18 Mart 2013, Pazartesi 17:36:17

HAVA İŞ THY'Yİ ILO'YA ŞİKAYET ETTİ

Hava-İş, üst kuruluşu olan Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ile birlikte, 4 Mart 2013 tarihli bir mektupla hem Türk hükümeti hem de Türk Hava Yolları hakkında Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) şikâyet başvurusunda bulundu.
  • Bu yazılanlardan bu şirketten dost olunmayacağını gördünüz böylece...Her zaman böyleydi ama atılınca dahada iyi görmüş olduk...
  • Doru söyluyorsunuz. HANGİ ZİHNEYETİN EŞLERİ TÜRKİYE'İ NERELERE ŞİKAYET ETTİĞİNİ NE CABUK UNUTTUNUZ. Bu zihniyetinizi başkalarına yönlendirmeyin. HERZAMAN TARİKAT ZİHNİYETİNDE LLANLAR ÜLKEYE ZARAR VERİR. Bu zihnietden vazgeçelim lütfen.
  • Senin kabinden olduguna inanmiyorum ;) ayip.
  • Sendika ve işten atılanlar neden thy yöneticileri hakkında dava açmaz şaşıyorum!!! kanuni bir engel mi var?? adamlar kafalarına göre hareket ediyorlar kimse bir şey yapamıyorsa bu ülke hakikaten muz cumhuriyeti olmuş demektir!!!
  • sadece ılo ya değil aihm ye de başvursalar ya!!!
  • hava-iş ve thy artık barış yapsın.bu dönemde hükümet teröristle bile görüşüp anlaşma zemini arıyorken bu kin-nefret nedir? 305 geri alınsın,barış sağlansın.filler tepişip çimler daha fazla ezilmesin.herkes çok sıkıldı,artık yeter..
  • Sendikanız HAVACILIK sektöründe çalışıyorum ve sendikam olmadıgı icin her güne lanet ediyorum...sebep mı?sivil HAVACILIK talimatlarına dahi uyulmuyor.her gun 14 saat mesai yap 8saat dinlen,ayda 110 saat uçuş hakkın olduğu halde evrakda sahtecilikle oluyor 130 saat.6 yıldır askeri ücrete ne zam gelirse bize de o,bozdur bozdur harca kim takar enflasyonu.her yıl hakettiğin yıllık izinler hiçbir gerekçe gostermeksizin iptal hemde THY deki gibi izin parasını cebe indirmek de yok..nerde oyle 24 saat önce tebliğ kuralı gece 2:10 da arar 3:10 da sefere planlandınız derler..yok ben uçmam deme hakkın mı var..haftalık uçuş saati 36 hemde oyle er miyar yok(amerika,bkk).aylik mesai sendikali çalışanda 180 saat bizde 210 ama evrakda sahtecilikle söylemeyim isterseniz belki utanırsınız ...yıllık izin 8 gun yani sendikalinin sadece 10 gun mazeret izni var yıllık izin haricinde var git kiyaslamani bunlara göre yap...UYAN UYAN benim gibi olmadan uyan.sendikana,haklarına ve 305 arkadaşına sahip çık...
  • Bu zihniyetin alayı aynı... CHP gider hükümeti dandirik uluslararası kuruluşlara şikayet eder. Bunlar da aynısını yapmışlar. Beyler siz ADAM gibi sendikacılık yapın arkası gelir zaten. Bakın şikayet ettiğiniz o uluslararası kuruluşun üyelerine, sizin gibi nerdeyse babadan oğula sendikacılık yapan var mı?
  • Şimdi dostum öncelikle sana şunu itiraf ederek başlayım evet tam senin söylediğin gibi bizdeki süreç de bir inat uğruna tıkandı.iki taraf ta aynı anda keçi gibi inat ediyor.Yönetim atarım,yakarım,yıkarım diyor.Sendika; hayır arkadaş haksızsın işten attığın bu insanlar masum veya onlar ne kadar suçluysa atmadıkların da o kadar suçlu.ADİL OL, ALLAH TAN KORK DİYOR.Ve bu insanları işine tekrar döndürene kadar sözleşmeyi imzalamam gerekirse GREV yaparız diyor.Beğenmediğin sendika başkanı 290 gündür plastik taburenin üzerinde oturuyor işten haksız yere atılan personelinin yanında duruyor.Kim inadında haklı sen söyle 305 kişinin içerisinde ne hikayeler var haberin varmı senin.Milletin düzeni bozulmuş,yuvası yıkılma durumuna gelmiş,sağlığını kaybetmiş....... daha çok şeyler olmuş ama uzatmaya gerek yok.Haydi sen karar ver kim geri adım atsın?Ölümden öte köy varmı biz 10 aydır her gün öldük.Bu davadan vazgeçmeyeceğiz ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK.
  • İşlerinden olan arkadaşlarıma bir çalışan olarak derhal iş bulmalarını öneriyorum..cunku bızler çalışanlar olarak artık huzurumuzun kaçmasını ıstemıyoruz..Allaha şükür maaşımız,ikramıyemız tıkır tıkır yatıyor..halımız vaktımız yerınde..sırket ıcı huzur sağlanmış bulunmakta,yakında Sn başkanımız Hamdi bey ,kar payından yüzdede verırse çok mutlu olucaz..allah başımızdan eksik etmesin.sizlerde inşallah Bi iş bulursunuz,Turkiyede herkes bızım gıbı maaş almıyor tabııkı..sızde alışcaksınız normal maaş almaya..sukretmesini bilin..ben ayda 4bın Tl kredı ödüyorum,sırketım olmasa nasıl oderdım...sızlerınde bu şirketin buyumesınde katkınız oldu sağ olun ama artık bayrak bizde..gelicek yenı ucaklarımızla flomuz ve sırketımız sahada büyüyecek..kar üstüne kar ,bızede prim tabi..bu şartlarda ben kendı adıma greve hayır dıcem..%69 arkadaşımda aynı fıkırde..ekmegını yıyorum ,şükür ediyorum...allah devletımızı ve yonetıcılerımızı basımızdan eksik etmesin..sızede bol bol şans arkadaşlarım...

