27 Ocak 2016, Çarşamba 16:41:52

Hava İş'in zam talebi belli oldu

Hava-İş sendikası ile THY arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Hava-İş THY'den ilk 6 ay için yüzde 10, sonraki 6 aylar için ise yüzde 9 oranında zam isteyecek.
  • Kabine insan alırken karakter testi de yapmalı
  • Lisans mezunu hatta yüksek lisans yapmış ve hatta dil belgeleri olan insanlar uzmanlık sınavlarına tabi tutulup hangi akla hizmettir ki memur alınıyorlar..daha zayıf CV 'lerle uzman olanların artısı ne?birilerinin umrundamı bu keyfi uygulama..kul hakkı desem en az üç sayfa nutuk atan insanlar ne zaman umursar bu hak gaspını..
  • Gıkı çıkmayan şilotlar şirkette en yüksek zammı almayı haketmefiklerini düşünüyorum gerçi yüzde yüz zam alsalar bile gözleri bizim maaşlarda sırf kokpit zam haketmiyor geri kalan herkes hakediyor.
  • merak ediyorum bu sendika bu şartlardan hiçbirini kabul ettiremediğinde greve gidermi? giderse arkasından kim gider :) bu sefer grevciler ve 305de greve çıkmaz. kokpitmi yoksa? yok artık. kalplerine indirmeden yorumumu bitiriyorum.
  • %55'le başlayanlara ne çok laf edilmiş arkadaş. O orandan memnun olanda var olmayanda. Ben memnunum şükürler olsun. Sonuçta bu oran böyle kalmayacak. Bir de dil bilgimiz hakkında konuşan arkadaş ben ingilizce ve İtalyanca biliyorum bayragimda var yani hepimiz tek dilden girmedik haberin olsun. İşimi gayet özenli yapıyorum çalışma arkadaşlarım çok memnun benden. Aynı şekilde diğer arkadaşlarımda öyle... Sen aradaki bir iki pürüzü görmüşsün yazık sana hepimizi suçluyorsun
  • herkes sarı sendika diyor ama aleni haksizlik. Aksine şu yuzde 55in kaldirilmasina laf atanları, ucus ekibinin maasi indirilsin diyenleri, tgsye teknige yukardan bakanları, aşağılayanları görünce "sarı thy" diyesim geliyor.
  • Net kârı olan sirketten bahsederken bn alayim o almasin en iyi bnm en guzel bnm modunda kendinden daha yeni ve kalifiye olanı benimseyememesi tamam en deneyimlisi sensin o kadar ki düşen uçağı kaptandan alıp kurtariyosn çayı tersten koyabiliyorsun bırakın bunları eşitlik olsn herkes 55 olsn hadi bakalım mr,mrs ego
  • bakın, sizin olduğunuz uçuşta 1 numara olmaktansa, eskilerin olduğu uçuşta son numara olayım daha iyi. hiçbir şeyden anladığınız yok, teknik bilgi sıfır, servis standartı sıfır. ama elden telefonlar düşmüyor, daha işe başlayalı 2-3 ay olmuş afra tavralar had safhada. arkadaşım çocul yuvası değil burası, arkanızı toplamaktan yorulduk, kendinize gelin. böyle devam ederseniz işiniz çok zor olacak. işinize odaklanın, efendi olun, güzelce çalışın. türkiyenin sosyal olanakları en yüksek şirketinde çalışıyorsunuz. çoğunuz üniveriste mezunu bile değil. zaten kendinizi biz de çay kahve veriyoruz diyerek ele vermişsiniz, kabin memurluğu mesleğinin farkındalığına sahip değilsiniz. aklınız bir karış havada, yeni tiste muhtemelen aradaki fark kapanır, ancak sizin kafanızdaki eksiklik kapanır mı bilmiyorum.
  • bakın, bu çocukların yaşı küçük herhalde o yüzden anlamıyorlar. hala maaş düşük diyo, birçok 55arkadaşım benimle aynı maaşı hatta benden fazla maaş alıyor. neden mi? ben ayda 1-2 yatı yaparken yeni personel 5-6 yatıdan az yatı yapmıyor, 2bin lira harcırah alan gördüm. ben daha 1200liradan fazla harcırah aldığımı hatırlamıyorum. pazar mesailerine değinmiyorum bile. yani kısacası şirket maaşları bir şekilde dengeliyo, arada uçurum yok 300-500 lira fark oluyor normal aylarda. yıllarca yıllık kıdemi olanlar bırakın da sizden yüksek alsın, gidip purser maaşlarıyla karşılaştırmayın kendinizi. tutturmuşlar aynı işi yapıyoruz, çok yoruluyoruz diye. yahu arkadaşım bizler 1 sene part time çalıştık, gıkımız çıkmadı, iş garantimiz bile yoktu. ne ikramiye, ne pazar/tatil mesaisi, ne limit üstü uçuş, ne özel sigorta, hiçbir şey yoktu, üstüne şimdi o çalıştığımız süre kıdemden sayılmıyor bile. özenle çalıştık. inanın bu ağlayan personelden sıkıldım.
  • diğer hava yolları şirketlerinin başına

Hava-İş sendikası ile THY arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Hava-İş THY'den ilk 6 ay için yüzde 10, sonraki 6 aylar için ise yüzde 9 oranında zam isteyecek.

