14 Nisan 2013, Pazar 09:21:25

HAMDİ TOPÇU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Rakipleri krizdeyken verdiği rekor siparişlerle havacılık sektörünün gündemine oturan THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, "278 uçağın piyasa değeri 38 milyar $. Bu fiyata indirim yaptırdık" dedi.
  • calisanlarin memnuniyeti had safhadayken derken herhalde uzman,mudur,baskan vs torpilli yandaslarindan bahsediyorsun!!! peki ya memnuniyeti had safhada olmayan hatta hic olmayanlar icin ne diyeceksin ????????
  • o part-time uçuş personelleri, 6 ay sonra normal maaşa geçecekleri için normal maaşlıların 3'te1'i maaşına çalışmayı kabul ediyorlar. şirketin kara kaşı kara gözüne değil. şunu bir anlayamadınız gitti. hala diyorsunuz ki, sizin yarı maaşınıza, 3'te 1 maaşınıza çalışacak adam çok. yahu 1500-2000 liraya dışarda da bir sürü iş var. o kadar yorulup bu paraya çalışacağına, gider dışarda, daha az yorularak çalışır adam.
  • HAMDI TOPCU ONCE DEMIS KI, "seferlerde aksama olmaz". AMA DAHA BI SONRAKI CUMLEDE "thy'nin hizmetlerinin kesintiye ugramasi pek cok sektorde sıkıntı yaratır". YEMEZLER. TÜM SÖYLEDİKLERİNİ ALIN, TERSİNİ ANLAYIN. İŞTE O ZAMAN THY GERÇEĞİNİ BULACAKSINIZ... SENDİKAMIZ, HATALAR YAPSAN DA TEK UMUT SENSİN. DURMAK YOK, HAKETTİĞİMİZİ ALANA KADAR DİRENMEYE DEVAM.
  • çok güzel tablo çizilmiş ama kamuya sigorta maliyetlerini ve neden dünyanın en AZ güvenilen hava yolu olduğunu da açıklarsanız daha dürüst olur.
  • Bu 305 kisi hergun airportta yorum yapiyo anlamadim gitti arkadas bu kadar seviyodunuz bu kadar donesiniz var sirkete ne diye eylem pesindesin yok hasta yataginda yatiyomus ya allah askina hasta yataginda yatsan bunu ispat etsen degil hamdi alayi gelse atamaz seni isten herkezin bi bildigi var tamam hamdi topcu savunulcak insan degil rizeli dogmadim diye hayata kusturdu bizi ama suda bi gercek bu sirketin 305 e ihtiyacimi vardi bi part time alim cikti millet akin akin egitime geliyo su luks araclarinizdan bi ininde b kapisinda gelin gorun egitime gelenleri bunlarin hepsi sizin ceyrek maasiniza sizin yaptiginiz isi yapcak siz yuksek maasli olunca ucak dahami guvenli oluyo sizin yaptiginiz isi daha ucuza mal ediyo adam kar payi tavan yapti kargoda kac tane tk calisani var itemsan teror estiriyo yer isletme bitti teknik habom gozunuzu acin sizde tukenceksiniz isinize sahip cikin bu sartler disarda yok
  • HALK DİKTATÖR İSTEMİYOR ARKADAŞ..BİZİM ADIMIZA YANLIZCA ATATÜRK. KONUŞMUŞTU..ONDAN SONRA BUNLAR BIRAK KONUŞMAYI ,KEKELEYEMEZLER BİLE..ŞİMDİ KESİN SESİNİZİ YONETİM YALAKALARI...
  • Hamdi bey oğlum,sende haklısın.yedin Bi halt şimdi kendini rezil etmek istemiyorsun..ama yeter be oğlum ..sen iki gün evvel bakkalda ekmek peynir satıyordun..ne zaman adam oldu da koskaca şirketin başına geçtin,bide insanları mağdur edip işinden ekmeğinden ettin..yazık be Hamdi,günah be Hamdi...insafsız,vicdansız oğlum benim..içinde insan sevgisi olmayan ,akp ye biat eden Hamdi..yeter artık Hamdi yeter..bırakta git artık..daha fazla ah alma..
  • Sizin anlayacağınız dil belli esasında,ama bizler yani mağdur insanlar insanız..vicdanımız var kimseye zarar veremiyoruz..Allah'ınızdan bulun bizi bu hale düşürenler..temel ,Hamdi,kontrol amirleri..inşallah tepetaklak olursunuz..elbet ahlarımız çıkacak..AMİİNNN
  • Helal olsun diyorum. 10 yılda yaptığı atılım 70 yıldakinin belkide 70 katı. Kıskananlar çatlasın. Bu şirket artık Sendikanın ve sendikanın dümen suyuna giden çalışanların çiftliği olmayacak. Mevcut THY yönetimine başarılarının devamını diliyorum. En doğru kararı alıyorlar ve en doğru yatırım hamlelerini yapıyorlar. Bazıları halen grev mavalı okuyor... Kusura bakmayın efendiler sizin gibi düşünmeyen şirketini sizden çok seven çok insan var burada. Sendikanın oyununa gelmeyeceğiz.. Grev kesinlikle olmayacak. Bu sendika yönetimi kesinlikle gidecek. 305 meselesinin optimal şekilde çözülmesini istiyorum ama sendika yönetiminin istediği şekilde değil....
  • Allah ıslah etsin seni Hamdi Topçu.. Rizeli ve akrabalar dışında büyük torpilli olmayınca kimseyi işe almadığın gibi çalışanlarına da işkence ediyorsun.. Adaletsiz ve gayri dürüst yöneticiliğin sembolüsün.

