09 Mayıs 2013, Perşembe 10:06:56

HAVA İŞ'TEN BU KEZ DE YOLCULARA...

Hava İş Sendikası 15 Mayıs Çarşamba günü yapılacağı açıklanan grev kararı ile ilgili bir açıklama daha yayınladı. Açıklamada THY'nin seferlerine devam edeceği yönündeki açıklamasının doğru olmadığı vurgulandı...
  • Bir kere pilotlar, teknisyenler ve kabin ekipleri greve katılmasın! Yer ekiplerini bilmiyorum ama bu görevlerdeki personel zaten özel sektöre göre şahane maaş ve haklara sahipler. Kendinizi Lufthansa, Singapur vs vs ile de kıyaslamayın. Bu kıyası ülkemizin adı Deutschland, kişi başı milli geliri 35,000Euro'ya gelince yapabilirsiniz ancak. Ömrüm uçarak geçti, bir orası bir burası tabi daha fazla maaş alacağım diye düşünüyorsanız da sormazlar mı, zorla mı yaptırıyorlar bu mesleği sana diye....Hiçbir yolcuyu kişisel kaprisleriniz yüzünden mağdur etmeye hakkınız yok! Yoksa bedduamız hazır, Allah özel sektörün eline düşürsün sizi....
  • "sorgulamayan insan cahildir. sorgulatmayan zalim" caresiz kaldiginda onun gibi düşün ve bilmeden ona buna laf atma da sonra cahil durumuna sen düşmeyesin
  • Greve evet!
  • Sendika&THY ortaklığının son oyunu. THY yönetimi maliyeti yüksek Kabin personelini bedavaya eritmek için gelin çalışın diyor. TİS kapsamında olmayan personeli daha sonra rahatlıkla tazminatsız işten atabilir. 3000 kişinin tazminatı yaklaşık 300 milyon tl yapar. Birkaç ay içinde de ucuza çalışacak daha fazla personeli işe başlatır. Hem personeli grev kırıcı olarak çalıştıracak az zarar edecek hem de sözleşme imzalandığında kapsam dışı kalanları tazminatsız kapının önüne koyacak. Sendika ise yeni gelen personeli üye yaparak aidatları kesmeye devam edecek. Karar sizin.
  • Bakın ne diycem,şu kırmızı globally toptan var mı kimsede.voleybol oynarız 15'inde:))hatta birileri de sponsor olur belki
  • her koyun kendi bacağından asılır. şunun farkındayım, eğer tis dışı kalırsam bütün haklarımı işverenin iki dudağı arasına bırakmış olacağım. tazminat işe iade dava açma hakkım bile olmayacak. kendim için çocuklarımın rıskı için bu greve katılacağım. 305 falan hikaye benim için.
  • sendika destek arıyor ve bekliyorsa, iyiniyetle söylüyorum; önce şu bangır bangır, minibüs üstü patlak kolonlardan şemmamme tarzı müziklere halay ritüelini acilen bi biraksın.müthiş antipatik oluyor.işten çıkarılmak (özür dileyerek yazıyorum ama benzetmede hata olmazmış)at hırsızı gibi dolaşmaya sebep,ya da medeni insanlar gibi traş olmaya engel değildir.Sırf orada kalabalık etsin diye biriken, ve atılan personel üzerinden kendi reklamını yapmaya çalışan bazı uç grupların ayağını da ordan keserseniz, gerçek kitleniz olan üyelerinizi daha çok yanınızda görürsünüz.
  • bence greve katılım az olacak ve katılanlar 305'in ödediği bedeli ödeyecek. bugün türkiye ortalamasının çok üstünde gelire sahip kabin ekibinin hakları türkiye ortalamasına gerileyecek. zaten olması gereken de budur. kendi alanında istediği başarıyı elde edemeyip, iki aylık eğitimle, doktordan, avukattan, mühendisten fazla kazanan akıllı insana grev yaptıramazsın :)
  • 22 NİSANDA NE GÖRÜŞÜLDÜ ACABA BENDE MERAK ETTİM.BİZİM BİLMEDİĞİMİZ KAPALI KAPILAR ARKASINDA NELER DÖNÜYOR.SENDİKA BİZİ GREVE GÖTÜRÜRKEN HAMDİ TOPCU İLE NE GÖRÜŞMÜŞ BUNU ACIKLAMALI.H.TOPCU BU KONUDA PERSONELİ BİLGİLENDİRMELİ.BU GÖRÜŞME "DOLMABAHÇE"GÖRÜŞMESİ GİBİ OLMASIN SAKIN.
  • Ya ucagin gercek emekcileri yerine sirket karini sedece kendi haklari olarak gormeleri caiz midir?^Kar payi beklerken avcumuzu yaladik.Haram olsun!Alinan rakamlar ise cogu emekcinin hayatini kurtaracak meblagda!!

