06 Mayıs 2013, Pazartesi 21:40:15

HAVA İŞ HEM HÜKUMETİ ELEŞTİRDİ HEM DE ANLAMAYA DAVET ETTİ

THY'de yaklaşan grev öncesi Hava-İş sendikası hükumete kendilerini anlama çağrısı yaptı. THY lehine grev aleyhine konuşan bakanlara çağrıda bulunan Hava-İş "Gelin aracılık yapın" dedi. İşte o açıklama
  • Ey bu soruyu kendine soran Canım Arkadaşım, bu sorunun cevabı şu: Eger önümüzdeki ay Ev yada Araba kredisinin son taksitini ödüyorsan, Cocugunu okutup,büyütüm evlendirip artık onu okadar düsünmüyorsan, bir kac ay icinde zaten bu işi bırakacaksan greve gitmeyeceksin. Ancak daha ödeyecek aylarca ev yada araba kredin varsa ve bunları aynı sekilde ödeme gücüne sahip olmak istiyorsan,Cocugunu en iyi sekilde egitip en iyi okullarda okutmayı planlıyorsan,Bu is benim gelecegim daha bu iste uzun süre calışacagım hatta bu is yerinden birgün emekli olacağım diyorsan. Sende 15 Mayısta bizlerle birlikte GELECEGİN icin GREVE EVET diyeceksin...
  • Seydi Sahan adlı kişinin facebook üzerinden yapmış olduğu küfür ve hakaret dolu yorumu burada gördükçe ben utanıyorum.sizler buna nasıl müsade ediyorsunuz
  • 305 kişi resmi olmayan bir greve katıldığı için mi işten atıldı? Bu greve katılan çalışanlar kanuni hakları olduğu halde işten atılabilirler mi? Ben sağlık çalışanıyım bir vatandaş olarak merak ettim. Ama bildiğim bizim sektörde birlik sağlanamadığı için haklarımız yavaş yavaş eriyip gidiyor. Umarım siz başarılı olursunuz.
  • ya arkadaş biz ne için atıldık ben anlamıyorum bu insanları!!! kusura bakmayın ama burada cahilliğini gösteren kişilere lafım grev olması durumunda olurda grevi kırarsanız çok merak ediyorum başınıza neler gelecek!! ve inşallahda gelir!!! cahiller kendinizi madem yakacaksınız bari milletide yakmayın !! bu arada kendi adıma konuşayım aranıza dönmeyi kesinlikle istemiyorum tazminatımı yıllarımın karşılığını alıyım yeter!!
  • Sn. Sendika Yöneticileri; THY yönetimi Grev' e katılım ile ilgili olarak mail ile bilgi verdi ( katılanların kaybedecekleri haklarla ilgili ) . Sizler Sendika üyeleri olan bizleri süreç ile ilgili bilgilendirir misiniz lütfen. Katılırsak ve grev kırılırsa ne olur, kaybetme ihtimalimiz olan şeyleri yada süreç ile ilgili her şeyi. Bir çok insan buradan haydi greve yada greve gitmeyeceğiz diye yorum yorum yapıyor. Yorum yapan arkadaşlarımızın da birçoğunun bilgiye sahip olmadığını uçuşlarda görüyoruz. Koyun olmak yerine bilgili olmayı tercih ederiz. Teşekkürler,
  • THY kabin olarak gereve hazırız ve sonuna kadar direneceğiz..soununda bıçak kemiğe dayandı.asıl mesele haklarımızın işveren tarafından gasp edilmesini önlemek yoksa ücret önceliğimiz değil...bugün susarsak yarınlarımızı da kaybedeceğiz. haksız , hukuksuz,yasalara aykırı bir şekilde adeta terörist muamelesi görerek işten atılan 305 arkadaşımı işe geri alınıncaya kadar mücadeleye devam.Hamdi paşa ve saz ekibi gerçek gücümüzü bir kaç gün sonra görecek.az kaldı...
  • Sevgili pörsırcım nasil üzüldük 305 kisi olarak umurunuzda olmadigimiz icin. Emin ol sen bizim cook umrumuzdasin. Cahil olabiliriz (ki degiliz) ama en azindan bi vicdan sahibiyiz. Hadi simdi isine bakabilirsin.
  • haklı taleplerimiz thy yönetimince kabul edilmediği süresince greve gitmek biz emekçilerin en tabii hakkıdır.thy yöneticileri tarafından sömürülmeye son vermek için greve evet demek kaçınılmaz olacaktır.haydi arkadaşlar çalışanlar olarak birlik olup thy yöneticilerine hakkettikleri dersi verelim.korkak olmayalım,unutmayalım ki yüce önderimizin dediği gibi cesaret silahların en büyüğüdür.
  • grev istiyoruz ...sabırımız kalmadı artık bu thy yönetmine verilecek en iyi cevap yapılacak grevle olacaktır...korkun bizden ...15 mayısta görüşeceğiz.....
  • Thy calisanlarinin buyuk bir cogunlugu atilan 300 kisiyle ilgilenmiyor,biz kendi haklarimiza bakiyoruz zira bu 300 kisi cahilliginin ve sendikanin yalanlarinin kurbani ,hadi isimize bakalim.

