25 Ağustos 2012, Cumartesi 09:52:56

HAMDİ TOPÇU'DAN JUMBO JET AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, küresel kriz sebebiyle B747 ve A380 gibi büyük gövdeli jumbo jetleri uçak alım programından çıkardı.
  • Üstad, 10 yıl önce THY devlete bağlı değilmiydi? 10 yıl öncede vergi cenneti THY ye destek olmuyomuydu ne değişti aslanım? Sen göm kafanı kuma, yürür gider TK.
  • Resim fiyakalı :))
  • thy ye krizi bahane edim vazgectiler türkiyede o ucaklar ucamaz kapasitemiz daha hazir degil A380 ve B747 thy alsa bile ucuramaz
  • Thy bugun tum rakiplerinin kabul ettigi bir dev haline geldi, dost dusman kabul ediyor, ırlandalilar haric zaten onlari da takan yok
  • İyi bu habere sevindim. Biraz bir şu uçak sayısında ekip ve meydanı kullanıp kar edelim işler ve yeni hatlar bir otursun da sonrasına bakılır. Yıl sonu bilançosunu bir görelim bakalım da. Artı da olabilir eksi de. Çok fazla değişken var. Şu anda kimse bilemez bence.
  • Bence yerinde bir karar olmuş. Sonuçta yolcu potansiyeli frekans çokluğu sayesinde geliyor,tek bir sefere hepsi doldurulmaya kalkılsa yolcu kaybedilir. Dolayısıyla THY'nin yapması gereken Boeing 777 ve Airbus 330'a yönelmek. Böylece (yeni filo oluşturulmadığı için) işletme maliyetleri de artmaz. Bunun dışında ne yazık ki ülkemiz havalimanları da jumbo işletmek için yetersiz. Hiç jumbo gelmiyor mu diyeceksiniz şimdi,ama dediğim o değil,geldiğinde bir tane geliyor,siz filo kurarsanız İstanbul'a 10-12 tane jumboyu yeri geldiğinde aynı anda nasıl sığdırmayı planlıyorsunuz derim ben de.
  • thy sitesinin hacklenmesi icin de zaman gazetesine beyanat verecek misin ey eski musavir yeni ceo??? bravo anonymous a....
  • Turkiyedeki basarili yonetim modelini yurtdisina cikaracaklarmis, super yaaa, bayildim bu lafa. Oralardaki torpilli, vasifsiz ve tembel insanlar simdiden sevinmistir.
  • Yalan soyleyecegine insanlarin gozlerine bakarak gercekleri soyle.. Atip tutuyordun onu alacagiz soyle yapacagiz diye.. Ne oldu simdi bir anda? İtiraf etsene.. Orada 12 milyon dolar biraktik, burada su kadar yakittan zarar ettik, su hatlar iflas noktasinda diye.. Artik mizrak cuvala sigmiyor, istedigin kadar ort, gercekler ortaya cikacak sen, gercek yuzunle beraber..
  • gerçekler işinize gelmeyince,kızınca çamur at,izi kalsın öyle değil mi ? çok fazla işkembeden sallamayın. Sonunda sağır sultan bile THY gerçeğinin ne olduğu öğrendi ve artık herkes uyandı.söylediğiniz uydurma palavralara hiç kimse inanmıyor maalesef.sene sonunda THY çok kar edecek diyorsun. Gerçekten de çok komiksin. Şirketin kar ya da zarar etmesi tamamen tesadüflere ve dünya ekonomisine bağlı. geçen yıl da zararı kapatmak,gizlemek için 2011 4,çeyrek mali tablolarında şark kurnazlığı yapılarak para birimi USD olarak gösterildi ve 1 milyar TL nin üzerindeki zarar gizlendi. Ayrıca 2012 1.çeyrek mali tablolarında da zarar var.sen hala hangi kardan bahsediyorsun ve neyin kafasındasın. Finansal açıdan yüksek borçluluk oranına sahip olan THY bu yıl döviz ve yakıt fiyatları yüksek rakamlarda seyrederse o zaman kar etsin de görelim bakalım.düşük kur ve yakıt fiyatıyla zaten herkes kar eder.marifet her koşulda kar etmek.bir de zararı savunmak için uçak aldık demeyin,uçaklar peşin alınmıyor.

Zaman’a uçak alımları ve şirket çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, dünya genelindeki ekonomik daralma sebebiyle büyük gövdeli jumbo jetlerin alınması projesini, kısa vadede gündemlerinden çıkardıklarını söyledi.

Geniş gövdeli uçaklar konusunda uçak üreticilerinden teklif beklediklerine dikkat çeken Topçu, teklifin gelmemesi halinde bu konuyu da askıya alacaklarını ifade etti. Topçu, “Ekonomik daralmanın havacılık sektörüne de yansıyacağı kaydediliyor. Bu yüzden büyük gövdeli uçak alımından vazgeçtik. Geniş gövde uçaklar konusunda hem Boeing hem de Airbus ile görüşüyoruz.” dedi.

