27 Şubat 2014, Perşembe 11:13:34

HAMDİ TOPÇU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik moderatörlüğündeki canlı yayında birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
  • Bakın Kıyafetler konusunda yine ÖZ-KÜLTÜRÜNÜZÜN bir ögesi olan öneri sunuyorum. Pilotlarınızın kıyafetini KAVUKLU, Hosteslerinkini ise PİŞEKAR modeli yaptırtabilirsiniz. Olmadı ise BEBERUHİ-ZENNE modeli de uyar. Sizin kafadakiler Sıltanahmette, Eminönünde Osmanlı kıyafetlerini halka alıştırma gayretine girişmişler. Etrafta ucube kıyafetliler dolaşmaya başlamış bile. Sende yedirebilseydin, bir yoklamadan geçirmiştin hani. Eee kusura bakmayın, Sizdeki kafada sanatın içine tükürme, heykelleri ucube olarak niteleme boyutunda.
  • Airport haber objektif olun yayınlayın lütfen !! Lufthansa’yı geçeceğiz diyorsun da sen daha personeline düzgün kalitede yemek vermiyorsun, b kapısı ve genel müdürlük önündeki servislerin durumu rezalet, 1 dakika geç kart basan personelinden 17 tl kesiyorsun, onore adına memur olan personelini upgrade etmiyorsun, yaptığın, yaptırdığın torpilin,yediğin hakların,yaptığın adaletsizliklerin haddi hesabı yok,8000 den fazla yetişmiş,tecrübeli insanı sırf kendi hemşehrilerine,yandaşlarına,partililerine,cemaatçilere yer açmak için ya zorla emekli ettin ya işten attın, şöyle büyüdük böyle geliştik diyorsun 1 milyar tl zarar açıklıyorsun, Thy , sayende güvenlikte 137 şirket içine giremiyor, uçuş güvenliğinde de sondan 3. Sırada, Türkçeyi şiveyle konuşuyorsun, yabancı dil bilmiyorsun, havacılık dünyasında senin gibi fırıncılıktan gelme,başbakan hemşehrisi ve mali müşaviri diye böyle bir şirkete başkan yapılmış dünyada ikinci bir örnek yok yani kısaca nereden tutsak elimizde kalıyorsun!!!
  • Ya hamdi bey ßu benim iş meselesinide halletsek haksızlık yapıldı bana ve işten çıkardılar thy kargo taseron şirketi elif sağlık hizmet
  • adam dediğin sözünün eridir nokta, var sen kendini bir sıfata sok sen konuştuktan 2 saat sonra aldık biz sabrımızın karşılığını
  • sabiha gökçende 10 boing 737 800 base şuan.2014 sayı kaç olcak yada yeni hatlarmı açılcak bilen arkadaşlar yorum yazsın.
  • Kabin olarak canimizin sizlere emanet oldugunun farkindayiz elimizden geldigince yaninizdayiz. En azindan bu zulmun ne oldugunu biliyoruz. Koskoca teknisyen 1500 lira mi alir ? Bu ne ayip birseydir. Bir sozum de yonetime ; sirinevler ust gecitte vida sokecek adamdan daha fazla sizin yaptiginiz gibi yoneticilik yapacak adam var. Ucagin bakimini yapan adam onundeki isten once ekmegini colugunu cocugunu dusunuyorsa ben memur olarak o ucaga binmeye korkarim. Basima bir sey gelirse de ote tarafta hakkimi teknisyenden degil sizden sorarim. Kendinize gelin.
  • Habomcuların derdi buyuk adamlar eşşegi saklıyorlar sonrada bulduk deyip arkalarında durmamızı istiyorla bu nadıl bir anlaşmadır 3,5 zam art yılda 1 ikramiye. Allahınızdan bulun be .
  • Bir TK calisani olan zat baska bir kurumun gorevlilerine camur ve ozel hayatlarina iftira atarcasina buradan onlari asagilamak yerine burada adini sanini yaz da seninle hukuki yollardan bir ilgilensinler.Hepimiz ucucuyuz hepimiz kardesiz terbiyeni takin!
  • Şu A380 / B748 muhabbeti çok fazla uzadı ve sıktı artık... Sözde Ocak 2013 tarihinde açıklayacaklardı bir yıl oldu... Ya al ya da yoluna devam et... Bu şekilde sürekli kendilerini gündemde tutmaya çalışıyorlar...
  • habomcular sabretsin öylemi. 3 yıldır nabıyoruz biz. 27 yaşımdan 30 yaşıma kadar sabrettim. 30 yaşımdan 33 yaşıma kadar sabredeyim öyle mi ? sabır güzel şeydir hocam. ama sabrettiğin hergün yaşın ilerliyorsa, hayata biraz daha geciktiğini düşünüyorsan yeteri kadar sabretmişsin bence. bu insanlar yeteri kadar sabretti. ve yeteri kadar kandırıldı. mevzu sadece maaş ikramiye mevzusu değil. mevzu güven mevzusu. ben artık BU KURUMA GÜVENMİYORUM.. Allah herkese hayırlı işler nasibetsin, fabrika, polislik öğretmenlik, yada neyse. ama burası asla

