14 Aralık 2018, Cuma 19:04:26

Hava İş'ten 'Call For Roster' açıklaması

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), Call For Roster uygulaması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
  • Şimdi bırakalım CFR uygulamasını da enflasyon nedeniyle yaşanılan maaş kriterlerini gözden geçirelim. Uçucu personel geçinemiyor, acilen iyileştirmeyle beraber ikramiyenin oranı arttırılmalıdır. 40.000 ft'de çay, kahve ve tuvalet temizliğine ek olarak güvenlik, hizmet ve emniyetin yer aldığı başka bir meslek dünyada yoktur. Değerimizi bilin bizi küstürmeyin.
  • Artik kokpitte biz bebekli kadinlar olacagiz kimse masal anlatmasin. Thy kadin sayisini arttirmak istedigi icin ozellikle bizleri aliyor. Hem arabada kullaniyorum bebekte yaptim ucak mi kullanamayacagiz sekerim ;) siz zavalli erkekler debelenin durun kurul gececegiz diye ahahaha ben iki kırıtıp dram hikayeyle geciyorum sonra sut dogum izni alinca siz gecici pilot alimiyla artik bizlerin yerine bakarsiniz ;) ahahaha
  • Keşke rzv olabilse programda ama aralık ayında maksimumda uçuran bir şirket için zor tabi. Ah tklı yoldaşlar ah, 1 ay uçsanız şu çöplükte o kırmızı kuyruğu kendinize takar dolaşırsınız :)))
  • Son madde ne demek oluyo ? Admin yanlış mı yazmış acaba CFR dan bişey çıkmazsa boş gün olarak değerlendirilmeyecektir yazıyo ? Peki ne olacak ?
  • Devletin okullarında,milletin vergileriyle oku,sonra devletin şanlı ordusunun uçaklarında binlerce saat milletin vergileriyle uç,sonra gel kendini ordudan attırmak için binlerce takla at,rus manitalarıyla hikayeden evlen falan..sonra sivilde milletin vergileriyle ödenen 50.000 tl lik maaşa,gram kadar ingilizce olmadan hak kazan..dön dolaş bide parasını çatır çatır kazanıp,yurtdışında full ingilizce eğitim alan adamı eleştir :))))o yanınızdaki adamlar olmasa kuleyle konuşamazsınız bile robocopl lar!!!bize ders ezberliyor diyen,communication ezbercileri!!!kızmak darılmak yok,geliyoruz aslanlar gibi..sizden daha iyi uçuracağımızda şüpheniz olmasın,en azından sizin gb ego tatmini yapmayacağız!
  • biraz adil olsaydınız keşke, Biraz alçak gönüllü olsaydınız da emeği geçen insanları da ansaydınız. Tüm emek, tüm katkı , tüm başarı sizin öyle mi? TALPA’nın hiç desteği olmadı değil mi? Ya da THY ekip planlama başkanlığının inanılmaz gayretleri ve hem ekipleri hem de THY’yi kazançlı çıkarmak İçin yaptığı iyi niyetli girişimleri de mi görmezden geleceksiniz ? Ayıptır . O toplantıda olan Herkes kimin ne kadar katkıda bulunduğunu biliyor. Gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkma gibi bir kötü ( gerçekleri söylemeyecekler için ) huyu vardır unutmayınız
  • Sayın THY uçuş pilanlamacı arkadaşlar ekip planlamasını uygun ve adil yapın kulaklarınız çınlamasın.
  • Sadece ana üs veya geçici üsten başka üs mü var zaten havaiş? Yine saçma sapan şeylerle ugrasıyorsun. Zamlarada değin zamlara
  • Halledilmesi gereken o kadar dert sıkıntı var, bunlar hala cfr ile uğraşıyor. Helal olmasın kestiğiniz o aylıklar.
  • ee haklar gidici alaşıldı

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), Call For Roster uygulaması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile anlaşılmasına rağmen yapılan itirazlar sonucunda CFR uygulaması durdurulmuştu.

Hava İş'ten yapılan açıklamada Call For Roster (CRF) uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yeniden uygulanmaya başlanacak.

İşte Hava İş'in konu ile ilgili açıklaması;
Değerli Uçucu Üyelerimiz;

Bilindiği üzere 1 Ocak 2017 tarihinde, EASA FTL’in SHGM tarafından tüm havayolu şirketlerine uygulanmaya başlanmasıyla THY A.O.'da uygulanan REZERVE uygulaması kaldırılmıştır. Daha sonra HAVA-İŞ Sendikası olarak SHGM ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, REZERVE uygulamasının yeni FTL ‘de CFR (Call For Roster) olarak uygulanması kararı alınmıştı. Ancak daha sonraki süreçte THY A.O. eski Uçuş İşletme Başkanlığı ve mevcut TALPA yönetiminin SHGM’ye yapmış olduğu itirazlar neticesinde CFR uygulanması FTL’e uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edilmiştir. CFR uygulamasında aykırılık teşkil eden ve itiraz edilen temel konu CFR yoklamasında, şirketin değil, uçuş ekiplerine arama zorunluluğu getirmesiydi.