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY) ile imzalayacağı Toplu İş Sözleşmesinde (TİS) çalışanlar adına işverenden talep ettiği zam oranlarını açıkladı. 2 yıllık imzalanacak sözleşmede Hava-İş Sendikası, THY'den ilk 6 ay için yüzde 10, sonraki 6 aylar için ise yüzde 9 oranında zam isteyecek.

Hava-İş Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi konusundaki yazılı tekliflerini noter aracılığıyla Türk Hava Yolları yönetimine teslim etti. Hazırlanan teklifte şirketin 2015 yılındaki ticari başarıdan dolayı personel başına net 7 bin 500 TL temettü verilmesi istendi. Hava-İş'in sosyal yardım konusundaki teklifleri ise şöyle sıralandı:

"İlk yıl 750 TL, ikinci yıl 850 TL sosyal yardım. İlk yıl bin 500, ikinci yıl 2 bin TL evlenme yardımı. İlk yıl 900 TL, ikinci yıl bin TL kreş yardımı. İlk yıl 750 TL, ikinci yıl 900 TL doğum yardımı"

Teklifte yurt dışına atanan personelin 18 yaşını doldurmamış çocuklarının eğitim masraflarının yüzde 50'sinin THY tarafından karşılanması da talep edildi. (Yeni Şafak)

Hava İş'in zam talebi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (162)

Çap ~ 8 yıl önce
Kabine insan alırken karakter testi de yapmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr.Memur ~ 8 yıl önce
Lisans mezunu hatta yüksek lisans yapmış ve hatta dil belgeleri olan insanlar uzmanlık sınavlarına tabi tutulup hangi akla hizmettir ki memur alınıyorlar..daha zayıf CV 'lerle uzman olanların artısı ne?birilerinin umrundamı bu keyfi uygulama..kul hakkı desem en az üç sayfa nutuk atan insanlar ne zaman umursar bu hak gaspını..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maalesef ~ 8 yıl önce
hic bir zaman..
Dr.Memura ~ 8 yıl önce
Sınavlarda Uzmanlık barajını geçemediğinden dolayı olabilir mi?
K/A ~ 8 yıl önce
Gıkı çıkmayan şilotlar şirkette en yüksek zammı almayı haketmefiklerini düşünüyorum gerçi yüzde yüz zam alsalar bile gözleri bizim maaşlarda sırf kokpit zam haketmiyor geri kalan herkes hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grevvv ~ 8 yıl önce
merak ediyorum bu sendika bu şartlardan hiçbirini kabul ettiremediğinde greve gidermi? giderse arkasından kim gider :) bu sefer grevciler ve 305de greve çıkmaz. kokpitmi yoksa? yok artık. kalplerine indirmeden yorumumu bitiriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
......... ~ 8 yıl önce
%55'le başlayanlara ne çok laf edilmiş arkadaş. O orandan memnun olanda var olmayanda. Ben memnunum şükürler olsun. Sonuçta bu oran böyle kalmayacak. Bir de dil bilgimiz hakkında konuşan arkadaş ben ingilizce ve İtalyanca biliyorum bayragimda var yani hepimiz tek dilden girmedik haberin olsun. İşimi gayet özenli yapıyorum çalışma arkadaşlarım çok memnun benden. Aynı şekilde diğer arkadaşlarımda öyle... Sen aradaki bir iki pürüzü görmüşsün yazık sana hepimizi suçluyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serhat can ~ 8 yıl önce
herkes sarı sendika diyor ama aleni haksizlik. Aksine şu yuzde 55in kaldirilmasina laf atanları, ucus ekibinin maasi indirilsin diyenleri, tgsye teknige yukardan bakanları, aşağılayanları görünce "sarı thy" diyesim geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serhat'a ~ 8 yıl önce
Serhat kardeş, bu sendika yönetimine sarı sendika demek hiç de haksızlık falan değil. Neden mi? Tüm bu %55 kavgasına bu yönetimin 2013 Aralık'ta imzaladığı TİS sebep oldu da ondan. Eski yönetim 2007'de imzalanan TİS ile bu A0 skalasını kaldırıp A1 yani memur %70, uzman ve kabin memuru %80 ile işe başlama hakkı kazanmıştı. Yani bu uyanık yönetim 3 sene önce verdiğini geri almaya çalışıyor!!!
3milyar tl ~ 8 yıl önce
Net kârı olan sirketten bahsederken bn alayim o almasin en iyi bnm en guzel bnm modunda kendinden daha yeni ve kalifiye olanı benimseyememesi tamam en deneyimlisi sensin o kadar ki düşen uçağı kaptandan alıp kurtariyosn çayı tersten koyabiliyorsun bırakın bunları eşitlik olsn herkes 55 olsn hadi bakalım mr,mrs ego