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik moderatörlüğündeki canlı yayında birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, üçüncü havalimanı konusundan Airbus 380  alımına, yeni kabin kıyafetlerinden Lufthansa ile rekabete kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. İşte o açıklamadan satır başları:

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI GECİKİRSE B PLANI VAR MI?

Şu anda herhangi bir öteleme durumu söz konusu değil. İhale alan firmalar Mayıs ayı gibi veya Haziran gibi inşaata başlayacaklar. Gecikmeyi öngören gelişmeyi en azından ben bilmiyorum. THY açısından cevap verecek olursak AHL 10 kilometrekareye oturmuş Avrupa’nın en yoğun 4 havalimanından biri ancak fiziki olarak küçük bir havalimanı. Avrupa’da 15-60 kilometre arasında değişiyor. İlk 4’teyiz ve 10 km2’lik havaalanı bize yetmiyor. Olağanüstü performans göstererek bugünü götürüyoruz. Belki iyileşecek noktalarla kapasite artırılabilir ancak sürdürülebilir değil. Çünkü 2015-2016 yılında sadece THY’ye yetecek bir havalimanı olmayacak. Operasyonlarımızın bir kısmını Sabiha Gökçen’e kaydırıyoruz. Bu yıl kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Orada da kapasite sınırlı akşam saatlerinde yoğunluklar başladı. İkinci pistin bir iki yıl içinde bitmesi bekleniyor. Ama biz Avrupa yakasındaki bir havalimanının bizim için elzem olduğunu yapılması gerektiğini ilgili kurumlara beyan ettik. Şu anda ihaleyi alan şirketlerden isteklerimiz var onları görüşüyoruz. 2017 yılında hizmete gireceğini düşünüyoruz.

Şu anda uçtuğumuz ülkelere mütiekabiliyet olarak uçuş izni vermek zorundayız. Bunu veremediğimiz için karşı taraftan problem yaşıyoruz. Ama kapasite potansiyel ortada. Bunun artmasının tek yolu yeni havalimanı. Yeni havalimanı 70 km2 alana kurulacak. Bu da dünyanın en büyük havalimanlarından biri. İstanbul şu anda dünyanın önemli merkezlerinden biri oldu. Dünyada en çok ülkeye uçan şirketiz ve bunu İstanbul’dan yapıyoruz. 246 şehre İstanbul’dan uçuyoruz. 106 ülkeye uçuyoruz. Onlar da bize yolcu taşısın istiyoruz.

ALMANYA ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINA KARŞI MI?

Onu bilemem. Uluslararası bir ticari yarış var. Bu yarışın kimlerle yapıldığı belli. Ama bunun Almanya veya Lufthansa tarafından yapıldığına dair bende bilgi yok. İddia edenlere sormak lazım. Ama üçüncü havalimanının yapılmamasının Türkiye’ye zarar vereceği kesin. Biz İstanbul’da bütün taleplerimizi karşılayacak Türkiye’ye yakışacak havalimanı istiyoruz.

