11 Şubat 2016, Perşembe 10:55:21

Hava İş'ten TİS açıklaması

Hava İş Sendikası dün Türk Hava Yolları ile yapılan ilk TİS görüşmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.
  • Su teknik olmasa hangi uçağa binip ucucaksiniz o paraları ancak hayallerinizde görürsünüz toplanmış bir grup koyun başlarında çoban yok bir o yana bir bu yana kosturuyorsunuz insanoğlu çiğ süt emmis AC gozlulugun kitabını yazmistir uçucu ekip o paraları zerre kadar hak etmiyorsunuz dünyanın neresinde gorulmus hostesin host un teknisyenden fazla maaş aldığı işte burda gorulmus THY de adaletsizliğin torpilin mobingin huzursuzluğun bol olduğu yer
  • Dünyada genelde Siyasetçilerin aldığı maaşlar eleştrilir bizim ülkemizde ise çalışan her zaman çalışanın maaşını eleştirir,kimse çalıştığı uerde bana zorla bu maaşı vereceksiniz diye bir şey dayatmıyor fesat arkadaşlarım,bu maaşları yönetim belirliyor,ama siyasetçiler kendi maaşlarını kendileri belirliyor yani eleştirilerinizi onlara yapın bence,sonuçta yapılan bir iş var beklenti mutlaka karşılanıyor ki bu maaşlar veriliyor,futbolcular çokmu eğitimli yada çokmu hayati bir iş yapıyorlarda 10-20 milyon dolarlar veriliyor,gelipte burda maaş adaletsizliği saçmalığı yapmayın,benmi ben Tk'ya sırf yaştan dolayı girememiş 2 dil bilen 10 yıllık uçuş tecrübesi ve kabin amirliği tecrübesi olan üniversite mezunu biriyim ve şu an aldığım maaşta asgari ücretten biraz yüksek olan 1790 tl'dir...
  • Başkasının ne kadar aldığıyla değil, kendi hakkımızı alıp almadığımızla ilgilendiğimiz, ortak hak ve emek mücadelesi vermek gerektiğinde benim tuzum kuru, diğerleri meydanlara çıksın demediğimiz zaman adam olacağız. Bu nasıl işçi birliğidir? Siz böyle yaparsanız yarın bugün uçuculara ayrı yer personeline ayrı sözleşme yapar hepimizi bölerler. Yapmayın bu muhabbeti artık!
  • Bence de bir pilot 50 milyar almamalı. Arkadaşıma katılıyorum. Sonra kendilerini birşey zannedip tapmamızı bekliyorlar. Sülalecek B/C de pas uçup dibine kadar tabaklarını sıyırırken şu ekibe de elimiz boş gelmeyelim bir paket çikolata alalım bir jest olsun diye düşünen yok. Kurum kültürümüzde sözde bu adettir ama kabin ekibinden başka uygulayan yok. Tamam içinde insan olan da var. Ama çok az. Buarada yorumlarda in / out seçeneği olsa da oylama yapabilsek keşke.
  • Egitimim yuksek lisans diyen kardesim. Bir pilot da 50bin tl almamali. Guzel ulkemde devlet de gorevli bir prof maaşı 8bin tl iken sen nasil 50bin alirsin. 50bin ne yaaa. 1 yilda pilot yapiyorlar sonra 50binle işe başla. Yillarca emeği ile beyni ile profesör olan bir hocam da alsin 8bin bu adaletmi? Pilot maaslari derhal düşmeli. Bir pilot her ne kadar kendisini astronot zanetse de aslinda bir araç şöförüdür ve 50bin çok fazla. Nokta.
  • yine anlıyorum ki bizim düşmanımız biziz. yazıklar olsun
  • Demişler ya it ürür kervan yürür diye :) bu fesatlık da ondan arkadaşım sende sınavları mülakatları geç sende kabine gel memur ol. Yok geçememişsin yok olmadıysa saygı duy. Eğitimi yüksek lisans olan pilotcan senin durumunu da özetleyen bir atasözü var 'eğitim cehaleti alsa da eşeklik baki kalır.'
  • 4'e ek: hizmette dünya standardı çalışmada o standart yok. Elin Çini bile neredeyse ülkeyi kapatıyor tatillerinde.Çalışan olarak isteğimi dünya çapına getirilmişse bu şirket çalışanına da Türkiye şartlarında değil,dünya şartlarında çalışma oramı, maaş ve sosyal haklar vermeli 5: İşverenin topu taca atıp uzatma yapmadan masaya oturması çok güzel. Bence takdire şayan. Onlardan ricam mantıklı! olun lütfen. Nasılsa çalışıyorlar demeyin. Yanılırsınız. 6. Kadro falan diyen taşeronlar. Allah yardımcınız olsun. Bu emekte önemli katkınız var. Kadrolu olmayı beklemeyin ama işveren inşaallah sizlere de bir güzellik yapar. Zevzeklere kalsa sizin aldığınız maaşın daha azına o işleri yapacak çok kişi var. 7.Kabin ekipleri; çok maaş alıyorsunuz, almıyorsunuz bilemeyiz. Herkesin kazancı kendine. Gözü olanın gözü çıksın. Bu işler nasip işi biraz. ama ukalalık ve hafiflik dolu öesaj, söylem, davranışla itici oluyorsunuz. Siz işinizi daha iyi yapmaya bakın. Edepten taviz vermeyin. Boşverin zevzekleri
  • Sevgili Tk personeli arkadaslarım.Bana laf dusermı bılmıyorum ama lutfen internet uzerinden herkese acık olan sıtelerde rakamsal seyler paylasmayalım.Bırakalım kım ne yazarsa yazsın.İnternet ortamında rakamsal diyalogların ileri dönemlerde bize olumsuz yansımaları olabilir.Bırakın istediklerini yazsınlar gaza gelmeye gerek yok.İsmini cismini bile bilmediginiz insanlara laf anlatsanız neee anlatmasanız ne???
  • Önce taseron olayını halledin..

