06 Temmuz 2013, Cumartesi 09:06:46

HAMDİ TOPÇU'DAN KÜRTÇE ANONS AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Yerel etnik dillerde böyle bir anons gündemimizde yok" dedi...
  • Türkiye Türktür Türk kalacak
  • Mehmet Bey ege şivesi diye bir şey yoktur. Doğrusu 'Ege Ağızı'dır. Kürtçe ne şivedir ne ağızdır. Kürtçe bir dildir. Bu gerçeğin var oluşu sizlerin milliyetçi çıkarlarınız ya da duygularınızdan bağımsızdır. Ayrıca Lazca anons da gayet yerinde olabilecek bir davranışken, devletlerin asimilasyon politikalarının sonucu bu dili konuşan, eskiye nispeten daha az sayıda insan kalmış olması devlet politikalarının utancı olmalıdır.
  • Karadenize gidenlerede lazca yapilsin, egeye gidenlere ege sivesiyle yapilsin. Oldu canim kesede yapariz.
  • Demekki haberin yok nedenide ırkçılığın olabilirmi
  • Bu ülke Türkiyedir ve bu ülkede sadece Türkçe konuşulur. Yerel diller resmiyete giremez
  • Kürtçe anons mu? O ne ya hangi ülkenin dili kuzey ırak mı? Kürt diye bir ülke, millet var da bizim niye haberimiz yok
  • Amerikadan örnek vermis bir vatandas ! Amerikanin güney eyaletlerinde özellikle California ve Texas da yogun bicimde mexika ve güney amerikali göcmen oldugu icin günlük yasamda sorun yaratmamasi icin bu uygula lütfen ! yapilir,,bunun disin da tüm anonslar Ülkenin devlet ve Konusma Lisani INGILIZCE yapilir..Türkiyenin Devlet ve Konusma Lisani TÜRKCE olduguna göre Kürtce nerden cikiyor ? Kürtler göcmen yada baska ülkeden gelip TÜRKIYE de calismak icin Bulunuyorlarsa baska..!
  • O işe girersek inene kadar anons bitmez, sanki başka etnik köken yok ülkede. Yoklayın siz nabız yoklayın. Kürt önce vergisini ödesin adam gibi, bakabileceği kadar çocuk yapsın, sonra konuşuruz bunları. Uçaktan önce birsürü adım var daha. Türkçe öğrenin ana dilinizi öğrenin.
  • İnsani istek diyen arkadaş,Lezgice,Lazca ...vs gibi dillerde de anons yapıldın o zaman.Bunların her istediğine insani diyerek bu noktaya gelindi.Lütfen biraz düşünün o hala yasak değil ve bedava...
  • ateş olmayan yerden duman çıkmaz.ruj muhabbetinden sonuç çıkmadı çünkü personel kuzu gibi.basın ve duyarlı insanların sayesinde yönetim geri vitese attı.ama bu dil sorunu taze ağaca girmiş kurt gibi .içten içten kemirir.gün gelir yönetim ne sakıncavar bunda deyip bir insan iki lisan der iş çözülür.

Akil insanlar heyetinin Başbakan Erdoğan'a hazırladıkları raporlar arasında yer alan uçaklarda Kürtçe anons konusu hakkında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu kısa bir değerlendirmede bulundu.

Akil insanların sunduğu raporda yer alan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan seferlerde uçaklarda Kürtçe anonsun yapılması önerisi hakkında konuşan Topçu, "Yerel etnik dillerde böyle bir anons gündemimizde yok" dedi.

HAMDİ TOPÇU'DAN KÜRTÇE ANONS AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Pgs ~ 11 yıl önce
Türkiye Türktür Türk kalacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tülin ~ 11 yıl önce
Mehmet Bey ege şivesi diye bir şey yoktur. Doğrusu 'Ege Ağızı'dır. Kürtçe ne şivedir ne ağızdır. Kürtçe bir dildir. Bu gerçeğin var oluşu sizlerin milliyetçi çıkarlarınız ya da duygularınızdan bağımsızdır. Ayrıca Lazca anons da gayet yerinde olabilecek bir davranışken, devletlerin asimilasyon politikalarının sonucu bu dili konuşan, eskiye nispeten daha az sayıda insan kalmış olması devlet politikalarının utancı olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 11 yıl önce
Karadenize gidenlerede lazca yapilsin, egeye gidenlere ege sivesiyle yapilsin. Oldu canim kesede yapariz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas a cevaben ~ 11 yıl önce
Demekki haberin yok nedenide ırkçılığın olabilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laleli lions ~ 11 yıl önce
Bu ülke Türkiyedir ve bu ülkede sadece Türkçe konuşulur. Yerel diller resmiyete giremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhammet ~ 11 yıl önce
sende türkçe yaz ı zaman lions da ne oluyor
Muhammed e ~ 11 yıl önce
O o adamın lakabı. Lakaplarda veya isimlerde yabancı kelimeler kullanılabilir ama anons olayında elbette Türkçe olmalıdır ...
laleli lions ~ 11 yıl önce
sen benim takma adıma kafa yorucağına kendi rumuzunu düzgün yaz.
Yasas ~ 11 yıl önce
Kürtçe anons mu? O ne ya hangi ülkenin dili kuzey ırak mı? Kürt diye bir ülke, millet var da bizim niye haberimiz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
Amerikadan örnek vermis bir vatandas ! Amerikanin güney eyaletlerinde özellikle California ve Texas da yogun bicimde mexika ve güney amerikali göcmen oldugu icin günlük yasamda sorun yaratmamasi icin bu uygula lütfen ! yapilir,,bunun disin da tüm anonslar Ülkenin devlet ve Konusma Lisani INGILIZCE yapilir..Türkiyenin Devlet ve Konusma Lisani TÜRKCE olduguna göre Kürtce nerden cikiyor ? Kürtler göcmen yada baska ülkeden gelip TÜRKIYE de calismak icin Bulunuyorlarsa baska..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 11 yıl önce
O işe girersek inene kadar anons bitmez, sanki başka etnik köken yok ülkede. Yoklayın siz nabız yoklayın. Kürt önce vergisini ödesin adam gibi, bakabileceği kadar çocuk yapsın, sonra konuşuruz bunları. Uçaktan önce birsürü adım var daha. Türkçe öğrenin ana dilinizi öğrenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
İnsani istek diyen arkadaş,Lezgice,Lazca ...vs gibi dillerde de anons yapıldın o zaman.Bunların her istediğine insani diyerek bu noktaya gelindi.Lütfen biraz düşünün o hala yasak değil ve bedava...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
ateş olmayan yerden duman çıkmaz.ruj muhabbetinden sonuç çıkmadı çünkü personel kuzu gibi.basın ve duyarlı insanların sayesinde yönetim geri vitese attı.ama bu dil sorunu taze ağaca girmiş kurt gibi .içten içten kemirir.gün gelir yönetim ne sakıncavar bunda deyip bir insan iki lisan der iş çözülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000