THY-LUFTHANSA KAVGASI

İki şirketin entegre çalışması birçok problem ortaya çıkarıyor ve her iki tarafı memnun edecek seviyeye getirmek gerekiyor. Bir tarafın kaybedeceği formülde ortaklığın yürümesi mümktün değil. Lufthansa ile görüşmlelerimizi yaptık. Uzlaşamayacağımız konular var. Sunexpress gerçeği var. Sunexpress Türkiye’ye özellikle Antalya’ya turist taşıyan bir şirket. Benzerini Almanya’da kurduk. İki şirket ortaklığı iyi şekilde devam ediyor. Lufthansa’da bir CEO değişimi var. Mayıs ayında yeni CEO geliyor. Yeni yönetimle tekrar masaya oturup yeni bir sinerji oluşturabilir miyiz bunu konuşacağız.

THY ile Lufthansa aynı pazara hitap ediyor kesiştiğimiz nokta var. Rekabet ediyoruz. Almanya’da etkiniz, onlar da Türkiye’de etkin olmak istiyor. Bunları göze alarak ortaklıklar kurarak nasıl bir sinerji oluşturacağımız üzerinde görüşmeler yürütüyoruz.

Büyüme oranıyla Lufthansa’yı da geçeriz. Onların da büyüme hedefleri var. Önemli olan potansiyeli kullanmak. İstanbul ve Türkiye’nin potansiyelini nasıl kullanacağımıza ilişkin çalışmalarımız var. Taşınan yolcu sayısı açısından Avrupa’da ikinci durumdayız. Lufthansa'yı geçersek bir numara olacağız.

A380 SİPARİŞİ VERİLECEK Mİ?

Bu konuyla ilgili çok haber çıkıyor. Biz THY olarak dünyanın en büyük uçağı A380 ve Boeing 747-8 filomuza dahil etmek istiyoruz. Ancak AHL boyutu da var. Böyle bir uçağı aldığımızda AHL’de bu opereasyonu yapabilir miyiz diye araştırdık ve böyle bir kanaat oluştu. Bir fırsat düşerse A380 de Boeing 747-8 de alırız. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. İki tipten birini alabiliriz. Ekibiyle ya da sadece uçak olarak kiralayabiliriz. Qantas ile iletişime geçmiş değiliz. Pazarda araştırmalar yapıyoruz ama Qantas ile ilgili girişimimiz yok. Airbus ile paylaştığımız bilgi var. Olgunlaştığında açıklayabiliriz.

THY AVRUPA’DA ŞİRKET ALACAK MI?

Mevcut mevzuaatta Avrupa’dan bir şirket satın alma şansımız yok. Hukuksal engel var. Yönetemediğimiz bir şirkete sermayedar olarak katılmak istemiyoruz. Yenilikler yapan şirketiz aldığımız şirketi yönetmek isteriz. Avrupa dışından araştırmalarımız görüşmelerimiz oldu hala görüşmelerimiz var. THY’nin 16 iştirak şirketi var. Biz ana şirketlerimizle operasyona devam etmek istiyoruz. Ama Afrika’da bir merkezi küçük bölgesel bir hub yapmak isteriz. Bu herhangi bir ülke olabilir. Girişimlerimiz oldu ancak görüşülebilir düzeyde değil. Afrika’yı birbirine oradan da THY ile dünyaya bağlamak istiyoruz.

2014’TE 17 GENİŞ GÖVDE FİLOYA KATILACAK

12 Mayıs’ta Boston’a başlıyoruz. San Fransisco’ya da dierekt uçacağız. Montreal’e uçacağız. Atlanta da var. Miami ve diğer noktalara da bakıyoruz. Atalanta’ya bu yıl uçmak istiyoruz ama geniş gövde uçak yetiştiremiyoruz. 17 geniş gövde uçak alacağız bu yıl.   4-5 saat yoğun mesafelerde artık geniş gövde uçaklarla uçacağız. Artık bir çok merkez geniş gövde uçak istiyor. Londra’ya günde 8 sefer gidiyoruz ve geniş gövdeyle yapıyoruz bir çoğunu. Belki tamamını geniş gövdeye çevireceğiz.