FTL’in getirdiği yeni REZERVE uygulamasının pratikte karşılığının çok mümkün olmadığı, Sendikamız tarafından defalarca anlatılmaya çalışılmış olmasına rağmen, yukarıda bahsi geçen birimler tarafından ısrarla reddedilmiş ve onların şikayetleri neticesinde, SHGM tarafından CFR iptal edilerek yaklaşık iki yıl boyunca personel mağdur edilmiştir. Çünkü pratikte sadece REZERVE uygulamasının Stand-By görevine dönüştürülerek yaptırılabilmesi mümkündür.

HAVA-İŞ Sendikasının SHGM Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde, personele rahatsızlık veren bu durumun giderilmesi konusunda tekrar mutabakat sağlanmıştır. Buna istinaden Sendikamız tarafından SHGM’ye gönderilen CFR teklif metni diğer şirketlere, TASSA ve TALPA gibi meslek kuruluşlarına da sorularak, CFR'nin çok küçük değişiklikler olmak kaydıyla, tüm havacılık şirketleri tarafından uygulanması aynen kabul edilmiştir.

CFR Uygulaması; Ekip Planlama Başkanlıklarının gereksiz iş yükünü azalttığı gibi aynı zamanda da uçucu ekiplerinin hayatlarını planlama şansını arttırarak, yorgunluğa ve huzursuzluğa sevk eden gereksiz nöbet ve görev değişikliği tebliğlerinden kurtaracaktır.

CFR Uygulaması Sendikamızın tüm Havayolu Şirketleri ve çalışan uçucu personelleri için kazanmış olduğu önemli bir haktır. Sendikamız THY AO ile imzalayacağı 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde CFR uygulamasını mümkün olduğunca detaylandırarak TİS metni içerisinde de yer alacaktır. Bu uygulama THY tarafından bu haliyle imkanlar dahilinde 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

Tüm üyelerimize ve havacılık çalışanlarına hayırlı olmasını temenni eder emniyetli uçuşlar dileriz.

CFR (Call For Roster) UYGULAMA ESASLARI

1. CFR, sadece ana üs'te veya geçici üste uygulanacaktır.
2. CFR, ekiplerin aylık uçuş programlarında özel bir kod ile belirtilecektir.
3. CFR'nin içeriği, ilgili ekip üyelerine, ekip planlama birimi tarafından bir gün önce saat 17:00(yerel)'de elektronik posta veya kısa mesaj (sms) yoluyla bildirilecektir.
4. CFR'ye sahip ilgili ekip üyesinin, bir gün önce 17:00-23:00(yerel) saatleri arasında arayarak tebliğ içeriğini öğrenmesi sağlanacaktır.
5. CFR kapsamındaki tebliğ ile sadece, görev başlangıcı 05:00(yerel)'den sonra olan bir uçuş  görevi  veya  toplantı,  seminer  ve  uzaktan  eğitim  görevleri  verilebilecektir.
6. Herhangi bir görev verilmemesi durumunda, söz konusu gün boş gün olarak değerlendirilmeyecektir.

Hava İş'ten 'Call For Roster' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

