16 Ağustos 2017, Çarşamba 00:51:20

Hava İş'ten 'eksik ücret' açıklaması

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), yakıt ücretlerinin eksik yatırılması ile ilgili bir açıklama yaptı.
  • Ya size valla yaranilmaz. Sendika size s320 verse hani bunun benzini dersiniz. Biz sendikamiza guveniyoruz. Yürü be sendika
  • Helal olsun, ben farketmedim. Bunları kovalayanlar varsa gerçekten takdir ettim. Bende bundan sonra daha dikkatli inceleyeceğim bordroyu.
  • Kesilen ufak bi meblag, is ufak is ama kukreyen sendika. Balon konular yaratip sendikayi one surmek.. gecin bu ayaklari yemez kimse. Kazanimi sendika yapmis gibi gosterip bidaha sari sendikayi sectirmenin pesindeler. Bu arada baska aday sendika varmi? Yoksa yine tehtit mi var, yine zorbalikmi var?
  • Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz
  • Haberiniz yokmu? ? Yarısı Araplara geçiyo diye duydum. .
  • Eksik yatırılmış evet. 4.9 dan hesaplanacak olan 4.1 den hesaplanmış. Şimdi 3 sual soracam buyrun üzerinde düşünün. 1) özellikle bu ay böyle bir hata yapılmış olabilir mi? 2) bu meblayı heray bildiren ve hesaplama için sisteme giriş yapanlar kendi ceplerine de girecek olan aradaki aşikar farkı farketmediler mi? 3) neden açıklamayı şirket değilde sendika yapıyor? Özellikle 3. Soruyu iyi düşünün.
  • Ne yakıt parası şirket 8 aydır maaşları eksik yatırıyor. Neymiş kar ederse telafi edecekmiş. Uçaklar full gerisi yalan.
  • Oh ne guzel servis bedava yemek bedava dağa ne istiyorsunuz yurt dışındaki mahalli personel ne etsin
  • Heray standart 19 litre yakitim traslanip oyle odeniyor ve telafisini yatirmiyorlar.
  • Imkani olan ayrilip baska sirket baksin, bu sirketin sonu belli degil

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), Türk Hava Yolları (THY) personelinin yakıt ücretlerinin eksik yatırıldığı şikayetleri üzerine açıklama yptı.

Hava İş Sendikası'na üye olan THY çalışanları, bu ay yatırılan yakıt ücretinin eksik olduğu konusunda sendika ile iletişime geçti. Sendika ise THY yöneticileri ile yaptığı görüşme sonrasında yakıt ücretlerinin eksik kısmının önümüzdeki ay telafi edileceğini belirtti.

Yapılan açıklamada eksik ücret yatırılmasının KDV ilave edilmemesinden kaynaklandığı belirtildi.

İşte Hava İş'in açıklaması

Değerli Üyelerimiz;

Bu ay gerçekleşen maaş ödemelerinde yakıt ücretlerinin eksik yatırıldığına ilişkin uçucu üyelerimiz tarafından sendikamıza şikâyetler iletilmiştir. THY ilgili yöneticileri ile sendikamızın görüşmesi neticesinde; akaryakıt biriminden, ücret müdürlüğüne yakıt fiyatları bildirilirken, KDV ilave edilmediği için ücretlerin eksik yatırıldığı ve düzeltmenin yapılarak Eylül ayında ödenecek ücretlere farkların yansıtılacağı bildirilmiştir.

Bilgilerinize duyurur, emniyetli uçuşlar dileriz.

