20 Temmuz 2012, Cuma 10:39:20

HAVA İŞ'E 'ITF' DESTEĞİ...

Hava-İş Sendikası ITF Genel Sekreteri David Cockroft'un göderdiği mektubu üyeleriyle paylaştı...
  • Bu ısı çözerse başbakan çözer gerisi hikaye ...bir telefonu bir haber uçurmasın hatta ima etmesi bile yeter
  • Keşke ben haksız olsaydım da,bu söylediklerim yalan olsaydı da bugünleri yaşamasaydık.Sana :(((( yaptıran da bu sendika değil mi.İyi şeyler var da ben mi görmüyorum.Sendikanın görevi bizi savunmak değildi ki zaten,bunların yaşanmasını engellemekti,bizi işimizden ettikten sonra ne anlamı var.mahkemeden sonra işimize döneceğimizi umuyorum demişsin.keşke sana umut verici şeyler söyleyebilseydim.ama artık o uçaklara yolcu olarak binebiliriz biz.ne yazık ki gerçek bu.mahkeme işa iade verse dahi,ki bu 2013 yılından önce zor gibi görünüyor,avukatımın söylediği bu,bize tazminatımızı verecekler o kadar.iş falan yok yani.bu bana da kolay gelmiyor ama böyle.baksana,bizim yerimize konuşanlar o kadar çok ki.iş bizim,sendika bizim,işsiz kalan biziz ama herkes konuşuyor.baksana,çok boş konuşuyorsun yazmış.ben daha ne diyeyim.ateş düştüğü yeri yakıyor.o boş konuşuyorsun diyen zihniyete sahip her kim varsa,allah bizim yaşadıklarımızı onlara yaşatmasın.mübarek günlerdeyiz,tek duam budur.saygılar.
  • LAF VAR İCRAAT YOK....
  • 305 senin yorumlarını sürekli okuyorum çok haklısın bende senin gibi işten çıkarılanlardanım.ama ben senin kadar da olumsuz bakamıyorum duruma.evet birçok haksızlıklar yapıldı bize sendika tarafından ama bunu telafi içinde uğraştıklarını biliyorum.gerçi bu bizlerin sıkıntısını hafifletmiyo bireysel olarak yapamıycamız girişimleri de bırakalım yapsınlar.çünkü yapacak bişeyimiz yok beklemekten başka.mahkeme sonucunda işlerimizin başında olacağız inşallah.en azından bunu böyle umuyorum.sevgiler...
  • 305, çok boş konuşuyorsun ve her yere aynı şeyi yazıyorsun.
  • Sürekli mektup paylaşıp duruyor zaten sendika. Gecen günkü yürüyüşün kac kişiyle yapıldığını,ısinden olan üyelerinin şimdi neler yaptığını,ne zorluklarla günlerini geçirdiğini de açıklanabilir mi. Hiç uyanıp sıkılmadan da,biz destegimizi,bizimle dış hatlar geliş kapısında olanlara veririz diyebiliyorlar. Kendilerine kiralık insanlar mı arıyorlar. İtf bu hallerinden de haberdar mıdır. Biz davalar için uyelerimizden para istemedik derken,hiç mı utanıp sıkılmazlar. Avukatları Pesok,ben %10 alırım,bedava mı çalışayım dememiş midir. Bu ikiyüzlülük degil mıdır. Yaklaşık iki ay gecti 29 Mayıs'ın üstünden. Acaba kac uysenini arayıp hal hatır sormustur. Ne hadesiniz,bir ihtiyacınız var mı demiş mıdır. Yıllarca aidat öderken iyiydi de şimdi aidatını almadığı bizler üvey evlat mı olmusuzdur. Çok eminim ki bu sorularıma kendilerince o kadar guzel cevapları vardır. Hem de bu yazdıklarım bir anda yalanlanir. Hatta muhalif sendika hareketcisi bile olurum. Bütün huzurm kaçtı.Sizin de insallah!