Hava İş Sendikası dün Türk Hava Yolları ile yapılan ilk TİS görüşmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Değerli Üyelerimiz;

25.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine bugün (dün) itibariyle başladık. Toplantıda özellikle talep ettiğimiz görüşmelerin kayda alınması ve personele canlı yayınlanması konusunda işverenin olumsuz görüşü nedeniyle ilerleme kaydedemedik. Bu nedenle tüm çalışanlarımızın TİS görüşmelerine katılmasını ve bize destek vermesini istiyoruz.

Bugünkü oturumda genel olarak değişiklik talep etmediğimiz maddeler aynen kabul edilmiş, değişiklik talep ettiğimiz maddelerin gerekçeleri açıklanmıştır. Sağlık, Uçuş (Madde 99) ve Ücret (Scala Ek3 İş Uçuş Tazminatı) konularında komisyon oluşturulması kararlaştırıldı.

Bu oturumun en önemli kazanımı; Borajet operasyonu nedeniyle Anadolu’da işten çıkarılan personelin, tekrar işe alımı konusunda mutabık kalınmasıdır.

Bir sonraki toplantının 15.02.2016 günü, saat 14:00’te Sendikamız Genel Merkezinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Bu sürecin hepimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Hava İş'ten TİS açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

teknik ~ 8 yıl önce
Su teknik olmasa hangi uçağa binip ucucaksiniz o paraları ancak hayallerinizde görürsünüz toplanmış bir grup koyun başlarında çoban yok bir o yana bir bu yana kosturuyorsunuz insanoğlu çiğ süt emmis AC gozlulugun kitabını yazmistir uçucu ekip o paraları zerre kadar hak etmiyorsunuz dünyanın neresinde gorulmus hostesin host un teknisyenden fazla maaş aldığı işte burda gorulmus THY de adaletsizliğin torpilin mobingin huzursuzluğun bol olduğu yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
system ~ 8 yıl önce
Pilot ol öyleyse sende. Sana teknisyen ol mu dediler küçükken. Hazımsız...
37Fo ~ 8 yıl önce
Senin hakettiğin parayı alamıyor olman kabinin çok para aldığı anlamına gelmiyor kardeşim. İnşallah hepimize emeğimizin hakkı verilir. Artık kabin, kokpit, teknik, yer personeli ayrımından vazgeçin. Birbirmizin rakibi değil, iş arkadaşıyız.
boş laflar ~ 8 yıl önce
saçmalamışsın bilader sen,onlar olmasa uçağı kim uçuracak o zaman,senin görevin teknik birim onların görevi hizmet ve güvenlik birimi,hala içinizdeki fesatlıktan kurutlamıyorsunuz ya..
SKY ~ 8 yıl önce
teknik rumuzu ile yazan şahsa sorarım sana aldığın parayı dışarıda sana kim verir.? Çık dışarı senin gibi yüzlercesi o maaşı almaya razı hemde üniversite mezunu olarak.Kendinizi bulunmayan hint kumaşı sanmayın.!!! Yüzlercesi dışarda bu işe talip unutmayın,işinize sahip çıkın..!!!
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Dünyada genelde Siyasetçilerin aldığı maaşlar eleştrilir bizim ülkemizde ise çalışan her zaman çalışanın maaşını eleştirir,kimse çalıştığı uerde bana zorla bu maaşı vereceksiniz diye bir şey dayatmıyor fesat arkadaşlarım,bu maaşları yönetim belirliyor,ama siyasetçiler kendi maaşlarını kendileri belirliyor yani eleştirilerinizi onlara yapın bence,sonuçta yapılan bir iş var beklenti mutlaka karşılanıyor ki bu maaşlar veriliyor,futbolcular çokmu eğitimli yada çokmu hayati bir iş yapıyorlarda 10-20 milyon dolarlar veriliyor,gelipte burda maaş adaletsizliği saçmalığı yapmayın,benmi ben Tk'ya sırf yaştan dolayı girememiş 2 dil bilen 10 yıllık uçuş tecrübesi ve kabin amirliği tecrübesi olan üniversite mezunu biriyim ve şu an aldığım maaşta asgari ücretten biraz yüksek olan 1790 tl'dir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 8 yıl önce