Dünyada 246 noktaya uçuyoruz artık frekans derinliğini sağlamaya çalışacağız. Birçok destinasyonumuzda 380 ile uçma potansiyelimiz var. Noktaları tespit ettik sorunsuz operasyon yapabiliriz. Afrika’da 37 şehre uçuyoruz. Yolcu sayımız çok arttı ve bunların çoğu da transit. Afrika’da Air France ile başabaşız. Biz çok önem veriyoruz ve orada uçulmayan ülke bırakmak istemiyoruz. 10 yeni şehre daha uçacağız filo durumuna göre.

KABİN ÜNİFORMALARI

Bu hafta içinde bir karar verilecek. Ben de merakla bekliyorum. Şu ana kadar görmedim bu hafta karar verilecek. İngiliz firmasından danışmanlık alıyoruz. Bir kurul var. Birçok kriter gözönüne alınarak kıyafetler seçiliyor.Geçen yıl ortaya çıkan üniformalara yönelik eleştiriler haksızdı çünkü ortaya çıkmış bir kıyafet yoktu. Sadece atölyede eskizler vardı. Farklı bir model üzerine çalışıyorlar. Ben de merak ediyorum.

KOLTUK ÜRETİMİ

Yolcu uçağı üretemi devlet projesi. THY’nin projesi değil. 2023 projeksiyonu içerisnde deklare edildi. 16 şirketimiz var bunların bir kısmı lojistik şirketler. THY markasına ciddi katkılar yapan şirketlerimiz var. Bir de sektöre yönelik şirketlerimiz var. Assan Hanil şirketiyle bir uçak koltuğu tasarladık. Sivil uçaklara giren Made in Turkey markasıyla giren ilk ürün. Uçaklara başka parçalar yapıyoruz ama özgün bir ürün değil. Uçak koltuğu 3 yıllık tasarım çalışmasıyla ürettik. Avrupa’daki bütün testlerden geçti ve uçağa koyma hakkı kazandık. Şu anda 3 uçağımızda kullanılıyor ve peyderpey takılıyor. Önümüzdeki aylarda hem Airbus hem de Boeing’in global pazarına girme niyetimiz var. Rekabetçi bir koltuk olduğunu düşünüyorum. Business koltuk üretimine de girmeyi düşünüyoruz.

UÇAKTA GAZETE DAĞITIMI

Biz talep edilen ve uçakta tüketilen gazete üzerinden bunları veriyoruz ve oranları belirliyoruz. Zaten uçağa binerken biletinizi göstererek destke istediğiniz gazeteyi alabilirsiniz bir kaç gazete hariç. Bazıları yok çünkü onlar THY’nin kurumsal kimliğine yalan yanlış hücumlar yapan ve marka değerimizi örseleyen yayınlar yapan gazeteler. En son iki üç gazetenin uçak içinden çıkmasının sebebi de THY yi rencide edici aşağılayacak yayınlar yapmaları. Ama bunlar da desklerde var.

THY BANK ASYA’DAN PARASINI NEDEN ÇEKTİ?

Bu konuda kurumsal açıklama yaptık. Paramızı çektik kurumun zarara uğraması sözkonusu değil. Basiretli davrandık. THY parasını güvenli yerde tutmak ister. İlgili kurumlarımızz karar verdi ve Asya Bank’ta hiçbir şekilde paramız yok.

UÇAKTAN İNDİRİLMEK İSTENEN MİLLETVEKİLİ

Şöyle bir yanlış algı var. 2006’da THY özelleştikten sonra milletvekili ya da bürokratlar için upgrade olayı hak olmaktan çıktı. Kanuni bir hak değil. Özel şirket statüsünde olan THY’nin o uygulaması 2006’da düştü. Ancak biz gelenekler çerçevesinde bu upgradeleri yapmaya devam ediyoruz. Tek taraflı yapıyoruz. Meclis başkanımızla da görüştüm. Bunu bir sözleşmeye bağlamak istediğimizi belirttim. Önümüzdeki günlerde de görüşeceğiz. Milletvekillierinin böyle bir yasal hakkı yok iyi niyet çerçevesinde devam ettiriyoruz. Son günlerde AKP’den istifa ettiği için kesildiği iddiaları doğru değil bir çok milletvekili istifa etti onları iptal etmedik. Ancak bu millektvekili yolcular arasında THY’yi aşağılayıcı ifadeler kullandı. Bunlar tespit edildi ve upgrade hakkını kullandırmama kararı aldık. O milletvekilinin böyle bir özlük hakkı yoktur.

