26 Temmuz 2013, Cuma 14:21:16

HAVA İŞ'TEN SERT AÇIKLAMA

Hava İş Sendikası teknik personelin işkolunun değiştirilmesiyle ilgili sert bir açıklama yayınladı...
  • Merhaba arkdaslar, Bizim ne zaman tekrar baslayacagimiza dair bir fikriniz var mi acaba? Kimisi aralik diyor kimisi bayram sonrasi kimisi mahkemeler tatilde ayncak eylulden sonra..
  • Ben part time arkadaslarin magdur edilmeyecegini dusunuyorum. Hicbir gunahi olnayan, bir kisminin ist disandan geldigi bu arkadaslarimizi sirketimiz magdur etneyecek. Kimse endise etmesin. Ucmayacaklari bu donemde kisisel egitim, genis govde sertifika egitimi verilerek bu zamanlarini degerlendirebilir sirket. Agustos planlari yine cikti. Sendika iyice koseye sikisti. Zaten sendikanin amaci genel kurula kadar anlasmamak, onumuzdeki donemi de garantiye almak. Olan yine grevdeki arkadaslara olacak.
  • Aviator, ben öleceğim ama şunu sende anlayacaksın ki yakın zamanlarda insan ölümüde yenecek.
  • ekmek kazanmanın ünvanı olmayacağı gibi insanların ekmekleri ile oynamak için de hiç bir makama verilmiş bir yetki ve ayrıcalık da yoktur. çalışma hayatı anayasa ile ile güvence altına alınmış olmasına rağmen çalıştırmama hakları yine aynı memleketin yasalarına verilmiştir, yasaları da meclis yapar. bir süreçten geçilmektedir, kolay değil ancak bu dönemde çok şeyin sorgulanacağı bir dönemdir. kimsenin akıl mağduru olmadıktan sonra şirket içindeki arkadaşlarına husumet besleceğini sanmam. ya da çıkarları bunu gerektirir öyle davranır. politikaları sorgulamak ve eleştirmek hakkı da kutsaldır. part time arkadaşların biz ne olacağız temelinde olan endişelerine elbette katılıyorum. ancak bu şirkette her zaman bu belirsizlik vardır. eğer yarınınızdan emin değilseniz,inanın kazandığınız para da size huzur vermeyecektir. maalesef bu duruma getirildik, şimdi herkesin neyin içinde olduğunu anlaması için düşünme zamanıdır. doğru karar, sizlerin kararı olacaktır. yarın çok geç olabilir.
  • hüloğğğ... merdivene ters bindiniz personeli de bindiremezsiniz, gör personelin sahibi, hamdi yi, temel i, yeni sendikayı, hüloğğğ, thy de ak günler geliyor, pala istifa, her şeyi faiz lobisi yaptı, faiz dışı fazladan oldu da ne oldu, yaşasın emek meclisi, kahrolsun pala, hava iş, mahkemeye uyarız da ne olacak bu 305 (!!!!!!!!!!!!!!!) bu günleri çok ararsınız siz, benden söylemesi... hadi hep beraber, hüloğğğğ.
  • Sağolsun sendika part time lara yapacağını yaptı .uçuşlar alındı bide tis e cagriyor yapmayın allah aşkına kaç kişi memleket değiştirerek geldi zorlandı maddi zorluk çekti alışmaya çalıştı vs. Şimdide sendikanin davasından dolayı uçuşlari reserve oldu insanları tis e neye göre ve ne icin çağrıyorsunuz evet sendikanın maddelerinde p.time 3 ay a incegi yer alıyor fakat siz daha kazanmadan kaybettiniz.
  • yaw arkadaş benim anlamadığım bu hava-iş'in hava araçların ve karayolları araçlarının metal iş koluna geçirdikten sonra 15 gün içerisinde itiraz hakkı vardı ve en fazlada 5 ay sürerdi. neden zamanında itiraz etmedi de şimdi ediyor? Hiç mi kafaları çalışmıyor? Maksimum 5 ay surecek mahkeme sürecini 2 yıla çıkardılar.
  • sıktınız artık gerçekten
  • Arkadaşlar part time calisanlara ne olacak? Bilgisi olan varsa ne olur cevap verın.
  • Sendikaya karşı çıkan sayın üyeler, Sendikayı eleştirince size artı imkanlarmı veriyorlar. Sizlerin yerinde olsam sendika üyeliğiğnden ayrılırım,bu gibi yorumlarıda ayrıldıkdan sonra yazarım. Halk diliyle hem kırmızı olsun hemde 5 krş ucuz olsun.

