18 Eylül 2010, Cumartesi 12:21:41

HAVACILIĞIN DEVLERİ TÜRKİYE'DE TOPLANIYOR

Avrupa ve dünyanın en büyük havacılık yatırımcıları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Tek Avrupa Hava Sahası Ar-Ge Semineri’nde bir araya geliyor.
  • SHGM önemli işler yapıyor, ancak SHGM tek başına sonuç alamaz. SESAR projesine endüstrinin ilgi göstermesi ve geleceği düşünerek hareket etmesi gerekir.
  • Çok ciddi bir seminer olacak Türkiye için artık avrupada söz sahibi olduğumuz bir dönemde gerek havayolumuzdaki gelişmeler gerekse şirketlerdeki uçak sayıların artışı 70 milyonu aşam nüfusu ile avrupanın en büyük genç nüfusuna sahip ülke olarak ilerliyoruz..

2.1 Milyar Avro’luk havacılık tarihinin en önemli projesi olan Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları (SESAR) kapsamındaki endüstriyel yatırımlar ve işbirliği imkanları masaya yatırılacak.

Havacılık, Ar-Ge, Bilişim ve Elektronik sektörünün en önemli oyuncularını Türkiye’de buluşturacak olan Tek Avrupa Hava Sahası Ar-Ge Semineri, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde 22-23 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Avrupa Trafik Yönetim Sistemi’nin geleceğini ve teknolojik alt yapısını belirleyecek SESAR projesi çerçevesinde İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilecek seminere, SELEX, INDRA, THALES ve ENAV gibi dünyanın en önde gelen havacılık şirketlerinin yanı sıra ülkemizdeki havacılık endüstrisi de katılacak.

DHMİ, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Havelsan, HEAŞ, TAI, TAV, THY, Çelebi gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra Havayolu İşletmeleri ve İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Anadolu Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi’nden temsilcilerin de katılacağı seminer, dünyanın ve Avrupa’nın önde gelen şirketleri ile ortaklık kurma ve bilgi birikimini paylaşma açısından önemli fırsatlar sunacak.

Avrupa'nın Hava Trafik Yönetimi ile ilgili araştırmaları gerçekleştirmek amacıyla Avrupa Komisyonu, EUROCONTROL ve ilgili kuruluşların ortak bir bütçeyle oluşturdukları 2.1 milyar Avroluk projeye, Türkiye’nin de katılım hakkı bulunuyor.

Bu çerçevede ülkemizin ilgili kurum ve kuruluşlarının projeye katılmaları, geleceğin hava trafik yönetiminin yapılandırılmasında, yön verilmesinde ve yeni üretilecek teknolojik ekipmanların üretimi gibi pek çok alanda yer alması açısından büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Arıduru: Seminer ülkemizdeki endüstri yatırımcıları için çok büyük bir fırsat

Seminere ev sahipliği yapacak olan Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, yüzyılın en büyük projesi olarak kabul edilen SESAR projesi ile ilgili Ar-Ge Semineri’nin  Türkiye’de düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin havacılıkta geleceğin transit merkezi olması yönündeki uluslararası öngörüler çerçevesinde seminerin ülkemizde düzenlenmesine karar verildi. Dünyadan ve ülkemizden 150’nin üzerinde temsilci katılacak. Bu seminer ülkemizdeki endüstri yatırımcıları için çok büyük bir fırsat.  2.1 Milyar Avroluk projeden ne kadar pay alabilirsek o kadar iyi” şeklinde konuştu.

Ülkemiz sanayisi için çok önemli fırsatlar sunması beklenen seminere katılmak isteyen akademisyen, müteşebbis ve ilgililer www.shgm.gov.tr adresinde yer alan konuyla ilgili duyuru ve irtibat adreslerinden yararlanarak toplantıya katılım sağlayabilecek.
 

HAVACILIĞIN DEVLERİ TÜRKİYE'DE TOPLANIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM önemli işler yapıyor, ancak SHGM tek başına sonuç alamaz. SESAR projesine endüstrinin ilgi göstermesi ve geleceği düşünerek hareket etmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok ciddi bir seminer olacak Türkiye için artık avrupada söz sahibi olduğumuz bir dönemde gerek havayolumuzdaki gelişmeler gerekse şirketlerdeki uçak sayıların artışı 70 milyonu aşam nüfusu ile avrupanın en büyük genç nüfusuna sahip ülke olarak ilerliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000