Hava-İş tarafından yapılan açıklamada

evgili arkadaşlar,

17 Temmuz günü ITF genel sekreteri David Cockroft'un sendikamıza gönderdiği dayanışma mesajının Türkçe çevirisi aşağıda.

Sevgili kardeşlerim,

Bildiğiniz gibi, ITF büyük bir küresel kampanya başlatmış durumda ve dünyanın dört bir yanında üyesi sendikaları, işten çıkarılan 305 arkadaşınızın işlerine iade edilmeleri ve kısa bir süre önce havacılık sektörüne getirilen grev yasağının geri alınmasını sağlamak için seferber etmektedir. Sizin vermekte olduğunuz kavga sadece Türkiye’deki havacılık işçileri için değil, dünyanın her köşesindeki havacılık işçileri için önem taşımaktadır.

Türkiye, küresel sahnede önemli bir oyuncu olmak istiyor ve Türk Hava Yolları, uluslararası havacılık pazarında egemenlik kurmaya çalışıyor. Hükümet uzun bir süredir Avrupa’ya yönelik umutlar taşıyor ve 2015-2016 dönemi için BM Güvenlik Konseyi’ne aday olduğunu ilan etmiş durumda. Bu beyanı yaparken ‘insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi temel ilke ve değerler için’ çalıştığını ifade etmiştir. Ancak hükümetin uygulamaları bu güvencelerle çelişmektedir.

ILO’nun 87 sayılı Sözleşmesi, örgütlenme özgürlüğüne ilişkin hükümlerin, işçilerin çıkarlarını koruyabilecekleri temel bir araç olarak grev yapma hakkını açıkça içerdiğini belirlemiştir. Aynı zamanda hava taşımacılığının, çok istisnai durumlar–örneğin, çok uzak ve erişimin olmadığı yerler - dışında, teme bir hizmet OLMADIĞI da çok açıktır. İnsanların tatil ya da toplantı yapacakları yerlere uçakla gitmeleri zorunlu değildir. İşçilerin temel haklarına -hele de bu işçiler ülkenin ve Türk Hava Yolları’nın zenginliği ve başarısının altyapısını oluşturdukları için- saygı gösterilmesi ZORUNLUDUR.

Getirilmiş olan grev yasağı Hava-İş’i zayıflatmayı ve işçilerin elinden insan onuruna uygun ücret ve çalışma koşulları için pazarlık yapma hakkını almayı amaçlamaktadır. Sendikalar kolayca greve çıkma kararı almazlar. Grev görüşmelerin başarısızlığa uğraması durumunda başvurulan son çare niteliğindeki bir eylemdir. Bunun olması durumunda, demokratik toplumlarda, uluslararası düzeyde geniş kabul gören üretimden gelen güçlerini kullanma hakkına sahiptirler.

ITF de bu türden küresel bir kampanya başlatma kararını kolayca almaz. Bu soruna bir çözüm bulmaya çalıştık -Ben Haziran ayında Cenevre'de Çalışma Bakanı ile bir araya geldim ve sonrasında da yazışmalarımız oldu. İşten çıkarmaların gözden geçirileceği ve Hava-İş ile bir diyalog başlatılacağına dair verilen taahhütlere rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Geçen hafta ben, ITF Genel Başkanı Paddy Crumlin ve Birleşik Krallık'ın en büyük sendikası UNITE’ın temsilcileri, bu sorunları gündeme getirmek amacıyla, Londra’da Türk Büyükelçiliği’ni de ziyaret ettik.
Bu, hiçbir şey yapmama tavrı ve takınılan uzlaşmaz tutum kabul edilemez ve ITF, şimdi, Hava-İş’e işten çıkarılmış 305 işçinin işe iadelerini ve yasağın geri alınmasını sağlamakta yardımcı olmak için, Türk Hava Yolları’nı ve hükümeti hedef alan stratejik bir uluslar arası kampanyaya önemli miktarda kaynak ayırmaktadır. Star Alliance’da örgütlü sendikalar sizin mücadelenizin ne kadar önemli olduğunu biliyorlar ve farklı ülkelerde Türk Büyükelçilikleriyle görüşerek verdikleri desteği ortaya koyuyorlar. Tüm ulaştırma sektörlerinde diğer ITF üyeleri de size destek vermek için harekete geçiyorlar.
Hava-İş üyesi sevgili kardeşlerim size vereceğim mesaj şudur: Küresel ITF aileniz sizin yanınızda duruyor.
Türk hükümetine ve Türk Hava Yolları’na mesajım ise, işten çıkarılmış işçilerin işe iadesini sağlamaz ve sendikalara saldırmayı bırakmazlarsa, dünya ulaştırma işçileri tarafından Türk Hava Yolları’na karşı girişilecek eşgüdümlü bir uluslararası kampanya ile karşı karşıya kalma riskini alacaklarıdır. 305 işçiyi işlerine iade edin –Grev hakkı bir insan hakkıdır.

