01 Ağustos 2013, Perşembe 17:58:04

HAVA İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Hava İş Sendikası, İstanbul 5. İcra Dairesinin verdiği ihtiyati tedbir kararının 11. İcra Dairesi tarafından durdurulması kararının hukuka aykırı olduğunu ve gerekli itirazlarda bulunacaklarını açıkladı.
  • Yorum yapanlara şaşırmamak elde değil.Hukuksuzluğun neyini savunuyorsunuz Allahaşkına?İnsanlar haklarını arıyorlar.Adalete bir gün sizin de ihtiyacınız olacak.Bu toprağın bir de altı var unutmayın.Güç ve makam gelip geçicidir Sayın Hamdi Topçu.
  • Hüüülooooooooo
  • Arkadaslar,mahkemelerin verdigi kararlar hukuki yada degil,bunlar tartisilabilir.Turk mahkemeleri malesef guc kimdeyse onun tarafina karar veriyor,.duzelmesi icin bir 10-15 yil gecmesi gerekecek.Burada sorun su,sendika yonetimi ile THY yonetimini karsilastirip bir degerlendirme yaparsaniz badem madem.... vs diye kucumsediginiz o yoneticilerin sendika yonetiminden daha akilli ve planli hareket ettigini gorursunuz.Sendika bu politikalarini ve zihniyetini degistirmezse,muzmin looser rolunden kurtulamaz.Onlarin bu rolu,uyelerini madur etmekten baska bir seye yaramaz.Yeni donem sendika yonetimine kim gelirse gelsin bu politikalari gozden gecirmek zorundadir,aksi halde er gecen gun eriyen haklarini korumaya calisan bir sendika kalacaktir.
  • İşine gelince Hukuk işine gelmeyince Guguk mu? Sendikanın personelden talep olmadığı halde ideolojik gerekçelerle ülkeyi zor durumda bırakmak istemesi, kanunsuz gravler gündeme taşıması hukuki bunun karşısında çıkar yol aramak guguki öyle mi? şiddetle kınıyorum. Bu kadarını insanın midesi kaldırmıyor.
  • Kararin uygulanmadigini nasil soyluyorlar anlamiyorum. Bu kadar p/t bosuna mi yazdi burada gunlerce ucuslarumi alindi diye. Agustps Programi bu arkadaslar olmadan ciadi mi? Sirket ne yapacakti, grevde olmayani da mi ucurmayacakti? Sendika anlamsiz istekleri birakip masaya oyle gelmeli. Masaya halen grevin oncesi isteklerle gelerek disariya "biz anlasmak istiyoruz, bakin gorusmeye cagiriyoruz Gelmiyorlar goruntusu veriyor. Anlasmaya yanasmayan sendika. Orta yola gelmeyen sendika. Halen oturma organini kurtarma derdinde
  • bende onu diyorum işte. yarın karar mahkemeden döner,havaşiş çıkar başardık, ha gayret,thy iyice sıkıltı der, eser gürler. sonra bakar tık yok,hadi üzmeyin işçileri gelin masaya der. masada gene aslan kesilir.siz önce egolarını yenmiş siyasi söylemden uzak bi başkan seçin.hakları ucuza satıp, bilinçsiz eylem yapıp sonrada odunumun parası diye ortada dolaşanlardan olmayın
  • Gerçekten mi Adalet? neymiş cezamız yasal hakkımızı kullandığımız sizin gibi paraya biat etmediğimiz için merak ettim? Ben güldüm Allah'ta seni güldürsün vatanperver pardon paraperver THY stajyer yorumcusu Adalet... Sizin gibi düşünen hiç kimse grevdeki arkadaşlarımın tırnağı olamaz... Vatan uğruna kan dökülürse vatandır...76 gündür varlığımız, bu vatana sahip çıkanlar olduğunu gösterdiği için kirpi gibi kabardınız;)
  • Thy demek türkiye demek. Greve katılarak ülkeye zarar vermeye çalışan herkes vatana ihanet etmiştir. Hepsinin hesabı sorulacaktır. Hamdi başkanımız cezanızı kesecek merak etmeyin çocuklar.
  • sendika basaramadi diyenler,hukuksuzluk sadece thy nin degil vatandasi oldugunuzT.C nin hukuksuzlugudur,sendika bu isi basardi zaten.Gun gelir hukuka yasaya kanuna isiniz duserse neden islemiyor diye sasirmayin sakin .....
  • Bu hukuksuzluk karşısında bizler bile donup kaldık..havaiş sendikasına yapılan büyük bir komplodur..işverenin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir..bizlerde bu saatten sonra havaiş ile birlikteyiz..sayın Atilay başkanla yarın bir grup olarak görüşme talebimiz olacak..