Değerli Üyelerimiz;

Hükümetin Sayın Bakanları Birazda THY Yönetimini Uzlaşmaya Teşvik Etmelidir

Daha grev ilanı kararı aldığımızda, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek grev olursa işverenin yanında olacağını ve THY işvereninin yalnız olmadığını açıkça beyan ederek, vatandaşlarına eşit konumda olacağının yeminini bozmuş demokratik ve sosyal hukuk devletinin yöneticisince dile getirilmemesi gereken talihsiz bir tutum içine girmişti.

Bugün de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi  “Şirketin geleceği için sendikanın daha sorumlu davranması lazım… Greve gidebilirsin... Ne olacak? Diğer şirketler sizin elinizdeki müşteri potansiyelini alacak… Ondan sonra daha çok işçi çıkarılacak. Anlaşmak en doğru yoldur. Bunun için bütün imkanların kullanılması lazım. Dolayısıyla sendikayı daha sorumlu davranmaya çağırıyorum. Aksi halde THY bizim milli markamız. Bugünlere kolay gelmedi. Sorumsuz davranışlarla kolay elden çıkabilir. Milyonlarca insan mağdur olur. Bugün karar verip bilet almıyorsunuz ki… Aylar önceden alıyorsunuz. Bu mağduriyete müsaade etmememiz lazım. Bence hala anlaşmak için imkan vardır. Böyle bir imkan kalmasa da, biz de kayıtsız kalmayız. Onu da söyleyeyim… Şeklinde beyanda bulunmuştur.

Peki soruyoruz? Sendika tam 5 aydır sorumlulukla davranmıyor mu? İşverenin uzlaşmaz tutumuna uysaydı zaten bundan 2 ay önce greve çıkmış olurdu.  Uzlaşmazlığın nedeni ne? Kim haklı kim haksız nasıl irdeledi. Sendikadan var olan sorunları ve sendikanın çözüm tekliflerini dinledi mi?

Sayın Bakan birazda şirket yönetiminin sorumlu davranması gerektiğini neden söylemiyor?

Hava-İş ve THY çalışanlarına bu olumsuz tutum nedendir? Kendi atadıkları THY Yönetim Kurulu sütten çıkmış ak kaşık mıdır? Milli markamızın son on yılda 2-3 kat büyümesinden gurur duyarız. Çünkü onu bu noktaya taşıyanlar sendika üyeleridir. Yani THY çalışanlarıdır.

Sayın Bakanı insaflı olmaya birazda THY Yönetimini uzlaşmaya teşvik etmeye davet etmek istiyoruz.

Hava-İş olarak  her türlü görüşmeye açığız. Yasada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına bu gibi durumlarda uzlaştırıcı görev verilmiştir, çağırsın tarafları birlikte dinlesin, sorun neden kilitleniyor karşılıklı ifade edelim. İnanıyoruz ki sendikanın haklılığını o da kabul edecektir.

