21 Mayıs 2013, Salı 13:35:17

HAVA İŞ'TEN 'SAAT 16.00'DA TOPLANALIM' ÇAĞRISI

Hava İş Sendikası, greve destek veren bütün çalışanları bugün saat 16.00'da genel müdürlük binası önüne davet etti.
  • iş hukukunu okumanızı tavsiye ederim. ve ayrıca yasaya göre işveren grevde olunan süre içinde yeni işçi alıp çalıştıramaz.greve katılan bir işçinin işini de başka bir kişiye yaptıramaz. ek olarak kimileri biz hazırız şirketle anlaşma yapıp imzalayalım demiş. 'toplu iş sözleşmesi ancak sendika ile imzalanabilir' bunun dışında tek bir yol vardır oda yüksek hakem kurulu.tabi gelişmeler oraya varırsa.birde, yasamıza göre grevde çalışan işçi sözleşmedeki haklardan faydalanamaz. yani bu sendikanın özel bir isteği değildir. ancak aksine hüküm eklenmedigi sürece. bunu da ne thy nede sendika eklemez zaten.görüyorumki, biçok insanın fikri var ama bilgisi yok!
  • BU TÜR YAZIŞMALAR SİZLERE NE KAZANDIRIYOR. İÇİNİZİ DÖKMÜŞ OLMAKTAN BAŞKA. NE İŞVERENE NE SENDİKAYA NE DE ÇALIŞANLARA YARIYOR. ZATEN KENDİ KENDİNİZİ BÖLMÜŞSÜNÜZ ŞİMDİ İYİCE BÖLÜM PÖRÇÜK OLUYORSUNUZ. İŞVEREN KÖTÜ, SENDİKA KÖTÜ ÇALIŞANLARIN BİR BÖLÜMÜ KÖTÜ , PEKİ SİZ KİMLE ÇALIŞACAKSINIZ. HANGİ EKİPLE HANGİ TAKIMLA UÇAK KALDIRACAKSINIZ. BİRBİRİNİZİN YAPTIĞI İŞE NASIL GÜVENİP GERİSİNİ TAMAMLAYACAKSINIZ. ONU BUNU BIRAKINDA BİRBİRİNE BÖYLE DAVRANAN DÜŞMAN KAMPLARA AYRILMIŞ GİBİ HAREKET EDEN İNSANLARIN HAZIRLADIĞI BİR UÇAĞA KİM NASIL GÜVENİP BİNECEK. BUNU HİÇ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ. TÜRK HAVA YOLLARI BÜYÜYOR. UYMAK İSTİYORSANIZ BU TÜR HAREKET EDENLERDE KAFALARINI BÜYÜTMELİDİR. BUNU NE İŞVERENE NE DE SENDİKAYA HİTABEN YAZIYORUM. SİZLERE, SİZ ÇALIŞANLARA SESLENİYORUM. NE TARAFI TUTUYOR OLURSANIZ OLUN, SİZ SİZ OLUN İLİŞKİLERİ BU DENLİ ZEDELEMEYİN.
  • Bir sendika hayal edin kendi üyelerinin bile itimat etmediği sözde greve haklı olarak katılmadığı. Sayın sendika başkanı yazık değilmi 305 kişinin ekmeği ile oynadın. Nasıl hesap vereceksin bu 305 kisinin kul hakkını. Sadece 305 kişi değil 305 anne 305 baba 305 eş 305 çoçuk. Yazık sana yeter artık kandırdığın insanları.
  • YABANCI KAPTANLAR GELİYOR KURTULUYORUZ.NAZAR DEĞMESİN
  • Hadi grev kiricilar para icin sizi satti diyelim pekiii amaaaan atarlarsa atsinlar tazminatimizi alir gideriz diyerek siz paradan bahsetmiyor musunuz? Kimse durup dururken onursuz gurursuz ya da serefsiz olmaz.herkesin akli fikri vicdani var.ve cogu kisinin yasam savasi da var.tek kisi calisip ana babasina kardeslerine coluk cocuguna bakip borc icinde yuzen arkadaslar taniyorum ben.siz bu kisileri ne kadar onursuz serefsiz de gorseniz boyle insanlar onurunu bile hice sayacak kadar fedakardir bence...saygisizlik diz boyu...
  • En delikanlı kabin ekibi genede .Ya şu Teknisyenlere ne oluyor.Hiçmi utanmıyorsunuz siz ya.Yuh sizin bugününüze .eminin ailesinde Teknisyen olan bu şekilde davranmazdı.
  • Gokkuşağı hareketini goreve davet ediyorum....
  • Emekçi hakkını alacak. Ağır gobekleri ile bir masada toplanan yönetim kurulu nun lutfettigi ile değil. Hak lutfedilmez alınır. Sendikaya laf söyleyenler utanin, siz Zalimin yanindasiniz.
  • Aga son doneminde gercek sendikaciligi kavradida itifaf edemiyior thy donus yolu acsa hic kacirmiyacak inanin
  • Arkadaslar gm onu halay varmi..........