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

Bu ülkenin Anayasasında yer alan sosyal devlet ilkesini koruması gereken T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işini gücünü bırakmış, Hava-İş’in yıllardır örgütlü bulunduğu toplu iş sözleşmesi imzaladığı ve havacılık sektörünün kopmaz bir parçası olan uçak bakım onarım işyerlerinin İŞKOLUNU değiştirmeye uğraşıyor.

Bu konuda yeni 6356 sayılı Toplu İş Sözleşmesi ve Sendikalar Yasası kanunlaştırılırken, oluşturulan İŞKOLLARI sistemi de mücadeleci sendikaları tasfiye etmek için kullanıldı. Özellikle yeni oluşturulan 15 No’lu Taşımacılık İşkolunun oldukça stratejik bir işkolu olması ve sendikal örgütlüğü zorlaştırmak amacıyla açıkça siyasi iktidara yandaş olan sendikalara göre şekillendirildi.

15 No’lu işkolunda demiryolu, havayolu karayolu taşımacılığı bırakılırken, açıkça taşımacılığın küresel boyuta ulaşan lojistik yapısında yer alan, liman, depo antrepo ve deniz taşımacılığı bu işkolundan ayrıştırıldı.

Açık olarak metal işkolunda olması gereken gemi yapımı bile bu işkolları ile birlikte düzenlendi.

Her nedense yine 15 No’lu işkolunda demiryolları çeken, çekilen araçları, ray sitemleri ve vagon sistemlerinin bakım onarımı yer alırken hava araçlarının ve karayolu araçlarının bakım ve onarımı işleri 15. İşkolunda YER ALDIRILMADI!

Bu ayrıştırmadan hemen sonra daha önce yıllardır TÜRK-İŞ’e bağlı olan Liman-İş sendikasının HAK-İŞ’e geçmesi bu işlemlerin nasıl organize edildiğinin en önemli göstergesi oldu.

Kardeş sendikamız TÜMTİS’in DLH işyerinde neredeyse 1.5 yıldır süren örgütlenme mücadelesi ve direnişi sürerken yine HAK-İŞ’e bağlı kurulan ÖZ TAŞIMA  İŞ sendikasının bu işyerine işverenlerle birlikte üye yapmaya girişmesi bir başka örnek olarak ortadadır.

Bugün havacılık araçlarının bakım onarımı ile ilgili işyerlerinde yine HAK-İŞ’e bağlı ÇELİK  İŞ Sendikasına geçirilmesine yönelik açık işveren operasyonları sürmektedir.

İşte tam bu gelişmeler esnasında bugün resmi gazetede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca İŞKOLLARI YÖNETMELİĞİ ile ilgili tamamen havacılık işçilerini ve Hava-İş sendikasının örgütlüğünü zayıflatmaya yönelik ÖZEL BİR DEĞİŞİKLİK yapıldı. Bu yapılırken de Bakanlık hukukun sınırlarını bırakın zorlamayı, kendi hukukunu Yönetmeliğini keyfice değiştirmeyi bir yol olarak görüyor.