Dünya havacılık şirketleri krizle boğuşurken yolcu sayısından kârına, filosundan istihdamına kadar birçok alanda rakiplerinin önüne geçen Türk Hava Yolları (THY) global bir şirket olma vizyonunda son hızla ilerliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yla bir araya gelerek uçak siparişlerinden greve, THY Teknik'ten yeni hatlara kadar pek çok konuyu konuştuk.

 

AKSAMA OLMAZ

* Sendika grev ilanını astı. Turizm sezonu öncesinde grev olursa ne olacak?


Sendikaya '305 kişinin işe iadesi olmazsa olmaz şartınız ise görüşmeyelim' dedik. Dayatmadan vazgeçmelerini istedik ama onlar dinlemedi. 2011 ve 2012'de en fazla SSK primi ödeyen şirketiz. Çalışanların memnuniyeti had safhadayken, sendikanın ideolojik dayatmasından dolayı 16 bin kişi, 2013 artışlarını alamadı. 305 kişiyi bahane ederek 16 bin kişiyi ihmal ediyorlar. Sendikanın çalışan nezDinde itibarı en düşük düzeyder. Bunu bilen sendika sadece grev kararını asabildi. Biz sendikayı aklı selime davet ediyoruz. Masadayız, gelsinler 16 bin kişinin hakkını en iyi şekilde konuşalım.

* Peki aksama yaşanır mı?

Seferlerde herhangi bir aksama yaşanacağını düşünmüyoruz.

* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in grev konusundaki açıklamalarına ne diyorsunuz?

Sendika tepki gösterdi ama Maliye Bakanımız şirketin yüzde 49'u ve altın hissesinin sahibi. Yani mal sahibi. Dolayısıyla söz söyleme hakkı var. THY ticari bir şirket olarak çalışmasına rağmen Türkiye açısından çok şey ifade ediyor. Şu anda tam kapasite çalışan THY'nin bu hizmetlerinin kesintiye uğraması birçok alanda sıkıntı yaratır. Bu nedenle bakanın açıklamalarını önemli ve değerli buluyorum.

* Şu anda uçak sayısı nedir?

THY'nin filosunda 52 uçak vardı. Bugün sayı 213'e çıkmış durumda. 2020'de 350-400 arası bir filoya sahip olacağız. Şu anda teslimini beklediğimiz 278 uçak var. Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarı, bölgesel lider olma yolunda attığı adımlar bize güç veriyor. Arkamıza bu rüzgârı aldık ve kendimizi 2023 vizyonuna uyarladık.

"ZARAR ETTİĞİMİZ HAT YOK, 110 ÜLKEYE UÇACAĞIZ"

* Boeing ve Airbus'a sipariş ettiğiniz 278 uçağa ne kadar ödediniz?


Sipariş verdiğimiz uçakların liste değeri yaklaşık 38 milyar doları buluyor. Bunun üzerinden bir indirim aldık. Asıl fiyatı açıklayamam.

* Uçakların finansmanını nasıl sağladınız?

10 yılda alınan hiçbir uçakta devlet garantisi yoktur. Bunların tamamı THY'nin bilançosuna verilen kredilerdir. Finansman sorunumuz yok. ABD ve Avrupa Eximbank üzerinden bunları finanse ediyoruz.

* Zarar ettiğiniz hat var mı?

