04 Aralık 2013, Çarşamba 12:39:48

HAVA İŞ'TE SAHTE DELEGE İDDİASI

Hava-İş’te haftasonu yapılacak genel kurul öncesinde sahte delege iddiası ortaya atıldı. 24 delegenin nasıl seçildiğini ıspatlaması istenen Hava-İş, "Delege seçimleri yasaya da tüzüğe de uygun" açıklaması yaptı.
  • Diger kollardan gelen sendika uyelerinin aidat odeyip odemedikleri kontrol edilmeli. Buyuk bir ihtimalle Aycin bu elemanlari topladi, sendikayla fiilen alakalari yok. Haliyle para ney de vermemislerdir. Bu bir usulsuzluktur. Konu arastirilmalidir
  • Tuzağa düşmek kader mi ? -TOKI ' nin elindeki 800 bin konut fazlasının satılması için işçi sınıfının geleceğini ipotek alarak işçi sınıfını satacak olanlara karşı , -Sinsice özel yaşamlara sızarak Müdür odalarında baskı uygulayanlara karşı , -Özgürlüğü savunanlara destek için , İŞÇİLER BİRLEŞİN İKTİDARA YERLEŞİN.
  • Havacilik iskolu ile ilgili olmayan delegeler diyeceksin hemde sendika yonetimine talip olacaksiniz. Cahilsiniz cahil. Kara hava ve demiryolu tasimaciligi birleştirdi. Yeni kanuna gore vapur kaptanı da taksi şoförü de sendikamiza uye olabilir. Zaten olmazsa eger, 2014 de sendika yetki belgesi alamaz ve düşer.  bunu bilmeyen ler mi yönetecek sendikayi. Hadi cnm hadi hadi.Her ggeçen gün sendikanin profesyonel lerde kalması gerektiği ispatlaniyor. Aycin den baskasi hikaye.
  • Ayçin son çırpınışların.Kapkara günler seni bekliyor.Bakalım seni kim kurtaracak busefer.
  • KIM OLDUGU BILINMEYEN REFORM HAREKETI (AKP IKTIDARIN DESTEKLEDIGI GRUP) KARSISINDA TUM DELEGELER MEVCUT HAVAIS YONETIMI CATISI ALTINDA BIRLESMELI. ELLE TUTULUR TEK GRUP OLAN ATILAY AYCIN GRUBUDUR. GREVE CIKMAYARAK KENDI AYAGINA SIKAN THY CALISANLARI SENDIKALARINI DA TAMAMEN KAYBETMEK ISTEMIYORLARSA TEK COZUM REFORM HAREKETI KARSISINDA BIRLESMEKTIR. AMACIM KESINLIKLE ATILAY AYCIN PROPAGANDASI YAPMAK DEGIL AMA DIRENEN HAVA-IS SENDIKASI KAYBEDILMEMELI.DIREN HAVAIS

Hava-İş’in 26. Olağan Genel Kurulu için yapılan delege seçimleri tamamlandı. Yaklaşık bir ay süren seçimlerde yeni  yönetimi seçecek 300 delege belirlendi. Hava-İş’in mevcut Atilay Ayçin yönetimine muhalif olarak Reform Hareketi, İşçi Birliği ve Gökkuşağı Hareketi gruplarının yarışacağı genel kurul öncesinde tartışmalar da devam ediyor. Genel kurul öncesinde Hava İş mevcut yönetimine" 24 delegeyi nasıl seçtin” sorusu yöneltilirken ilginç iddialar ortaya atıldı.

Sendika yönetiminin THY, Teknik A.Ş ve diğer şubelerde yapılacak delege seçimlerinin tarihlerini açıklamasına rağmen 24 delegenin hangi tarihte ve nasıl seçildiği konusunun açıklığa kavuşturulmadığı iddia edilirken, sözkonusu delegelerden bazılarının havacılıkla ilgisi bulunmayan Yadigar Taşımacılık ve Ali Sarı Taşımacılık gibi herhangi bir kayda rastlanmayan sendikalardan geldiği öne sürüldü. İddiaların devamında sözkonusu 24 delegeden 4’ünün son bir yıldır herhangi bir işyerinde çalışmadığı ve bu yüzden delege seçilmesinin mümkün olmayacağı, seçilmiş delegelerden birinin ise Ankara’da kayıtlı olmasına rağmen genel merkez delegesi seçildiği ifade edildi.

"GENEL KURULU RİSKE EDER MİYİZ?"

