23 Mayıs 2013, Perşembe 11:48:40

HAVA İŞ'TEN AÇIKLAMA...

Hava İş Sendikası mahkeme sürecindeki 305 personelin hukuki durumuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Sürecin yakından takip edildiğini belirten sendika, bağımsız yargıya güvendiklerini vurguladı...
  • http://vatandas.yargitay.gov.tr/proxyYargitay/portal_baslangic.uyap arkadaşlar dosyalarınızı bu linkten sorgulatabilirsiniz. dosyanın detayını da veriyor. inşallah denildiği gibi birşey yoktur.
  • Sevgili atilla ayçin gideceksin artık uğraşma bırak BİZLER KABİNDEN SEÇECEZ. SENDİKA BAŞKANIMIZI ARTIK YETER
  • ATİLAY AĞANIN SANAL GREVİ DEVAM EDİYOR.GM ÖNÜ HALAY ÇEKİLİR,ANKARA HAVASI OYNANIR,ÇAY KAHVE YEMEK BEDAVA,HARCA BAKALIM BİZİM PARAMIZI NEREYE KADAR.BİZ HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ ATİLAY AĞA BUNU BÖYLE BİL .........
  • so?
  • Herkesi "KOLPA"cı zannetmeyin
  • Atilay bey başarısız olduğunu 15800 personel söylüyor.Sen ama hala hikaye okumaya devam ediyorsun.Gereken cevabı genel kurulda sana vereceğiz.Gururu olan zaten istifa eder.Bir sendika başkanı itibarını bu kadar ayaklar altına almaz.Ne diyelim yazıklar olsun.
  • ATİLAY AĞA GİDECEK.THY HUZURA KAVUŞACAK.
  • Atilay daha fazla ezdirme kendini.Cek git basimizdan.
  • 22. dönem tis'i sendika imzaladı,23.dönem tis'i grev yasağı olduğundan dolayı yhk nın kararınla imzalandı,yani thy yönetimi 23. dönem tis maddeleri aynen geçerlidir derken hata yapmıştır çünkü 23. tis değil 22. tis deki maddeler geçerli derse ozaman iyi niyet olur ve bende arkalarında dururum. ama bugün sendikanın yanında durmak zorundayız çünkü başka bir durumda herşeyi kabul etmek zorunda kalacağız. saygıyla editör
  • Görüceğiz bakalım elleri oraya kadar da uzanmış mı. Uzanmışsa anlıyacağızki tuzda kokmuş

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

Değerli Basın ve Kamuoyuna;

Dün bazı havacılıkla ilgili web sitelerinde çıkan anti-demokratik grev yasağına karşı çıktıkları için haksızca işten çıkarılan 305 THY işçisinin işe iade amaçlı açtığı ve yerel mahkemelerde kazandığı bazı davalarda, Yargıtay 7. Hukuk Dairesince ONAMA KARARLARI olmasına rağmen Yargıtay 22. Hukuk Dairesince bozma kararı verildiği yönünde haberler yer almıştır.

Öncelikle hukuk müşavirliğimizce yürütülen, Yerel Mahkemede işçi lehine sonuçlanmış ve halen Yargıtay 22. Hukuk Dairesinde onama bekleyen hiçbir dosyamızda bugün itibarı ile RESMİ BİR BOZMA KARARI GÖRÜLMEMEKTE VE BU YÖNDE TEBLİĞ EDİLMİŞ BİR KARAR BULUNMAMAKTADIR.

Bağımsız ve tarafsız olduğuna inanmak istediğimiz yargımızın yasal olarak açıklanmış bir kararı olmadığı halde,  hangi güçlerin hangi ilişki ile böylesi bir karar olduğu yönünde önceden nasıl bilgi aldığını elbette bağımsız ve tarafsız yargımız değerlendirecek ve elbette gerekli yasal işlemi yapacaktır.

Bakırköy iş mahkemelerince verilen işe iade kararlarının Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından bozulduğu veya bozulacağı yönünde 1 ayı aşkın süredir çeşitli platformlarda konuşulmaktadır.

Eğer bir an böylesi bir bozma duyumunun gerçek olduğu düşünülse bile BU ÜLKEMİZ İÇİN BİR HUKUK FACİASI olacaktır.

Çünkü 305 işe iade davalarında açılan davaların konusu tamamen aynıdır. İşverenin haklı nedenle feshinin gerekçeleri aynıdır.