David Cockroft
ITF Genel Sekreteri

HAVA İŞ'E 'ITF' DESTEĞİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Basbakan ~ 12 yıl önce
Bu ısı çözerse başbakan çözer gerisi hikaye ...bir telefonu bir haber uçurmasın hatta ima etmesi bile yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 12 yıl önce
Keşke ben haksız olsaydım da,bu söylediklerim yalan olsaydı da bugünleri yaşamasaydık.Sana :(((( yaptıran da bu sendika değil mi.İyi şeyler var da ben mi görmüyorum.Sendikanın görevi bizi savunmak değildi ki zaten,bunların yaşanmasını engellemekti,bizi işimizden ettikten sonra ne anlamı var.mahkemeden sonra işimize döneceğimizi umuyorum demişsin.keşke sana umut verici şeyler söyleyebilseydim.ama artık o uçaklara yolcu olarak binebiliriz biz.ne yazık ki gerçek bu.mahkeme işa iade verse dahi,ki bu 2013 yılından önce zor gibi görünüyor,avukatımın söylediği bu,bize tazminatımızı verecekler o kadar.iş falan yok yani.bu bana da kolay gelmiyor ama böyle.baksana,bizim yerimize konuşanlar o kadar çok ki.iş bizim,sendika bizim,işsiz kalan biziz ama herkes konuşuyor.baksana,çok boş konuşuyorsun yazmış.ben daha ne diyeyim.ateş düştüğü yeri yakıyor.o boş konuşuyorsun diyen zihniyete sahip her kim varsa,allah bizim yaşadıklarımızı onlara yaşatmasın.mübarek günlerdeyiz,tek duam budur.saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 12 yıl önce
LAF VAR İCRAAT YOK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:(((( ~ 12 yıl önce
305 senin yorumlarını sürekli okuyorum çok haklısın bende senin gibi işten çıkarılanlardanım.ama ben senin kadar da olumsuz bakamıyorum duruma.evet birçok haksızlıklar yapıldı bize sendika tarafından ama bunu telafi içinde uğraştıklarını biliyorum.gerçi bu bizlerin sıkıntısını hafifletmiyo bireysel olarak yapamıycamız girişimleri de bırakalım yapsınlar.çünkü yapacak bişeyimiz yok beklemekten başka.mahkeme sonucunda işlerimizin başında olacağız inşallah.en azından bunu böyle umuyorum.sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
305, çok boş konuşuyorsun ve her yere aynı şeyi yazıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 12 yıl önce
Sürekli mektup paylaşıp duruyor zaten sendika. Gecen günkü yürüyüşün kac kişiyle yapıldığını,ısinden olan üyelerinin şimdi neler yaptığını,ne zorluklarla günlerini geçirdiğini de açıklanabilir mi. Hiç uyanıp sıkılmadan da,biz destegimizi,bizimle dış hatlar geliş kapısında olanlara veririz diyebiliyorlar. Kendilerine kiralık insanlar mı arıyorlar. İtf bu hallerinden de haberdar mıdır. Biz davalar için uyelerimizden para istemedik derken,hiç mı utanıp sıkılmazlar. Avukatları Pesok,ben %10 alırım,bedava mı çalışayım dememiş midir. Bu ikiyüzlülük degil mıdır. Yaklaşık iki ay gecti 29 Mayıs'ın üstünden. Acaba kac uysenini arayıp hal hatır sormustur. Ne hadesiniz,bir ihtiyacınız var mı demiş mıdır. Yıllarca aidat öderken iyiydi de şimdi aidatını almadığı bizler üvey evlat mı olmusuzdur. Çok eminim ki bu sorularıma kendilerince o kadar guzel cevapları vardır. Hem de bu yazdıklarım bir anda yalanlanir. Hatta muhalif sendika hareketcisi bile olurum. Bütün huzurm kaçtı.Sizin de insallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000