18 Eylül 2018, Salı 18:12:40

Hava Sen: "THY kan kaybetmeye devam edecek"

Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) Türk Hava Yolları'ndaki (THY) maaş iyileştirmeleri ve gündeme dair açıklama yayınladı.
  • sayenizde atilanlar icin neyaptiniz? kılınızi bile kipirdatmadiniz geri cekiliceginize hala utanamdan yazi yayinlayabiliyorsunuz ya pes:)YALAN SOYLUYORSUNUZ NEDEN GERCEK UYE SATINIZI DILE GETIRMIYOSUNUZ BELGELI EN BASINDAN BERI YALAN RAKAMLARLA KENDINIZI KANDIRIYORSUNUZ.THY SADEC PILOTTANMI IBARET insanlar ne oldugunuzu farkinda siz kim toplu.is.sozlesmesi kim komiksinz
  • Şirketi hava-sen üzerinden pilotlar devretsinler bence. Geri kalan personel de maaşının yarısını pilotlar versin. Belki memnun olurlar. Şener Şen gibi bak giderim ha deyip durmazlar. Düne kadar rahatsız oldukları yabancı pilotları örnek göstermeye başladılar. Kendilerinin bir yere gidecekleri yok. Anca blöf
  • Sürekli kokpit ile ilgili onları kollayan açıklamalar yaptıkça, çalışmakta olan yer personeli yada iş akti fesh edilen 211 personel ile ilgili herhangi bir aciklama yapmadıkça sizde kaybetmeye yada büyüyememeye mahkum kalacaksınız....
  • Kaptan maasi 84000 tl, fo maasi 62000 tl. Purser 5000 tl, km 3500 tl almalidir. Kabin ekibi ucus ekibi degildir ve ayri degerlendirilmelidir.
  • Kabincilere 1 gram acimiyorum.
  • Km’nin hak ettigi maas 3100 tl’dir. standart budur.
  • Hani kabin ve kokpite ayri ayri zam yapilamazdi? Iste boyle patlar sizde. Kabin ile kokpit bir degildir
  • Kokpit sendikası hiç bir zaman tis yapamayacağını artık biliyor. Kendi kendilerine zam dedikodusu çıkarıp kendileri inanıyor. Maksat torba dolsun. Bundan iki sene sonra bu çakma sendika bürosu emekli mekanı haline gelir buraya yaziyorum..
  • torpil yapıp kul hakkı yiyenlerin burnundan fitil fitil gelsin,henüz çocuklarından çıksın demiyorum...
  • Bu hava sen varya tam bir mikser grubundan oluşmuş bir kanarya sevenler derneğinden öte gidemezler.Hem biz çalışanlara zarar verip hemde şirkete zarar veriyorlar.Yeter düşün yakamızdan artık.Gidin evinizde torunlarınıza bakın.Biraz utanma olur insanda

Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) Türk Hava Yolları'ndaki (THY) maaş iyileştirmeleri ve gündeme dair açıklama yayınladı.

İŞTE HAVA-SEN'İN AÇIKLAMASI;

Değerli Sivil Havacılık Çalışanları;

2019 Ocak ayında başlayacak yeni Toplu İş Sözleşmesi öncesi THY işvereni %80’i Hava-Sen üyesi olan kokpit ekibine iki ayrı dönemde ve oranda toplamda %55 civarında zam yapmıştır.
Hava-Sen olarak Toplu Sözleşme yapma yetkisi alamadığımız iş kolunda üyelerimize yapılan bu iyileştirmelerden elbette ki mutsuz değiliz. Yapılan bu iyileştirmelerin geçici çözümler olduğunu, bundan dolayı özellikle kokpit ekibinin bu çalışma şartları devam ettiği müddetçe THY’nın kan kaybetmeye devam edeceğini hatırlatmak görevimizdir.

Havacılık çalışanları bir zincirdir. Hava-Sen olarak çalışanlar arasında çalışma şartları ve ücret politikası açısından ayrımcılığa gidilmesini doğru bulmuyoruz.

01.01.2016/31.12.2018 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi sürecinin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bu üç yıllık dönemde THY’nın ulusal ve uluslararası yaptığı tüm atılımların ve gelişmelerin gerçek sahipleri çalışanlardır. Başta kokpit personeli olmak üzere, Kabin,Teknik,Yolcu Hizmetleri, Genel Müdürlük ve diğer idari çalışanların hepsinin bu gelişimde payı ve emeği vardır.

Çalışanları ayırmak, iş gruplarını birbirine düşmanlaştırmak bir işveren politikası olarak geçmişte de her zaman izlenen yol olmuştur. İşverenlerin dikensiz gül bahçesi yaratmak için uyguladıkları bu çalışma yöntemlerine karşı birlikte davranmalıyız. Bizi bölmelerine müsade etmememeliyiz.