Tüm bu davalarda işveren ve işçi şahitleri dinlenmiş ve yeminli ifadeleri alınmıştır.

Birçok davada kapsamlı olarak bilirkişiler görev yapmış ve tüm bilirkişi raporları işçilerin iş sözleşmelerinin feshinin geçersiz olduğu yönünde karar vermiştir. Mahkemeler bu çerçeveler içinde işçi lehine karar oluşturmuştur.

Diğer yandan yerel mahkemede işçilerin lehine biten davalardan, hukuk müşavirliğimizin yürüttüğü 65 dava Yargıtay 7. Hukuk Dairesince onanmış ve kesinleşmiştir.

Dolayısıyla YÜCE YARGIMIZ bu konuda KESİN HÜKÜM oluşturmuştur.

Hukuk müşavirliğimiz tüm bu oluşan KESİNLEŞMİŞ DAVALARI diğer DAVA DOSYALARINA örnek dava hükmü olarak koymuştur.

Hatta aynı yerel mahkemede görülmüş ve iki ayrı daireye gönderilmiş davalar bulunmaktadır. Şimdi aynı mahkemeden işçi lehine çıkmış iki mahkeme kararından birisi şu an Yargıtay 7. Hukuk Dairesince onanmış ve kesinleşmiş olduğu açıkken, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi aynı mahkemenin kazanılmış ve kesinleşmiş hükmüne rağmen hangi yerel mahkeme kararını gerekçe ile bozacaktır?

Böylesi bir durumun ülkemizde hukuka olan güveni derinden sarsacağı ve vicdanları ağır biçimde yaralayacağı açıktır.
Diğer yandan böylesi bir duyumun, Yargıtay 7. Hukuk Dairesince verilmiş ONAMA KARARLARININ işverene tebliğ edildiği, bu işçilerin işe iadesinin gerçekleşmesi aşamasında ve dava açan işçinin sendikasının GREV UYGULAMASI KOYDUĞU ve aynı konuların UYUŞMAZLIK konusu olduğu bir durumda ortaya çıkması YARGIMIZ ÜZERİNDE ŞÜPHELER uyandırmaya yönelik ayrıca bir baskı oluşturma amaçlı olduğu açıktır.

İnanmak istiyoruz ki BAĞIMSIZ ve TARAFSIZ yargımız bu tür baskılara boyun eğmeyecektir. İLO’da şikayet konusu olarak halen hukuken başvurusu yapılmış, AB İlerleme Raporları, ABD İnsan Hakları raporlarında açıkça haksız ve anti demokratik bir uygulama olarak tespit edilmiş bir konuda KESİNLEŞMİŞ YARGI HÜKMÜNÜN tersine oluşacak bir hüküm ülkemizi bu PLATFORMLARDA olağanüstü güç duruma düşürecektir.

Biz YÜCE YARGIMIZIN böylesi bir hakkaniyetsizlik ve adaletsizliğe izin vermeyeceğine inanmak istemekteyiz. Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAVA İŞ'TEN AÇIKLAMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