THY Yönetim Kurulu'nun bugün saat 16.00'da grev sürecine ilişkin yapacağı kritik yönetim kurulu toplantısı öncesinde Hava İş Sendikası, herkesi toplantının yapılacağı saatte genel müdürlük önüne davet etti. THY Yönetim Kurulu toplandığı dakikalarda Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'in katılımcılara yönelik bir konuşma yapacağı öğrenildi.

Atilay Ayçin'in çok önemli açıklamalar yapacağı kaydedilirken THY Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantıda çalışanlara yönelik bazı kararlar alacağı kaydedilmişti. 

Hava İş Sendikası'nı 22 Mayıs'ta masaya davet eden THY yönetimi, eğer uzlaşma olmazsa çalışanların haklarını TİS'ten bağımsız olarak kendisi verecek.

©Airporthaber.com

HAVA İŞ'TEN 'SAAT 16.00'DA TOPLANALIM' ÇAĞRISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

xxx ~ 11 yıl önce
iş hukukunu okumanızı tavsiye ederim. ve ayrıca yasaya göre işveren grevde olunan süre içinde yeni işçi alıp çalıştıramaz.greve katılan bir işçinin işini de başka bir kişiye yaptıramaz. ek olarak kimileri biz hazırız şirketle anlaşma yapıp imzalayalım demiş. 'toplu iş sözleşmesi ancak sendika ile imzalanabilir' bunun dışında tek bir yol vardır oda yüksek hakem kurulu.tabi gelişmeler oraya varırsa.birde, yasamıza göre grevde çalışan işçi sözleşmedeki haklardan faydalanamaz. yani bu sendikanın özel bir isteği değildir. ancak aksine hüküm eklenmedigi sürece. bunu da ne thy nede sendika eklemez zaten.görüyorumki, biçok insanın fikri var ama bilgisi yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE KAZANIYORSUNUZ. ~ 11 yıl önce
BU TÜR YAZIŞMALAR SİZLERE NE KAZANDIRIYOR. İÇİNİZİ DÖKMÜŞ OLMAKTAN BAŞKA. NE İŞVERENE NE SENDİKAYA NE DE ÇALIŞANLARA YARIYOR. ZATEN KENDİ KENDİNİZİ BÖLMÜŞSÜNÜZ ŞİMDİ İYİCE BÖLÜM PÖRÇÜK OLUYORSUNUZ. İŞVEREN KÖTÜ, SENDİKA KÖTÜ ÇALIŞANLARIN BİR BÖLÜMÜ KÖTÜ , PEKİ SİZ KİMLE ÇALIŞACAKSINIZ. HANGİ EKİPLE HANGİ TAKIMLA UÇAK KALDIRACAKSINIZ. BİRBİRİNİZİN YAPTIĞI İŞE NASIL GÜVENİP GERİSİNİ TAMAMLAYACAKSINIZ. ONU BUNU BIRAKINDA BİRBİRİNE BÖYLE DAVRANAN DÜŞMAN KAMPLARA AYRILMIŞ GİBİ HAREKET EDEN İNSANLARIN HAZIRLADIĞI BİR UÇAĞA KİM NASIL GÜVENİP BİNECEK. BUNU HİÇ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ. TÜRK HAVA YOLLARI BÜYÜYOR. UYMAK İSTİYORSANIZ BU TÜR HAREKET EDENLERDE KAFALARINI BÜYÜTMELİDİR. BUNU NE İŞVERENE NE DE SENDİKAYA HİTABEN YAZIYORUM. SİZLERE, SİZ ÇALIŞANLARA SESLENİYORUM. NE TARAFI TUTUYOR OLURSANIZ OLUN, SİZ SİZ OLUN İLİŞKİLERİ BU DENLİ ZEDELEMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kağıttan sendika ~ 11 yıl önce