Havacılıkta THY yönetimi istedi diye anti demokratik grev yasağı getirildi haksız olduğu anlaşıldı yasak kaldırıldı. İşten çıkardıkları 305 işçiyi yasadışı eylem yaptı dediler, Yargıtay adalet önünde son kararını verdi ve işçileri haklı buldu işe iade kararı verdi.

Basın ve kamuoyu önünde işten çıkarılanlarla ilgili “ hukukun gereğini yerine getireceğim” diyen Sayın Hamdi Topçu bu sözünü yerine getirse bu uzlaşmazlık kolaylıkla çözülür.

Çünkü Hava-İş çözüm sağlandığı takdirde şirketin temel sorunları da dâhil taşın altına elini koyacağını açıkça beyan etmiştir. Biz Hava-İş sendikası olarak sözümüzün eriyiz ve çok netiz.

Ancak hükümetin Sayın Bakanları sosyal hukuk devletince Anayasal ve yasal olarak güvenceye alınmış en temel haklar konusunda açıkça ihlal içinde bulunmayı kendilerine hak görürlerse THY yönetimi uzlaşmaz tutumunu sürdürür ve grev olur.

Hava-İş demokratik anayasal haklarını kullanmaktan,  hukuka başvurmaktan, hakkaniyetsizliklerin son verilmesini talep etmekten başkaca bir tutum içinde olamaz. Grevi hiçbir zaman amaç edinmemiştir. Böyle olsaydı THY’de son grev 1991’de olmazdı.

Bu açıdan THY’de grev olmaması isteniyorsa THY Yönetimin inadı ve uzlaşmaz tutumuna son verilmelidir. Kimse kimseden lütuf istemiyor. T.C Anayasasındaki ve yasadaki güvence altına alınmış grev hakkımıza yönelik tehditler ülkemizi, İLO, AB ve diğer tüm ulusal ve uluslararası demokratik platformlarda çok büyük sıkıntılara sokacaktır.

Bu anlamda Sayın Bakanı sorumlu ve yansız bir tutum içinde uzlaşmayı sağlayacak siyasi irade koymaya davet ediyoruz saygılarımızla.