K/A ~ 5 yıl önce
Şimdi bırakalım CFR uygulamasını da enflasyon nedeniyle yaşanılan maaş kriterlerini gözden geçirelim. Uçucu personel geçinemiyor, acilen iyileştirmeyle beraber ikramiyenin oranı arttırılmalıdır. 40.000 ft'de çay, kahve ve tuvalet temizliğine ek olarak güvenlik, hizmet ve emniyetin yer aldığı başka bir meslek dünyada yoktur. Değerimizi bilin bizi küstürmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nafile ~ 5 yıl önce
Artik kokpitte biz bebekli kadinlar olacagiz kimse masal anlatmasin. Thy kadin sayisini arttirmak istedigi icin ozellikle bizleri aliyor. Hem arabada kullaniyorum bebekte yaptim ucak mi kullanamayacagiz sekerim ;) siz zavalli erkekler debelenin durun kurul gececegiz diye ahahaha ben iki kırıtıp dram hikayeyle geciyorum sonra sut dogum izni alinca siz gecici pilot alimiyla artik bizlerin yerine bakarsiniz ;) ahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgt personeli ne yapsın ~ 5 yıl önce
Keşke rzv olabilse programda ama aralık ayında maksimumda uçuran bir şirket için zor tabi. Ah tklı yoldaşlar ah, 1 ay uçsanız şu çöplükte o kırmızı kuyruğu kendinize takar dolaşırsınız :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son madde ~ 5 yıl önce
Son madde ne demek oluyo ? Admin yanlış mı yazmış acaba CFR dan bişey çıkmazsa boş gün olarak değerlendirilmeyecektir yazıyo ? Peki ne olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zz ~ 5 yıl önce
Yani boş çıksa da aylık boş gününden düşmeyecek. İyi birşey bizim için.
FO ~ 5 yıl önce
Devletin okullarında,milletin vergileriyle oku,sonra devletin şanlı ordusunun uçaklarında binlerce saat milletin vergileriyle uç,sonra gel kendini ordudan attırmak için binlerce takla at,rus manitalarıyla hikayeden evlen falan..sonra sivilde milletin vergileriyle ödenen 50.000 tl lik maaşa,gram kadar ingilizce olmadan hak kazan..dön dolaş bide parasını çatır çatır kazanıp,yurtdışında full ingilizce eğitim alan adamı eleştir :))))o yanınızdaki adamlar olmasa kuleyle konuşamazsınız bile robocopl lar!!!bize ders ezberliyor diyen,communication ezbercileri!!!kızmak darılmak yok,geliyoruz aslanlar gibi..sizden daha iyi uçuracağımızda şüpheniz olmasın,en azından sizin gb ego tatmini yapmayacağız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 5 yıl önce
Haarika bir yazı.Elinize sağlık
Yavuz ~ 5 yıl önce
sen f/o olamazsın koçum. olsan olsan baba parasıyla iteleme ingilizceyle parayı bas al lisansı yeni yetme pilotsun. Size burada tekrar eğitim vermekten sıkıldım. Ordu işine gelince. Oralara girmek zordu aslanım para değil yürek ve beceri isterdi. Yeri geldi havadan karacı olan arkadaslarımız oldu. Yerde bu vatana hizmet verdi. Sen ne yaptın ? Bedelliyi mi bekliyorsun bu arada?
EGO ~ 5 yıl önce
Bu yazı senin ego'nu çok güzel anlatmış. Bu tarif ettiğin pilottan thy'de kalmadı sayılır. Nasıl bir rüya bu. ATC ile konuşmak marifette, pilotluk da değildir.
Zombi ~ 5 yıl önce
Sen bir asker çocuğusun biz bunu anladık,ama insan babası hakkında böyle konuşurmu ne ayıp annen sana çok kızar sonra anladın sen onu
Siz yayınlayıncaya kadar aynı yorumu 4.kez gönderen kişi ~ 5 yıl önce
biraz adil olsaydınız keşke, Biraz alçak gönüllü olsaydınız da emeği geçen insanları da ansaydınız. Tüm emek, tüm katkı , tüm başarı sizin öyle mi? TALPA’nın hiç desteği olmadı değil mi? Ya da THY ekip planlama başkanlığının inanılmaz gayretleri ve hem ekipleri hem de THY’yi kazançlı çıkarmak İçin yaptığı iyi niyetli girişimleri de mi görmezden geleceksiniz ? Ayıptır . O toplantıda olan Herkes kimin ne kadar katkıda bulunduğunu biliyor. Gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkma gibi bir kötü ( gerçekleri söylemeyecekler için ) huyu vardır unutmayınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kompedan ~ 5 yıl önce
Sayın THY uçuş pilanlamacı arkadaşlar ekip planlamasını uygun ve adil yapın kulaklarınız çınlamasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY planlama başkanlığı ~ 5 yıl önce
Peki abi.
:)))) ~ 5 yıl önce
Kardeş Pilanlamacı!!! değil Planlamacı :)) İlk önce düzgün yaz ki kale alsınlar.
Sadece ~ 5 yıl önce
Sadece ana üs veya geçici üsten başka üs mü var zaten havaiş? Yine saçma sapan şeylerle ugrasıyorsun. Zamlarada değin zamlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabbar ~ 5 yıl önce
Ana üs geçici üs bir de uzay üssü var. Uzay üssünde cfr olmuyo yani.
Bu kadar ~ 5 yıl önce
Halledilmesi gereken o kadar dert sıkıntı var, bunlar hala cfr ile uğraşıyor. Helal olmasın kestiğiniz o aylıklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 5 yıl önce
ee haklar gidici alaşıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000