23 Temmuz 2012, Pazartesi 18:37:23

HAVA İŞ'TEN THY'YE "GLOBALLY TIRT"

Atatürk Havalimanı’nda bugün 56. gününe giren Hava İş’in eylemi farklı bir boyut kazandı…
  • Hâlâ yanlis yere gonderiyorsun şaşkin commander.
  • kesinlikle hangi ülkeden olduğu hiç farketmez.yeter ki yabancı hostess olsun.'united nation ' gibi 70 milletten olursa ortam çok daha renkli ve güzel olur.öncelikle de rus,ukrayna ve baltık ülkelerinden başlasınlar alımlara,süper olur.yavaş yavaş her ülkenin kızları girsin thy kabinine.ayrıca kokpite de yabancı kızları first ofiicer olarak bekliyoruz.inşallah o da olur.çok güzel hareketler bunlar.kokpit olarak destekliyoruz canı gönülden böyle yenilikler,projeleri.thy seviyoruz seni :))
  • RUS değil nijeryadan hostes aliyorlarmis ey kaptan.Onlarada asilacakmisiniz???
  • Sayın kokpit ekibi olduğunu söyleyen zat!Birincisi sen yanlış yere yorum yapmışsın bu haber thy ye yabancı hosteslerin geleceği haberinin yorum bölümü değil hava-iş in yaptığı rezilliğin yorum bölümü..İkincisi ise bu hosteslerin adını sen ve senin gibi sapıklar kötüye çıkarıyor.İnsanlar orada ekmek parası için bulunuyorlar güzellik yarışması ya da podyum değil uçağın içi.Sanki hepiniz çok yakışıklısınız da hostesleri beğenmiyorsunuz.Bi kere hostesler arasındaki genel kanı da kokpitten adam çıkmayacağıdır.Aklı olan mümkün olduğunca zaten sizden uzak duruyor aklı başka türlü çalışan arkadaşlarda sizin paranızı yiyip fırlatıp bir köşeye atıyor.Elin rus'u ukraynalısı da size baygındı zaten birazda paranızı onlar yer olur biter.Ama bizden size bir tavsiye parayla adam olunmuyor be:) bunun en güzel örneğini de sen vermiş oldun bize.Hadi belki kız kardeşin ablan falan yok dicem ama senin annen de mi yok ya yazıklar olsun bide utanmadan çıkıp buradan yazmışsın..
  • Aşkolsun editör, o kadar uğraştığım yorumumu yayımlamadın; milletin daha gelmeden hosteslere sulanmaya başladığı yorumları yayımlıyorsun. Bu mu tarafsız habercilik? Havacılık dünyasında yerin apayrı, diğer sitelerden bariz farkın var ama yorumları neye göre seçiyorsun anlamış değilim. Baksanıza, haber, son iki yorumun alakası yok.
  • bizim kaptanlarında ingilizcleri mağlum :) bakalım nasıl derdinizi anlatmmayı becereceksiniz o ukraynalılara :) yaşayarak güleceğiz halinizeee hahahahahaha :))
  • kokpit ekibi olarak bu karardan çok memnunuz ve thy yöntimini bu kararından dolayı tebrik ediyoruz.kesinlikle motivasyonumuz artacak.gelsin bizim ön bölüme ve c class'a birbirinden manken gibi genç,güzel ruslar,ukraynalılar vs.uçuşlarımız artık çok daha keyifli geçecek.yeni kızları sabırsızlıkla bekliyoruz :))
  • Millet sırf sendikaya laf söylemeye programlanmış. Grev yasağı getirilir, sendika iş yavaşlatır, laf söylerler; hiçbir eylem yapmasa "yok efendim sendika gücünü kullanmıyor, işçinin haklarını savunmuyor" derler. Havalimanında geceli gündüzlü nöbet tutar sendika üyeleri, THY'nin gerçek yüzünü bütün dünyaya gösterir, ona da hemen laf ederler, "yok öyle olmaz, böyle olmaz." Elinden geldiğince, gücünü oranında kurabildiği bütün iç ve dış diyalogla atılan geri alınsın, grev yasağı kaldırırsın diye uğraşır; gene yaranamaz. Bu kadar güce tapar hale mi geldiniz? Bu kadar mı patron dostu, işçi düşmanı oldunuz? Hem de patron olmadığınız halde... O insanlar sizin kader ortağınızdır. Onların kazanacağı her şeyi siz de kazanmış olacaksınız, unutmayın. Alın teriyle para kazanan ve işlerini geri isteyen insanlara söylediğiniz lafların yarısını, patronlara söyleyin, biraz da onlara sesiniz çıksın. Siz güce tapmaya devam ettiğiniz sürece, o güç sizi ezecek.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sen buna bir sey yapmakmi diyorsun.Kagida yazi yazmakla olmuyor bu isler. Hava is icraate gecsin artik.Mesela istifa ederek baslayabilir...

Türk Hava Yolları personelinin Hava İş’in çağrısıyla 29 Mayıs gecesi sabaha karşı havacılık kolunda grev yapılmasının yasaklanmasına ilişkin yasayı protesto etmek için eylem yapan 305 kişi işinden olmuştu.

O günden sonra Hava İş Sendikası Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Katı’nda işten çıkarılan personelin işe geri alınması için eylem kararı almıştı. Bu süreçte Hava İş’e yurt içi ve yurt dışından birçok destek gelmiş ve verilen mücadele alkışlanmıştı.