HAVA İŞ HEM HÜKUMETİ ELEŞTİRDİ HEM DE ANLAMAYA DAVET ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

GELECEK İCİN ~ 11 yıl önce
Ey bu soruyu kendine soran Canım Arkadaşım, bu sorunun cevabı şu: Eger önümüzdeki ay Ev yada Araba kredisinin son taksitini ödüyorsan, Cocugunu okutup,büyütüm evlendirip artık onu okadar düsünmüyorsan, bir kac ay icinde zaten bu işi bırakacaksan greve gitmeyeceksin. Ancak daha ödeyecek aylarca ev yada araba kredin varsa ve bunları aynı sekilde ödeme gücüne sahip olmak istiyorsan,Cocugunu en iyi sekilde egitip en iyi okullarda okutmayı planlıyorsan,Bu is benim gelecegim daha bu iste uzun süre calışacagım hatta bu is yerinden birgün emekli olacağım diyorsan. Sende 15 Mayısta bizlerle birlikte GELECEGİN icin GREVE EVET diyeceksin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporthaber'e ~ 11 yıl önce
Seydi Sahan adlı kişinin facebook üzerinden yapmış olduğu küfür ve hakaret dolu yorumu burada gördükçe ben utanıyorum.sizler buna nasıl müsade ediyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
305 kişi resmi olmayan bir greve katıldığı için mi işten atıldı? Bu greve katılan çalışanlar kanuni hakları olduğu halde işten atılabilirler mi? Ben sağlık çalışanıyım bir vatandaş olarak merak ettim. Ama bildiğim bizim sektörde birlik sağlanamadığı için haklarımız yavaş yavaş eriyip gidiyor. Umarım siz başarılı olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atılan ~ 11 yıl önce
ya arkadaş biz ne için atıldık ben anlamıyorum bu insanları!!! kusura bakmayın ama burada cahilliğini gösteren kişilere lafım grev olması durumunda olurda grevi kırarsanız çok merak ediyorum başınıza neler gelecek!! ve inşallahda gelir!!! cahiller kendinizi madem yakacaksınız bari milletide yakmayın !! bu arada kendi adıma konuşayım aranıza dönmeyi kesinlikle istemiyorum tazminatımı yıllarımın karşılığını alıyım yeter!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 11 yıl önce
Sn. Sendika Yöneticileri; THY yönetimi Grev' e katılım ile ilgili olarak mail ile bilgi verdi ( katılanların kaybedecekleri haklarla ilgili ) . Sizler Sendika üyeleri olan bizleri süreç ile ilgili bilgilendirir misiniz lütfen. Katılırsak ve grev kırılırsa ne olur, kaybetme ihtimalimiz olan şeyleri yada süreç ile ilgili her şeyi. Bir çok insan buradan haydi greve yada greve gitmeyeceğiz diye yorum yorum yapıyor. Yorum yapan arkadaşlarımızın da birçoğunun bilgiye sahip olmadığını uçuşlarda görüyoruz. Koyun olmak yerine bilgili olmayı tercih ederiz. Teşekkürler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak'a ~ 11 yıl önce
bendika.org a bakarsanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
yorgun kabinci ~ 11 yıl önce
THY kabin olarak gereve hazırız ve sonuna kadar direneceğiz..soununda bıçak kemiğe dayandı.asıl mesele haklarımızın işveren tarafından gasp edilmesini önlemek yoksa ücret önceliğimiz değil...bugün susarsak yarınlarımızı da kaybedeceğiz. haksız , hukuksuz,yasalara aykırı bir şekilde adeta terörist muamelesi görerek işten atılan 305 arkadaşımı işe geri alınıncaya kadar mücadeleye devam.Hamdi paşa ve saz ekibi gerçek gücümüzü bir kaç gün sonra görecek.az kaldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser' a ~ 11 yıl önce
Sevgili pörsırcım nasil üzüldük 305 kisi olarak umurunuzda olmadigimiz icin. Emin ol sen bizim cook umrumuzdasin. Cahil olabiliriz (ki degiliz) ama en azindan bi vicdan sahibiyiz. Hadi simdi isine bakabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 11 yıl önce
haklı taleplerimiz thy yönetimince kabul edilmediği süresince greve gitmek biz emekçilerin en tabii hakkıdır.thy yöneticileri tarafından sömürülmeye son vermek için greve evet demek kaçınılmaz olacaktır.haydi arkadaşlar çalışanlar olarak birlik olup thy yöneticilerine hakkettikleri dersi verelim.korkak olmayalım,unutmayalım ki yüce önderimizin dediği gibi cesaret silahların en büyüğüdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CENGİZ ~ 11 yıl önce
grev istiyoruz ...sabırımız kalmadı artık bu thy yönetmine verilecek en iyi cevap yapılacak grevle olacaktır...korkun bizden ...15 mayısta görüşeceğiz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 11 yıl önce
Thy calisanlarinin buyuk bir cogunlugu atilan 300 kisiyle ilgilenmiyor,biz kendi haklarimiza bakiyoruz zira bu 300 kisi cahilliginin ve sendikanin yalanlarinin kurbani ,hadi isimize bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser'a ~ 11 yıl önce
sen thy de uçtuğuna emin misin? bu kalite ve karakterde kimse yok şirkette.inandırıcı olsun diye mi nick ini purser yaptın.bence sen herşeyden önce kaç kişi atıldı o olayda tam sayıyı öğren ondan sonra konuş
haketmiyorsun ~ 11 yıl önce
bulunduğun yer eğer purserlıksa sen bunu haketmiyorsun. o 300 kişi dediğin insanlar sayesinde şuan halen grev hakkın var !!! inan söylenicek dahada çok şey var ama anlayabileceğinden şüpheliyim....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000