08 Mart 2013, Cuma 13:36:07

HAMDİ TOPÇU'DAN 'ÖZEL TERMİNAL' AÇIKLAMASI

Atatürk Havalimanı'ndaki kapasitenin ortalama yüzde 70'lik kısmını kullanmasından dolayı en büyük oyuncu konumundaki Türk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AirportHaber'e yeni havalimanı hakkında özel açıklamada bulundu.
  • ARKADAŞ BIRAK YARINI BUGÜNÜ DÜZELT SABAHIN KÖRÜNDE İNSANLARI YOLLARA DÖKMEK YÖNETİCİLİK DEĞİLDİR HADİ APRON TAMAM AMA TEKNİK BU KONUDA SİZCE NE KADAR ÖNEMLİ BİLMEM AMA HERHALDE SİZ NE KADAR DEĞER VERİYORSUNUZ .SENDİKA ALINAN SENDİKAL HAKLARI YERİNDE VE ZAMANINDA SAVUNMALI
  • ayakların yere bassın bakalım biraz... Zamanında 3. pist için eleştiri yapanlara istemezükçü düyordunuz şimdi köpekler gibi pişmansınız oraya park yeri yapmadığınıza dimi... 20 senedir askeri meydanı alacam alacam diye konuşmayı bırakıp artık harekete geçme zamanı, teneke mahallesi de çok bilmişlik yapmayacak, kendisine neresi gösteriliyorsa oraya gidecek. Yoksa yükseliş tepe takla olur ortada ne teneke mahallesi kalır ne de thy.
  • Bu kadar zamandır hep ters şeyler yazıyordun.Çok şükür doğru yolu gördün..
  • Ben bir THY çalışanı pilot olarak ve thynin 100bin lot hıssesine sahip olan biri olarak (su anki değeri 1.5milyon)artık yonetıcılerıme yağ çekmekten vede sürekli yandaş olmaktan bıktım..burdada bir çok defa yanlış şeyler yazdım ama artık utanarak özür dılıyorum..şekilci sıyasete hayır,başörtülü personele hayır ,hak yemeyen işçi haklarının olduğu bir şirket istiyorum...ayrıca haksız yere atılan su ana kadarkı tum arkadaslarımızada maddi manevi tazminat odenmesını ıstıyorum..HEP BERABER GREVE EVET ARKADAŞLAR...GREVE EVET..
  • THY istemese bile TAV verir THY ye terminalı. O havalimana inicek en elit yolcuları THY taşıyacaktır, THY terminalindeki mağazaların hitap ettiği kesim bile farklı olcaktır.
  • THY kendine has terminal ister ancak %33 ünü alırlar geçmişde olduğu gibi sonrada bu nasıl işdir diye ortaya cıkıp hak ettiği kadarı almak için yıllarca mücadele veren ve sonunda da alan ancak almanın zevkinide yaşatmıyan artık kimlerin sahipliğine de inandılar o da ayrı bir anlayış tır ya hadi hayırlısı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AnadoluJet'in seyahat acenteleriyle bir araya geldiği toplantıda Atatürk Havalimanı ve yeni havalimanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve "Ulaştırma Bakanımızın yeni havalimanının 2016'nin ilk çeyreğinde açılacağına dair beyanatı vardı ama görünen o ki 2013'te inşaatın başlaması pek mümkün değil. 2017'ye kadar Atatürk Havalimanı'nda operasyonun sağlıklı yapılma olanağı yok. Ulaştırma Bakanlığı park alanlarının artırılması ve uçuş zamanlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin çalışmalar yapacak" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni havalimanıyla ilgili AirportHaber'e önemli açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul'a yapılacak ve dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanında kendilerine ait bir terminal taleplerinin olacağını ifade etti.

