Herşeye rağmen, helal olsun sana çocuk. Kimsenin yapamadıklarını yaptığın için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İHTİYAÇ YOK ~ 11 yıl önce
THY UÇAKLARINDA ARTIK DUALAR VAR EMNİYET TEDBİRLERİNE GEREK YOK,OKU DUAYİ KORU UÇUŞU TAYYAREYİ :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
ucus guvenliginde sondan 6. olan thy nin bayrak tasiyici oldugu ulke havacilik emniyeti konusunda liderlik yapiyor!!!! trajikomedi degil de nedir bu ??? beles yagli,balli gezidir bu!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçan pilot ~ 11 yıl önce
genellikle alış veriş için birebirdir bu geziler,tüm yetkililer toplantıdayken bizimkiler şehri gezip alış veriş yaparlar,Özal döneminden beri hep böyle süregelmiştir bu alışkanlık.Bir yabancı dili bilmeyenler giderler,yanlarına tercüman bile almazlar.Trene bakar gibi bakıp"ulan ne işimiz var bu salonda deyip alış verişe çıkarlar.
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Emniyetcilerin,emniyeti saglamakla görevli kisikerin katilmadigi güvenlik ve emniyet toplantisi. Ironik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-1 ~ 11 yıl önce
Sivil Havacılıkta kararlı ve istikrarlı bir şekilde Türkiye'yi temsil etmeye çalışan başta Haydar YALÇIN olmak üzere tüm ekibe teşekkür etmek gerekir. Ülkede çekirdekten yetişen insanların hak ettikleri görevlerde kalması ve buralarda görev alan konunun uzmanı teknik yöneticilere destek olunması gerekir. Ayrıca Sistemin ilerlemesi için uzun vadede kullanılacak elemanların ve uzmanların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne alınması ülke menfaatinedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
globally fosss yine sınıfta kaldı...toplantıymışşş...ne dediniz orada bizim globally fossss hep fosslar kusura bakmayın mı dediniz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000