28 Eylül 2013, Cumartesi 08:40:30

HAVA İŞ'TEN ÜYELERİNE TİS AÇIKLAMASI

Hava İş Sendikası, THY Teknik ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile ilgili üyelerine açıklamada bulundu...
  • Arkadaşlar teknik olarak alınıp da habom olan arkadaşların hakları alınmıştır.teknik teknisyen alacak soylentisi var.Bence onlar tekniğe alınmalı.Ha diğerleri için şunu soylerim.Ahlamayın vahlamayın.şartları bilerek geldiniz.iki anahtar tuttuk diye kendinizi feçes zannetmeyin.teknik teki arkadaşlar thy vermese de ozel şirkete gitseler bu paraları alırlar.herkes kendine baksın.
  • Herkes unuttu işten atılan 305 arasında 40 kadar teknisyen arkadaşımız vardı ne oldu onlara.Bu sözleşme imzalandı teknisyenler unutuldu.Hava iş yönetimi yine bunu kazançmış gibi gösteriyor.Hafızalarımızı bir yoklayalım derim. Bu arkadaşlar harcandı gitti.Yazık oldu. THY sözleşmesinde olacak olanda budur. Atilayın oyunları bitmez benden söylemesi.
  • Severim cekismelerinizi
  • Gocunan kardeşim . Gözün yoksa gocunma .Yarası olan gocunur. Benim sözüm kendi maaşıyla kedisinden on yıl önce işe giren ve rakam veripte mükayese eden kardeşime. Kimse işe girerken iyi şartlarda başlamıyor . Sabredelim inşallah her şey daha iyi olacak
  • Ben geldim. Tekniğe geçiş ayın 3. De başlıyor. İzne çıkmatın imzatı kaçırmayın
  • Evet zorla almadı , TK diye başvurduk (sizin gibi) mülakatlar vs. A.O sözleşmesi bile imzaladık bunun sonucunda, ancak alamıyoruz o anlaşmalarda iptal kusura bakmayın habomsunuz dediler.. Şimdi kimin parasında gözümüz onu anlamadım ? Çok alan siz değil az alan biziz.
  • Saygıdeğer teknikçi arkadaşlar kimsenin gözü kimsenin parasında değil burada çıkıp da habom da çalışan arkadaşlar işveren şartlarından dolayı öyle veya böyle şikayet ediyorlarsa işverenin avukatlığına soyunup ajitasyon yapmayın. Yok siz işi bilmiyorsunuz taranelerine de hiç girmeyin kimse anasının karnından teknisyen olarak fırlamadı siz öyleyseniz bilemem tabi; dijital çağda ve bilgiye ulaşmak bu kadar kolay iken kimse kimsedn üstün değildir. Bu arada haboma ve çalışanlarına tü ka ka diye laf atıyorsanız emekli olanlarınız da çalışmak için kapıları aşındırmayıp gidip evinde oturacak o kadar.
  • Bu sitede yorum yapan bir iki kişi hem Habom personeli gibi hemde Teknik personeli yazıp kendi kendine tartışma çıkarıyor. Eline ne geçiyor vicdansız insan.
  • Habomdaki ve MNG Teknik deki arkadaşlarımızda görsünler isteriz.Habom çalışanı arkadaşlar bir tercih yaptı ama sanırım doğruyu en kısa zamanda göreceklerdir. Sağol sendikam varol sendikam.Hepimize hayırlı olsun!
  • Teknik kimseyi zorla işe almadı.kendine habomcu diyen ama bizim iş arkadaşımız dediğimiz arkadaş gözün başkasının parasında olmasın kendi durumunuzu düzeltmek için çalış. Allah herkeze hakkettiğini versin.amin.

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

Değerli Üyelerimiz;

THY Teknik A.Ş 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Yaklaşık 2000 üyemizin çalıştığı THY Teknik A.Ş şirketinde 4. dönem toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu iş sözleşmesinin tüm safhalarında üyelerimizin görüşleri alınarak yürütülen sözleşme görüşmelerinde grev kararı alınması aşamasına gelinmişti. Bu anlaşma ile;

Toplu iş sözleşmesi 2 yıl süreyle geçerli olacak. Kazanılmış haklar bütünüyle korundu.

Ücret zammı olarak 01.07.2013 tarihinden başlamak üzere 6'şar aylık %5,%3,%3,%3 zam uygulanacak. 2.3.4. altı ay ücret artışları enflasyona karşı korumalı olacaktır. vardiya primleride bu oranlarda arttırılacaktır.

Aylık sosyal yardım 1.yıl 360 TL, 2. Yıl  ise 390 TL olarak belirlendi.

Bunun dışındaki sosyal yardımlar % 10 oranında arttırılmıştır.

Aylık Kreş yardımı 695 TL olarak belirlenmiştir.

Ayrıca C/S tazminatı İş Tazminatının % 3'den % 5'ne çıkarılmıştır. C/S tazminatı ile ilgili uygulama 10.1 ve 1 0.2 iş gruplarının altına da yazılarak kapsamı yeniden düzenlendi.

TİS farkları 1 ay içinde  ödenecektir.

Tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

HAVA İŞ'TEN ÜYELERİNE TİS AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

teknik hangar ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar teknik olarak alınıp da habom olan arkadaşların hakları alınmıştır.teknik teknisyen alacak soylentisi var.Bence onlar tekniğe alınmalı.Ha diğerleri için şunu soylerim.Ahlamayın vahlamayın.şartları bilerek geldiniz.iki anahtar tuttuk diye kendinizi feçes zannetmeyin.teknik teki arkadaşlar thy vermese de ozel şirkete gitseler bu paraları alırlar.herkes kendine baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kariyer ~ 11 yıl önce
Sen kaç yıl anahtar tutun ki kardeşim.
O ne demek ~ 11 yıl önce
Geçiş olacağını sanmıyorum. Geçecekse de hapsi geçsin. Ayrı gayrı olmasın. Bence o imzayı atan ne şartlarda olursa olsun bilerek attı. İşine gelmeyip çekip giden de var. Ayrıca bence hiçbir habomcu tekniğe geçmesin. O istifa edenlerin hakkını yemeye çok meraklı olmasınlar. Ayrıca şirket eskisi kadar bize de yüklenmiyor. Teknik aş personel sayısı artarsa bizden de işten atılanlar olacak. 300-400 habomcunun yüzü gülecek diye neden 3-5 kardeşim üzülsün. Habomcular zaten eskisi gibi değil aldıkları paraya göre iş yapar oldular. Unutmayın teknisyen dostlarım habomcular ne kadar çok olursa bizim maaşlar o kadar az göze batar. Unutmayın ev aldık araba aldık hepsi kredi bizim maaşlar düşerse habomculardan daha rezil oluruz. Bu arkadaşlar alışmış 1500 lirayla geçinmeye ama biz geçinemeyiz şu zamandan sonra ona göre masraflarımız artmış. Benim sadece arabanın masrafı 750 civarı geriye asgari ücret bile kalmıyo. Gemisini kurtaran kaptan. Her koyun kendi bacağından asılır. Saygılar-hörmetler.
305 ne oldu ~ 11 yıl önce
Herkes unuttu işten atılan 305 arasında 40 kadar teknisyen arkadaşımız vardı ne oldu onlara.Bu sözleşme imzalandı teknisyenler unutuldu.Hava iş yönetimi yine bunu kazançmış gibi gösteriyor.Hafızalarımızı bir yoklayalım derim. Bu arkadaşlar harcandı gitti.Yazık oldu. THY sözleşmesinde olacak olanda budur. Atilayın oyunları bitmez benden söylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 11 yıl önce
Severim cekismelerinizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Gocunan kardeşim . Gözün yoksa gocunma .Yarası olan gocunur. Benim sözüm kendi maaşıyla kedisinden on yıl önce işe giren ve rakam veripte mükayese eden kardeşime. Kimse işe girerken iyi şartlarda başlamıyor . Sabredelim inşallah her şey daha iyi olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milano ~ 11 yıl önce
Ben geldim. Tekniğe geçiş ayın 3. De başlıyor. İzne çıkmatın imzatı kaçırmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mİlano'ya ~ 11 yıl önce
Hangi ayın 3.de canikom...Aylarda üçler çok.
zorla almad diyene ~ 11 yıl önce
Evet zorla almadı , TK diye başvurduk (sizin gibi) mülakatlar vs. A.O sözleşmesi bile imzaladık bunun sonucunda, ancak alamıyoruz o anlaşmalarda iptal kusura bakmayın habomsunuz dediler.. Şimdi kimin parasında gözümüz onu anlamadım ? Çok alan siz değil az alan biziz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Se ~ 11 yıl önce
Bazıları var:" En çok ben alayım başkası az'a tamah etsin" diyor.
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Saygıdeğer teknikçi arkadaşlar kimsenin gözü kimsenin parasında değil burada çıkıp da habom da çalışan arkadaşlar işveren şartlarından dolayı öyle veya böyle şikayet ediyorlarsa işverenin avukatlığına soyunup ajitasyon yapmayın. Yok siz işi bilmiyorsunuz taranelerine de hiç girmeyin kimse anasının karnından teknisyen olarak fırlamadı siz öyleyseniz bilemem tabi; dijital çağda ve bilgiye ulaşmak bu kadar kolay iken kimse kimsedn üstün değildir. Bu arada haboma ve çalışanlarına tü ka ka diye laf atıyorsanız emekli olanlarınız da çalışmak için kapıları aşındırmayıp gidip evinde oturacak o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denge ~ 11 yıl önce
Bu sitede yorum yapan bir iki kişi hem Habom personeli gibi hemde Teknik personeli yazıp kendi kendine tartışma çıkarıyor. Eline ne geçiyor vicdansız insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çicekci ~ 11 yıl önce
Habomdaki ve MNG Teknik deki arkadaşlarımızda görsünler isteriz.Habom çalışanı arkadaşlar bir tercih yaptı ama sanırım doğruyu en kısa zamanda göreceklerdir. Sağol sendikam varol sendikam.Hepimize hayırlı olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Teknik kimseyi zorla işe almadı.kendine habomcu diyen ama bizim iş arkadaşımız dediğimiz arkadaş gözün başkasının parasında olmasın kendi durumunuzu düzeltmek için çalış. Allah herkeze hakkettiğini versin.amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İphone uygulaması ~ 11 yıl önce
Aç bunlar kardeşim,kedinin ciğere baktığı gibi bakıyor leş kargaları...
SD ~ 11 yıl önce
Bulunduğun yeri hazmedememişsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000