Yetkili sendika yapılan zamları onaylama gerekçesi olarak ”Ekmeğin bekası” için bu teklifi kabul ettiğini ve savunduğunu yazmaktadır. THY’nda bir yıldan fazladır yaşananları görmezden gelen, işten atılanlara kapılarını kapatan, enflasyon karşısında eriyen ücretlerinize sesini çıkarmayanların yaptıkları bu açıklamaları sizlerin takdirine bırakıyoruz. Ekmeğin bekası değil “kutsallığı” vardır. Bu “kutsallık” onu savunan ve hak yemeyenler için geçerlidir. ‘’Beka’’ vatan meselesidir, bu da seksen milyon insanımız için geçerlidir. Kutsallarımız üzerinden bizimle dalga geçenlere müsaade etmeyeceğiz, sizlerin de etmeyeceğine inanıyoruz.

Biz biliyoruz ki, sivil havacılığın ruhunu bilmeyen, emek ve işçi mücadelesinin kenarından geçmeyen bu sendika ağaları işverenin dediğinin dışında hiçbir şey yapamazlar.

Pilot zamları sadece enflasyon karşısındaki etkiyi azaltmıştır, gelecek belirsizdir. Bunun dışında kalan tüm arkadaşlarımızın ücret kayıpları altı ay önceye göre %65’ler civarındadır.

Ücretler arasında yaşanan bu dengesizliklerin altına imza atan, özel protokeller ile Toplu İş Sözleşmesi’ni paramparça eden kimdir? Kendi imzaladığı sözleşme maddesini işveren lehine özel protokollerle değiştiren kimdir?Hava-İş yönetimi dökülmektedir. İşçinin ne yanında ne önünde duramamaktadır.

Yeni Toplu İş Sözleşmesi hem ekonomik kayıpların giderilmesi, hem de çalışma şartları açısından çok önemli olacaktır. Yeni Havalimanı taşınma süreci ve bu sürecin getireceği yük yine çalışanların sırtındadır. Özellikle kabin personeli arkadaşlarımızın bu yaşananlar karşısında daha ne kadar sessiz kalacaklarını merak ediyoruz. Şartlar kötü koşullar daha da ağırlaşacaktır.

Hava-Sen yönetimi olarak bütün süreçleri yakından takip etmekteyiz. Çalışanların hak kayıplarını ve antidemokratik işyeri uygulamalarını teşhir etmeye devam edeceğiz. Bize güvenen ve tüm baskılara karşı yanımızda duran üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

HAVA SEN.

SİVİL HAVACILIK ÇALIŞANLARININ SESİ.

Hava Sen: "THY kan kaybetmeye devam edecek"

Yorumlar Tüm Yorumlar (145)

havasen ~ 5 yıl önce
sayenizde atilanlar icin neyaptiniz? kılınızi bile kipirdatmadiniz geri cekiliceginize hala utanamdan yazi yayinlayabiliyorsunuz ya pes:)YALAN SOYLUYORSUNUZ NEDEN GERCEK UYE SATINIZI DILE GETIRMIYOSUNUZ BELGELI EN BASINDAN BERI YALAN RAKAMLARLA KENDINIZI KANDIRIYORSUNUZ.THY SADEC PILOTTANMI IBARET insanlar ne oldugunuzu farkinda siz kim toplu.is.sozlesmesi kim komiksinz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 6 yıl önce
Şirketi hava-sen üzerinden pilotlar devretsinler bence. Geri kalan personel de maaşının yarısını pilotlar versin. Belki memnun olurlar. Şener Şen gibi bak giderim ha deyip durmazlar. Düne kadar rahatsız oldukları yabancı pilotları örnek göstermeye başladılar. Kendilerinin bir yere gidecekleri yok. Anca blöf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EYYY HAVA-SEN ~ 6 yıl önce
Sürekli kokpit ile ilgili onları kollayan açıklamalar yaptıkça, çalışmakta olan yer personeli yada iş akti fesh edilen 211 personel ile ilgili herhangi bir aciklama yapmadıkça sizde kaybetmeye yada büyüyememeye mahkum kalacaksınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaslar ~ 6 yıl önce
Kaptan maasi 84000 tl, fo maasi 62000 tl. Purser 5000 tl, km 3500 tl almalidir. Kabin ekibi ucus ekibi degildir ve ayri degerlendirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabine ~ 6 yıl önce
Kabincilere 1 gram acimiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 6 yıl önce
Km’nin hak ettigi maas 3100 tl’dir. standart budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hani ~ 6 yıl önce
Hani kabin ve kokpite ayri ayri zam yapilamazdi? Iste boyle patlar sizde. Kabin ile kokpit bir degildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delege ~ 6 yıl önce
Kokpit sendikası hiç bir zaman tis yapamayacağını artık biliyor. Kendi kendilerine zam dedikodusu çıkarıp kendileri inanıyor. Maksat torba dolsun. Bundan iki sene sonra bu çakma sendika bürosu emekli mekanı haline gelir buraya yaziyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpilliler ~ 6 yıl önce
torpil yapıp kul hakkı yiyenlerin burnundan fitil fitil gelsin,henüz çocuklarından çıksın demiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 6 yıl önce
Bu hava sen varya tam bir mikser grubundan oluşmuş bir kanarya sevenler derneğinden öte gidemezler.Hem biz çalışanlara zarar verip hemde şirkete zarar veriyorlar.Yeter düşün yakamızdan artık.Gidin evinizde torunlarınıza bakın.Biraz utanma olur insanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000