Hava İş Sendikası'ndan yapılan açıklama şöyle;

Sendikamız Hava-İş, üst kuruluşumuz Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ile birlikte, 4 Mart 2013 tarihli bir mektupla hem Türk hükümeti hem de Türk Hava Yolları hakkında Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) şikâyet başvurusunda bulundu. Söz konusu başvuru ekleri ile birlikte 65 sayfadan oluşuyor.

Şikâyet başvurusunda hükümetin havacılık sektörüne getirdiği grev yasağının ve Türk Hava Yolları’nın demokratik haklarını kullanarak bu yasağı protesto eden 305 işçiyi 2012 yılının Mayıs ayında işten çıkarmış olmasının ILO’nun temel ilkelerine aykırı olduğu vurgulanıyor. Başvuruda ITF ve Hava-İş, THY yönetiminin davranışlarının Türk hukukunun işçi haklarını ve sendikal hakları korumadaki yetersizlikleri göz önüne serdiğini belirtiyorlar.

Başvuruda ITF ve Hava-İş yeni Toplu İş İlişkileri Kanunun da ILO’nun temel ilkelerini karşılamak konusunda yetersiz kaldığının altı çiziliyor.

Şikâyet başvurunda ILO Örgütlenme Özgürlüğü Komitesi’den Türk hükümetine işten çıkarılmış işçilerin tüm ücretleri ve tazminatları ödenerek derhal işlerine iadelerini sağlaması yolunda bir çağrı yapması talep ediliyor.

Hava-iş ITF ILO başvurusu orjinal metnine ulaşmak için linke tıklayınız.

