20 Eylül 2013, Cuma 15:40:13

HAVA İŞ DELEGE SEÇİMLERİ YAKLAŞTI, ORTALIK KIZIŞTI

Emek Meclisi Lideri Ali Gülçiçek, son dönemde hareketine ilişkin iddialara cevap verdi. Bazı iddiaları ahlaksızca olarak nitelendiren Gülçiçek, sendikanın seçim öncesi sandık hilesine dikkat çekti, muhalif grupları Emek Meclisi altında birleşmeye çağırdı...
  • BAKANIN YEĞENİ Ancak Reform Hareketi'nin başını çeken THY'de uzman olarak çalışan Ömer Önder Haberdar dikkat çekici bir isim. Haberdar, Başbakan Erdoğan'ın ve AKP'nin önde gelenlerinin kurucularından olduğu Birlik Vakfı gençlik örgütlenmesi Genç Birlik'in uzun süredir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Genç Birlik, Başbakan'ı ve AKP'li bakanları zaman zaman verdiği davetlerde ağırlamaktan büyük övünç duyuyor. Haberdar'ın diğer bir özelliği ise dayısının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olması. Ulaştırmadan sorumlu bakan Yıldırım, THY grevi başlamadan önce, emekçileri işten çıkarmakla tehdit etmiş, greve katılmayan emekçileri de tebrik etmişti.
  • REFORM HAREKETİ ADINA DUYURU; Ulusal basında ve bir çok intetnet sitesinde hakkımızda çıkan yalan yanlış haberleri yapanları, çıktığımız yolda önümüze çeşitli hilelerle engeller oluşturmaya çalınları, seçim zamanı sandıkta kozlarımızı paylasmaya davet ediyorum. Sizin tarzınıza uygun değil ama bırakın kararı seçmen versin. Ben ve birlikte yol yürüdüğüm güzide ekibim bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmamış ve kimsenin boyunduruğu altına girmemiştir. Bizler bu yola çıkarken dürüstlüğümüzle, güvenilirliğimizle ve dik duruşumuzla pekişen birlik hareketi ile kenetlendik. Seçim çalışmaları süresince de duruşumuzu asla bozmadık ve bozmayacağız. Hiçbirşey kesin değildir. Seçimi kazanamayabiliriz. Ancak kişiliğimizden ve duruşumuzdan zerre kadar taviz vermediğimizden dolayı yine kazanan biz olacağız. Saygılarımızla. Dürüst, ilkeli, şeffaf ve güçlü bir sendika için Reform Hareketi...
  • Tek cikis yolu rwform harekatini desteklemek
  • Atilayı Ayçin 24 yıldır herkesi harcadı,herkesi kandırdı.İşverenler ile birlikte işten atılacak adamların listesini bile yaptı zamanında.Bir tek Ali GÜLÇİÇEK İle başa çıkamadı.Ali GÜLÇİÇEK bunların eceli olacak öyle görünüyor.Bu onurlu sakin ve seviyeli adamın uzun yürüyüşünü selamlıyorum.THY Emeklisi teknisyen.Herkese saygılarımla.
  • Arkadaslar geleceğimiz icin refom diyorum Allah herkesin yardımcısı olsun
  • Ne gökkuşağı nede emek meclisi hepsi mevcut sendika içinde görev almış kişiler.Biz sendikamızda yeni yüzler görmek istiyoruz,genç,dinamik emekliliği dolmuş yöneticiler istemiyoruz.Bu yüzden reform harekatını destekliyoruz.
  • Adam misafir olarak giriyorum diyor. Okuduğunuzu anlamıyor musunuz. Grevde olduğunun yalan olduğunu söyleyen arkadaş ebide hiç mi arkadaşın yok ara söylerler zaten. Siz bu yalanlarla kimseyi kandıramıyorsunuz artık. Bıktık sizden. Bu seçimlerde sendikamızı sizden kurtaracağız
  • Grevde oldugu yalanı 40 kez söylenmiş;en sonunda kendi de inanmış! Id kartla giriyomuş falan filan.. Nüfus kagıdı ile hiçbir personel -turnike sisteminden ıd kart okutmak zorunda olunan işyeri çünkü-hiçbir birime giremez! 2+2=4 kadar net. Hele ki gn md lüğe asla!! Emek meclisi mi , yemek meclisi mi Millete yerse yapıyor..
  • Atilay dolandırıcı değil diyelim. Peki aylık 450 500 bin tl gelirden nasıl olurda grevcilere yardım yapılamaz???
  • ya ne oldugunu bırde bız anlasak. kım bunlar , herkes heryerden basını cıkarıp bıze guvenın dıyor ama bırde tanısam kım olduklarını, bakıyorum bakıyorum, sımaları tanıdık bıle gelmıyor bana. herhalde bende var bı sorun. ama ortalık bayaa karıstı. ne sendıkaymıs ne ıktıdar mıs arkadas, ne kavgalar bıttı nede entrıkalar, hangınız dogru soyluyor, bırınızde Allah ıcın ızah edın kıme guvenelım, sasırdık kaldık...