İşte o açıklama:

Değerli Yolcularımız Kamuoyumuz;

Hava-İş sendikası THY Yönetiminin tüm uzlaşma yollarını kategorik olarak ortadan kaldırması sonucu, THY A.O işletmesinde 14 bin üyesi adına sürdürdüğü 24. Dönem toplu iş sözleşmesinde 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat yerel saatle 03.00’den itibaren grev uygulamak zorunda kalacaktır.

Bu grev 1 günlük bir eylem değildir. T.C Anayasası ve 6358 sayılı Kanunla güvence altına alınmış yasal, demokratik, meşru bir temel hakkın kullanılmasıdır. Ve anlaşma sağlanmadığı takdirde yasalarımıza göre süresizdir.

THY Yönetimi uzlaşma zeminini kullanmak yerine şimdi çok tehlikeli bir yola sapmış görünüyor. Kendisini atayan siyasi iktidarın gücüne güvenerek,  “THY’de grev olsa da uçuşlar devam edecek” şeklinde akla mantığa aykırı açıklamalarla yolcularımızı ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır..

Grev yapılan bir işyerinde “ben uçakları uçururum” demek uçuş emniyetine yönelik çok büyük bir tehlikeyi göze almak demektir.

Grev yapılan bir işyerinde ben uçakları uçururum demek hukuk ve kural ihlali yapılmadan mümkün olmayacağına göre; “ben ne hukuk, ne kural tanırım” demektir. Ancak oluşabilecek hiç temenni etmediğimiz bir kaza kırımda THY Yönetiminin ülkemizin sivil havacılığının tümünü etkileyecek böylesi bir riski nasıl göğüsleyebileceğini çok merak ediyoruz.

Uçuş operasyonu en zayıf halkası kadar güçlü bir hizmet zinciridir. Bir yandan grev sürerken operasyon yürütmek her türlü eksikliği göz ardı ederek, zorlama yöntemlerle baskı, işten atarım tehdidi ile demokratik ülkelerde yaşanmayan hukuk dışı girişimlerde bulunmak uçuş emniyetini ve yolcularımızı hiç dikkate almamaktır.

Çalışanları greve katılanlar katılmayanlar şeklinde bölebileceklerini ve böylelikle sonuç alabileceklerini sananlar tam bir hayal içindedir. THY işçisini emir eri konumunda vatandaşlık bilincinden yoksun, kendi akıl ve iradesini kullanmaktan aciz, biat makinesi kul köle sananlar, bir e-posta duyurusu ile hazır ola geçeceğini ve boynunu ikiyüzlülükle kurdukları giyotine uzatacağını bekleyenler artık çok beklerler.

Buradan uçuş operasyonu içinde 2920 sayılı Türk Sivil Havcılık Kanununun 100 ve 101 Maddelerine göre uçuş emniyetinin tek yetkilisi ve sorumlusu olan Kaptan Pilot üyelerimize yönelecek zorlamaların da sorumlusunun THY Yönetimi olacağını açıkça beyan ediyoruz.

Hava-İş Sendikası uçak yolcularımızın ve kamuoyumuzun beklentileri çerçevesinde tüm görüşmelere ve uzlaşma çağrılarına açıktır ve grev uygulanmadan, kaos oluşmadan barış içinde sorunun çözümünün sağlanmasında ÇALIŞANLAR-ŞİRKET-ÜLKE MENFAATLERİ için bir kez daha 22 Nisan 2013 Tarihinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Cemal Şanlı ile yapılan toplantı ile gelinen noktadadır ve yanıt beklemektedir.