İşte Hava İş'ten yapılan son dakika açıklaması:

Kamuoyuna ve Basınımıza;

İstanbul 5. İş Mahkemesinin THY A.O’nun grev kırıcılığını tespit eden ve mahkemece konulan İHTİYATİ TEDBİR kararının uygulanması ile ilgili günlerdir sürdürdüğümüz hukuk işlemlerimizi en son hiçbir hukuk devletinde görülmeyecek şekilde ancak İCRA yoluyla uygulatabilme yoluna gitmiştik.

Başvurumuz üzerine İstanbul 32. İcra Müdürlüğü aldığı karar ile İCRA TAKİBİ ve ihtarı kararı çıkarmış ve 19 Temmuz 2013 tarihinde THY A.O’ya tebliğ etmiş ve uygulama için 7 gün süre vermiştir.

Ancak işverenin bu İCRA ilamı ve İHTARINA herhangi bir somut cevap vermemesi üzerine yargı kararının yerine getirilmesi için 32. İcra Müdürlüğü 29 Temmuz 2013 tarihinde THY A.O’na MUHTIRA çekmiştir.

Bizler hukuk devletinin gereği bu mahkeme kararına uyulmasını beklerken işveren ilgili 32. İCRA Dairesi Müdürlüğü kararına 11. İcra Mahkemesi nezdinde itiraz etmiştir.

İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesinin, haber kanallarından öğrendiğimiz henüz ara kararları bile tarafımıza tebliğ edilmeyen 30.07.2013 tarihli Kararı’nın Hukukla ilgisi bulunmadığından, irdelenmesi dahi ciddiyetle ve hukukla bağdaşmayacak durumdadır.

Öncelikle belirtilecek husus,

Bu Karar, İstanbul 5. İş Mahkemesinin verdiği, Tespit, Sataşmanın önlenmesi ve İhtiyati Tedbir Kararını ortadan kaldıran bir Karar değildir. İstanbul 5. İş Mahkemesinin verdiği, Tespit, Sataşmanın önlenmesi ve İhtiyati Tedbir Kararı, halen yürürlüktedir. Devam etmektedir.

Kararı veren Hâkim, Mahkemenin kendi Hâkimi değildir, Kendi Hâkimi izinde olup, Nöbetçi Hâkim bu Kararı vermiştir.

Bu Karar, Esas bakımından Hukuka ve Yasaların emredici kurallarına aykırı olmasının yanında, Usulen ve şeklen de Hukuka ve Yasaların emredici hükümlerine aykırıdır.

Esas bakımından, 6100 sayılı HMUK 397/2 maddesi uyarınca, “İhtiyati tedbir kararının etkisi, aksi belirtilmediği takdirde, nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder” şeklinde açık hüküm belirlenmiştir.

Hukuk Devletinde, hiçbir Hâkimin, bu yasanın açık hükmüne müdahale yetkisi bulunmamaktadır.

Usulen ve şeklen de, yanlış, kendi 8.07.2013 ve 22.07.2013 tarihli ara kararları ile çelişen bir karardır.

Mahkeme 18.07.2013 tarihli ara kararında, tarafımıza tebliğden itibaren 2 haftalık cevap süresi verilmiştir. Bize tebligat, 25.07.2013 de yapılmıştır. Süre, 08.08.2013 de dolmaktadır.

22.07.2013 tarihli ara kararında da yine 2 haftalık cevap süresi verilmiştir. Bu ara kararı, halen tarafımıza tebliğ bile edilmemiştir.
Mahkemenin 2 ara kararında da açıkça belirtilen süre dolmadan, kendi kararları ile çelişen nihai karar oluşturulmuştur.