Ali Gülçiçek’in Airporthaber’e yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

APRONA NASIL GİRİYOR?

ID kartım iptal edildi. Grevde olduğum için iş akdim askıda. ID basarak girilen genel müdürlük ve ofis kısmına girebiliyoruz. Genel müdürlükte kimliğimle misafir olarak girebiliyorum. Bunu grevde olan herkes yapabilir. Grev var ama lokavt yok insanlar çalışıyor. Lokavt olsaydı buraya yasada belirtilen işçiler dışında giremezdik. İş devam ediyor ben de orada çalışan arkadaşlarımın adını verip girebiliyorum. Kayıtlarda vardır bu zaten. Apron kartım var DHMİ’nin verdiği. Apron kartıyla girebiliyorum. Apron kartı olan herkes girebilir. Çay saatlerinde yemek saatlerinde izin alarak konuşma yapıyoruz. Bahadır Altan THY’de çalışmıyor ama o bile girebiliyor. Konuşma yapabiliyor. Bu esrarengiz birşey değil. Bunu yapan da işverenci değil. Atilay Ayçin 20 yıldır bunu herkese söylüyor. Dün yanında olanlara bugün işverenci diyor. 4 buçuk aydır grevde olan bir kişiye saygı duymaları gerekirken bu karalamaları yapmaları nasıl bir noktada olduklarını gösteriyor.

TOPLU SÖZLEŞME VE 305 KONUSU

Toplu sözleşme ideale yakın imzalansa bile  uygulanıp uygulanmayacağı önemlidir. İşveren kafasına göre hareket ediyorsa sen sözleşmede lehinde maddeler imzalatsan ne olur? Geçmişte TİS’e aykırı bir çok değişiklik yapıldı, o zaman neden kimse itiraz edemedi? 8 Temmuz’daki basın açıklamamızdan sonra 7 bin broşür dağıttık. 3000-4000 çalışanla yüzyüze geldik. Bize yöneltilen en çok soru “ Grevin sonu ne olacak? Sendikanın toplu sözleşmeye gitme gerekçesi olan 305 konusunda ne yapacaksınız? “ 305 konusu bizim ve işverenin ortak derdi olmalı. İşbarışı açısından bu psikolojik havanın kaldırılması açısından bu olmazsa olmaz.  Ben işverenin geri dönüş konusunda adım atacağını düşünüyorum. Bu yaraları birlikte tedavi etmemiz lazım. Biz de elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Seçilirsek bu psikolojik ortamın kalkması ve iş barışının sağlanması için uğraşacağız, 305 sorununu çözeceğiz, grevi de noktalayacağız. Kaos ortamını bitireceğiz.

DELEGE LİSTELERİNİ THY’NİN HAZIRLADIĞI İDDİASI

Aşağılıkça bir dedikodu. Uçuş işletmedeki listeleri kokpit ve kabindeki arkadaşlarımız yapıyor. Erdal Dilaver,  İzzet Levi ve Ramazan İlhan oradaki listeleri yapan arkadaşlarımız. Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora ve Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim’in bizim listelerimizi hazırladığı iddiaları safsatadır.

