06 Aralık 2013, Cuma 11:29:44

HAVA İŞ'TEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA!

Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları yönetimini Reform Hareketi'ni desteklemekle ve baskıyla suçlayan sert bir bildiri yayınladı.
  • Thy'de kazanilan maaslar bir haktir ve geri alinamaz. Onun disinda ne bu kiskanclik? Sen thy'de calisamayacak kadar vasifsizsan insanlarin kazandigi senin neyine? Ayrica thy calisanlari duzgun insanlardir ve bu insanlarla sirket odul kazandi. Bak bakalim o insanlar isten cikarsa neler oluyor, sirket calisanlarinin kalitesi dusuyor!! İnsanlarin ekmek parasina goz dikmek bu kadar mi kolay !!!!
  • ASLINA BAKARSANIZ ATİLLA BEYİ BU KADAR YERDEN YERE VURMAK HAKSIZLIKTIR . ÇÜNKİ ATİLLA BEY , NESLİNİN VE İDEOLOJİSİNİN DÜNYADAKİ EN SON ÖRNEĞİ OLARAK KORUNMAYA ALINMASI VE İTİNAYLA SERGİLENMESİ GEREKMEKTEDİR . ÇÜNKİ ATİLLA BEYİN DÜNYADA ( KÜBA VE KUZEY ÇİN DAHİL ) YAPMİŞ OLDUĞU SENDİKACILIĞIN BİR ÖRNEĞİ KALMAMIŞTIR. ATİLLA BEY BU SENDİKACILIĞI DÜNYANIN EN HIZLA BÜYÜMEKTE OLAN BİR UÇAK ŞİRKETİ T H Y INDA YAPARAK AYRICA DÜNYA TARİHİNE GEÇMİŞTİR BUGÜN SADECE VAKTİ OLMADIĞI İÇİN KURTARAMADIĞI KAPİTALİST SERMAYE NİN ELİNDEKİ ÇALIŞANLAR VE DÜNYADAKİ UÇUCU PROLETERTANIN DA TEK UMUDUDUR ÖYLEYSE ATİLLA BEY DEVLET TARAFINDAN KORUNMALI VE KOLLANMALIDIR BİR ÖRNEĞİNİN BİR DAHA VAR OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLEMEZ
  • Tehdit ve şantaj işini en iyi Pala bilir...yıllardır sosyalist geçinip emekçi aidatı sömüren bu koltuk yapışkanından kurtulma zamanı
  • Delegelerin tehdit edileceği daha işin başından belliydi. Madem delegeler korkup genel kurula katılmayacaktı, neden o sorumluluğu üstlendiler? Ben bu işin altında çapanoğlu ararım. Danışıklı dövüş olduğunu açık açık düşündürtüyor. Gökkuşağı delegelerinin, korktuğu, genel kurula katılmayacağı dedikodusu aldı yürüdü. Gökkuşağı delegeleri madem bu kadar korkaktı, bıraksalardı da korkusuzca genel kurula gelip oy kullanacak insanlar delege olsaydı. Kendilerini seçen insanların karşısına hangi yüzle çıkacak gökkuşağı delegeleri? Yazıklar olsun. Korkaklar.
  • Reform gelecek,ozellikle pilot ve hostesler bundan sonra piyasa sartlarinin geregi ucretlere donecek,thy miz karliligini artirirken 5.yildiz gelecek.isine gelmeyen de koyune!!