Bu kararın hukukla izahı mümkün değildir. Hukuk çerçevesinde Hukuksuzluklarla mücadele içerisindeyiz.

Verilen kararla, İhtiyati Tedbir Kararının uygulanmasının, Temyiz sonuna kadar bekletilmesi amaçlanmaktadır. Ancak sendikamız bu İhtiyati Tedbir kararını uygulamayanlar ile ilgilide gerekli hukuki işlemleri eksiksiz yapmaya devam edecektir.

THY A.O’nun İcra kararına itirazı ve verilen 11. İcra Hukuk mahkemesi kararı İHTİYATI TEDBİRİ uygulama yükümlülüğünü ortadan kaldıran hukuki bir sonuç doğurmamaktadır. Bu mahkeme ve ihtiyatı tedbirine aykırı her işlem ve eylem hukuk dışıdır. Bu yükümlülükten kaçınılması, hukukun dolanılmaya çalışılması şirkete her an büyük zararlar doğurabilecek niteliktedir. %48.2 hissesi kamunun olan halka açık bir şirketin hala yargı kararına uymuyor olması büyük bir talihsizliktir.

THY A.O Yönetimini bu konuda yükümlülükten, ayıptan ve cezai şarttan kurtaracak tek doğru yol toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlandırılması böylelikle grevin sona ermesidir. Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAVA İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Sendikasız olmaz ~ 11 yıl önce
Yorum yapanlara şaşırmamak elde değil.Hukuksuzluğun neyini savunuyorsunuz Allahaşkına?İnsanlar haklarını arıyorlar.Adalete bir gün sizin de ihtiyacınız olacak.Bu toprağın bir de altı var unutmayın.Güç ve makam gelip geçicidir Sayın Hamdi Topçu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hüüülooooooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator58 ~ 11 yıl önce
Arkadaslar,mahkemelerin verdigi kararlar hukuki yada degil,bunlar tartisilabilir.Turk mahkemeleri malesef guc kimdeyse onun tarafina karar veriyor,.duzelmesi icin bir 10-15 yil gecmesi gerekecek.Burada sorun su,sendika yonetimi ile THY yonetimini karsilastirip bir degerlendirme yaparsaniz badem madem.... vs diye kucumsediginiz o yoneticilerin sendika yonetiminden daha akilli ve planli hareket ettigini gorursunuz.Sendika bu politikalarini ve zihniyetini degistirmezse,muzmin looser rolunden kurtulamaz.Onlarin bu rolu,uyelerini madur etmekten baska bir seye yaramaz.Yeni donem sendika yonetimine kim gelirse gelsin bu politikalari gozden gecirmek zorundadir,aksi halde er gecen gun eriyen haklarini korumaya calisan bir sendika kalacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HUKUK - GUGUK ~ 11 yıl önce
İşine gelince Hukuk işine gelmeyince Guguk mu? Sendikanın personelden talep olmadığı halde ideolojik gerekçelerle ülkeyi zor durumda bırakmak istemesi, kanunsuz gravler gündeme taşıması hukuki bunun karşısında çıkar yol aramak guguki öyle mi? şiddetle kınıyorum. Bu kadarını insanın midesi kaldırmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gugukçu ~ 11 yıl önce
Mahkemelerin verdiği kararın tarafsızca düşündüğünde kabul edilecek tarafı var mı? Hukuk-guguk diye dalga geçmeden önce yapabilirsen düşünmeni öneririm. Birgün senin de ihtiyacın olabilir.
P/T1 ~ 11 yıl önce
Kararin uygulanmadigini nasil soyluyorlar anlamiyorum. Bu kadar p/t bosuna mi yazdi burada gunlerce ucuslarumi alindi diye. Agustps Programi bu arkadaslar olmadan ciadi mi? Sirket ne yapacakti, grevde olmayani da mi ucurmayacakti? Sendika anlamsiz istekleri birakip masaya oyle gelmeli. Masaya halen grevin oncesi isteklerle gelerek disariya "biz anlasmak istiyoruz, bakin gorusmeye cagiriyoruz Gelmiyorlar goruntusu veriyor. Anlasmaya yanasmayan sendika. Orta yola gelmeyen sendika. Halen oturma organini kurtarma derdinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crew ~ 11 yıl önce