Hava İş Sendikası’nın eylem yaptığı bölgedeki Atatürk Havalimanı kolonlarının bir kısmına resim ve yazılar yazılarak THY’nin uyguladığı politika protesto edildi. Ağlayan bir uçak çizilerek işten çıkarılan bazı personellerin isimleri yazılıp duygusal bir portre oluşturuldu.

Türk Hava Yolları yönetimi de bu resim ve yazılardan nasibini aldı. Türkçe ve İngilizce yazılan yazılarla eyleme farklı bir boyut kazandırıldı.





HAVA İŞ'TEN THY'YE "GLOBALLY TIRT"

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

??? ~ 12 yıl önce
Hâlâ yanlis yere gonderiyorsun şaşkin commander.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COMMANDER CEVAP VERİYOR :) ~ 12 yıl önce
kesinlikle hangi ülkeden olduğu hiç farketmez.yeter ki yabancı hostess olsun.'united nation ' gibi 70 milletten olursa ortam çok daha renkli ve güzel olur.öncelikle de rus,ukrayna ve baltık ülkelerinden başlasınlar alımlara,süper olur.yavaş yavaş her ülkenin kızları girsin thy kabinine.ayrıca kokpite de yabancı kızları first ofiicer olarak bekliyoruz.inşallah o da olur.çok güzel hareketler bunlar.kokpit olarak destekliyoruz canı gönülden böyle yenilikler,projeleri.thy seviyoruz seni :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NİJERYADAN HOSTES ~ 12 yıl önce
RUS değil nijeryadan hostes aliyorlarmis ey kaptan.Onlarada asilacakmisiniz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
commender'a ~ 12 yıl önce
Sayın kokpit ekibi olduğunu söyleyen zat!Birincisi sen yanlış yere yorum yapmışsın bu haber thy ye yabancı hosteslerin geleceği haberinin yorum bölümü değil hava-iş in yaptığı rezilliğin yorum bölümü..İkincisi ise bu hosteslerin adını sen ve senin gibi sapıklar kötüye çıkarıyor.İnsanlar orada ekmek parası için bulunuyorlar güzellik yarışması ya da podyum değil uçağın içi.Sanki hepiniz çok yakışıklısınız da hostesleri beğenmiyorsunuz.Bi kere hostesler arasındaki genel kanı da kokpitten adam çıkmayacağıdır.Aklı olan mümkün olduğunca zaten sizden uzak duruyor aklı başka türlü çalışan arkadaşlarda sizin paranızı yiyip fırlatıp bir köşeye atıyor.Elin rus'u ukraynalısı da size baygındı zaten birazda paranızı onlar yer olur biter.Ama bizden size bir tavsiye parayla adam olunmuyor be:) bunun en güzel örneğini de sen vermiş oldun bize.Hadi belki kız kardeşin ablan falan yok dicem ama senin annen de mi yok ya yazıklar olsun bide utanmadan çıkıp buradan yazmışsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BB ~ 12 yıl önce
Aşkolsun editör, o kadar uğraştığım yorumumu yayımlamadın; milletin daha gelmeden hosteslere sulanmaya başladığı yorumları yayımlıyorsun. Bu mu tarafsız habercilik? Havacılık dünyasında yerin apayrı, diğer sitelerden bariz farkın var ama yorumları neye göre seçiyorsun anlamış değilim. Baksanıza, haber, son iki yorumun alakası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı hostes e anlat çay kahvenı :) ~ 12 yıl önce
bizim kaptanlarında ingilizcleri mağlum :) bakalım nasıl derdinizi anlatmmayı becereceksiniz o ukraynalılara :) yaşayarak güleceğiz halinizeee hahahahahaha :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COMMANDER ~ 12 yıl önce
kokpit ekibi olarak bu karardan çok memnunuz ve thy yöntimini bu kararından dolayı tebrik ediyoruz.kesinlikle motivasyonumuz artacak.gelsin bizim ön bölüme ve c class'a birbirinden manken gibi genç,güzel ruslar,ukraynalılar vs.uçuşlarımız artık çok daha keyifli geçecek.yeni kızları sabırsızlıkla bekliyoruz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BB ~ 12 yıl önce
Millet sırf sendikaya laf söylemeye programlanmış. Grev yasağı getirilir, sendika iş yavaşlatır, laf söylerler; hiçbir eylem yapmasa "yok efendim sendika gücünü kullanmıyor, işçinin haklarını savunmuyor" derler. Havalimanında geceli gündüzlü nöbet tutar sendika üyeleri, THY'nin gerçek yüzünü bütün dünyaya gösterir, ona da hemen laf ederler, "yok öyle olmaz, böyle olmaz." Elinden geldiğince, gücünü oranında kurabildiği bütün iç ve dış diyalogla atılan geri alınsın, grev yasağı kaldırırsın diye uğraşır; gene yaranamaz. Bu kadar güce tapar hale mi geldiniz? Bu kadar mı patron dostu, işçi düşmanı oldunuz? Hem de patron olmadığınız halde... O insanlar sizin kader ortağınızdır. Onların kazanacağı her şeyi siz de kazanmış olacaksınız, unutmayın. Alın teriyle para kazanan ve işlerini geri isteyen insanlara söylediğiniz lafların yarısını, patronlara söyleyin, biraz da onlara sesiniz çıksın. Siz güce tapmaya devam ettiğiniz sürece, o güç sizi ezecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava is istifa ~ 12 yıl önce
Sen buna bir sey yapmakmi diyorsun.Kagida yazi yazmakla olmuyor bu isler. Hava is icraate gecsin artik.Mesela istifa ederek baslayabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000