Hava İş'ten 'eksik ücret' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Deveyi diken yarar ~ 7 yıl önce
Ya size valla yaranilmaz. Sendika size s320 verse hani bunun benzini dersiniz. Biz sendikamiza guveniyoruz. Yürü be sendika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 7 yıl önce
Helal olsun, ben farketmedim. Bunları kovalayanlar varsa gerçekten takdir ettim. Bende bundan sonra daha dikkatli inceleyeceğim bordroyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balon konular ve sendika.. ~ 7 yıl önce
Kesilen ufak bi meblag, is ufak is ama kukreyen sendika. Balon konular yaratip sendikayi one surmek.. gecin bu ayaklari yemez kimse. Kazanimi sendika yapmis gibi gosterip bidaha sari sendikayi sectirmenin pesindeler. Bu arada baska aday sendika varmi? Yoksa yine tehtit mi var, yine zorbalikmi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vızz ~ 7 yıl önce
Haberiniz yokmu? ? Yarısı Araplara geçiyo diye duydum. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava iş? ~ 7 yıl önce
Eksik yatırılmış evet. 4.9 dan hesaplanacak olan 4.1 den hesaplanmış. Şimdi 3 sual soracam buyrun üzerinde düşünün. 1) özellikle bu ay böyle bir hata yapılmış olabilir mi? 2) bu meblayı heray bildiren ve hesaplama için sisteme giriş yapanlar kendi ceplerine de girecek olan aradaki aşikar farkı farketmediler mi? 3) neden açıklamayı şirket değilde sendika yapıyor? Özellikle 3. Soruyu iyi düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 7 yıl önce
Anladim cok tesekkur ederim.
4.9 deil ~ 7 yıl önce
Avrupa yakasi icin 6.5 anadolu yakasindan gelenler icin kopru ucreti dahil 13 litre yakit harcirahi tahakkuk ettirilir.Daha kac litre yatirildigindsn haberiniz yok 4.9 yatirilio saniosan ztn hep eksik almissin
4.9 değil diyen ~ 7 yıl önce
Evladım birşeye itiraz etmeden önce anlamaya çalış önce. 4.9 tl den bahsediyoruz sana. Aç bordronu yatırılan yakıt ücretini böl yakıt miktarına sonra gel akıl ver.
cevaba cevap ~ 7 yıl önce
evlat kim sen kimsin 19.yılımı tamamlamışım şirkette sen kim oluyorsun da konuşuyorsun.Ben eğitim veren purserlardan birtanesiyim.Yazdığını bir kendin oku bakalım orada TL yada LT ibaresi görebiliyor musun? Yazdığın şeyin neyi ihtiva ettiğini bilmiyor gibisin dolayısıyla eğitim şeklin az çok belli olmuş buradan..Ayrıca ay sonu benzinin birim fiyatı 4.9 TL değil 5.07 TL dir.Hadi evlat şimdi uyumana devam edebilrsin.İyi uçuşların olsun.
System ~ 7 yıl önce
Ne yakıt parası şirket 8 aydır maaşları eksik yatırıyor. Neymiş kar ederse telafi edecekmiş. Uçaklar full gerisi yalan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil hava ollari ~ 7 yıl önce
Oh ne guzel servis bedava yemek bedava dağa ne istiyorsunuz yurt dışındaki mahalli personel ne etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
--- ~ 7 yıl önce
Yürü git işine servis ile yemeğede para mı verelim
Boş boş konuşma ~ 7 yıl önce
Çok konuşma arkadas sen git 10 günlük tatilini yap biz çalışalım.O kadar radyasyonu biz alalım basıçtan kulaklarımız kanasın
vg ~ 7 yıl önce
Kulakların kanıyorsa başka is yap...Niye Asgari Ücret le çalışanlara da yol parası verilmez yemek parasini geçtim. Gerçekten bu ülkede zengin daha zengin oluyor.
Boş boş konuşma ~ 7 yıl önce
Arkadasım sen vermiyorsan bizde vermiyoruz işte sorunun ne
Heray ~ 7 yıl önce
Heray standart 19 litre yakitim traslanip oyle odeniyor ve telafisini yatirmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calisanlara Tavsiye ~ 7 yıl önce
Imkani olan ayrilip baska sirket baksin, bu sirketin sonu belli degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haaaa gidelim sen varos calis ~ 7 yıl önce
Nasssshhh

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000