Bir sendika hayal edin kendi üyelerinin bile itimat etmediği sözde greve haklı olarak katılmadığı. Sayın sendika başkanı yazık değilmi 305 kişinin ekmeği ile oynadın. Nasıl hesap vereceksin bu 305 kisinin kul hakkını. Sadece 305 kişi değil 305 anne 305 baba 305 eş 305 çoçuk. Yazık sana yeter artık kandırdığın insanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEYSE ~ 11 yıl önce
YABANCI KAPTANLAR GELİYOR KURTULUYORUZ.NAZAR DEĞMESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değmesin sonra! ~ 11 yıl önce
Aman bu kadar eğilip bükülme uluorta yabancı kaptanlar geliyor diye. Nazar mazar derken, affetmez değiverir sonra ;)
pekiii ~ 11 yıl önce
Hadi grev kiricilar para icin sizi satti diyelim pekiii amaaaan atarlarsa atsinlar tazminatimizi alir gideriz diyerek siz paradan bahsetmiyor musunuz? Kimse durup dururken onursuz gurursuz ya da serefsiz olmaz.herkesin akli fikri vicdani var.ve cogu kisinin yasam savasi da var.tek kisi calisip ana babasina kardeslerine coluk cocuguna bakip borc icinde yuzen arkadaslar taniyorum ben.siz bu kisileri ne kadar onursuz serefsiz de gorseniz boyle insanlar onurunu bile hice sayacak kadar fedakardir bence...saygisizlik diz boyu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya yazık... ~ 11 yıl önce
bugün 305 yarın 505 bi, sonraki gün 1205 ve sonuc tasaron kabin teknisyen maaslar dib .... ve bu günü kurtardınız ..bravo.... yarınlar oldu karanlık ...
misafir ~ 11 yıl önce
En delikanlı kabin ekibi genede .Ya şu Teknisyenlere ne oluyor.Hiçmi utanmıyorsunuz siz ya.Yuh sizin bugününüze .eminin ailesinde Teknisyen olan bu şekilde davranmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepmi biz ~ 11 yıl önce
THY A.O da 10000 hostes, 3000 kaptan ,500 teknisyen var.Birde yan gelip yatan o ana binadakiler tabii.Hep azınlıkmı önde gidecek bir kere önü size bıraktık düştüğünüz hale bakın.
gokkusagi ~ 11 yıl önce
Gokkuşağı hareketini goreve davet ediyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
h.ceyhun ~ 11 yıl önce
Emekçi hakkını alacak. Ağır gobekleri ile bir masada toplanan yönetim kurulu nun lutfettigi ile değil. Hak lutfedilmez alınır. Sendikaya laf söyleyenler utanin, siz Zalimin yanindasiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sümer ~ 11 yıl önce
Aga son doneminde gercek sendikaciligi kavradida itifaf edemiyior thy donus yolu acsa hic kacirmiyacak inanin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halay ~ 11 yıl önce
Arkadaslar gm onu halay varmi..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000