DIŞARDAN DELEGE SEÇİMİ

THY dışındaki şirketlerden üye kabul edilip delege seçtirilmesi yasa gereği olağan bir şey. Hava İş’in THY ve Teknik A.Ş dışındaki şirketlerden delege avına çıkması ile Çelik İş’in yaptığı ahlaksız girişimin birbirinden farkı yoktur. Biri sendika seçimleri için diğeri yüzde 3 barajını aşmak için ahlak dışı yöntem kullanıyor. 2009 yılında Hava İş mevcut yönetimi seçimi yasal olarak kazandı ama meşru mudur, değildir. Buradaki durum da aynen böyle... Gökkuşağı Hareketi’ndeki Bahadır Altan’ın durumu da böyledir. THY’den atıldı Pegasus’a geçti. Bunu normal karşıladık ama üzerinden 4 yıl geçti. Sendikal mücadele vermek saygı duyulması gereken harekettir ama bir de kendine bakmak lazım. Tutarlı olmakta fayda var.

FİNANSMAN NEREDEN SAĞLANIYOR?

50 kişilik çekirdek kadromuz var. Arkadaşlar her ay maaşlarından kazançlarına göre aidat ödüyorlar. Bir yıldan bu yana topladığımız parayla broşürlerimizi bastırıyoruz. Eski bir sendika temsilcisi Aziz Kondur’a ait ABS Matbaa’da bastırıyoruz. 8 bin broşür bastırdık, 2 bin 850 TL ödedik. Broşürleri THY’nin matbaasında bastırdığımız iddiaları en hafif deyimiyle alçakçadır.

SEÇİM TAKVİMİNDEKİ OYUNLAR

Yasa gereği seçim takviminin belirnlenmesi ve yürütülmesi Hava İş yönetiminin yetkisindedir. Ama sendika yönetimi her zamanki gibi bir takım oyunlar yapmaktadır. Şube seçim tarihini bayramdan bir gün öncesine ve bir gün sonrasına getirerek katılımı düşürmeyi hedefleyerek kendi lehine bir avantaj sağlamak düşüncesindedir. Hafta içi çalışma saatine seçim koyarak çalışanların mesaiden dolayı oy verememesini sağlamayı amaçlamaktadır. İstanbul’daki 23 Eylül’de başlayacak delege seçimlerine üç gün kaldı ama hala hangi işyerinde hangi birimde hangi gün yapılacağı belli değil. Bunları yaparak muhalefetin örgütlenmesini kırmaya çalışıyorlar. Kulağımıza gelen duyumlara göre uçuş işletmede yapılacak seçimlerde sandığın grev yerine veya sendika kurulması planlanıyor. Böylelikle uçuş işletmedeki 8 bin çalışanın demokratik oy kullanma hakları ellerinden alınıyor. Uçuş işletmede sandık en az iki gün, teknikte 24 saat kalmalıdır. Bu konuda sendikayı yanlıştan dönmesi için uyarıyoruz.  Herkesin demokratik hakkını kullandığı bir seçim örgütlülüğün en önemli gerekçesidir.

MUHALİF GRUPLARA ÇAĞRI

Reform hareketi sendikacılığı bilmiyor. Başarılı olma şanslarının olmadığı açıkça görülüyor. Onların yapacağı tek şey Emek Meclisi’ne destek vermektir. Gökkuşağı Hareketi’ni destekleyenler için de aynı çağrıyı yapıyoruz. Şu anda en güçlü, kazanmaya en yakın biziz. Geleceği doğru teşhis eden ve doğru bakan en doğru ekibiz. Bütün muhalif grupları Emek Meclisi çatısı altına çağırıyoruz. Muhalif grupların fazla olması mevcut yönetimin ekmeğine yağ sürer. 

