25 Aralık 2010, Cumartesi 08:24:45

HANGAR YENİ YILDA FAALİYETE GEÇECEK

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda yapımına başlanan uçak bakım hangarının yılbaşında faaliyete geçeceği belirtildi.
  • her isi zafer dagtekin yapacak. bunu mu anlamaliyiz? her iste oldugu gibi bu is ekip isi. zafer kaptan'in ekibini gormeden bu olusum icin muspet yada menfii yorum yapamiyorum maaleseff.
  • zafer dağtekin tecrübeli bir kaptan pilottur, büyük ihtimal siz arabayı kullanmaya başladığınızda kendisi saw-ams arası uçuş yapıyordu. gerçi siz şu an hala ne sürüyosunuz bilmem ama herlade sektörden birisi olsanız kendisini tanırdınız. kurulan hangarın da ne bakımı yaptığını gazetelerden okursunuz,, dünyadaki tek zeki sizsiniz dimi yaa??? o lazım mış bu lazımmış neyi ispat etmeye çalışıyosun?? saydığın şeylerin olmadığını nerdn biliyosun?? laf olsun torba dolsun...
  • bence türk uçak sanayi ve de türk sivil havacılığı için çok önemli bir adım her şey istanbulda olacak diye bişey yok ülkenin dört bir köşesinde böyle girişimler olsun ki bizde kendi işimizi kendimiz görür duruma gelebilelim biz avrupa devletlerine bağımlı değil onlar bize mecbur olsun bu yatırım sadece ısparta ya değil dolaylı olarak burdur afyon hatta antalya sanayisinde bile havacılık faliyetlerini arttıracak sanayi üretimini bu yönlerede kaydıracaktır neden ısparta bir havacılık merkezi olmasın ki?
  • Kurs ver uçağın üstünde çalıştır, tecrübenin önemini yaşayarak görmeli, Ayrıca ısparta sanayisinde destek herhalde oradaki arabaları boyayarak olunacak, yoksa ıspartada part 21 sertifiyeli herhangi bir üretim yeri varsa da benim cahilliğimdir. :-)
  • Balon + Bos = hava kacak = tutmaz ... bu kadar basit !
  • kim var bunlarin teknik ekibinde? teknik mudur, bakim muduru, kalite muduru gibi form 4 sahibi olmasi gerekenler kimler? SHGM'den yetki aldilar mi ve hangi ucaklara hizmet verebilecekler?
  • bu adamlar araba bakımımı yapıcak yoksa uçakmı?fransadan gelicek ekipte renault ekibimi?

İstihdama önemli bir katkı sağlaması beklenen merkezin, Isparta'yı uçak sanayinin cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor.

DT Havacılık ve Teknoloji Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Zafer Dağtekin, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'ndan Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Orta Asya'nın pek çok noktasına 3 saatlik uçuş mesafesi bulunduğunu, bölgedeki hava trafiğinde yaklaşık 7 bin uçağın bulunduğunu söyledi. Dağtekin, bu uçakların yıllık bakım maliyetlerinin 65 milyar dolar civarında olduğunu ve İstanbul'daki 4 uçak bakım hangarının bunun bir milyar dolarına talip olduğunu vurguladı.

Dağtekin, İstanbul dışında Türkiye'de büyük kapasiteli uçak bakım hangarı olmadığını ve Isparta'da yapılan hangarın en büyük uçakların girebileceği kapasitede yapıldığını anlattı.

İstanbul'da uçakların park etmesi için yeterli alan olmamasına karşılık Isparta'da şirketler tarafından parka çekilecek uçaklar için 10 bin metrekarelik açık alanlarının bulunduğunu ifade eden Dağtekin, yılbaşında boyama ünitesi ile hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti.

Zafer Dağtekin, Fransa'dan gelecek teknik ekibin Süleyman Demirel Üniversitesi Keçiborlu Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü'nden 30 kişilik bir gruba uygulamalı eğitim vereceklerini, bu adaylar arasından seçim yapacaklarını kaydetti.

Dağtekin, bugün Türk Hava Yolları (THY) İstanbul hangarlarında 5 bin kişinin çalıştığına dikkat çekerek, "Uçak bakımlarında gerekli olan çok basit parçalar zamanla Isparta'dan temin edilebilecektir. Mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nde uçak sanayinin yakın zamanda gelişeceğine inanıyoruz." dedi.

Yaptıkları yatırımın Isparta'yı uçak yan sanayi için cazibe merkezi haline getireceğine işaret Dağtekin, Süleyman Demirel Havalimanı pistinin İstanbul Atatürk Havalimanı pistinden daha kaliteli olduğunu savundu.

HANGAR YENİ YILDA FAALİYETE GEÇECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
her isi zafer dagtekin yapacak. bunu mu anlamaliyiz? her iste oldugu gibi bu is ekip isi. zafer kaptan'in ekibini gormeden bu olusum icin muspet yada menfii yorum yapamiyorum maaleseff.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zafer dağtekin tecrübeli bir kaptan pilottur, büyük ihtimal siz arabayı kullanmaya başladığınızda kendisi saw-ams arası uçuş yapıyordu. gerçi siz şu an hala ne sürüyosunuz bilmem ama herlade sektörden birisi olsanız kendisini tanırdınız. kurulan hangarın da ne bakımı yaptığını gazetelerden okursunuz,, dünyadaki tek zeki sizsiniz dimi yaa??? o lazım mış bu lazımmış neyi ispat etmeye çalışıyosun?? saydığın şeylerin olmadığını nerdn biliyosun?? laf olsun torba dolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence türk uçak sanayi ve de türk sivil havacılığı için çok önemli bir adım her şey istanbulda olacak diye bişey yok ülkenin dört bir köşesinde böyle girişimler olsun ki bizde kendi işimizi kendimiz görür duruma gelebilelim biz avrupa devletlerine bağımlı değil onlar bize mecbur olsun bu yatırım sadece ısparta ya değil dolaylı olarak burdur afyon hatta antalya sanayisinde bile havacılık faliyetlerini arttıracak sanayi üretimini bu yönlerede kaydıracaktır neden ısparta bir havacılık merkezi olmasın ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kurs ver uçağın üstünde çalıştır, tecrübenin önemini yaşayarak görmeli, Ayrıca ısparta sanayisinde destek herhalde oradaki arabaları boyayarak olunacak, yoksa ıspartada part 21 sertifiyeli herhangi bir üretim yeri varsa da benim cahilliğimdir. :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Balon + Bos = hava kacak = tutmaz ... bu kadar basit !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kim var bunlarin teknik ekibinde? teknik mudur, bakim muduru, kalite muduru gibi form 4 sahibi olmasi gerekenler kimler? SHGM'den yetki aldilar mi ve hangi ucaklara hizmet verebilecekler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu adamlar araba bakımımı yapıcak yoksa uçakmı?fransadan gelicek ekipte renault ekibimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000