10 yılda açtığımız hiçbir hattı kapatmadık. Son dönemde 34 yeni hat açtık doluluklar yüzde 78'lerde. Son açtığımız Houston hattında ilk hafta doluluk oranları yüzde 93'e ulaştı. Altıncı ayda muhtemelen bu hatta bilet bulunmayacak. Bugün İstanbul'dan 221 noktaya uçuyoruz. Dünyada ülke sayısı bakımından birinci, şehir bakımından ise 4'üncü sıradayız. 6'ncı ay sonunda Avrupa'da uçmadığımız ülke kalmayacak. Şu anda 99 ülkeye uçuyoruz. Bu sayıyı yılsonunda 110'a çıkaracağız.

FUTBOL VE GOLFTE YENİ SPONSORLUKLAR GELECEK

* Yeni spor sponsorlukları olacak mı?

Barcelona ve Manchester'le sponsorlukları uzatmama kararı aldık. Futbol ve golf alanında yeni sponsorluklarımız olacak.

* Yılda kaç pilot alıyorsunuz?

Yılda 600 pilota ihtiyacımız var. Bunların bir kısmını açtığımız okul ve üniversitelerle kendimiz karşılamak istiyoruz. Şu anda 300'e yakın yabancı pilot çalıştırıyoruz.

ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE GİREBİLİRİZ

* THY Teknik global bir şirkete mi dönüşüyor?

THY Teknik olarak üçüncü ülkelerde bakım tesisleri kurabiliriz. Görüşme aşamasında olduğumuz ülkeler var. Know-how ihraç edeceğiz. THY Teknik dünyaya açılmak istiyor.

* Lufthansa'yla görüşmeler sürüyor mu?

Lufthansa'yla karşılıklı görüşmelerimiz henüz başlamadı. Kendi içimizde çalışıyoruz. Kazan-kazan prensibi içinde ileride görüşülebilir. (Sabah)

