29 Mayıs 2014, Perşembe 10:07:22

HAVA İŞ GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

AirportHaber'in duyurduğu THY'nin bazı uçuculara verimsiz oldukları gerekçesiyle savunma istemeleri sonrasında THY yönetimi ile bir görüşme gerçekleştiren Hava İş Sendikası konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.
  • HEY BU PARAELEL YAPIDAN YONETICI OLMAZ ANCAK SIYONISLERE HIZMET ISCILERE SOMURUCU OLUR.
  • Yılbaşından beri aynı şekilde Teknikte de bu yapılıyordu.Bilmem sendikanın haberi varmı.Pardon yaaa siz uçucuların sendikasıydınız değil mi?
  • thy nin bu yaptıkları ilk değildir, son da olmayacaktır, haksız, hukuksuz, ilkesiz, saygısız,sevgisiz... adam yerine koyup yorum yazmak bile gereksiz ama yazıyoruz işte.
  • HEPSI ATILACAK ,ADALETIMIZI TÜM DÜNYA GÖRECEK DEMIŞTIK..,
  • sizler bizler çeşitli bahanelerle atılalım ki şirkete 200 yılında randevu memuru olarak girip 2003 te ayrılıp tekrar 2007 de işe düz memur olarak tekrar giren ve 2 yılda 3 ayrı master ı bıtırme yatenegınde olan , 5 yılda genel müdür yardımcılığına hızlı adımlarla tırmanan başarılı kartal imam hatiplilere yer acılabılsın arkadaslar..yapmayın hep kendınızı dusunmeyın ayıp oluyor arkadaşlara!!
  • Yönetim verimsiz!
  • İşbaşındaki mevcut THY yönetimi kendi adamlarına yer,kadro açmak için yıllardır özveriyle çalışıp hizmet etmiş olan binlerce gariban ve torpilsiz memuru ortadan hiçbir mantıklı neden olmadığı halde 'verimsizsin' yani 'kaşının üzerine gözün var diyerek acımasızca işten attı.Ve haksız bir şekilde atılan kimseler son çare olarak iş mahakemelerine başvurduklarında ilgili mahkemeler işe iade kararı veriyor ve işten çıkarmaların tamamına yakınının haksız fesih olduğu görüşünü bildirerek işten çıkarmaların hukuka aykırı olduğu yönünde görüş açıklıyorlar.Ama kimse geri dönemiyor.Hava iş aslında neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.Sendika bu adamlara neden verimsiz diyorsunuz diye sorduğunda THY buna net bir cevap veremez çünkü insanları geçerli bir sebep olmadan,İşi kitabına uydurmak için bir kılıf bu.Şu anda THY nin yönetiminde bulunan malum bir şahıs zaten bundan birkaç yıl önce şirkette' 2002 yılından önce girmiş kimse kalmayacak,onları görmek istemiyorum' diyerek bazı imalarda bulunmuştu
  • Aciklayamaz. Çünkü verimsiz diye savunma istedikleri personelin neredeyse tamami sosyal medyada hukumet aleyhine bir ileti yazmis ya da paylasmis olanlardan olusuyor. Hz. Basbakinimiz efendimiz icin boyle yazmissin dyemedikleri icin verimsizlikle sucluyorlar. Allah islah etsin. En kafiri bile milletin ekmegiyle oynamazken milletin rizkina goz dikmek bunlarin hobisi olmus.

AirportHaber'in duyurduğu THY'nin bazı uçuculara verimsiz oldukları gerekçesiyle savunma istemeleri sonrasında THY yönetimi ile bir görüşme gerçekleştiren Hava İş Sendikası konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada THY'nin hangi sebeple savunma istediklerini açıklayamadığını belirten sendika, 'bu duruma bir an önce son verilmesini talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Hava İş Sendikası'nın konuya ilşkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

THY A.O. yönetiminin, greve katılan bir kısım üyelerimizden “ çalışmalarından verim alınamamakta ve hizmetinden istifade edilememektedir ” ifadeleriyle konu hakkında bir kısım üyelerimizden savunma istemeleri üzerine, “ 22.05.20014 tarihli yazımızla; THY A.O. yönetimini şiddetle kınadığımızı, yapılan bu hukuksuz  işlemlerin bir an önce sona erdirilmesi konusunda yasal ve sendikal hakları kullanacağımızı belirtmiştik.”

THY A.O. yönetimi, yapmış olduğumuz bu uyarıyı dikkate almış ve “ sözkonusu savunmaların özellikle greve katılan personelden seçilmediklerini ve greve katılan personele özel bir muamele göstermediklerini, savunmaların grev ile bir ilgisinin olmadığını beyan etmişlerdir. Ancak hangi sebeple de savunma istediklerini açıklamamışlardır.”

THY A.O. yönetiminin; üyelerimizden “çalışmalarından verim alınamamakta ve hizmetinden istifade edilememektedir ” ifadeleriyle üyelerimizden savunma istemeleri, hukuka aykırı olup bu duruma bir an önce son verilmesini talep ediyoruz.