T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mahkeme kararları ile grev kırıcılığı yapılan THY A.O grevi ile ilgili denetim görevini yerine getirmez iken, halen toplu iş sözleşmesi süren THY Teknik A.Ş işyerinde işçilerin hak alma mücadelesini sekteye uğratmaya yönelik bu denli açık bir hukuksuzluğu boyun eğmeyeceğiz.
Biz daha önce bu hukuki savaşı zaferle bitirdik yine bitireceğiz. Havacılığın teknik bakımında yer alan teknisyenler, mühendisler havacılık sektöründen koparılamayacaktır. Sendikamız bugün yayınlanan bu Yönetmelik değişikliğinin iptali ile ilgili gerekli hukuki işlemleri hemen yapacaktır.

Sendikamız her türlü oyun, baskı, sistematik saldırılara rağmen havacılık ve taşımacılık işçilerinin mücadele umudu, işçi haklarının yılmaz savunucusu olarak, ne türlü bedel ödenecekse ödensin doğru bildiği yoldan ayrılmayacaktır. Saygılarımızla

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAVA İŞ'TEN SERT AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Part time ~ 11 yıl önce
Merhaba arkdaslar, Bizim ne zaman tekrar baslayacagimiza dair bir fikriniz var mi acaba? Kimisi aralik diyor kimisi bayram sonrasi kimisi mahkemeler tatilde ayncak eylulden sonra..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part time a yanıt ~ 11 yıl önce
THY mahkemenin kararına itiraz etti, üst mahkeme THY yi haklı bulur ve yerel mahkemenin kararını bozarsa, ilgili kararın bozulmasından sonra, yok kararı bozmaz da onarsa, o zaman ancak sendika ve THY arasında anlaşma sağlanıp, grev bittikten sonra işinize başlayabilirsiniz. Üst mahkeme kararını ne zaman verir diye soracak olursanız, normalde yargıtaya giden dosyaların karar bağlanma süresi en az 1 yıldır. Bayramdan sonrasında hemen işe başlama ihtimaliniz yok.
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ben part time arkadaslarin magdur edilmeyecegini dusunuyorum. Hicbir gunahi olnayan, bir kisminin ist disandan geldigi bu arkadaslarimizi sirketimiz magdur etneyecek. Kimse endise etmesin. Ucmayacaklari bu donemde kisisel egitim, genis govde sertifika egitimi verilerek bu zamanlarini degerlendirebilir sirket. Agustos planlari yine cikti. Sendika iyice koseye sikisti. Zaten sendikanin amaci genel kurula kadar anlasmamak, onumuzdeki donemi de garantiye almak. Olan yine grevdeki arkadaslara olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
Aviator, ben öleceğim ama şunu sende anlayacaksın ki yakın zamanlarda insan ölümüde yenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part time ~ 11 yıl önce
ekmek kazanmanın ünvanı olmayacağı gibi insanların ekmekleri ile oynamak için de hiç bir makama verilmiş bir yetki ve ayrıcalık da yoktur. çalışma hayatı anayasa ile ile güvence altına alınmış olmasına rağmen çalıştırmama hakları yine aynı memleketin yasalarına verilmiştir, yasaları da meclis yapar. bir süreçten geçilmektedir, kolay değil ancak bu dönemde çok şeyin sorgulanacağı bir dönemdir. kimsenin akıl mağduru olmadıktan sonra şirket içindeki arkadaşlarına husumet besleceğini sanmam. ya da çıkarları bunu gerektirir öyle davranır. politikaları sorgulamak ve eleştirmek hakkı da kutsaldır. part time arkadaşların biz ne olacağız temelinde olan endişelerine elbette katılıyorum. ancak bu şirkette her zaman bu belirsizlik vardır. eğer yarınınızdan emin değilseniz,inanın kazandığınız para da size huzur vermeyecektir. maalesef bu duruma getirildik, şimdi herkesin neyin içinde olduğunu anlaması için düşünme zamanıdır. doğru karar, sizlerin kararı olacaktır. yarın çok geç olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hüloğğğ ~ 11 yıl önce