2014 SPONSORLUK BÜTÇESİ NE KADAR?

Hedefimiz prensibimiz şu: Marka olamazsanız hizmetinizin karşılığını alamazsınız. Bunun için de hizmet kaliteniz yüksek olacak. Havaalanında en iyi şekilde yolcunuzu uçağa alacaksınız ve uçak içinde memnun şekilde gideceği yere ulaştıracaksınız. Bunun için de kendinizi tanıtmanız gerekir. 2014’te tanıtım bütçemiz 180 milyon dolar. Geçen yıl 150 milyon dolarla bu faaliyetleri yaptık. Hem marka değerinde hem THY’nin tanıtımında faydasını gördük.

HABOM’A SABREDİN TAVSİYESİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hemen yanında 384 bin metrekare kapalı alanda iki hangarımız var. Önümüzdeki ay itibariyle hizmete açacağız. Buraya eleman yetiştirmek için HABOM A.Ş ‘yi kurduk. O çalışanlar AHL ve Sabiha Gökçen’de bakım hizmeti vermeye başladı. Şu anda onlarla ilgili sendikal süreç devam ediyor. Biz çalışanımızı hiçbir zaman ezdirmeyeceğiz. Biz bütün çalışanlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Sabırla beklesinler.

GÜVENLİK KONUSU

Şu anda Avrupa’da SAFA güvenlik denetimlerinde 2013’te ilk ikideyiz. 2014 de çok iyi gidiyor.

YENİ PİLOT ALINACAK

650 pilot ihtiyacımız var. Yurtdışında adayımız var. Önümüzdeki günlerde tekrar ilan yayınlayacağız. Şu an 44 ülkeden 380 yabancı pilotumuz var. THY kurumsalı içinde bunun bize çok katkısı var.

LOT’TAN 787 KİRALANMASI

Şu anda öyle bir ihtimal yok.