HAVA İŞ DELEGE SEÇİMLERİ YAKLAŞTI, ORTALIK KIZIŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
BAKANIN YEĞENİ Ancak Reform Hareketi'nin başını çeken THY'de uzman olarak çalışan Ömer Önder Haberdar dikkat çekici bir isim. Haberdar, Başbakan Erdoğan'ın ve AKP'nin önde gelenlerinin kurucularından olduğu Birlik Vakfı gençlik örgütlenmesi Genç Birlik'in uzun süredir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Genç Birlik, Başbakan'ı ve AKP'li bakanları zaman zaman verdiği davetlerde ağırlamaktan büyük övünç duyuyor. Haberdar'ın diğer bir özelliği ise dayısının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olması. Ulaştırmadan sorumlu bakan Yıldırım, THY grevi başlamadan önce, emekçileri işten çıkarmakla tehdit etmiş, greve katılmayan emekçileri de tebrik etmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Reform Hareketi ~ 11 yıl önce
REFORM HAREKETİ ADINA DUYURU; Ulusal basında ve bir çok intetnet sitesinde hakkımızda çıkan yalan yanlış haberleri yapanları, çıktığımız yolda önümüze çeşitli hilelerle engeller oluşturmaya çalınları, seçim zamanı sandıkta kozlarımızı paylasmaya davet ediyorum. Sizin tarzınıza uygun değil ama bırakın kararı seçmen versin. Ben ve birlikte yol yürüdüğüm güzide ekibim bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmamış ve kimsenin boyunduruğu altına girmemiştir. Bizler bu yola çıkarken dürüstlüğümüzle, güvenilirliğimizle ve dik duruşumuzla pekişen birlik hareketi ile kenetlendik. Seçim çalışmaları süresince de duruşumuzu asla bozmadık ve bozmayacağız. Hiçbirşey kesin değildir. Seçimi kazanamayabiliriz. Ancak kişiliğimizden ve duruşumuzdan zerre kadar taviz vermediğimizden dolayı yine kazanan biz olacağız. Saygılarımızla. Dürüst, ilkeli, şeffaf ve güçlü bir sendika için Reform Hareketi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolu ~ 11 yıl önce
Tek cikis yolu rwform harekatini desteklemek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rwform ~ 11 yıl önce
once bi yazi yazmayi ogrenin...sonra emek meclisinin brosurunu bi okuyun.
ONURLU YÜRÜYÜŞ ~ 11 yıl önce
Atilayı Ayçin 24 yıldır herkesi harcadı,herkesi kandırdı.İşverenler ile birlikte işten atılacak adamların listesini bile yaptı zamanında.Bir tek Ali GÜLÇİÇEK İle başa çıkamadı.Ali GÜLÇİÇEK bunların eceli olacak öyle görünüyor.Bu onurlu sakin ve seviyeli adamın uzun yürüyüşünü selamlıyorum.THY Emeklisi teknisyen.Herkese saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genc sendika ~ 11 yıl önce
Arkadaslar geleceğimiz icin refom diyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 11 yıl önce
Ne gökkuşağı nede emek meclisi hepsi mevcut sendika içinde görev almış kişiler.Biz sendikamızda yeni yüzler görmek istiyoruz,genç,dinamik emekliliği dolmuş yöneticiler istemiyoruz.Bu yüzden reform harekatını destekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM'ye ~ 11 yıl önce
yalan soyleme...emek meclisindekiler sendikada gorev almis kisiler diyorsan tarih ve gorevi de acikla...aciklayamiyorsan yalancisin, iftiracisin...
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Adam misafir olarak giriyorum diyor. Okuduğunuzu anlamıyor musunuz. Grevde olduğunun yalan olduğunu söyleyen arkadaş ebide hiç mi arkadaşın yok ara söylerler zaten. Siz bu yalanlarla kimseyi kandıramıyorsunuz artık. Bıktık sizden. Bu seçimlerde sendikamızı sizden kurtaracağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Grevde oldugu yalanı 40 kez söylenmiş;en sonunda kendi de inanmış! Id kartla giriyomuş falan filan.. Nüfus kagıdı ile hiçbir personel -turnike sisteminden ıd kart okutmak zorunda olunan işyeri çünkü-hiçbir birime giremez! 2+2=4 kadar net. Hele ki gn md lüğe asla!! Emek meclisi mi , yemek meclisi mi Millete yerse yapıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkıntılıya ~ 11 yıl önce
Atilay dolandırıcı değil diyelim. Peki aylık 450 500 bin tl gelirden nasıl olurda grevcilere yardım yapılamaz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cook ılgınc ~ 11 yıl önce
ya ne oldugunu bırde bız anlasak. kım bunlar , herkes heryerden basını cıkarıp bıze guvenın dıyor ama bırde tanısam kım olduklarını, bakıyorum bakıyorum, sımaları tanıdık bıle gelmıyor bana. herhalde bende var bı sorun. ama ortalık bayaa karıstı. ne sendıkaymıs ne ıktıdar mıs arkadas, ne kavgalar bıttı nede entrıkalar, hangınız dogru soyluyor, bırınızde Allah ıcın ızah edın kıme guvenelım, sasırdık kaldık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000