Gelsinler en kısa sürede uyuşmazlığı çözümleyelim, saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAVA İŞ'TEN BU KEZ DE YOLCULARA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

Yolcu ~ 11 yıl önce
Bir kere pilotlar, teknisyenler ve kabin ekipleri greve katılmasın! Yer ekiplerini bilmiyorum ama bu görevlerdeki personel zaten özel sektöre göre şahane maaş ve haklara sahipler. Kendinizi Lufthansa, Singapur vs vs ile de kıyaslamayın. Bu kıyası ülkemizin adı Deutschland, kişi başı milli geliri 35,000Euro'ya gelince yapabilirsiniz ancak. Ömrüm uçarak geçti, bir orası bir burası tabi daha fazla maaş alacağım diye düşünüyorsanız da sormazlar mı, zorla mı yaptırıyorlar bu mesleği sana diye....Hiçbir yolcuyu kişisel kaprisleriniz yüzünden mağdur etmeye hakkınız yok! Yoksa bedduamız hazır, Allah özel sektörün eline düşürsün sizi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CabinCrew ~ 11 yıl önce
Ne hakkı!! Ne maaşı!! Tuturmuşunuz maaş maaş maaş. Cahil yolcum benim. Kimsenin derdi maaş değil bilip bilmeden yazıyosunuz buraya. Bizim tek derdimiz haklarımız. 1 kere uçağa biniyosunuz şirketiniz sayesinde hemen havacı kesiliyosunuz başımıza. Yok şu kadar uçtum, yok ben sizden daha çok uçuyorum falan filan... Yazık size, acıyorum sadece. bizim maaşlara bukadar laf ediyosunuz ama uçaktada 1 tavuk veya köfte için vermiceğiniz şey yok. Tabi bu iç hatlarda yok bilmeyebilirsiniz. Sizde entellektüel gözükmek için ya sade kahve yada domates suyu içersiniz. Maaşa gelince az yada çok ama alın terimizle, emeğimizle kazanıyoruz herkesin gözü maaşımızda olsada bizler ev geçindiriyoruz, çocuk okutuyoruz... Ve bilmiyosan söyleyeyim. Risk grubunda olduğumuz için uçuş tazminatı alıyoruz maaşı yüksek gösterende o sadece.
cevap:hayir ~ 11 yıl önce
"sorgulamayan insan cahildir. sorgulatmayan zalim" caresiz kaldiginda onun gibi düşün ve bilmeden ona buna laf atma da sonra cahil durumuna sen düşmeyesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereye uçacaz! ~ 11 yıl önce
Greve evet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli oyunlar ~ 11 yıl önce
Sendika&THY ortaklığının son oyunu. THY yönetimi maliyeti yüksek Kabin personelini bedavaya eritmek için gelin çalışın diyor. TİS kapsamında olmayan personeli daha sonra rahatlıkla tazminatsız işten atabilir. 3000 kişinin tazminatı yaklaşık 300 milyon tl yapar. Birkaç ay içinde de ucuza çalışacak daha fazla personeli işe başlatır. Hem personeli grev kırıcı olarak çalıştıracak az zarar edecek hem de sözleşme imzalandığında kapsam dışı kalanları tazminatsız kapının önüne koyacak. Sendika ise yeni gelen personeli üye yaparak aidatları kesmeye devam edecek. Karar sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hafiyeye ~ 11 yıl önce
bu teoriye göre sendika için değişen bir şey olmuyor ki,sendikayı neden katıyosun mevzuya?illa kulp takma çabası niye?eski üyeyi kaybedecekmiş de ,yeni üyeden aidat kesmeye devam edecekmiş de...senin kafada olanlardan duble hatta triple aidat kesmek lazım,zira laf anlatmak için 3 misli çaba gerekiyo.
sunset ~ 11 yıl önce
Bakın ne diycem,şu kırmızı globally toptan var mı kimsede.voleybol oynarız 15'inde:))hatta birileri de sponsor olur belki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUPER ~ 11 yıl önce
Bence şimdiye kadar okuduğum en güzel yorum!
koyun ~ 11 yıl önce
her koyun kendi bacağından asılır. şunun farkındayım, eğer tis dışı kalırsam bütün haklarımı işverenin iki dudağı arasına bırakmış olacağım. tazminat işe iade dava açma hakkım bile olmayacak. kendim için çocuklarımın rıskı için bu greve katılacağım. 305 falan hikaye benim için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBA ~ 11 yıl önce
Bence; çocuklarının rızkını düşünüyorsan : "KATILMA"
LTBA'ya ~ 11 yıl önce
Rızkı veren Allah'tır. Şirket değil...
tavsiye ~ 11 yıl önce
sendika destek arıyor ve bekliyorsa, iyiniyetle söylüyorum; önce şu bangır bangır, minibüs üstü patlak kolonlardan şemmamme tarzı müziklere halay ritüelini acilen bi biraksın.müthiş antipatik oluyor.işten çıkarılmak (özür dileyerek yazıyorum ama benzetmede hata olmazmış)at hırsızı gibi dolaşmaya sebep,ya da medeni insanlar gibi traş olmaya engel değildir.Sırf orada kalabalık etsin diye biriken, ve atılan personel üzerinden kendi reklamını yapmaya çalışan bazı uç grupların ayağını da ordan keserseniz, gerçek kitleniz olan üyelerinizi daha çok yanınızda görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
hocam hislerime aynen tercüman oldun. teşekkür ederim
katılıyorum ~ 11 yıl önce
arabalarda PSY gagnam syle çalsın
katılıyorum'a ~ 11 yıl önce
o bile daha manidar olur.korece bilen tanıdığın varsa sor,gangnam style'in sözlerinde ve klibinde çalışmadan,emek vermeden,başkasının sırtından kolay para kazanan insanlarla nasıl dalga geçildiğini anlatsın sana.
senaryo ~ 11 yıl önce
bence greve katılım az olacak ve katılanlar 305'in ödediği bedeli ödeyecek. bugün türkiye ortalamasının çok üstünde gelire sahip kabin ekibinin hakları türkiye ortalamasına gerileyecek. zaten olması gereken de budur. kendi alanında istediği başarıyı elde edemeyip, iki aylık eğitimle, doktordan, avukattan, mühendisten fazla kazanan akıllı insana grev yaptıramazsın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bat ~ 11 yıl önce
ben kabin memuru bir mühendisim hangi 2 aydan bahsediyorsun sen
senaryo ya ~ 11 yıl önce
bence sen boş gezenin boş kalfasısın ki burada bunlara kafa yoracak kadar boş vaktin var. sen kendi işine baksana, sana ne elalemin çalışma koşullarından
hbm ~ 11 yıl önce
Bizim işimiz doktordan, mühendisten veya öğretmenden daha önemli ve hayatidir . bunun için fazla para alınmasıda gayet normaldir .
karar verin ~ 11 yıl önce
siz haklarını aramak için greve giden işçiler misiniz yoksa yaptığı işi herkesin işinden önemli, kendilerini herkesten üstün gören ve aldığı iki aylık eğitimle profesör kesilen ego balonları mısınız? madem mühendissin işini yap, neden bu zor şartlarda çay servisi yapıyorsun?
GÖRÜŞME ~ 11 yıl önce
22 NİSANDA NE GÖRÜŞÜLDÜ ACABA BENDE MERAK ETTİM.BİZİM BİLMEDİĞİMİZ KAPALI KAPILAR ARKASINDA NELER DÖNÜYOR.SENDİKA BİZİ GREVE GÖTÜRÜRKEN HAMDİ TOPCU İLE NE GÖRÜŞMÜŞ BUNU ACIKLAMALI.H.TOPCU BU KONUDA PERSONELİ BİLGİLENDİRMELİ.BU GÖRÜŞME "DOLMABAHÇE"GÖRÜŞMESİ GİBİ OLMASIN SAKIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorgun ~ 11 yıl önce
Ya ucagin gercek emekcileri yerine sirket karini sedece kendi haklari olarak gormeleri caiz midir?^Kar payi beklerken avcumuzu yaladik.Haram olsun!Alinan rakamlar ise cogu emekcinin hayatini kurtaracak meblagda!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000