27 Şubat 2013, Çarşamba 14:37:26

HAVA İŞ'TEN 'GREV'Lİ DUYURU

Hava İş Sendikası, dün yapılan 24. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin de tıkanmasının ardından bugün üyelerine 'Grev'e hazır olun' çağrısı yaptı. İşte O duyuru;
  • Grev oylamasına karşı olduğunu ifade etmeye çalışAN arkadaş, önce grev nasıl yazılır öğrensen, sonra fikir beyan etsen iyi olacak..
  • girev oylamasımı ısteyen olduki sendikacılığı bildigini ıdda edenler bunu dillendiriyorlar bizler oylama istemiyoruz sendikayla işveren isteyebilir bu işçınin insiyatifındedir. sıkıyorsa onlar isresın görelim biz çalışanlar gırev oylamasına karşıyız...
  • ÖNCELİKLE HERKES BİR SENDİKA NEDİR DİYE ARAŞTIRSIN. ÜYELERİNİN HAKLARI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA NELER YAPMAYA HAKKI OLDUĞUNU BİR OKUSUN. GREV YASAĞINA KARŞI O GÜN EYLEM YAPMANIN NE KADAR DOĞAL BİR ANAYASAL HAK OLDUĞUNU GÖRSÜN. BİZ GAZA FALAN GELMEDİK. GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR MUSUNUZ? BÜTÜN MAHKEMELER 'İŞÇİLER HAKLI' DİYOR, BİLİRKİŞİ RAPORU İŞÇİLER HAKKINI KULLANDI DİYOR, ÇALIŞMA BAKANLIĞI BİLE 'YASADIŞI BİŞİ YOK BU HAK KULLANIMIDIR' DİYOR. YANİ HANIMLAR BEYLER HALA 29 MAYIS NEDEN OLDU DİYE TARTIŞMAYIN! ÇÜNKÜ OLMASI GEREKEN BUYDU BİZLER İÇİN! BİZ O GÜN AHL'Yİ İNLETMESEYDİK, BİZ İŞÇİLER 276 GÜNDÜR DİRENMESEYDİK GREV YASAĞI FALAN KALKMAZDI. SEVİNİN SAYEMİZDE 'HALA GREV YAPMA HAKKINIZ' VAR. İŞE DE DÖNECEĞİZ EMİNİZ! BÜTÜN DÜNYA BİZİM HAKLI OLDUĞUMUZU, ESAS HAKSIZ OLANIN THY A.O OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. ARKADAŞ ELİN TAYLANDINDA AMSTERDAMINDA FRANKURTUNDA BİR TON YERİNDE UÇUCULAR BİZE DESTEK EYLEMİ YAPIYOR, SEN GEL İÇİMİZDEKİ DOST BİLDİKLERİMİZE BAK HELE.
  • Arkadaslar bu grevde yasa disi diyemezler herkes katilmali yoksa daha cok robot gibi kullanirlar bizleri.Part time ne kadar dayanir bu tempoya yorgunluga uc kurusa zaten kabin iyice kaliteyi dusurdu bu gidisle daha da dusecek kendilerini kral sanan yonetimdekiler gorsunler bizim sirket icin ne kadar onemli oldugumuzu.
  • greve hayır işveren ne derse o.... bu kararı grev hakkı alınırken ses çıkarmayan thy nin uyuyan çogunlugu vermiştir kimse kendini kandırmasın, o gün direnmeyenlerin bu gün konuşmaya hakkı yok... sendika son sözleşmedeki talepleriyle teknigin gözünde zaten bitmiştir... kaptanların tepkisini son olaylarda zaten gördük, kabin umarım kendini ateşe atmaz...
  • Sendika olmasa sizlerede thy 2500 tl maas veriyorum dese hanginiz hayir diyebilir cok merak ediyorum. Siz sendikayi bitiremezsiniz bitirdiginiz sey ucup goden haklariniz olur. Bir cogunuz dogru duzgun ingilizce bilmiyor, bir cogunuz havada calisan garsonlarsiniz yerde calissaniz 700 lira etmezsiniz zaten burada okuduklarim ne kadar kalitesiz bir ortam oldugunu acikca gosteriyor.
  • Grev oylamasından EVET çıkmazsa herkese geçmiş olsun...Sonuçları 1 yıl geçmeden görülür.
  • Niçin greve gidilmesi gerektiğini bu konuları daha iyi bilen birisi açıklayabilir mi?
  • kim ne derse desin, ne yaparsa yapsin bu GREVE EVET.... bizleri makine olarak goremezsiniz..
  • grev iyi birşey değil ama şirket bizi ne dinliyor nede kaale alıyor. kendilerinde bir uyanış olması için kendine adıma söylüyorum istemeyerekte olsa greve evet diyeceğim. ne şirketimi zarara sokmayı isterim nede insanları madur etmeyi ama biz kabin ekibini robot olarak gören baştaki insanların kafasına dank edecek bir darbe gerek. kimse bizi küçümsemesin, gücümüzü denemeye kalkmasın. onların bile bilmediği bir gücümüz var, ya burda herşeyi yakıcaz biz kazanıcaz yada külliyen onlar bizi yakıcak ve herşeyimizi kaybedicez. bu grev oylamasında şirket korktuğumuz kanısına varırsa bizi kukla gibi oynatır. birlikten güç doğar, güçten ise kararlılık. greve evet demek zorundayız.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (HAVA İŞ), Türk Hava Yolları (THY) ile 24'üncü Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmesini, resmi arabulucu Prof. Dr. Sayın Gülsevil Alpagut’un ilk oturumuyla gerçekleştirdi. Ancak taraflar maddeler üzerinde anlaşamayınca resmi arabulucu Alpagut da uyuşmazlık zaptı tuttu.