Hicmi takip etmediniz hic mi sormadiniz ne teklif ettinizre kabul etmediler diye sirket sadec ve sadee benim istedigim olsun diyor orta yolu bulmayan sirket zaten kendilerine gore uyduruklai rev 3 te rev 3 cahil misiniz ya
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
bende onu diyorum işte. yarın karar mahkemeden döner,havaşiş çıkar başardık, ha gayret,thy iyice sıkıltı der, eser gürler. sonra bakar tık yok,hadi üzmeyin işçileri gelin masaya der. masada gene aslan kesilir.siz önce egolarını yenmiş siyasi söylemden uzak bi başkan seçin.hakları ucuza satıp, bilinçsiz eylem yapıp sonrada odunumun parası diye ortada dolaşanlardan olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 11 yıl önce
Kardes ege biz sececeksek sen oyun disiysan bir dur soyle kenarda vazifen olmayan ise karisma !
Eses ~ 11 yıl önce
Gerçekten mi Adalet? neymiş cezamız yasal hakkımızı kullandığımız sizin gibi paraya biat etmediğimiz için merak ettim? Ben güldüm Allah'ta seni güldürsün vatanperver pardon paraperver THY stajyer yorumcusu Adalet... Sizin gibi düşünen hiç kimse grevdeki arkadaşlarımın tırnağı olamaz... Vatan uğruna kan dökülürse vatandır...76 gündür varlığımız, bu vatana sahip çıkanlar olduğunu gösterdiği için kirpi gibi kabardınız;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 11 yıl önce
Thy demek türkiye demek. Greve katılarak ülkeye zarar vermeye çalışan herkes vatana ihanet etmiştir. Hepsinin hesabı sorulacaktır. Hamdi başkanımız cezanızı kesecek merak etmeyin çocuklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Full(%80) ~ 11 yıl önce
Hamdi başkanla 2 aydır her yonuyle dalga geçiyorlar. Hergun yeni bi şamar atıyor adam. Helal olsun valla. Bir Ataturk geçti bu topraklardan bir Recep Tayyip Erdoğan. Birde Hamdi Topçu. Allah uzun ömürler versin. Boyle delikanlı adamlar çok olsa keşke...
ADALET'E ~ 11 yıl önce
GREV HAKKINI ANAYASAL HAK OLARAK YASALARA KOYAN YASAMA ORGANLARI,SİLSİLE İ MERATİP GEREĞİ EN ÜST NOKTAYA KADAR VATAN HAİNİDİR BU DURUMDA...BÖYLE PARADOKSLARA GİRMEK KELİMELERİ DÜĞÜMLER MAZALLAH BOĞAZINIZA...
:) ~ 11 yıl önce
kıyaslamana seviyim.. ^^ grevi hak görmeyen çakma müslüman seni..
adalet'e ~ 11 yıl önce
Bu anlattığın Kurtar Vadisi kaçıncı bölüm başkanım ?
Bir Palalı daha!!! ~ 11 yıl önce
Sen gel hesabını bana yüzümü karşı sor sorabiliyorsan. Burdan yazması kolay. İnternet delikanlısı seni.
devlett ~ 11 yıl önce
sendika basaramadi diyenler,hukuksuzluk sadece thy nin degil vatandasi oldugunuzT.C nin hukuksuzlugudur,sendika bu isi basardi zaten.Gun gelir hukuka yasaya kanuna isiniz duserse neden islemiyor diye sasirmayin sakin .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖKKUŞAĞI ~ 11 yıl önce
Bu hukuksuzluk karşısında bizler bile donup kaldık..havaiş sendikasına yapılan büyük bir komplodur..işverenin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir..bizlerde bu saatten sonra havaiş ile birlikteyiz..sayın Atilay başkanla yarın bir grup olarak görüşme talebimiz olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000