Topçu, "İhalenin yapılmasını bekliyoruz. Ondan sonra ihaleyi alan firmayla masaya oturup bu konuyu görüşeceğiz. Türk Hava Yolları'na ait bir terminal konusunda talebimiz olacak. Ancak dediğim gibi öncelikle ihaleyi alacak şirketin belli olması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

- AHL'NİN YÜZDE 70'İNİ THY KULLANIYOR -

Türk Hava Yolları filosunda şuan 211 uçak bulunuyor ve Atatürk Havalimanı'nın ortalama yüzde 70'lik kapasitesini kullanıyor. Şirketin 2023 planları doğrultusunda 350-400 uçaklık bir filo hedefi de göz önünde bulundurulduğunda bu rakamlar, Türk Hava Yolları'nın yapılacak yeni havalimanının da en büyük olacağını işaret ediyor. THY'nin kendine ait terminali olması durumunda; Emirates'in Dubai'de, British Airways'in de Londra'dakine benzer bir yapıya kavuşması bekleniyor.

Bilindiği gibi Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, yeni havalimanında 4 terminal binasının bulunacağını ifade etmişti.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

HAMDİ TOPÇU'DAN 'ÖZEL TERMİNAL' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

KARAKAZAN ~ 11 yıl önce
ARKADAŞ BIRAK YARINI BUGÜNÜ DÜZELT SABAHIN KÖRÜNDE İNSANLARI YOLLARA DÖKMEK YÖNETİCİLİK DEĞİLDİR HADİ APRON TAMAM AMA TEKNİK BU KONUDA SİZCE NE KADAR ÖNEMLİ BİLMEM AMA HERHALDE SİZ NE KADAR DEĞER VERİYORSUNUZ .SENDİKA ALINAN SENDİKAL HAKLARI YERİNDE VE ZAMANINDA SAVUNMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha şöyle ~ 11 yıl önce
ayakların yere bassın bakalım biraz... Zamanında 3. pist için eleştiri yapanlara istemezükçü düyordunuz şimdi köpekler gibi pişmansınız oraya park yeri yapmadığınıza dimi... 20 senedir askeri meydanı alacam alacam diye konuşmayı bırakıp artık harekete geçme zamanı, teneke mahallesi de çok bilmişlik yapmayacak, kendisine neresi gösteriliyorsa oraya gidecek. Yoksa yükseliş tepe takla olur ortada ne teneke mahallesi kalır ne de thy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PilotK'ya ~ 11 yıl önce
Bu kadar zamandır hep ters şeyler yazıyordun.Çok şükür doğru yolu gördün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PilotK ~ 11 yıl önce
Ben bir THY çalışanı pilot olarak ve thynin 100bin lot hıssesine sahip olan biri olarak (su anki değeri 1.5milyon)artık yonetıcılerıme yağ çekmekten vede sürekli yandaş olmaktan bıktım..burdada bir çok defa yanlış şeyler yazdım ama artık utanarak özür dılıyorum..şekilci sıyasete hayır,başörtülü personele hayır ,hak yemeyen işçi haklarının olduğu bir şirket istiyorum...ayrıca haksız yere atılan su ana kadarkı tum arkadaslarımızada maddi manevi tazminat odenmesını ıstıyorum..HEP BERABER GREVE EVET ARKADAŞLAR...GREVE EVET..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma ~ 11 yıl önce
komik olmusun degil pilot THY calisani bile olmadigin belli
a.a ~ 11 yıl önce
100 bin lot 750 bin lira civarı yapar. yatırım şirketinizi değiştirin.
PilotK ~ 11 yıl önce
200 bin lot var canım dersine kötü çalışmışın. Greve hayır, hissedar gibide düşünmem lazım :)
pilota ~ 11 yıl önce
Yorumundaki imla hatalarına bakılırsa THY bünyesinde sadece taşeron olarak çalışan bir işçi olabilirsin.
PilotK ~ 11 yıl önce
THY istemese bile TAV verir THY ye terminalı. O havalimana inicek en elit yolcuları THY taşıyacaktır, THY terminalindeki mağazaların hitap ettiği kesim bile farklı olcaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Dostu ~ 11 yıl önce
THY kendine has terminal ister ancak %33 ünü alırlar geçmişde olduğu gibi sonrada bu nasıl işdir diye ortaya cıkıp hak ettiği kadarı almak için yıllarca mücadele veren ve sonunda da alan ancak almanın zevkinide yaşatmıyan artık kimlerin sahipliğine de inandılar o da ayrı bir anlayış tır ya hadi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 11 yıl önce
Hey dostuum! Biraz açık yazar mısın,hiç bir şey anlaşılmıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000