Hava İş Sendikası ise bugün internet sitesinden üyelerine adeta greve hazır olun mesajı verdi. 

İşte HAVA İŞ'İN DUYURUSU;

THY A.O 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde dün(26.02.2013) resmi arabulucu Prof. Dr. Sayın Gülsevil Alpagut’un taraflarla yaptığı ilk oturumda, işverenin uzlaşmaz tutumunun sürmesi nedeniyle maddeler üzerinde herhangi bir tartışma yapılamamış ve resmi arabulucu uyuşmazlık zaptı tutmuştur.

Yasal zorunluluğa göre, resmi arabulucu bu zabıt ve raporunu ilgili resmi makama iletecektir.  İlgili makamın bu raporu sendikamıza tebliğ ettiği tarihten itibaren 60 gün içinde sendikamız GREV KARARI alarak uzlaşma sağlanamadığı takdirde, 6 gün önceden bildirmek suretiyle FİİLİ GREV UYGULAMASINA başlatacaktır. Grev kararının hangi tarihte alınacağı kurullarımızca resmi arabulucu raporu sendikamıza iletildiğinde ayrıca değerlendirilerek üyelerimiz ve  kamuoyu bilgilendirilecektir.

%99’u THY Yönetimince yapılan haksız hukuksuz uygulamalar sonucu oluşmuş sorunlar nedeniyle belirlediğimiz TİS taleplerimizin hiç tartışılmadan reddedilmesi bu uyuşmazlığın temel nedenidir.

Ulusal havayolumuz THY’nı Avrupa ve dünyada sivil havacılığın en üst sıralarına getiren ve büyümeyi gerçekleştiren asıl değerin siz çalışanlarca oluşturulduğu açıkken, işverenin bu tavrını sizlere açık saygısızlık olarak görüyoruz. Uyuşmazlığın diğer önemli nedeni işte sizlere yönelik bu saygısızlıktır.

Sendikamızın iş barışı huzurunun sağlanması için sabırla ve sağduyu ile önerdiği bütünsel çözüm önerileri bir zafiyet olarak görüldüyse bu büyük yanılgıdır. Bu aşamadan sonra alınacak GREV KARARI ve bu nedenle oluşacak olumsuzlukların tek sorumlusu THY Yönetimi olacaktır.

Kurullarımız resmi arabulucu sürecinin sona ermesini değerlendirmiş aşağıda belirtilen konularda bütünsel bir tartışma sağlanmadığı takdirde uyuşmazlığın çözümlenemeyeceğini belirlemiştir.

1-THY A.O Yönetim Kurulu Başkanının, artık bilirkişi raporları ve Mahkeme kararları ile büyük bir haksızlık ve adaletsizliğe uğratıldığı açık olarak ortaya çıkan 305 arkadaşımız ile ilgili bir çok milletvekili ile, sendika yetkilileri ile yaptığı toplantı ve medya organlarında verdiği beyanatlarda bu konuda YARGI KARARINI uygulayacağız sözünün yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu sağlandığı takdirde masada çözüm büyük ölçüde kolaylaşacaktır. 305 arkadaşımızın haksız işten çıkarılması bu toplu sözleşme masasının sorunudur. İşverenin dün yayınladığı bildiride bunca açık mahkeme kararına rağmen bu arkadaşlarımızı hala yasadışı eylemle suçlaması zavallı bir acizliktir.