hüloğğğ... merdivene ters bindiniz personeli de bindiremezsiniz, gör personelin sahibi, hamdi yi, temel i, yeni sendikayı, hüloğğğ, thy de ak günler geliyor, pala istifa, her şeyi faiz lobisi yaptı, faiz dışı fazladan oldu da ne oldu, yaşasın emek meclisi, kahrolsun pala, hava iş, mahkemeye uyarız da ne olacak bu 305 (!!!!!!!!!!!!!!!) bu günleri çok ararsınız siz, benden söylemesi... hadi hep beraber, hüloğğğğ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy of thrones ~ 11 yıl önce
winter is coming..... :)
part time ~ 11 yıl önce
Sağolsun sendika part time lara yapacağını yaptı .uçuşlar alındı bide tis e cagriyor yapmayın allah aşkına kaç kişi memleket değiştirerek geldi zorlandı maddi zorluk çekti alışmaya çalıştı vs. Şimdide sendikanin davasından dolayı uçuşlari reserve oldu insanları tis e neye göre ve ne icin çağrıyorsunuz evet sendikanın maddelerinde p.time 3 ay a incegi yer alıyor fakat siz daha kazanmadan kaybettiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part time ~ 11 yıl önce
sendikanın davası dediğin senin gibi işçilerin davasıdır.onlarında içinde aynı sizin gibi memleket değiştirip gelen maddi zorluk çekenler var.seni thy işe alırken illegal şekilde aldığını söyledimi sen sendikayı suçlayacağına thyye sorabiliyomusun yasal olmadığı halde beni niye işe aldın diye.inşallah grevciler ve part timelar biran önce işine döner.
komiksiniz ~ 11 yıl önce
Pırt time arkadasım, sizi sendika degil sirket pırtlattı. Sendika mi dedi illegal personel alin diye. Sirket kanun disi personel aldi. Hukuk da dur Dedi. Olay budur pırt timelar .
kralinoglu ~ 11 yıl önce
Arkadasim bize pirt time diye hitap etmen ne kadar dogru ? Bizden farkli ve ya ustun bir is mi yapiyorsun ? Sansliymissin ki part time diye bir sistem yokken sirkete girebilmissin. Simdi ise giriyor olsan "yoook ben pirt time olmam beni %100 olarak baslatin" mi diyeceksin ? kafaniza gore atip tutuyosunuz. Yuku ceken biz kaymagi yiyen siz. Yalansa yalan de. Kimsenin aldigi para da pul da gozumuz yok. Allah sizlere daha cok versin. Bizi ezmeye calismayin, o ucakta acil bir durum olursa begenmedigin part time kurtabilir seni. Yaptigimiz isi ve olasiliklari unutmayin. Sendika bizi ise almadi.Sirket bizi ise aldi tabii ama sirket ilan actiginda biz egitimleri bitirdigimizde grev karari yoktu. Tek akilli siz degilsiniz. Uzaydan gelmedik olanin bitenin farkindayiz. Sizde bizim kadar farkinda olsaniz keske. Son olarak ekmek yediginiz kaba lutfen pislemeyin.
Mantık!! ~ 11 yıl önce
yaw arkadaş benim anlamadığım bu hava-iş'in hava araçların ve karayolları araçlarının metal iş koluna geçirdikten sonra 15 gün içerisinde itiraz hakkı vardı ve en fazlada 5 ay sürerdi. neden zamanında itiraz etmedi de şimdi ediyor? Hiç mi kafaları çalışmıyor? Maksimum 5 ay surecek mahkeme sürecini 2 yıla çıkardılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yhm ~ 11 yıl önce
sıktınız artık gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part time ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar part time calisanlara ne olacak? Bilgisi olan varsa ne olur cevap verın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahminim ~ 11 yıl önce
Tis imzalana kadar sözleşme ler askiya alinir. Imzalaninca cagirilirsiniz.
FO ~ 11 yıl önce
Sendikaya karşı çıkan sayın üyeler, Sendikayı eleştirince size artı imkanlarmı veriyorlar. Sizlerin yerinde olsam sendika üyeliğiğnden ayrılırım,bu gibi yorumlarıda ayrıldıkdan sonra yazarım. Halk diliyle hem kırmızı olsun hemde 5 krş ucuz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000