23 Ocak 2013, Çarşamba 20:28:46

HAVA İŞ: "YÜZDE 3'LÜK SADAKA ÜCRET ARTIŞI"

Bugün yapılan ve uyuşmazlık zaptı tutulması ile sona eren 24'üncü Toplpu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ardından Hava İş kanadından bir açıklama geldi. İşte Hava İş'in açıklaması;
  • FALAN GAZETECİ İLE GÖRÜŞÜRKEN " ŞİRKETİN DURUMU FEVKALADE" KARLILIK ÜST DÜZEYDE. TIRMANIYORUZ. UÇUYOR, UÇURUYORUZ. AVRUPA SIRALAMASINDA BİLMEM KAÇINCIYIZ. İDDİALIYIZ. SENEYE DÜNYA KLASMANINA GİRECEĞİZ VB... İŞ ÇALIŞANLARIN SOSYAL HAKLARINDA ARTIMA GELİNCE SUS PUS. BEN KİMSENİN ALDIĞI İLE İLGİLENMİYORUM. KİME NE ÖDENMİŞ, KİME NE İKRAMİYE VERİLMİŞ BENİM İLGİ SAHAMDA DEĞİL. ŞUNUN TORPİLLE, BUNUN TAVASSUTLA İŞE GİRMESİNİ DE YADIRGAMIYORUM. DÜZEN BİLDİK BİLELİ BÖYLE DEĞİL Mİ? ŞİMDİ Mİ SAPITTI? KONU PERSONEL ZAMMI OLUNCA KASILA KASILA ANLATTIĞINIZ GELİR VE KARLILIK NASIL OLUYORDA HİÇ ORTAYA ÇIKMIYOR. KİMSE SİZDEN % 100 ARTIM BEKLEMİYOR. BİRAZ İNSAFLI OLUN YETER. HERHALDE BU KARLILIĞI YALNIZ DOĞUŞTAN HAVACI YÖNETİCİLER SAĞLAMADI. BUNDA ÇALIŞANLARIN HİÇ Mİ KATKISI YOK ? HİÇ Mİ EMEK VERMEDİLER BU ŞİRKETE ? BU YANLIZ THY İÇİN DEĞİL, TÜM ŞİRKETLER İÇİN GEÇERLİ. ÇALIŞAN EMEK VERDİĞİ ŞİRKETİNİN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEZ. BİRAZ İNSAFLI OLUN YETER. TANRI TAKDİR YETKİSİ OLANLARA İNSAF DUYGUSU VERSİN.
  • Arkadaşim sen torpilli girdiğin için , THY VE THY TEKNİKE işe girmek için başvuranların referanslarını bilmiyorsun. Ünv.derece ile bitirdim. Üç yabancı dil biliyorum. ( İng.Fr.Alm.) buna rağmen alınanlar içinde elendim. Siz kimin köyünü soruyorsun. Malesef gerçekleri görmüyorsunuz. İşe girenlere sorun torpili olmayan varmı? MALESEF ZİHNİYET BU?
  • sektör dışından olup işi bilmeden yorumlar yazıp saçmalamayalım lütfen
  • şirketi başarıya ulaştıran genel müdür,yardımcıları ve başkanlarına!!! 2 şer ikramiye ödül verilebiliniyorsa çalışanına da pekala istedikleri oranda zam yapılabilir...yok veremezse o zaman o ödülverdikleri gelsin fatura incelesinler,check in yapsınlar kargolarla ilgilensinler yolcuların hakaretleri ile muhatap olsunlar da görelim bakalım başarının arkasında gerçekten kimler varmış????
  • sana ne dıyerek cık .gayet yuzsuz ve rahat evet cok alıyos daha cok ıstıyos de. pekı sektorun dıger emekcı ınsanları, sızın torpılınız vardı devletın kurumundasınız, devlet denız yemeyen kerız dıyosunuz ve daha cok yemek ıstıyıoruz dıyorsunuz? baska ınsanları dusunmeden bu bencılce karsı tarafı kıskırtma ıcerıklı uslup neden? bu sekilde kustah tavır sergıledıgınız ıcın ne kadar cok kazansanızda paranız bereketlı olmuyo ve yetmıyo yetmıyo doymuyosunuz.. yazık sıze yazık sen gıbı dusunenlere
  • Sayın yorımcu en yüksek maaş almak herseye teslim olmak anlamı mı cıkıyor. Sizin mantığınıza göre para karşılığı herşeyinizi teslim ederek calışma anlamı çikiyor. BU ZİHNİYETDE OLAN İNSANLAR ÇOK OLDUĞU İÇİN SİZDE ONLARDAN BİRİSİNİZ. Toplu sözleşmde önemli olan sosyal hakları almak , Haksızlık yapan yöneticilri teşhir etmek ve çikar peşnde koşan THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜ İSMAİL DEMİR'i YARGIYA TAŞIMAK. ÇİKAR PEŞİNDE KOŞAN YÖNETİCİ ZİHNİYEDEN KURTULMAK LAZIM.
  • Is akdi fesh edilen arkadaslarda biride benim benim gorusum su yonde kabinden ve sendikadan hicbirsey beklemeyelim cunku bunlara % 10 zam ama kimseyi almam ise derse thy kesinlikle herkes kabul eder olan yine bizlere olur bu surecte sendikanin cok buyuk hata yaptigini dusunuyorum yanlis bir strateji yada thy ile ortak bir planin icinde olarak 305 kisinin isten cikmasina sebep olmuslardir .
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • THY zaten en yuksek maas veren firmamiz degil mi? Niye zam ? Zaten fazladan maas verilmiyor mu her ay? Madem sikayet edecektiniz niye THY ile calismayi sectiniz ?
  • İki taraftanda bıktık tek isteğimiz huzurlu bir calışma ortamı karşılıklı güven ve enflasyon karşısında korunmak her sene sizin kavganızdan sıkıldık Avrupa'nın en iyi hava yoluyuz uçuş ağımız şu bu diye naralar at masaya gelince uzlaşmaz tavır sergile suçu karşı tarafa at çalışanınıza verdiğiniz değer bu hiç birbirimizi kandırmayalım bu huzursuzluk sizin eseriniz.