Yanıtla

Kalan karakter 1000
55lilere mektup2 ~ 8 yıl önce
bakın, sizin olduğunuz uçuşta 1 numara olmaktansa, eskilerin olduğu uçuşta son numara olayım daha iyi. hiçbir şeyden anladığınız yok, teknik bilgi sıfır, servis standartı sıfır. ama elden telefonlar düşmüyor, daha işe başlayalı 2-3 ay olmuş afra tavralar had safhada. arkadaşım çocul yuvası değil burası, arkanızı toplamaktan yorulduk, kendinize gelin. böyle devam ederseniz işiniz çok zor olacak. işinize odaklanın, efendi olun, güzelce çalışın. türkiyenin sosyal olanakları en yüksek şirketinde çalışıyorsunuz. çoğunuz üniveriste mezunu bile değil. zaten kendinizi biz de çay kahve veriyoruz diyerek ele vermişsiniz, kabin memurluğu mesleğinin farkındalığına sahip değilsiniz. aklınız bir karış havada, yeni tiste muhtemelen aradaki fark kapanır, ancak sizin kafanızdaki eksiklik kapanır mı bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok bilmiş'e cevap ~ 8 yıl önce
5-6 yatı iyi abartmışsınız. Kaç aydır er yapmayanlar var, iç yatılarda aylar geçiren var. Siz tutturmuşsunuz herkese aynı şeyi söylüyorsunuz. Senin cebinden mi çıkıyor aradaki fark herkes istemekte Özgür. Sen daha yanıbaşındaki arkadaşını savunacağına gelmiş bıktım bunlardan diyorsun yarın bir gün ucu sana değen birşey olduğunda kimse yanında olmayacak. Senin gibiler yüzünden birliktelik bozuluyor. Senin derdin herkesle aynı parayı kazanmak değil senin derdin ondan bundan fazla kazanmak. Arada fark var diye Hoşunuza gidiyor, yatılarda bile birşey olduğunda veya hesap ödeneceğinde "ayyy dur siz %55 siniz biz ödeyelim" diyorsunuz. EGO nuzu yenememişsiniz halen burda haklıymış gibi konuşmayın.
K/A ~ 8 yıl önce
Söyledikleriniz çok Saçma. Tis kitapçığı ve THY uçucu ekipleri aylık planlama prosedürü derki; uçucu ekiplere Uçuş dağıtımında hiçbir etken göz önüne alınmaz adaletli bir dağıtım yapılır. Böyle bir kural varken ve şayet Dediğiniz gibi yenilere fazla yatı/harcırah verilseydi o zaman eski personel ayyuka çıkarırdı. Böyle bir ayaklanma da olmadığına göre demek ki herşey yolunda. Sağdan soldan duyma laflarla kendinizi avutmayın. Sendika nın 2007 ve 2011 yıllarındaki tis kazanımı olan %70 %80 işe Başlama Kuralı geçtiğimiz tis'de geriye dönüş yapılarak hak kaybı oluşturmuştur. Arkadaşlarımızda bunun kurbanı olmuşlardır. Bizim burada yapmamız gereken o çok Aldı bana az harcırah verdi demek değil birlik olup destek olmaktır, ancak böyle sendikal haklar kazanılır.
55'liler. ~ 8 yıl önce
Hayır, siz gerçekten işe yüzde 55 olarak alınan personelin ve/veya şirketteki tüm personelin kabinden mi oluştuğunuz zannediyorsunuz? Gözünüzü açıp biraz başka birimlere de bakın, bu ne bencilliktir anlamadım.
55lilere mektup ~ 8 yıl önce
bakın, bu çocukların yaşı küçük herhalde o yüzden anlamıyorlar. hala maaş düşük diyo, birçok 55arkadaşım benimle aynı maaşı hatta benden fazla maaş alıyor. neden mi? ben ayda 1-2 yatı yaparken yeni personel 5-6 yatıdan az yatı yapmıyor, 2bin lira harcırah alan gördüm. ben daha 1200liradan fazla harcırah aldığımı hatırlamıyorum. pazar mesailerine değinmiyorum bile. yani kısacası şirket maaşları bir şekilde dengeliyo, arada uçurum yok 300-500 lira fark oluyor normal aylarda. yıllarca yıllık kıdemi olanlar bırakın da sizden yüksek alsın, gidip purser maaşlarıyla karşılaştırmayın kendinizi. tutturmuşlar aynı işi yapıyoruz, çok yoruluyoruz diye. yahu arkadaşım bizler 1 sene part time çalıştık, gıkımız çıkmadı, iş garantimiz bile yoktu. ne ikramiye, ne pazar/tatil mesaisi, ne limit üstü uçuş, ne özel sigorta, hiçbir şey yoktu, üstüne şimdi o çalıştığımız süre kıdemden sayılmıyor bile. özenle çalıştık. inanın bu ağlayan personelden sıkıldım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbüsçü ~ 8 yıl önce
Ucustan sonra raporlayin amirim, kendinizi yordugunuzda degmez.
darısı ~ 8 yıl önce
diğer hava yolları şirketlerinin başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000