HAVA İŞ THY'Yİ ILO'YA ŞİKAYET ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Maalesef... ~ 11 yıl önce
Bu yazılanlardan bu şirketten dost olunmayacağını gördünüz böylece...Her zaman böyleydi ama atılınca dahada iyi görmüş olduk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihniyet ~ 11 yıl önce
Doru söyluyorsunuz. HANGİ ZİHNEYETİN EŞLERİ TÜRKİYE'İ NERELERE ŞİKAYET ETTİĞİNİ NE CABUK UNUTTUNUZ. Bu zihniyetinizi başkalarına yönlendirmeyin. HERZAMAN TARİKAT ZİHNİYETİNDE LLANLAR ÜLKEYE ZARAR VERİR. Bu zihnietden vazgeçelim lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy kabin e ~ 11 yıl önce
Senin kabinden olduguna inanmiyorum ;) ayip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muz ~ 11 yıl önce
Sendika ve işten atılanlar neden thy yöneticileri hakkında dava açmaz şaşıyorum!!! kanuni bir engel mi var?? adamlar kafalarına göre hareket ediyorlar kimse bir şey yapamıyorsa bu ülke hakikaten muz cumhuriyeti olmuş demektir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aihm ~ 11 yıl önce
sadece ılo ya değil aihm ye de başvursalar ya!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barış sağlansın ~ 11 yıl önce
hava-iş ve thy artık barış yapsın.bu dönemde hükümet teröristle bile görüşüp anlaşma zemini arıyorken bu kin-nefret nedir? 305 geri alınsın,barış sağlansın.filler tepişip çimler daha fazla ezilmesin.herkes çok sıkıldı,artık yeter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEK ACİTİR ~ 11 yıl önce
Sendikanız HAVACILIK sektöründe çalışıyorum ve sendikam olmadıgı icin her güne lanet ediyorum...sebep mı?sivil HAVACILIK talimatlarına dahi uyulmuyor.her gun 14 saat mesai yap 8saat dinlen,ayda 110 saat uçuş hakkın olduğu halde evrakda sahtecilikle oluyor 130 saat.6 yıldır askeri ücrete ne zam gelirse bize de o,bozdur bozdur harca kim takar enflasyonu.her yıl hakettiğin yıllık izinler hiçbir gerekçe gostermeksizin iptal hemde THY deki gibi izin parasını cebe indirmek de yok..nerde oyle 24 saat önce tebliğ kuralı gece 2:10 da arar 3:10 da sefere planlandınız derler..yok ben uçmam deme hakkın mı var..haftalık uçuş saati 36 hemde oyle er miyar yok(amerika,bkk).aylik mesai sendikali çalışanda 180 saat bizde 210 ama evrakda sahtecilikle söylemeyim isterseniz belki utanırsınız ...yıllık izin 8 gun yani sendikalinin sadece 10 gun mazeret izni var yıllık izin haricinde var git kiyaslamani bunlara göre yap...UYAN UYAN benim gibi olmadan uyan.sendikana,haklarına ve 305 arkadaşına sahip çık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ama.. ~ 11 yıl önce
acıtır doğru haklısın da herkes bu şartları beğenmiyoruz,insanca çalışıp insanca yaşamak istiyoruz desinler haklarını arasınlar susmasınlar o zaman...bu millet herşeye boyun eğdiği,zengini,güçlüyü hep saydığı, ses çıkarmamanın saygı olduğunu sandığı, hak aramayı ekmek yediği kaba pislemek sandığı müddetçe hiçbir şey değişmez insanlar sömürülmeye, işsizlik tehdidiyle zengin patronlarının daha da zenginleşmelerine devam ederler o kadar...büyükler biz diz çöktüğümüz için büyüktürler ayağa kalkalım!!!!
Ahmet ~ 11 yıl önce
Bu zihniyetin alayı aynı... CHP gider hükümeti dandirik uluslararası kuruluşlara şikayet eder. Bunlar da aynısını yapmışlar. Beyler siz ADAM gibi sendikacılık yapın arkası gelir zaten. Bakın şikayet ettiğiniz o uluslararası kuruluşun üyelerine, sizin gibi nerdeyse babadan oğula sendikacılık yapan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth'a cevap ~ 11 yıl önce
Şimdi dostum öncelikle sana şunu itiraf ederek başlayım evet tam senin söylediğin gibi bizdeki süreç de bir inat uğruna tıkandı.iki taraf ta aynı anda keçi gibi inat ediyor.Yönetim atarım,yakarım,yıkarım diyor.Sendika; hayır arkadaş haksızsın işten attığın bu insanlar masum veya onlar ne kadar suçluysa atmadıkların da o kadar suçlu.ADİL OL, ALLAH TAN KORK DİYOR.Ve bu insanları işine tekrar döndürene kadar sözleşmeyi imzalamam gerekirse GREV yaparız diyor.Beğenmediğin sendika başkanı 290 gündür plastik taburenin üzerinde oturuyor işten haksız yere atılan personelinin yanında duruyor.Kim inadında haklı sen söyle 305 kişinin içerisinde ne hikayeler var haberin varmı senin.Milletin düzeni bozulmuş,yuvası yıkılma durumuna gelmiş,sağlığını kaybetmiş....... daha çok şeyler olmuş ama uzatmaya gerek yok.Haydi sen karar ver kim geri adım atsın?Ölümden öte köy varmı biz 10 aydır her gün öldük.Bu davadan vazgeçmeyeceğiz ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY KABİN.. ~ 11 yıl önce
İşlerinden olan arkadaşlarıma bir çalışan olarak derhal iş bulmalarını öneriyorum..cunku bızler çalışanlar olarak artık huzurumuzun kaçmasını ıstemıyoruz..Allaha şükür maaşımız,ikramıyemız tıkır tıkır yatıyor..halımız vaktımız yerınde..sırket ıcı huzur sağlanmış bulunmakta,yakında Sn başkanımız Hamdi bey ,kar payından yüzdede verırse çok mutlu olucaz..allah başımızdan eksik etmesin.sizlerde inşallah Bi iş bulursunuz,Turkiyede herkes bızım gıbı maaş almıyor tabııkı..sızde alışcaksınız normal maaş almaya..sukretmesini bilin..ben ayda 4bın Tl kredı ödüyorum,sırketım olmasa nasıl oderdım...sızlerınde bu şirketin buyumesınde katkınız oldu sağ olun ama artık bayrak bizde..gelicek yenı ucaklarımızla flomuz ve sırketımız sahada büyüyecek..kar üstüne kar ,bızede prim tabi..bu şartlarda ben kendı adıma greve hayır dıcem..%69 arkadaşımda aynı fıkırde..ekmegını yıyorum ,şükür ediyorum...allah devletımızı ve yonetıcılerımızı basımızdan eksik etmesin..sızede bol bol şans arkadaşlarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
O kredinizi ancak şirket sizi haksızca işten atana kadar ödeyebilirsiniz... Ya sonra???
Bencil'e ~ 11 yıl önce
Bir de utanmadan thy kabin diye tum calisanlar adina asagilikca yazmissin ben halen thy de kabin amiri olarak gorev yapan bir steward olarak bu bencilce dusunceni Allaha havale ediyorum bi gun dalginlikla slide patlat kapinin onune konursun kredilerinle intihara suruklenmeyi gôr isten bi anda cikarilanlarla kader birligini illa aci yasamadan anlayamayak zavallisin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000