2-THY Yönetimi taleplerimizi tartışmalı varsa bu konuda kendi önerilerini getirmelidir. ‘Hiç bir şeyi tartışmam’ yaklaşımı kesinlikle kabul edilemez bir yaklaşımdır.

3-THY Yönetimi büyümeye ve iş hacminin olağandışı artmasına rağmen özellikle uçucu ekipler ile ilgili istihdam açığı nedeniyle oluşan sorunları hiçe saymaktadır. Bu uçuş emniyeti için büyük tehlikedir. Bu açıdan sendikamızın uçucu ekiplerin çalışma koşulları ile ilgili oluşan kural ihlalleri ve bilim dışı uçuş emniyetini riske eden sorunlara yönelik talepleri mutlaka değerlendirilmelidir.

4-%3’lük komik zam teklifleri kabul edilemez. Sendikamızın düşük ücretli iş gruplarının ücretlerini iyileştirmeye yönelik seyyanen 200 TL + %10 zam önerisi adildir ve hiçbir abartısı yoktur.

5-THY Yönetimi uçuş operasyonunda part time istihdamından vazgeçmelidir. Belirli süreli II. Kaptan ve Kaptan istihdamına son vermelidir. Bu uygulamalar şirketin sorunlarını daha da işin içinden çıkılmaz hale getirmektedir.

6-THY Yönetimi ikramiye ödeme tarihleri, yıllık izin gün sayı ve izin kullandırma ile ilgili hukuku hiçe sayan uygulamalarını ve toplu iş sözleşmeye aykırı prosedürlerle yaptığı hukuksuz kural değişikliklerini düzeltmeli ve usulüne göre işlem yapmalıdır.

7-THY A.O Yönetimi şirkette uzun yıllar sözleşmeli ve part time çalışmış personelin kıdem kayıplarının önlenmesi yönündeki talebimizi ciddiye almalı yeni işe giren personel için uygulanan sektör kıdemi uygulamasını kendi personelinden esirgememelidir.

İşte temel ve bütünsel olarak bu konularda çözüm sağlanmadan toplu iş sözleşmesinin sonuçlandırılması mümkün görülmemektedir.

Bizler üyemize güveniyoruz. Yeter ki THY Yönetimi MERTÇE DAVRANSIN. Hukuki yollardan sapmadan geçen dönem olduğu gibi siyasi iktidardan yardım dilenerek grev yasağı getirmek gibi adil olmayan işlemlere başvurmasın. Saygılarımızla.         

