10 Kasım 2008, Pazartesi 08:01:41

Havacılığın devleri İzmir'de

Dünya havacılık devlerinin katıldığı küresel havacılık ve uzay konferansı 13-14 Kasım tarihlerinde Ege Serbest Bölgesi Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak.

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Amerikan Şirketler Derneği Federasyonu ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile işbirliği ile düzenlenecek konferansa Boeing, Skorsky, Lockheed Martin, FTB-Lisi, Fokker Elmo, PMW, Eldor Elektronik gibi dünya havacılık sektörünün lider firmalarının üst düzey yöneticileri katılacak.

Konferans ile havacılık sektöründeki yerli ve yabancı tarafların bir araya gelerek yeni işbirliği ve yatırım fırsatlarının doğacağı bir buluşma platformu oluşturulması hedefleniyor. Konferansta ağırlıklı olarak inovasyon, kümelenme, Ar-Ge, eğitim, tedarik zinciri, offset ve yeni ürün temaları işlenecek. Ayrıca sektörde faaliyet gösteren KOBİ'ler için de ürünlerini sergileyebilecekleri bir KOBİ Sergisi oluşturulacak.
 
Amaç teknolojide küme kurmak
Konferansa TAI, TEI, Havelsan, Alp Havacılık, Kale Havacılık, THY, ODTÜ, TUBİTAK, Anadolu Üniversitesi gibi Türkiye'den kurum kuruluşların üst düzey yöneticileri de katılarak birer sunum yapacaklar. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de konuşmacı olarak katılacağı konferans iki gün sürecek.

Konferans ile İzmir'de çalışmaları süren İzmir Havacılık ve Uzay Kümelenmesi projesinin ilk adımı atılacak. Bu kümelenme ile İzmir'e katma değeri yüksek, yüksek teknoloji ve know-how içeren ürünleri üreten yabancı firmaların yatırımlarını çekebilmek amaçlanıyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın destek verdiği projenin devreye girmesiyle birlikte, dünyanın önde gelen havacılık ve uzay firmalarının Ege Serbest Bölgesi başta olmak üzere İzmir'e yatırım yapmaları hedefleniyor.

Havacılığın devleri İzmir'de

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000