Hava İş'ten yapılan açıklama şöyle;

THY A.O 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde Uyuşmazlık Tutuldu. 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin daha 2. oturumunda işveren tartışma masasından kaçmış ve uyuşmazlık zaptı tutmuştur. Tüm kamuoyu 2 dönemdir toplu iş sözleşmesini çıkmaza sokan tarafın kim olduğunu şimdi daha açık görecektir. Yetki aşamasında “biz sendikadan önce yetkiye başvurduk sendikayı masaya davet edeceğiz” diyenler hukuken, vicdanen ve etik olarak ne yazık ki bizleri yine yanıltmamışlar tam da tahmin ettiğimiz gibi bu kez zamanında başlayan toplu iş sözleşmesini yine sabote etmeye girişmişlerdir.

İşverenin sendikamızın siz üyelerimiz adına hazırladığı yeni hiçbir öneriyi tartışmaya gerek duymadan reddetmesi, artık THY A.O Yönetiminin kronik bir rahatsızlığı haline dönüşen “baskı, tehdit ihlallerle yönetme ve siz çalışanları yok sayma” psikolojisinin bir kez daha tekrarlanmasından başka bir şey değildir. Hava-İş sendikasının bu dönem zamanında başlayan toplu iş sözleşmesinin iş barışı ve huzurunun sağlanması için bir fırsat olduğunu bu konuda taşın altına elini koymaya hazır olduğunu açıkça ifade etmesi, işvereni telaşlandırmış, sizlerin sorunlarının çözülmesine yönelik hazırladığımız tekliflerin ne kadar haklı olduğunu bildiği için yine uzlaşmaz tutum yolunu seçmiştir.

Mahkeme kararları ve Bilirkişi raporları ile artık “yasadışı” olmadığı açıkça anlaşılan 29 Mayıs onurlu tavrının altında ezilmeye başlayan THY A.O Yönetiminin yarattığı haksızlık ve hakkaniyetsizlik çözümlenmeden bu işyerinde iş barışı ve huzuru tesis edilemez, tam tersi yapılan haksızlık yanlarına kar kaldı diye düşünenler daha büyük haksızlıklara girişirler. Biz bu nedenle açık olarak masada da ifade ettik, grev yasağı bir hataydı bu hata kabul edilerek onarıldı. Ancak bu hata nedeniyle haksızlığa uğratılan 305 işçiye yapılan haksızlık ortadan kaldırılmadıkça hiçbir üyemizin vicdanen bu sözleşmenin imzalanmasını kabul etmeyeceğini biliyoruz.

Buna inancımız tamdır. Bizler “%3’lük sadaka ücret artışları ile ve diğer hiçbir maddeyi tartışmam” mantığı ile ortaya konulan bu tavrı, bu şirketi son beş yılda iki şirket yapan çalışanlara bir saygısızlık olarak görüyoruz. THY A.O Yönetimi ne yazık ki kendini hem savcı, hem hakim, hem de infaz memuru yerine koymakta, hukuku hiçe saymakta, toplu iş sözleşmesini her gün çıkardığı prosedürlerle ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Artık haklarımızın PROSEDÜRLE değil TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile garanti altına alınmasını talep ediyoruz. Yıllık izin, İkramiye gibi maddelerde müfettiş raporları ve mahkeme kararları ile oluşan somut haklarımızı uygulamayanlar, yeni alınan işçilere kıdem farkı uygulayıp yıllarca bu şirkete özveri ile çalışan sözleşmeli personelin kıdem sorununu yok sayanlar, uçucu ekiplerin çalışma motivasyonu ihlallerle yok edip müşterinin patron, onlarında köle olduğunu hiç sıkılmadan ifade edenlere karşı üyelerimizin 2 yılda bir elimize geçen bu toplu sözleşme fırsatı ile onlara gereken yanıtı vereceklerini biliyoruz.