Üyelerimizin, veriminin beklenen düzeyde olmadığı tespit ve iddiası; açık, ayrıntılı, somut isnatların olmadığı, genelleştirilmiş önyargılı bir değerlendirme olması nedeniyle,  üyelerimizin hukuki anlamda yeterli bir savunma vermeleri mümkün olmamaktadır. Bu konuda verimsizliğin hangi dönemlerde ve hangi ölçüm araçları ve yöntemleri kullanılarak belirlendiğinin bildirilmesi ve en önemlisi de somut olaylara dayandırılması gerekmektedir.

THY A.O. yönetiminin, üyelerimizi cezalandırmaya yönelik savunma talep etmemeleri gerektiği gibi, talep edilen savunmaların, somut olaylara dayalı olması ve soyut, genelleştirilmiş önyargılı değerlendirmelerle savunma istememeleri konusunda uyarıyoruz.

Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

HAVA İŞ GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

SOMURU ~ 10 yıl önce
HEY BU PARAELEL YAPIDAN YONETICI OLMAZ ANCAK SIYONISLERE HIZMET ISCILERE SOMURUCU OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 10 yıl önce
Yılbaşından beri aynı şekilde Teknikte de bu yapılıyordu.Bilmem sendikanın haberi varmı.Pardon yaaa siz uçucuların sendikasıydınız değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 10 yıl önce
thy nin bu yaptıkları ilk değildir, son da olmayacaktır, haksız, hukuksuz, ilkesiz, saygısız,sevgisiz... adam yerine koyup yorum yazmak bile gereksiz ama yazıyoruz işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y.k, ~ 10 yıl önce
HEPSI ATILACAK ,ADALETIMIZI TÜM DÜNYA GÖRECEK DEMIŞTIK..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmuşmudur? ~ 10 yıl önce
sizler bizler çeşitli bahanelerle atılalım ki şirkete 200 yılında randevu memuru olarak girip 2003 te ayrılıp tekrar 2007 de işe düz memur olarak tekrar giren ve 2 yılda 3 ayrı master ı bıtırme yatenegınde olan , 5 yılda genel müdür yardımcılığına hızlı adımlarla tırmanan başarılı kartal imam hatiplilere yer acılabılsın arkadaslar..yapmayın hep kendınızı dusunmeyın ayıp oluyor arkadaşlara!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yönetim verimsiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEMUR ~ 10 yıl önce
İşbaşındaki mevcut THY yönetimi kendi adamlarına yer,kadro açmak için yıllardır özveriyle çalışıp hizmet etmiş olan binlerce gariban ve torpilsiz memuru ortadan hiçbir mantıklı neden olmadığı halde 'verimsizsin' yani 'kaşının üzerine gözün var diyerek acımasızca işten attı.Ve haksız bir şekilde atılan kimseler son çare olarak iş mahakemelerine başvurduklarında ilgili mahkemeler işe iade kararı veriyor ve işten çıkarmaların tamamına yakınının haksız fesih olduğu görüşünü bildirerek işten çıkarmaların hukuka aykırı olduğu yönünde görüş açıklıyorlar.Ama kimse geri dönemiyor.Hava iş aslında neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.Sendika bu adamlara neden verimsiz diyorsunuz diye sorduğunda THY buna net bir cevap veremez çünkü insanları geçerli bir sebep olmadan,İşi kitabına uydurmak için bir kılıf bu.Şu anda THY nin yönetiminde bulunan malum bir şahıs zaten bundan birkaç yıl önce şirkette' 2002 yılından önce girmiş kimse kalmayacak,onları görmek istemiyorum' diyerek bazı imalarda bulunmuştu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aciklayamaz. Çünkü verimsiz diye savunma istedikleri personelin neredeyse tamami sosyal medyada hukumet aleyhine bir ileti yazmis ya da paylasmis olanlardan olusuyor. Hz. Basbakinimiz efendimiz icin boyle yazmissin dyemedikleri icin verimsizlikle sucluyorlar. Allah islah etsin. En kafiri bile milletin ekmegiyle oynamazken milletin rizkina goz dikmek bunlarin hobisi olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
honest ~ 10 yıl önce
Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum ama şunu da belirmek istiyorum. THY'deki bu keyfi işten atmalar özellikle son 5 yıldır oldukça artmış ve çığrından çıkmış durumda ve işini sudan nedenlerle kaybetmiş olan mağdurların çoğu da sosyal medyadada aleyhte hiçbir yazı yazmamış ve herhangi bir eylem,grev dahi yapmamış insanlardan oluşuyor.hani diyorlar ya bazen eylem,grev yapanlar atılıyor diye.Bunları yapmayanlar da atılıyor,yeter ki sizi atmek istesinler.Onlar bunun bir bahanesini bulurlar.Bu gerçekleri de bilmek gerekir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000