HAMDİ TOPÇU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

herhalde!!! ~ 11 yıl önce
calisanlarin memnuniyeti had safhadayken derken herhalde uzman,mudur,baskan vs torpilli yandaslarindan bahsediyorsun!!! peki ya memnuniyeti had safhada olmayan hatta hic olmayanlar icin ne diyeceksin ????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part-time uçucular ~ 11 yıl önce
o part-time uçuş personelleri, 6 ay sonra normal maaşa geçecekleri için normal maaşlıların 3'te1'i maaşına çalışmayı kabul ediyorlar. şirketin kara kaşı kara gözüne değil. şunu bir anlayamadınız gitti. hala diyorsunuz ki, sizin yarı maaşınıza, 3'te 1 maaşınıza çalışacak adam çok. yahu 1500-2000 liraya dışarda da bir sürü iş var. o kadar yorulup bu paraya çalışacağına, gider dışarda, daha az yorularak çalışır adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gecen birini göster ~ 11 yıl önce
adamlar zaten içerde bezip altı ayda istifa ediyo kim var geçen hiç kimse 6 ayda bir alım çıkarıyo eğitimveriyo başlatıyo sen daha uyu
İRONİYE BAK!! ~ 11 yıl önce
HAMDI TOPCU ONCE DEMIS KI, "seferlerde aksama olmaz". AMA DAHA BI SONRAKI CUMLEDE "thy'nin hizmetlerinin kesintiye ugramasi pek cok sektorde sıkıntı yaratır". YEMEZLER. TÜM SÖYLEDİKLERİNİ ALIN, TERSİNİ ANLAYIN. İŞTE O ZAMAN THY GERÇEĞİNİ BULACAKSINIZ... SENDİKAMIZ, HATALAR YAPSAN DA TEK UMUT SENSİN. DURMAK YOK, HAKETTİĞİMİZİ ALANA KADAR DİRENMEYE DEVAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sigorta maliyeti ~ 11 yıl önce
çok güzel tablo çizilmiş ama kamuya sigorta maliyetlerini ve neden dünyanın en AZ güvenilen hava yolu olduğunu da açıklarsanız daha dürüst olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Bu 305 kisi hergun airportta yorum yapiyo anlamadim gitti arkadas bu kadar seviyodunuz bu kadar donesiniz var sirkete ne diye eylem pesindesin yok hasta yataginda yatiyomus ya allah askina hasta yataginda yatsan bunu ispat etsen degil hamdi alayi gelse atamaz seni isten herkezin bi bildigi var tamam hamdi topcu savunulcak insan degil rizeli dogmadim diye hayata kusturdu bizi ama suda bi gercek bu sirketin 305 e ihtiyacimi vardi bi part time alim cikti millet akin akin egitime geliyo su luks araclarinizdan bi ininde b kapisinda gelin gorun egitime gelenleri bunlarin hepsi sizin ceyrek maasiniza sizin yaptiginiz isi yapcak siz yuksek maasli olunca ucak dahami guvenli oluyo sizin yaptiginiz isi daha ucuza mal ediyo adam kar payi tavan yapti kargoda kac tane tk calisani var itemsan teror estiriyo yer isletme bitti teknik habom gozunuzu acin sizde tukenceksiniz isinize sahip cikin bu sartler disarda yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
ben bunu ispat ettiğim için davamı kazandım arkadaşım hakim bile thy avukatına sordu neye dayanarak attınız bu kişiyi diye!! sen ne diyorsun ya!!evet işimide seviyordum hakkımıda tabiki arayacağım sana ne zararı var??
uçan halı ~ 11 yıl önce
bu şartların dışarıda olmamasının sebebi,çalışanların sendikalı ve hak aramayı biliyor olması.kölelik tavsiye edeceğine,kendini kölelikten kurtarmanın yollarını aramalısın.en azından ruhen,yoksa semer vuran çok olur
cvp ~ 11 yıl önce
pardonda hakim avukat yargı ispat etti ne oldu hala dışardasın demekki edememissin avukata sormuşlarda ne olmuş thy yi yönetenlerin ülkeyi yöneten olduğunu çabuk unutmuşsun yargısıda avukatıda kendilerinden sen işini seviyoduysan sahip çıkcaktın bu eylemin olcağı size 1 hafta önceden bildirildi kaldıki şirket herkeze mail attı işten çıkarılma konusunda bazılarınız aklınca eyleme katılmış olmak amaçlı gelmese bile gidip hasta raporu aldı bişey yapılmaz sanarak eee ne oldu hamdi bunu yermi sence
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
HALK DİKTATÖR İSTEMİYOR ARKADAŞ..BİZİM ADIMIZA YANLIZCA ATATÜRK. KONUŞMUŞTU..ONDAN SONRA BUNLAR BIRAK KONUŞMAYI ,KEKELEYEMEZLER BİLE..ŞİMDİ KESİN SESİNİZİ YONETİM YALAKALARI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMİNE TEYZE ~ 11 yıl önce
Hamdi bey oğlum,sende haklısın.yedin Bi halt şimdi kendini rezil etmek istemiyorsun..ama yeter be oğlum ..sen iki gün evvel bakkalda ekmek peynir satıyordun..ne zaman adam oldu da koskaca şirketin başına geçtin,bide insanları mağdur edip işinden ekmeğinden ettin..yazık be Hamdi,günah be Hamdi...insafsız,vicdansız oğlum benim..içinde insan sevgisi olmayan ,akp ye biat eden Hamdi..yeter artık Hamdi yeter..bırakta git artık..daha fazla ah alma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SLİDE TEMEL.. ~ 11 yıl önce
Sizin anlayacağınız dil belli esasında,ama bizler yani mağdur insanlar insanız..vicdanımız var kimseye zarar veremiyoruz..Allah'ınızdan bulun bizi bu hale düşürenler..temel ,Hamdi,kontrol amirleri..inşallah tepetaklak olursunuz..elbet ahlarımız çıkacak..AMİİNNN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 11 yıl önce
Helal olsun diyorum. 10 yılda yaptığı atılım 70 yıldakinin belkide 70 katı. Kıskananlar çatlasın. Bu şirket artık Sendikanın ve sendikanın dümen suyuna giden çalışanların çiftliği olmayacak. Mevcut THY yönetimine başarılarının devamını diliyorum. En doğru kararı alıyorlar ve en doğru yatırım hamlelerini yapıyorlar. Bazıları halen grev mavalı okuyor... Kusura bakmayın efendiler sizin gibi düşünmeyen şirketini sizden çok seven çok insan var burada. Sendikanın oyununa gelmeyeceğiz.. Grev kesinlikle olmayacak. Bu sendika yönetimi kesinlikle gidecek. 305 meselesinin optimal şekilde çözülmesini istiyorum ama sendika yönetiminin istediği şekilde değil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuhh ~ 11 yıl önce
Allah ıslah etsin seni Hamdi Topçu.. Rizeli ve akrabalar dışında büyük torpilli olmayınca kimseyi işe almadığın gibi çalışanlarına da işkence ediyorsun.. Adaletsiz ve gayri dürüst yöneticiliğin sembolüsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000