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAVA İŞ'TEN 'GREV'Lİ DUYURU

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Gırevoylasarkadaşa ~ 11 yıl önce
Grev oylamasına karşı olduğunu ifade etmeye çalışAN arkadaş, önce grev nasıl yazılır öğrensen, sonra fikir beyan etsen iyi olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gırev oylas ~ 11 yıl önce
girev oylamasımı ısteyen olduki sendikacılığı bildigini ıdda edenler bunu dillendiriyorlar bizler oylama istemiyoruz sendikayla işveren isteyebilir bu işçınin insiyatifındedir. sıkıyorsa onlar isresın görelim biz çalışanlar gırev oylamasına karşıyız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇALIŞANLAR UYANIN ~ 11 yıl önce
ÖNCELİKLE HERKES BİR SENDİKA NEDİR DİYE ARAŞTIRSIN. ÜYELERİNİN HAKLARI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA NELER YAPMAYA HAKKI OLDUĞUNU BİR OKUSUN. GREV YASAĞINA KARŞI O GÜN EYLEM YAPMANIN NE KADAR DOĞAL BİR ANAYASAL HAK OLDUĞUNU GÖRSÜN. BİZ GAZA FALAN GELMEDİK. GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR MUSUNUZ? BÜTÜN MAHKEMELER 'İŞÇİLER HAKLI' DİYOR, BİLİRKİŞİ RAPORU İŞÇİLER HAKKINI KULLANDI DİYOR, ÇALIŞMA BAKANLIĞI BİLE 'YASADIŞI BİŞİ YOK BU HAK KULLANIMIDIR' DİYOR. YANİ HANIMLAR BEYLER HALA 29 MAYIS NEDEN OLDU DİYE TARTIŞMAYIN! ÇÜNKÜ OLMASI GEREKEN BUYDU BİZLER İÇİN! BİZ O GÜN AHL'Yİ İNLETMESEYDİK, BİZ İŞÇİLER 276 GÜNDÜR DİRENMESEYDİK GREV YASAĞI FALAN KALKMAZDI. SEVİNİN SAYEMİZDE 'HALA GREV YAPMA HAKKINIZ' VAR. İŞE DE DÖNECEĞİZ EMİNİZ! BÜTÜN DÜNYA BİZİM HAKLI OLDUĞUMUZU, ESAS HAKSIZ OLANIN THY A.O OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. ARKADAŞ ELİN TAYLANDINDA AMSTERDAMINDA FRANKURTUNDA BİR TON YERİNDE UÇUCULAR BİZE DESTEK EYLEMİ YAPIYOR, SEN GEL İÇİMİZDEKİ DOST BİLDİKLERİMİZE BAK HELE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 11 yıl önce
Arkadaslar bu grevde yasa disi diyemezler herkes katilmali yoksa daha cok robot gibi kullanirlar bizleri.Part time ne kadar dayanir bu tempoya yorgunluga uc kurusa zaten kabin iyice kaliteyi dusurdu bu gidisle daha da dusecek kendilerini kral sanan yonetimdekiler gorsunler bizim sirket icin ne kadar onemli oldugumuzu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 11 yıl önce
kabin kaliteyi düşürdü diyorsunuz da ben yolcu olarak öyle birşey göremiyorum. ayda 2 git gel yapmaktayim. yuzde 85 memnunum. O diger veremedigim yuzde de her tur sektorde olabilir bir memnuniyetsizlik payı bence. yani yolcu gozuyle, kalite dusmus gorunmuyor...gayet sevimli ve guleryuzluler kabin ekibi. yemeğimden de kil tuy cıkmıyor..
tech ~ 11 yıl önce
greve hayır işveren ne derse o.... bu kararı grev hakkı alınırken ses çıkarmayan thy nin uyuyan çogunlugu vermiştir kimse kendini kandırmasın, o gün direnmeyenlerin bu gün konuşmaya hakkı yok... sendika son sözleşmedeki talepleriyle teknigin gözünde zaten bitmiştir... kaptanların tepkisini son olaylarda zaten gördük, kabin umarım kendini ateşe atmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sendika olmasa sizlerede thy 2500 tl maas veriyorum dese hanginiz hayir diyebilir cok merak ediyorum. Siz sendikayi bitiremezsiniz bitirdiginiz sey ucup goden haklariniz olur. Bir cogunuz dogru duzgun ingilizce bilmiyor, bir cogunuz havada calisan garsonlarsiniz yerde calissaniz 700 lira etmezsiniz zaten burada okuduklarim ne kadar kalitesiz bir ortam oldugunu acikca gosteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1461 Trabzon ~ 11 yıl önce
Grev oylamasından EVET çıkmazsa herkese geçmiş olsun...Sonuçları 1 yıl geçmeden görülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niçin grev? ~ 11 yıl önce
Niçin greve gidilmesi gerektiğini bu konuları daha iyi bilen birisi açıklayabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
italy k/m ~ 11 yıl önce
kim ne derse desin, ne yaparsa yapsin bu GREVE EVET.... bizleri makine olarak goremezsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EVET ~ 11 yıl önce
grev iyi birşey değil ama şirket bizi ne dinliyor nede kaale alıyor. kendilerinde bir uyanış olması için kendine adıma söylüyorum istemeyerekte olsa greve evet diyeceğim. ne şirketimi zarara sokmayı isterim nede insanları madur etmeyi ama biz kabin ekibini robot olarak gören baştaki insanların kafasına dank edecek bir darbe gerek. kimse bizi küçümsemesin, gücümüzü denemeye kalkmasın. onların bile bilmediği bir gücümüz var, ya burda herşeyi yakıcaz biz kazanıcaz yada külliyen onlar bizi yakıcak ve herşeyimizi kaybedicez. bu grev oylamasında şirket korktuğumuz kanısına varırsa bizi kukla gibi oynatır. birlikten güç doğar, güçten ise kararlılık. greve evet demek zorundayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000