sorgulatın ~ 11 yıl önce
http://vatandas.yargitay.gov.tr/proxyYargitay/portal_baslangic.uyap arkadaşlar dosyalarınızı bu linkten sorgulatabilirsiniz. dosyanın detayını da veriyor. inşallah denildiği gibi birşey yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYÇİN GO GO GO ~ 11 yıl önce
Sevgili atilla ayçin gideceksin artık uğraşma bırak BİZLER KABİNDEN SEÇECEZ. SENDİKA BAŞKANIMIZI ARTIK YETER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahte grev ~ 11 yıl önce
ATİLAY AĞANIN SANAL GREVİ DEVAM EDİYOR.GM ÖNÜ HALAY ÇEKİLİR,ANKARA HAVASI OYNANIR,ÇAY KAHVE YEMEK BEDAVA,HARCA BAKALIM BİZİM PARAMIZI NEREYE KADAR.BİZ HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ ATİLAY AĞA BUNU BÖYLE BİL .........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAKA ~ 11 yıl önce
THY parasını Amerika gezilerinde harcayanlara da soracakları nız var mı? Yoksa ben uğrayıp bir yalakalık yapıyım mı dediniz. Yeni yemek salonunu grev sayesinde tüm personele açmadılar mı, kahvesi harika diyorlar. Sık sık uğradığınıza göre oradan da yazın istersiniz. ÇAy, Kahve, Yemek bedava değil arkadaşım, 30 senedir aidat ödeyeni hakıyla içiyor o çayı.Ama sen sırtından kazandığıyla yanındaki iş arkadaşını kovanlara soramazdın hakkını.
k/m1 ~ 11 yıl önce
so?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tukenmez kalem ~ 11 yıl önce
Herkesi "KOLPA"cı zannetmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delegeler ~ 11 yıl önce
Atilay bey başarısız olduğunu 15800 personel söylüyor.Sen ama hala hikaye okumaya devam ediyorsun.Gereken cevabı genel kurulda sana vereceğiz.Gururu olan zaten istifa eder.Bir sendika başkanı itibarını bu kadar ayaklar altına almaz.Ne diyelim yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEYİN DELEGESİ ~ 11 yıl önce
Sallama Arkadaşım. Burada şuursuz saldıran dışında greve katılmayanları görmedik hiç. Yapılsın bir anket yiyorsa yüreğiniz bakalım personel nelerden mutlu nelerden mutsuz. Neyi istiyor neyi istemiyor. Korku imparatorluğunuz kimi nasıl etkilemiş. Ondan sonra oturalım konuşalım .Yemez ama değil mi? Hükümet gücüyle ekranı çıkıp saydırmak kolay. Gerçekten merak ediyorum burada yazın diye ne ödüyolar size.
HAHA ~ 11 yıl önce
15800 dilini tutmuş buradan yalnız siz konuşuyorsun gibi. Kelimeler, dert, söylemse hep aynı SANKİ BİR ELDEN YAZILMIŞ GİBİ!
ŞAKASINIZ ~ 11 yıl önce
Arkadaşım yukarıda anlatılan başka siz başka telden çalıyorsunuz. Yoksa sözün susmasını da bileceksin. Bilmezsen katılırsın itibarsız ların arasına. Ama para itibardan tatlı sanırım.
GİDECEKLER ~ 11 yıl önce
ATİLAY AĞA GİDECEK.THY HUZURA KAVUŞACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...Baki... ~ 11 yıl önce
Neden? arkadaşlarınızı onlar mı attı? Grev hakkını onlar mı 1 gecede elinden aldı. Seni ayda 100 saat dinlenmeden onlar mı uçurdu? nasıl bir huzur bu arkadaşım. Senin huzurdan anladığın havuz başında ayran yudumlamak olmasın. PR Uzak dur. Uzak parçası olduğunuz şeyin vebali boynunuza.. Gidengiderde bişey baki kalır siz onuda iyi bilirsiniz.
ya kalırlarsa:) ~ 11 yıl önce
Huzur sendikayla bozulmadığına göre sendika gidince de düzelmez. Siz ne içiyorsunuz gerçekten. Yorumlarınız ciddiyetten çok uzak.
Huzur ~ 11 yıl önce
Huzur İSLAM'da sevgili kardeşim, o da sizin dediğiniz şekli ile "ATİLAY AĞA" nın gidişi ile olmaz!!!! kişinin içinde vardır....
istifa ~ 11 yıl önce
Atilay daha fazla ezdirme kendini.Cek git basimizdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PR ~ 11 yıl önce
Koyun değiliz arkadaşım. Beğenmiyorsan seçmezsin gider genel müdürlüğe yaranmak için yırtınmayalım.
trabzon ~ 11 yıl önce
bahadır yakana yıldızmı takacaklar? pegasusta ne yaptın bu güne kadar? bu şekil davranacağına git destek ver ordakilere,boş işle uğraşma.
Samimiyetsiz ~ 11 yıl önce
Merak ediyorum Bu iş için kaç para ödüyorlar size. Pardon maaş sorulmazdı...
yanılgı... ~ 11 yıl önce
22. dönem tis'i sendika imzaladı,23.dönem tis'i grev yasağı olduğundan dolayı yhk nın kararınla imzalandı,yani thy yönetimi 23. dönem tis maddeleri aynen geçerlidir derken hata yapmıştır çünkü 23. tis değil 22. tis deki maddeler geçerli derse ozaman iyi niyet olur ve bende arkalarında dururum. ama bugün sendikanın yanında durmak zorundayız çünkü başka bir durumda herşeyi kabul etmek zorunda kalacağız. saygıyla editör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TUz ~ 11 yıl önce
Görüceğiz bakalım elleri oraya kadar da uzanmış mı. Uzanmışsa anlıyacağızki tuzda kokmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000