  • Kimileri var sektore yeni girmis para diye bagirir,kimi var yillardir bir koltuk bulamamis durduk yere hayiflanir,kimide sendika sendika yirtinir nedir bu insanlari derdi fani dunya hersey bos.Evet yillardir bir yonetim vardi iyisi kotusuyle ancak vaadesi doldu ve insanlar yeni bir arayisia girdi buda doganin kanunu.Onemli olan bundan sonraki adimlar havacilik tek sirketten olusmuyor.Bu sendika butun havacilik calisanlarinin herkes sahip cikmali.Mesela ozel sektor isverenide calisanida sendikayi bilmez ancak bunca yil iktidar kalipta hicbir calisma yapilmamissa burda yanls kimin,Zaten biz kendi icimizde bolunmusuz kaptan,kabini.operation,teknisyeni bunlarda kendi icinde bolunmus ornek okullu okulsuz vb. gibi bu kadar parcalanmis gruplari gercekten egolarindan arinmis bir tabir varya halk tarafindan sevilen biri ancak tek cati altinda toplayip tek yumruk yapabilir.lutfen insanlari huzur ve sagduyuya cagiralim unutmayalimki insan oglu ahiret yolculugunda mezara bir beyaz kefen goturuyor
  • Reformun delegelerini de " otelde kalacaksınız odalardan disari çıkmak yok, kimseyle görüşmek yok, konuşmaları dinlemek yok,128 tane reform delegesi var, 127 tane oy çıkarsa hepiniz hesap verirsiniz" diye tehdit etti müdürleri. Ey reform delegeleri; köle olmadığınızı özgür iradeye sahip olduğunuzu mert olduğunuzu gücünüzü teslim etmeyeceginizi gosterin. 1 tane bile oy çıkmasın reforma bakalim o tehditler blofler ne oluyor. Hanginizi tespit edecekler? Genel mudurluk delege seçimlerinde kendilerine oy vermeyenleri tespit edebildiler mi? Herhangibir uygulama yapabildiler mi?
  • Bence durum cok vahim! Uçakta bunlar hiç konuşulmuyor, arkadaşların cogu gercek anlamda ne oldugundan habersiz! Hepsinde söyle bir algı oluşmuş Atilay gitsin yerine kim gelirse gelsin biz raziyiz! Atilay bey'in daha iyi duyurması lazımdı tüm personel ekip odasında diğer taraflarca boş vaatlerle kandirildi. Günlerce ekip odasına geldiler ama Atilay bey bu durumda pek te birsey yapmadı. Ben 14 yıldır bu meslekteyim, kesinlikle Hava-iş tarafındayım. Diğer yanda meslekte hiç tecrübesi olmayan ve isverenle bu kadar içli dışlı muhalefetle bu is olmaz!! Ise gireli 1-2 yıl olmuş arkadaşların cogu atılay in gitmesini istiyor, ama bilmiyorlar ki bu cok severek yaptıkları mesleğin cezbedici güzellikleri Hava-İş Sendikası'yla birer birer yok olacak! Hala isin gercegini anlamayanlar Thy bu agresif büyümenin icinde ortaya çıkabilecek ekonomik maliyetlerin minimize etmek için personel den kısma yoluna gidiyor, az para daha cok iş !!!
  • Bütün kaptan delegeler işverence tek tek aranip tehdit edildi. Bari uçuş verin de gelmeme nedenimiz olsun dediler. Bu kadarı tarihte yok. Tek çare Ayçin.
  • Son çırpınışların olsun lütfen. Seni görmek istemiyoruz.

Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları yönetimini Reform Hareketi'ni desteklemekle ve baskıyla suçlayan sert bir bildiri yayınladı.

İşte Hava İş'in açıklaması:

Hava-İş Sendikasının 27. Olağan Genel Kurul öncesi THY A.O Yönetimi sendikanın tüzel yapısına ve Genel Kurul delegelerine saldırılara devam ediyor. THY A.O Yönetimi desteklediği REFORM adı altındaki işveren işbirlikçisi hareketin GENEL KURULDA kazanmasını sağlamak amaçlı her türlü baskıyı bizzat organize ediyor.

THY A.O Yönetimi ve işveren işbirlikçisi reform hareketinin yürüttüğü operasyonla Anayasa ve yasalar güvencesindeki en temel demokratik hak olan işçilerin kendi sendika genel kurulunda seçme seçilme hakkının özgürce kullanılması tehdit ve baskılarla engellenmek istenmektedir. Bu saldırı mevcut sendika yönetimimize karşı değil tüm üyelerimizin kazanılmış haklarına karşı bir saldırıdır.

Dün itibarıyla delegelere yönelik THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı yönetici kadrosunda görevli Kürşat Arslan, Seymen Kinden, Serpil İnce, İsmail Vatansever, adlı kişilerce telefonla aranarak, THY Teknik A.Ş bölüm müdürlerince makamlarına çağrılarak, ifade edilen genel kurula katılmayın yönündeki baskı ve tehditleri TCK’nun 118 maddesine göre sendikal faaliyetleri engelleyici suç teşkil eden eylemlerdir.

Sendikamız bu yasadışı baskıları planlayan ve uygulayan tüm işverenler ve yöneticiler ile ilgili gerekli yasal işlemleri ivedilikle başlatmıştır. Tüm delegeleri anayasal güvence altında olan sendikal haklarını eksiksiz kullanmaya ve aileleriyle birlikte 50000 kişinin gelecekleriyle ilgili olan bu genel kurula katılmaya ve özgür iradelerini kullanmaya davet ediyoruz.

Diğer yandan Sendikamız Uçuş İşletme Baş temsilcisi olan ve halen grevde bulunan üyemiz kabin amiri Melih Karabıçak ile ilgili olarak “grev esnasında 1 gün SGK primi görünüyor” şeklindeki bir iddia ile;

THY A.O Yönetimince geçerli nedenle işten çıkarılan ve Yargı Kararı ile işe iade edilen bu yargı kararı gereği işe başlatılan sendika THY A.O Diyarbakır Temsilcimiz Mehmet Erçek işe iade edildikten 1 gün sonra Diyarbakır Satış Md’lüğü işyerinde delege seçimleri esnasında oluşan işveren baskıları sonucu ertelenen delege seçimlerinde işçileri tehdit ettiği iddiası ile DİSİPLİN KURULUNA sevk etmiştir.

Sendikanın konaklama yeri tahsis etmesine rağmen İstanbul dışından gelen delegeler bir başka otele yönlendirilerek baskı altına alınmaktadır.

Açıkça sendika tüzelliğine yönelik baskı tehdit oluşturulmak, bu yolla üyelerimizi daha güçlü baskılamak amaçlı bu girişimler ülkemizdeki demokrasinin nasıl karartıldığının da açık örnekleridir.

Anti demokratik grev yasağından, grev kırıcı yasadışı işlemlerden ve kazanılmış hak ihlallerinden sabıkalı THY A.O Yönetimi tüm bu girişimlerine rağmen havacılık işçilerinin ve mevcut sendikal anlayışımızın direncini kıramamakta, istediği sonucu alamamakta ve giderek açıkça sendikanın genel kuruluna müdahaleye yönelmektedir.

Hava-İş sendikası bu ablukayı çoğu kez yaşamış ve her seferinde püskürtmeyi başarmıştır. 07-08 Aralıkta bir kez daha boyun eğmeyeceğimizi hep birlikte göstereceğiz.

Tüm delegelere sesleniyoruz, bu ablukanın dağıtılması için tek seçenek Atilay Ayçin’in Genel Başkanlığında birleşen mevcut sendikal anlayışımızın sürdürülmesidir. Kirli pazarlıklar ve sadece genel kurul kazanmak amaçlı kişisel hırs ve macera ile hareket eden içi boş süslü laflarla oluşturulmuş sözde muhalefetlerle bu abluka dağıtılamaz.

Bu Genel Kurul sonrası, yönetim değiştirmekle göğüslenmeyecek kadar sıkıntı ve sorunlara gebedir. Atilay Ayçin’in Genel Başkanlığında birleşen mevcut sendikal anlayışımızın tecrübesi kararlılığı ve mücadele azmi, bilgi birikimi işveren saldırısı karşısında tek gerçekçi seçenektir.

Tüm delegelerimizin her zaman olduğu gibi sağduyu ve onurla sendikalarına sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Saygılarımızla.


Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

HAVA İŞ'TEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Reform nickli kisiye ~ 10 yıl önce
Thy'de kazanilan maaslar bir haktir ve geri alinamaz. Onun disinda ne bu kiskanclik? Sen thy'de calisamayacak kadar vasifsizsan insanlarin kazandigi senin neyine? Ayrica thy calisanlari duzgun insanlardir ve bu insanlarla sirket odul kazandi. Bak bakalim o insanlar isten cikarsa neler oluyor, sirket calisanlarinin kalitesi dusuyor!! İnsanlarin ekmek parasina goz dikmek bu kadar mi kolay !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ASLINA BAKARSANIZ ATİLLA BEYİ BU KADAR YERDEN YERE VURMAK HAKSIZLIKTIR . ÇÜNKİ ATİLLA BEY , NESLİNİN VE İDEOLOJİSİNİN DÜNYADAKİ EN SON ÖRNEĞİ OLARAK KORUNMAYA ALINMASI VE İTİNAYLA SERGİLENMESİ GEREKMEKTEDİR . ÇÜNKİ ATİLLA BEYİN DÜNYADA ( KÜBA VE KUZEY ÇİN DAHİL ) YAPMİŞ OLDUĞU SENDİKACILIĞIN BİR ÖRNEĞİ KALMAMIŞTIR. ATİLLA BEY BU SENDİKACILIĞI DÜNYANIN EN HIZLA BÜYÜMEKTE OLAN BİR UÇAK ŞİRKETİ T H Y INDA YAPARAK AYRICA DÜNYA TARİHİNE GEÇMİŞTİR BUGÜN SADECE VAKTİ OLMADIĞI İÇİN KURTARAMADIĞI KAPİTALİST SERMAYE NİN ELİNDEKİ ÇALIŞANLAR VE DÜNYADAKİ UÇUCU PROLETERTANIN DA TEK UMUDUDUR ÖYLEYSE ATİLLA BEY DEVLET TARAFINDAN KORUNMALI VE KOLLANMALIDIR BİR ÖRNEĞİNİN BİR DAHA VAR OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLEMEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tehdit ve şantaj işini en iyi Pala bilir...yıllardır sosyalist geçinip emekçi aidatı sömüren bu koltuk yapışkanından kurtulma zamanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaftalama ~ 10 yıl önce
yaftalama süper olmuş ama unutma o pala gidince 2sene içinde özelden hiçbir farkınız kalmayacak. hak ettiğinizi yaşayacaksınız. garsona 1500 tl maaş neyine yetmez. piloto da 5bin. yeter çok bile. bulunmaz hint kumaşları siziiii az kaldı az.
Gökkuşağı ~ 10 yıl önce
Delegelerin tehdit edileceği daha işin başından belliydi. Madem delegeler korkup genel kurula katılmayacaktı, neden o sorumluluğu üstlendiler? Ben bu işin altında çapanoğlu ararım. Danışıklı dövüş olduğunu açık açık düşündürtüyor. Gökkuşağı delegelerinin, korktuğu, genel kurula katılmayacağı dedikodusu aldı yürüdü. Gökkuşağı delegeleri madem bu kadar korkaktı, bıraksalardı da korkusuzca genel kurula gelip oy kullanacak insanlar delege olsaydı. Kendilerini seçen insanların karşısına hangi yüzle çıkacak gökkuşağı delegeleri? Yazıklar olsun. Korkaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gökkuşaği delege ~ 10 yıl önce
BİZ 4 YIL ÖNCE DE KORKMUYORDUK, ŞİMDİ DE KORKMUYORUZ. SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK DAHA, YARINI BEKLE...
Reform ~ 10 yıl önce
Reform gelecek,ozellikle pilot ve hostesler bundan sonra piyasa sartlarinin geregi ucretlere donecek,thy miz karliligini artirirken 5.yildiz gelecek.isine gelmeyen de koyune!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nesevimli ~ 10 yıl önce
Tehditler simdiden başladı.Çok yazık.
Dikmeye sarilan adam ~ 10 yıl önce