Başkasının ne kadar aldığıyla değil, kendi hakkımızı alıp almadığımızla ilgilendiğimiz, ortak hak ve emek mücadelesi vermek gerektiğinde benim tuzum kuru, diğerleri meydanlara çıksın demediğimiz zaman adam olacağız. Bu nasıl işçi birliğidir? Siz böyle yaparsanız yarın bugün uçuculara ayrı yer personeline ayrı sözleşme yapar hepimizi bölerler. Yapmayın bu muhabbeti artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Bence de bir pilot 50 milyar almamalı. Arkadaşıma katılıyorum. Sonra kendilerini birşey zannedip tapmamızı bekliyorlar. Sülalecek B/C de pas uçup dibine kadar tabaklarını sıyırırken şu ekibe de elimiz boş gelmeyelim bir paket çikolata alalım bir jest olsun diye düşünen yok. Kurum kültürümüzde sözde bu adettir ama kabin ekibinden başka uygulayan yok. Tamam içinde insan olan da var. Ama çok az. Buarada yorumlarda in / out seçeneği olsa da oylama yapabilsek keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
50 milyar ~ 8 yıl önce
iyi para. hemen hayatımdan bir yılı eğitime verip ben de pilot olayım. 5 sene çalıssam yeter
Ol. ~ 8 yıl önce
Ol o zaman.
system ~ 8 yıl önce
Yurt dışında 50000 dolar alanda var. Demekki o paralar verilebiliyor. Senin sıkıntın ne? Asıl aç gözlüler burada şu çok alıyor bu çok alıyor diyenler. Gidin önünüzden yiyin biraz. Hazımsızlar...
system ~ 8 yıl önce
Bir an önce başlada aramıza katıl...
egitimim yuksek e ~ 8 yıl önce
Egitimim yuksek lisans diyen kardesim. Bir pilot da 50bin tl almamali. Guzel ulkemde devlet de gorevli bir prof maaşı 8bin tl iken sen nasil 50bin alirsin. 50bin ne yaaa. 1 yilda pilot yapiyorlar sonra 50binle işe başla. Yillarca emeği ile beyni ile profesör olan bir hocam da alsin 8bin bu adaletmi? Pilot maaslari derhal düşmeli. Bir pilot her ne kadar kendisini astronot zanetse de aslinda bir araç şöförüdür ve 50bin çok fazla. Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim = para mı ~ 8 yıl önce
Eğitimli olmak çok para kazandırmayı gerektirmez. Benim alt katta komşu ayda 150.000₺-200.000₺ kazanıyor ama ilkokul mezunu. Bill Gates dünyanın en zengini ama üniversite terk. Ben lisans mezunuyum napcez şimdi.
Hadi Oradan ~ 8 yıl önce
Sen gel sen de al bu maaş bile az zam istiyoruz zamm,bu maaşlarla pilotluk yapılmaz..
? ~ 8 yıl önce
Uçuş okulunu bitiren sorumlu kaptan oluyor sanıyoruz sanırım :) üstelik kimsenin kimseye haketmediği bi parayı verdiğini de görmedim şimdiye kadar. Pilotlar bu kadar kazanıyorsa vardır bi sebebi, ama siz bunu anlıyamıyorsunuzdur. Şirketin başarısına bakılırsa da teknikten kabine, yer personelinden kokpite işini hakkıyla yapan herkesin fazlasını hakettiğini düşünüyorum. Saygılar.
ELLİ BİNNN ~ 8 yıl önce
vay be ben elli bin tl maaşla işe başlamışım da haberim yokmuş. hem de 1 yıllık eğitimden sonra, sadece 1 yıl. iyiymiş, kolay aslında 1 yıl ne ki hemen geçti gitti. bi bankayla görüşeyim, illa yatan paralar biyerlerde duruyordur hemen yat falan alıyım paralarla da şu kabin ekibine anlatır ezerim onları yat sahibi olmakla
kabin kokpit ~ 8 yıl önce
yine anlıyorum ki bizim düşmanımız biziz. yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir atasözü ~ 8 yıl önce
Demişler ya it ürür kervan yürür diye :) bu fesatlık da ondan arkadaşım sende sınavları mülakatları geç sende kabine gel memur ol. Yok geçememişsin yok olmadıysa saygı duy. Eğitimi yüksek lisans olan pilotcan senin durumunu da özetleyen bir atasözü var 'eğitim cehaleti alsa da eşeklik baki kalır.'