Topçu, uçak satın alma gibi öncelikli düşüncelerinin bulunmadığını ve en iyi teklifle ortaya çıkacak ‘fırsat uçakları’ değerlendireceklerini bildirdi. Topçu, Polonya Havayolları LOT’un alınması konusunun kendileri açısından kapandığını açıkladı. AB Mevzuatı’nın THY’nin satın alma hedeflerine cevap vermediğine işaret eden Topçu, AB ülkelerinde 1-2 havayolu şirketi ile görüşmelerinin olduğunu ancak yine bürokratik engellerle karşılaştıklarını ifade etti. Topçu, “Biz şirketin yönetimine talibiz. Türkiye’deki başarılı yönetim modelini yurtdışına çıkarmak istiyoruz. Bu yüzden daha ziyade AB dışında bir havayolu ile ilgileniyoruz.” şeklinde konuştu.

Hamdi Topçu, yeni açacakları hatlarla Afrika’da yıl sonuna kadar 30 şehre sefer gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi. Afrika’daki uçuş merkezlerinden memnun olduklarını ve Türkiye açısından yeni ihracat kapılarının açıldığını vurgulayan Topçu, ticari açıdan kârlı olacak Afrika’nın her noktasına uçmak istediklerini ifade etti. Topçu, iç karışıklık yaşanan Libya, Yemen, Bahreyn, Mısır ve Tunus’ta seferlerin durduğunu belirterek, “İç karışıklığın ardından istikrar sağlanan ülkelerdeki uçuşlarımız katlanarak arttı. Şimdi Suriye’de uçuşlarımız durdu. Suriye’de de istikrarın sağlanmasını ve yeniden uçuşların başlatılmasını istiyoruz.” dedi.

Topçu, Atatürk Havalimanı’ndaki DHMİ ve TAV tarafından gerçekleştirilen düzenlemelerle rötarların önüne geçildiğini de sözlerine ekledi. (Zaman/Mustafa Gün)

HAMDİ TOPÇU'DAN JUMBO JET AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

başarıya cevap verene cevap ~ 12 yıl önce
Üstad, 10 yıl önce THY devlete bağlı değilmiydi? 10 yıl öncede vergi cenneti THY ye destek olmuyomuydu ne değişti aslanım? Sen göm kafanı kuma, yürür gider TK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi Bey ~ 12 yıl önce
Resim fiyakalı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanmiyorum ~ 12 yıl önce
thy ye krizi bahane edim vazgectiler türkiyede o ucaklar ucamaz kapasitemiz daha hazir degil A380 ve B747 thy alsa bile ucuramaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dosta selam yola devam ~ 12 yıl önce
Thy bugun tum rakiplerinin kabul ettigi bir dev haline geldi, dost dusman kabul ediyor, ırlandalilar haric zaten onlari da takan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
İyi bu habere sevindim. Biraz bir şu uçak sayısında ekip ve meydanı kullanıp kar edelim işler ve yeni hatlar bir otursun da sonrasına bakılır. Yıl sonu bilançosunu bir görelim bakalım da. Artı da olabilir eksi de. Çok fazla değişken var. Şu anda kimse bilemez bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777 & A330 ~ 12 yıl önce
Bence yerinde bir karar olmuş. Sonuçta yolcu potansiyeli frekans çokluğu sayesinde geliyor,tek bir sefere hepsi doldurulmaya kalkılsa yolcu kaybedilir. Dolayısıyla THY'nin yapması gereken Boeing 777 ve Airbus 330'a yönelmek. Böylece (yeni filo oluşturulmadığı için) işletme maliyetleri de artmaz. Bunun dışında ne yazık ki ülkemiz havalimanları da jumbo işletmek için yetersiz. Hiç jumbo gelmiyor mu diyeceksiniz şimdi,ama dediğim o değil,geldiğinde bir tane geliyor,siz filo kurarsanız İstanbul'a 10-12 tane jumboyu yeri geldiğinde aynı anda nasıl sığdırmayı planlıyorsunuz derim ben de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamdi ve zaman.. ~ 12 yıl önce
thy sitesinin hacklenmesi icin de zaman gazetesine beyanat verecek misin ey eski musavir yeni ceo??? bravo anonymous a....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Turkiyedeki basarili yonetim modelini yurtdisina cikaracaklarmis, super yaaa, bayildim bu lafa. Oralardaki torpilli, vasifsiz ve tembel insanlar simdiden sevinmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delikanli ol gercekleri soyle ~ 12 yıl önce
Yalan soyleyecegine insanlarin gozlerine bakarak gercekleri soyle.. Atip tutuyordun onu alacagiz soyle yapacagiz diye.. Ne oldu simdi bir anda? İtiraf etsene.. Orada 12 milyon dolar biraktik, burada su kadar yakittan zarar ettik, su hatlar iflas noktasinda diye.. