04 Şubat 2013, Pazartesi 17:01:17

HAVA İŞ'TEN 'ARABULUCU' AÇIKLAMASI

Hava-İş Sendikası üyelerine THY A.O 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde oluşan uyuşmazlık ve resmi arabulucu atanması ile ilgili duyuru yaptı.
  • yazıkkiEY ATİCİM personelmi kaldı da oturuma gıdıyon kımınle savaşcan.Askerlerınde yok artık .Sen 305 kışının işini halledıyceğine önce halletmen gereken 2010 senesınde toplu cıkışların hesabını sor da THY ye göreyım...Senınle KEDİNİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ oynuyor yönetım.Kim kaldı ki kimin için TİS görüşmesi yapıcan kım arkanda .Ancak senın o ŞUBE BAŞKANLARIN VE YALAKALRI ancak arkanda olurlar oda menfaatten..Çıkartın bakalım tum istasyonlarda ki personel sayısını kım kalmış .İşveren yanlılarımı yoksa sızın hayal ettiğiniz arkanızdan gelen personel mi.Başkan bu iş bıttı artık neyı kurcalıyorsun tayinler ve iş cıkışları başlamadan sen ve o cok bılen avukatlarınız varya 8.MADDE o TİS görüşmesıne oturmadan evvel düşüncektınız bunları.Ne ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ bile ..Haa o sızın bıldığınız ÜSKÜDAR..Yaktınız ocağını söndurdunuz butun insanların yazıklar olsun sızlere yazıklar olsun bu yonetıme ..
  • o tarihte olanları unutma,unutturma..anlaşma eğer o tarihte olanları unutarak yapılırsa hepinize yazıklar olsun.çok zor durumda arkadaşlar var,gerçekten abartmıyorum,yalan söylemiyorum..nedir bu kin?nedir bu nefret? bu atılanlar bu kadar mı korkunç insanlar? yapmayın etmeyin..kin gütmek dinimiz de de yoktur..ey THY yönetimi ve başbakan; BİTİRİN BU ACIYI,EL AÇIN HAKSIZLIK ETTİĞİNİZ O İNSANLARA.BÜYÜKLÜK,MÜSLÜMANLIK BUNU GEREKTİRİR..
  • 305 işe alınmadan ya da hakları ödenmeden asla imza atılmamalı.atılanların bırakın tazminat ödemeyi,adamların içerde BİRİKMİŞ paralarını bile vermedi THY.bu akılalmaz DEMİR YUMRUK mantığı,yüzlerce insanın aileleriyle birlikte binlerce insanın yok olmasını istiyor.bu akılalmaz davranışlarına artık THY bir son vermeli,buna başbakan artık bir DUR demeli.ARTIK YETER..
  • yaz sezonuna girmeden işi bitirmek istiyorlar demekki...
  • Bu şartlarda bu paraya çalışılmaz.Şimdiden biraz zam yapda personeli kazan.Yarın daha fazlasını bile versen başedemezsin.THY gibi arkanda devlet desteği yok.Yazık olur sana :..
  • Anlasilan bu sefer bu is 6 aya bitecek super
  • şu an adam gibi sendika olsa gümbür gümbür istediğini yapar.hem atılanlarla,hem de mevcut gururlu çalışanlarla.ama o kadar yanlış yaptılar ki,şu an ağzıyla kuş tutsalar hiç bir çalışanı ikna edemez.tek yol;AYÇİN İSTİFA..
  • Hava-iş sana sesleniyorum.Sakın ha süre dolmadan yine aynı acemiliği yapıp milleti grev yapıyorum diye telef etme.
  • Neler atiyorsunuz neler salliyorsunuz, 305 in icinde olupta alana gelmeyenlerde belli ediyorlar kendilerini.dunyadan haberin yok kardesim.ise donsugumuzde bunu hicbirsey yapmadan basarmis olman vijdanini nasil hissettircek cok merak ediyorum
  • ADALET İÇİN , ALINTERİMİZİN HAKKI İÇİN , İŞTEN HAKSIZ YERE ATILAN MESAİ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ,ŞEREFİMİZ İÇİN , GURURUMUZ İÇİN , KENDİMİZE OLAN SAYGIMIZ İÇİN GREVE EVET...BU SEFERDE KAPTAN PİLOTLARI GÖRELİM BAKALIM ...HER FIRSATTA ATIP TUTUYORLARDI NE KADAR DELİKANLI İMİŞLER...O KAPTANLAR BİR TANESİ ÇIKIP GREV YAPSIN EŞŞEK GİBİ ANIRACAĞIZ AHL NİN GÖBEĞİNDE...

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

16.01.2013 tarihinde  görüşmelerine başlanan THY A.O 24. Dönem toplu iş sözleşmesinde  işveren 2. oturumda hiç bir maddeyi tartışmadan uyuşmazlık tutmuştu. 6356 sayılı yasanın ilgili prosedürüne göre uyuşmazlık nedeniyle sendikamız İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak resmi arabulucu atanması talep etmişti.

Bu çerçevede 04 Şubat 2013 tarihinde  ilgili İl Müdürlüğünün çağrısı ile taraflar bir araya gelerek resmi arabulucu atama ile ilgili toplantıya katıldılar. Bu toplantıda resmi arabulucu olarak Prof Dr. Gülsevil Alpagut resmi arabulucu olarak atandı.

Resmi arabulucu mevzuata göre bu kararın İl Müdürlüğünce kendisine tebliğ edildiği tarih itibarı ile 15 günlük süre ile görev yapacak. Bu süre taraflar isterse 6 gün uzatılabiliyor.

Resmi arabulucu süresince uyuşmazlık çözümlenmediği takdirde, arabulucu raporunun İl Müdürlüğünce sendikamıza tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde grev kararı alınması gerekmektedir. Grev kararı bu süre içinde 6 iş günü önceden karşı tarafa bildirilmek şartıyla uygulamaya konulabilir. Eğer bu süre içinde grev kararı alınmaz ve karşı tarafa uygulama tarihi bildirilmezse sendikanın yetkisi ortadan kalkacaktır. Bu açıdan uyuşmazlığı tutan taraf olarak işverenin toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki bu uzlaşmaz tutumu sürdüğü takdirde sendikamız anayasal ve demokratik haklarını kullanacaktır. Bilginize sunarız.

HAVA İŞ'TEN 'ARABULUCU' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

the end ~ 11 yıl önce
yazıkkiEY ATİCİM personelmi kaldı da oturuma gıdıyon kımınle savaşcan.Askerlerınde yok artık .Sen 305 kışının işini halledıyceğine önce halletmen gereken 2010 senesınde toplu cıkışların hesabını sor da THY ye göreyım...Senınle KEDİNİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ oynuyor yönetım.Kim kaldı ki kimin için TİS görüşmesi yapıcan kım arkanda .Ancak senın o ŞUBE BAŞKANLARIN VE YALAKALRI ancak arkanda olurlar oda menfaatten..Çıkartın bakalım tum istasyonlarda ki personel sayısını kım kalmış .İşveren yanlılarımı yoksa sızın hayal ettiğiniz arkanızdan gelen personel mi.Başkan bu iş bıttı artık neyı kurcalıyorsun tayinler ve iş cıkışları başlamadan sen ve o cok bılen avukatlarınız varya 8.MADDE o TİS görüşmesıne oturmadan evvel düşüncektınız bunları.Ne ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ bile ..Haa o sızın bıldığınız ÜSKÜDAR..Yaktınız ocağını söndurdunuz butun insanların yazıklar olsun sızlere yazıklar olsun bu yonetıme ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
29 mayısı unutma ~ 11 yıl önce
o tarihte olanları unutma,unutturma..anlaşma eğer o tarihte olanları unutarak yapılırsa hepinize yazıklar olsun.çok zor durumda arkadaşlar var,gerçekten abartmıyorum,yalan söylemiyorum..nedir bu kin?nedir bu nefret? bu atılanlar bu kadar mı korkunç insanlar? yapmayın etmeyin..kin gütmek dinimiz de de yoktur..ey THY yönetimi ve başbakan; BİTİRİN BU ACIYI,EL AÇIN HAKSIZLIK ETTİĞİNİZ O İNSANLARA.BÜYÜKLÜK,MÜSLÜMANLIK BUNU GEREKTİRİR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 olmadan ASLA ~ 11 yıl önce
305 işe alınmadan ya da hakları ödenmeden asla imza atılmamalı.atılanların bırakın tazminat ödemeyi,adamların içerde BİRİKMİŞ paralarını bile vermedi THY.bu akılalmaz DEMİR YUMRUK mantığı,yüzlerce insanın aileleriyle birlikte binlerce insanın yok olmasını istiyor.bu akılalmaz davranışlarına artık THY bir son vermeli,buna başbakan artık bir DUR demeli.ARTIK YETER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gene akıllaca ~ 11 yıl önce
yaz sezonuna girmeden işi bitirmek istiyorlar demekki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EY PEGASUS ~ 11 yıl önce
Bu şartlarda bu paraya çalışılmaz.Şimdiden biraz zam yapda personeli kazan.Yarın daha fazlasını bile versen başedemezsin.THY gibi arkanda devlet desteği yok.Yazık olur sana :..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 11 yıl önce
Anlasilan bu sefer bu is 6 aya bitecek super

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
şu an adam gibi sendika olsa gümbür gümbür istediğini yapar.hem atılanlarla,hem de mevcut gururlu çalışanlarla.ama o kadar yanlış yaptılar ki,şu an ağzıyla kuş tutsalar hiç bir çalışanı ikna edemez.tek yol;AYÇİN İSTİFA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salak gibi ~ 11 yıl önce
Hava-iş sana sesleniyorum.Sakın ha süre dolmadan yine aynı acemiliği yapıp milleti grev yapıyorum diye telef etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Neler atiyorsunuz neler salliyorsunuz, 305 in icinde olupta alana gelmeyenlerde belli ediyorlar kendilerini.dunyadan haberin yok kardesim.ise donsugumuzde bunu hicbirsey yapmadan basarmis olman vijdanini nasil hissettircek cok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREVE EVET ~ 11 yıl önce
ADALET İÇİN , ALINTERİMİZİN HAKKI İÇİN , İŞTEN HAKSIZ YERE ATILAN MESAİ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ,ŞEREFİMİZ İÇİN , GURURUMUZ İÇİN , KENDİMİZE OLAN SAYGIMIZ İÇİN GREVE EVET...BU SEFERDE KAPTAN PİLOTLARI GÖRELİM BAKALIM ...HER FIRSATTA ATIP TUTUYORLARDI NE KADAR DELİKANLI İMİŞLER...O KAPTANLAR BİR TANESİ ÇIKIP GREV YAPSIN EŞŞEK GİBİ ANIRACAĞIZ AHL NİN GÖBEĞİNDE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000