Kimileri var sektore yeni girmis para diye bagirir,kimi var yillardir bir koltuk bulamamis durduk yere hayiflanir,kimide sendika sendika yirtinir nedir bu insanlari derdi fani dunya hersey bos.Evet yillardir bir yonetim vardi iyisi kotusuyle ancak vaadesi doldu ve insanlar yeni bir arayisia girdi buda doganin kanunu.Onemli olan bundan sonraki adimlar havacilik tek sirketten olusmuyor.Bu sendika butun havacilik calisanlarinin herkes sahip cikmali.Mesela ozel sektor isverenide calisanida sendikayi bilmez ancak bunca yil iktidar kalipta hicbir calisma yapilmamissa burda yanls kimin,Zaten biz kendi icimizde bolunmusuz kaptan,kabini.operation,teknisyeni bunlarda kendi icinde bolunmus ornek okullu okulsuz vb. gibi bu kadar parcalanmis gruplari gercekten egolarindan arinmis bir tabir varya halk tarafindan sevilen biri ancak tek cati altinda toplayip tek yumruk yapabilir.lutfen insanlari huzur ve sagduyuya cagiralim unutmayalimki insan oglu ahiret yolculugunda mezara bir beyaz kefen goturuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Reformun delegelerini de " otelde kalacaksınız odalardan disari çıkmak yok, kimseyle görüşmek yok, konuşmaları dinlemek yok,128 tane reform delegesi var, 127 tane oy çıkarsa hepiniz hesap verirsiniz" diye tehdit etti müdürleri. Ey reform delegeleri; köle olmadığınızı özgür iradeye sahip olduğunuzu mert olduğunuzu gücünüzü teslim etmeyeceginizi gosterin. 1 tane bile oy çıkmasın reforma bakalim o tehditler blofler ne oluyor. Hanginizi tespit edecekler? Genel mudurluk delege seçimlerinde kendilerine oy vermeyenleri tespit edebildiler mi? Herhangibir uygulama yapabildiler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 10 yıl önce
Bence durum cok vahim! Uçakta bunlar hiç konuşulmuyor, arkadaşların cogu gercek anlamda ne oldugundan habersiz! Hepsinde söyle bir algı oluşmuş Atilay gitsin yerine kim gelirse gelsin biz raziyiz! Atilay bey'in daha iyi duyurması lazımdı tüm personel ekip odasında diğer taraflarca boş vaatlerle kandirildi. Günlerce ekip odasına geldiler ama Atilay bey bu durumda pek te birsey yapmadı. Ben 14 yıldır bu meslekteyim, kesinlikle Hava-iş tarafındayım. Diğer yanda meslekte hiç tecrübesi olmayan ve isverenle bu kadar içli dışlı muhalefetle bu is olmaz!! Ise gireli 1-2 yıl olmuş arkadaşların cogu atılay in gitmesini istiyor, ama bilmiyorlar ki bu cok severek yaptıkları mesleğin cezbedici güzellikleri Hava-İş Sendikası'yla birer birer yok olacak! Hala isin gercegini anlamayanlar Thy bu agresif büyümenin icinde ortaya çıkabilecek ekonomik maliyetlerin minimize etmek için personel den kısma yoluna gidiyor, az para daha cok iş !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bütün kaptan delegeler işverence tek tek aranip tehdit edildi. Bari uçuş verin de gelmeme nedenimiz olsun dediler. Bu kadarı tarihte yok. Tek çare Ayçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
bukadar net evet
gçkkuşağı delege ~ 10 yıl önce
Tehdit doğru, uçuş isteme YALAN. Kimseden Korkumuz YOK..Gerçekleri görün artık, Son Söz Söylenmedi Daha...
inv ~ 10 yıl önce
Son çırpınışların olsun lütfen. Seni görmek istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000