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecik dinleyin2 ~ 8 yıl önce
4'e ek: hizmette dünya standardı çalışmada o standart yok. Elin Çini bile neredeyse ülkeyi kapatıyor tatillerinde.Çalışan olarak isteğimi dünya çapına getirilmişse bu şirket çalışanına da Türkiye şartlarında değil,dünya şartlarında çalışma oramı, maaş ve sosyal haklar vermeli 5: İşverenin topu taca atıp uzatma yapmadan masaya oturması çok güzel. Bence takdire şayan. Onlardan ricam mantıklı! olun lütfen. Nasılsa çalışıyorlar demeyin. Yanılırsınız. 6. Kadro falan diyen taşeronlar. Allah yardımcınız olsun. Bu emekte önemli katkınız var. Kadrolu olmayı beklemeyin ama işveren inşaallah sizlere de bir güzellik yapar. Zevzeklere kalsa sizin aldığınız maaşın daha azına o işleri yapacak çok kişi var. 7.Kabin ekipleri; çok maaş alıyorsunuz, almıyorsunuz bilemeyiz. Herkesin kazancı kendine. Gözü olanın gözü çıksın. Bu işler nasip işi biraz. ama ukalalık ve hafiflik dolu öesaj, söylem, davranışla itici oluyorsunuz. Siz işinizi daha iyi yapmaya bakın. Edepten taviz vermeyin. Boşverin zevzekleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Sevgili Tk personeli arkadaslarım.Bana laf dusermı bılmıyorum ama lutfen internet uzerinden herkese acık olan sıtelerde rakamsal seyler paylasmayalım.Bırakalım kım ne yazarsa yazsın.İnternet ortamında rakamsal diyalogların ileri dönemlerde bize olumsuz yansımaları olabilir.Bırakın istediklerini yazsınlar gaza gelmeye gerek yok.İsmini cismini bile bilmediginiz insanlara laf anlatsanız neee anlatmasanız ne???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 8 yıl önce
Çok doğru onlar sadece bizim aldığımız paraya gıpta eder alamadıkları için de çok alıyorsunuz yaaaa diyip çamur atarlar kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş :D
Taseron ~ 8 yıl önce
Önce taseron olayını halledin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000