Hava-İş sendikası, üyesine her şartta güvenmekte ve 24. Dönem toplu iş sözleşmesinin kazanımlarla bitirileceğine sonuna kadar inanmaktadır. Mücadele süreci yeni başlamaktadır. Hava-İş sendikası bu süreci uzlaşma ile başlatalım diyerek iyi niyetini ortaya koymuştur. Ancak, sanırız işverence bu iyi niyet her zamanki yanlış bir bakış açısı ile sendikanın zaafı gibi algılanmıştır. Ancak bu zihniyet ile gidilen her dönemde kendileri duvara toslamıştır. Bu noktadan sonra Hava-İş sendikası 305 arkadaşımızın işe dönüşü dahil sizler adına hazırladığı yeni tekliflerin bütüncül olarak tartışılması halinde her zaman görüşmeye açık olduğunu, ancak sürecin işverence tıkandığı her durumda demokratik ve meşru haklarını kullanmaktan kaçınmayacağını bir kez daha belirtmektedir.

Saygılarımızla.

HAVA İŞ: "YÜZDE 3'LÜK SADAKA ÜCRET ARTIŞI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

BİR ANLAYABİLSEM. ~ 11 yıl önce
FALAN GAZETECİ İLE GÖRÜŞÜRKEN " ŞİRKETİN DURUMU FEVKALADE" KARLILIK ÜST DÜZEYDE. TIRMANIYORUZ. UÇUYOR, UÇURUYORUZ. AVRUPA SIRALAMASINDA BİLMEM KAÇINCIYIZ. İDDİALIYIZ. SENEYE DÜNYA KLASMANINA GİRECEĞİZ VB... İŞ ÇALIŞANLARIN SOSYAL HAKLARINDA ARTIMA GELİNCE SUS PUS. BEN KİMSENİN ALDIĞI İLE İLGİLENMİYORUM. KİME NE ÖDENMİŞ, KİME NE İKRAMİYE VERİLMİŞ BENİM İLGİ SAHAMDA DEĞİL. ŞUNUN TORPİLLE, BUNUN TAVASSUTLA İŞE GİRMESİNİ DE YADIRGAMIYORUM. DÜZEN BİLDİK BİLELİ BÖYLE DEĞİL Mİ? ŞİMDİ Mİ SAPITTI? KONU PERSONEL ZAMMI OLUNCA KASILA KASILA ANLATTIĞINIZ GELİR VE KARLILIK NASIL OLUYORDA HİÇ ORTAYA ÇIKMIYOR. KİMSE SİZDEN % 100 ARTIM BEKLEMİYOR. BİRAZ İNSAFLI OLUN YETER. HERHALDE BU KARLILIĞI YALNIZ DOĞUŞTAN HAVACI YÖNETİCİLER SAĞLAMADI. BUNDA ÇALIŞANLARIN HİÇ Mİ KATKISI YOK ? HİÇ Mİ EMEK VERMEDİLER BU ŞİRKETE ? BU YANLIZ THY İÇİN DEĞİL, TÜM ŞİRKETLER İÇİN GEÇERLİ. ÇALIŞAN EMEK VERDİĞİ ŞİRKETİNİN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEZ. BİRAZ İNSAFLI OLUN YETER. TANRI TAKDİR YETKİSİ OLANLARA İNSAF DUYGUSU VERSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peşin hükülüye yanıt ~ 11 yıl önce
Arkadaşim sen torpilli girdiğin için , THY VE THY TEKNİKE işe girmek için başvuranların referanslarını bilmiyorsun. Ünv.derece ile bitirdim. Üç yabancı dil biliyorum. ( İng.Fr.Alm.) buna rağmen alınanlar içinde elendim. Siz kimin köyünü soruyorsun. Malesef gerçekleri görmüyorsunuz. İşe girenlere sorun torpili olmayan varmı? MALESEF ZİHNİYET BU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xman ~ 11 yıl önce
sektör dışından olup işi bilmeden yorumlar yazıp saçmalamayalım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
görelim bakalım!! ~ 11 yıl önce
şirketi başarıya ulaştıran genel müdür,yardımcıları ve başkanlarına!!! 2 şer ikramiye ödül verilebiliniyorsa çalışanına da pekala istedikleri oranda zam yapılabilir...yok veremezse o zaman o ödülverdikleri gelsin fatura incelesinler,check in yapsınlar kargolarla ilgilensinler yolcuların hakaretleri ile muhatap olsunlar da görelim bakalım başarının arkasında gerçekten kimler varmış????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana ne - dıyene ~ 11 yıl önce