İddialarla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ise, sözkonusu iddiaların gerçek olması halinde genel kurulun iptalinin sözkonusu olacağına vurgu yaparak, “ Kimi nasıl delge gösterdiğimiz delege seçimlerinin tarihi, listelerin askı süresi, hepsi yasayla tüzükle belirlenmiş.  Varsayalım ki kazandık, usulsüz bir yol kullanırsak seçimler iptal edilir. Bu aleni bariz bir hata olur. Böyle bir riske atmayız kendimizi. Bunlar karalamak amacıyla yapılan suçlamalar. Listeler genel sekreterlikte. Seçim kuruluna da iletildi. Hiçbir usulsüzlük yok. Taşımacılık iş kolunda olan üyelerimiz var. Kara demir hava yolu birleştirildi, hepsi taşımacılık sektörünün çatısı altına alındı. O yüzden havacılık dışında, kara, deniz ve demir yollarından delege alabiliriz. Kaldı ki, geçen seçimde muhalifimiz Bahadır Altan bizim örgütlenmediğimiz yerden geldi. Biz ona dedik mi biz orada örgütlü değiliz diye” diye konuştu. 

HAVA İŞ'TE SAHTE DELEGE İDDİASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Diger kollardan gelen sendika uyelerinin aidat odeyip odemedikleri kontrol edilmeli. Buyuk bir ihtimalle Aycin bu elemanlari topladi, sendikayla fiilen alakalari yok. Haliyle para ney de vermemislerdir. Bu bir usulsuzluktur. Konu arastirilmalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru Bankası ~ 10 yıl önce
Tuzağa düşmek kader mi ? -TOKI ' nin elindeki 800 bin konut fazlasının satılması için işçi sınıfının geleceğini ipotek alarak işçi sınıfını satacak olanlara karşı , -Sinsice özel yaşamlara sızarak Müdür odalarında baskı uygulayanlara karşı , -Özgürlüğü savunanlara destek için , İŞÇİLER BİRLEŞİN İKTİDARA YERLEŞİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahilsiniz cahil ~ 10 yıl önce
Havacilik iskolu ile ilgili olmayan delegeler diyeceksin hemde sendika yonetimine talip olacaksiniz. Cahilsiniz cahil. Kara hava ve demiryolu tasimaciligi birleştirdi. Yeni kanuna gore vapur kaptanı da taksi şoförü de sendikamiza uye olabilir. Zaten olmazsa eger, 2014 de sendika yetki belgesi alamaz ve düşer.  bunu bilmeyen ler mi yönetecek sendikayi. Hadi cnm hadi hadi.Her ggeçen gün sendikanin profesyonel lerde kalması gerektiği ispatlaniyor. Aycin den baskasi hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayçin son çırpınışların.Kapkara günler seni bekliyor.Bakalım seni kim kurtaracak busefer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sallama ~ 10 yıl önce
kaybederse ayçini kapkara günler beklemez en kötü alır emekli maaşını evinde oturur.thy çalışanı isen ayçin kaybederse seni kapkara günler bekliyor sapsarı sendikayla.sevmesemde şu an için ayçinden daha iyisi yok en azından işçiden yana
pes ~ 10 yıl önce
Ayçin'i niye karagünler beklesin, ya nasıl insanlarsınız beğenirmisin beğenmezmisin ayrı konu nasıl bir vicdana sahipsiniz bu insan bedenini,canını ortaya koydu,hiçbirşeye ses çıkarmadan oturmadı,bileğiyle,yüreğiyle mücadeleciliğini herkes bilirken karanlık günlermiş ,asıl siz ayçini kaybettiğinizde karanlık günleri siz göreceksiniz asıl karanlık günler sizi bekliyor ayçini değil.
CHARTERER ~ 10 yıl önce
KIM OLDUGU BILINMEYEN REFORM HAREKETI (AKP IKTIDARIN DESTEKLEDIGI GRUP) KARSISINDA TUM DELEGELER MEVCUT HAVAIS YONETIMI CATISI ALTINDA BIRLESMELI. ELLE TUTULUR TEK GRUP OLAN ATILAY AYCIN GRUBUDUR. GREVE CIKMAYARAK KENDI AYAGINA SIKAN THY CALISANLARI SENDIKALARINI DA TAMAMEN KAYBETMEK ISTEMIYORLARSA TEK COZUM REFORM HAREKETI KARSISINDA BIRLESMEKTIR. AMACIM KESINLIKLE ATILAY AYCIN PROPAGANDASI YAPMAK DEGIL AMA DIRENEN HAVA-IS SENDIKASI KAYBEDILMEMELI.DIREN HAVAIS

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000