HAMDİ TOPÇU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

ÖNERİ ~ 10 yıl önce
Bakın Kıyafetler konusunda yine ÖZ-KÜLTÜRÜNÜZÜN bir ögesi olan öneri sunuyorum. Pilotlarınızın kıyafetini KAVUKLU, Hosteslerinkini ise PİŞEKAR modeli yaptırtabilirsiniz. Olmadı ise BEBERUHİ-ZENNE modeli de uyar. Sizin kafadakiler Sıltanahmette, Eminönünde Osmanlı kıyafetlerini halka alıştırma gayretine girişmişler. Etrafta ucube kıyafetliler dolaşmaya başlamış bile. Sende yedirebilseydin, bir yoklamadan geçirmiştin hani. Eee kusura bakmayın, Sizdeki kafada sanatın içine tükürme, heykelleri ucube olarak niteleme boyutunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi... ~ 10 yıl önce
Airport haber objektif olun yayınlayın lütfen !! Lufthansa’yı geçeceğiz diyorsun da sen daha personeline düzgün kalitede yemek vermiyorsun, b kapısı ve genel müdürlük önündeki servislerin durumu rezalet, 1 dakika geç kart basan personelinden 17 tl kesiyorsun, onore adına memur olan personelini upgrade etmiyorsun, yaptığın, yaptırdığın torpilin,yediğin hakların,yaptığın adaletsizliklerin haddi hesabı yok,8000 den fazla yetişmiş,tecrübeli insanı sırf kendi hemşehrilerine,yandaşlarına,partililerine,cemaatçilere yer açmak için ya zorla emekli ettin ya işten attın, şöyle büyüdük böyle geliştik diyorsun 1 milyar tl zarar açıklıyorsun, Thy , sayende güvenlikte 137 şirket içine giremiyor, uçuş güvenliğinde de sondan 3. Sırada, Türkçeyi şiveyle konuşuyorsun, yabancı dil bilmiyorsun, havacılık dünyasında senin gibi fırıncılıktan gelme,başbakan hemşehrisi ve mali müşaviri diye böyle bir şirkete başkan yapılmış dünyada ikinci bir örnek yok yani kısaca nereden tutsak elimizde kalıyorsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya hamdi bey ßu benim iş meselesinide halletsek haksızlık yapıldı bana ve işten çıkardılar thy kargo taseron şirketi elif sağlık hizmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çayelili ~ 10 yıl önce
adam dediğin sözünün eridir nokta, var sen kendini bir sıfata sok sen konuştuktan 2 saat sonra aldık biz sabrımızın karşılığını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 10 yıl önce
sabiha gökçende 10 boing 737 800 base şuan.2014 sayı kaç olcak yada yeni hatlarmı açılcak bilen arkadaşlar yorum yazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 10 yıl önce
10 adet uçagını daha sabihaya yolluyo thy .
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kabin olarak canimizin sizlere emanet oldugunun farkindayiz elimizden geldigince yaninizdayiz. En azindan bu zulmun ne oldugunu biliyoruz. Koskoca teknisyen 1500 lira mi alir ? Bu ne ayip birseydir. Bir sozum de yonetime ; sirinevler ust gecitte vida sokecek adamdan daha fazla sizin yaptiginiz gibi yoneticilik yapacak adam var. Ucagin bakimini yapan adam onundeki isten once ekmegini colugunu cocugunu dusunuyorsa ben memur olarak o ucaga binmeye korkarim. Basima bir sey gelirse de ote tarafta hakkimi teknisyenden degil sizden sorarim. Kendinize gelin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
bu yazıyı alıp iş yerinin duvarına asmak istiyorum. teşekkür ederim güzel kardeşim
tskler ~ 10 yıl önce
Senin ellerine yüreğine kurban valla. Keşke herkes senin gibi olsa...
teknisyen ~ 10 yıl önce
Kabin adına bunu yazdığınız için teşekkür ederiz.Keşke herkes(tüm kabin) sizler gibi olabilse..
ESEN ~ 10 yıl önce
Temel KOTİL zaten teknisyen sevmeyen,elinden gelse Tekniği tamamıyla ortadan kaldırmak isteyen bir yönetici..Hamdi TOPÇU ise ehh biraz daha ılımlı.
Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
''Ucagin bakimini yapan adam onundeki isten once ekmegini colugunu cocugunu dusunuyorsa ben memur olarak o ucaga binmeye korkarim'' her kimki emeğinin karşılığını alamazsa,emeğini vermeyenler bu dunyada ve ahirette çekecek bir şekilde...emeğe saygı....yanınızdayız..
U/s ~ 10 yıl önce
Habomcuların derdi buyuk adamlar eşşegi saklıyorlar sonrada bulduk deyip arkalarında durmamızı istiyorla bu nadıl bir anlaşmadır 3,5 zam art yılda 1 ikramiye. Allahınızdan bulun be .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CREW A ~ 10 yıl önce
Bir TK calisani olan zat baska bir kurumun gorevlilerine camur ve ozel hayatlarina iftira atarcasina buradan onlari asagilamak yerine burada adini sanini yaz da seninle hukuki yollardan bir ilgilensinler.Hepimiz ucucuyuz hepimiz kardesiz terbiyeni takin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 & B748 ~ 10 yıl önce
Şu A380 / B748 muhabbeti çok fazla uzadı ve sıktı artık... Sözde Ocak 2013 tarihinde açıklayacaklardı bir yıl oldu... Ya al ya da yoluna devam et... Bu şekilde sürekli kendilerini gündemde tutmaya çalışıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hbmm ~ 10 yıl önce
habomcular sabretsin öylemi. 3 yıldır nabıyoruz biz. 27 yaşımdan 30 yaşıma kadar sabrettim. 30 yaşımdan 33 yaşıma kadar sabredeyim öyle mi ? sabır güzel şeydir hocam. ama sabrettiğin hergün yaşın ilerliyorsa, hayata biraz daha geciktiğini düşünüyorsan yeteri kadar sabretmişsin bence. bu insanlar yeteri kadar sabretti. ve yeteri kadar kandırıldı. mevzu sadece maaş ikramiye mevzusu değil. mevzu güven mevzusu. ben artık BU KURUMA GÜVENMİYORUM.. Allah herkese hayırlı işler nasibetsin, fabrika, polislik öğretmenlik, yada neyse. ama burası asla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000