sana ne dıyerek cık .gayet yuzsuz ve rahat evet cok alıyos daha cok ıstıyos de. pekı sektorun dıger emekcı ınsanları, sızın torpılınız vardı devletın kurumundasınız, devlet denız yemeyen kerız dıyosunuz ve daha cok yemek ıstıyıoruz dıyorsunuz? baska ınsanları dusunmeden bu bencılce karsı tarafı kıskırtma ıcerıklı uslup neden? bu sekilde kustah tavır sergıledıgınız ıcın ne kadar cok kazansanızda paranız bereketlı olmuyo ve yetmıyo yetmıyo doymuyosunuz.. yazık sıze yazık sen gıbı dusunenlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peşin hüküm.... ~ 11 yıl önce
thy ye giren herkes torpillimi... sınavlara çalış gir yeterliysen sende başlarsın kimseyi çekememezlik yapma. kim ne hak ettigini düşünüyorsa onu istiyor. evet daha fazla istiyor çünkü senden daha fazla çalışyor muhtemelen bu insanlar hem kafa hem beden yoruluyor gece gündüz bayram seyran yok... kusura bakma herkes çalıştıgı kadar alır...
RUMUZCUK ~ 11 yıl önce
Torpil morpil yok ben en kralını denedim olmadı easa dedi ingilizce dedi bizde çalışçık çok şükür şuan burdayız :)
Thy cevap ~ 11 yıl önce
Sayın yorımcu en yüksek maaş almak herseye teslim olmak anlamı mı cıkıyor. Sizin mantığınıza göre para karşılığı herşeyinizi teslim ederek calışma anlamı çikiyor. BU ZİHNİYETDE OLAN İNSANLAR ÇOK OLDUĞU İÇİN SİZDE ONLARDAN BİRİSİNİZ. Toplu sözleşmde önemli olan sosyal hakları almak , Haksızlık yapan yöneticilri teşhir etmek ve çikar peşnde koşan THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜ İSMAİL DEMİR'i YARGIYA TAŞIMAK. ÇİKAR PEŞİNDE KOŞAN YÖNETİCİ ZİHNİYEDEN KURTULMAK LAZIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Is akdi fesh edilen arkadaslarda biride benim benim gorusum su yonde kabinden ve sendikadan hicbirsey beklemeyelim cunku bunlara % 10 zam ama kimseyi almam ise derse thy kesinlikle herkes kabul eder olan yine bizlere olur bu surecte sendikanin cok buyuk hata yaptigini dusunuyorum yanlis bir strateji yada thy ile ortak bir planin icinde olarak 305 kisinin isten cikmasina sebep olmuslardir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ordek beyinli ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 11 yıl önce
THY zaten en yuksek maas veren firmamiz degil mi? Niye zam ? Zaten fazladan maas verilmiyor mu her ay? Madem sikayet edecektiniz niye THY ile calismayi sectiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana ne? ~ 11 yıl önce
thy en yüksek maaşı veren firma eee ne olmuş??? niye kıskanıyorsun?? sana ne??genel müdür de 50.000 tl alıyor onu da kıskanıyor musun?? fazladan maaş ne demek?? o nasıl bir şey yenir mi içilir mi ey mahlukat???
mundar ~ 11 yıl önce
nazar etme ne olur calis seninde olur demisler senin gibi yatarak degil calisarak kazaniyorum ve her kurusunuda hak ediyorum isci maasi yerine yoneticilerinkine bakta aksam ucuklasin dudaklarin
tech ~ 11 yıl önce
ne yani şimdi çalıştıgın firma en yüksek maaşı veriyorsa zam istemiyormusun bu nasıl mantık. ? ayrıca kime göre en yüksek maaş, benim yöneticim çok çalıştık iki ikramiye hak ettik derse çalışan da fazlasını istemekte haklıdır... bu arada zamı isteyen çalışan verecek olan yönetim kurulu sana ne oluyor be kardeşim kendi kendine sancılanıyorsan...
Yeter artık ~ 11 yıl önce
İki taraftanda bıktık tek isteğimiz huzurlu bir calışma ortamı karşılıklı güven ve enflasyon karşısında korunmak her sene sizin kavganızdan sıkıldık Avrupa'nın en iyi hava yoluyuz uçuş ağımız şu bu diye naralar at masaya gelince uzlaşmaz tavır sergile suçu karşı tarafa at çalışanınıza verdiğiniz değer bu hiç birbirimizi kandırmayalım bu huzursuzluk sizin eseriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000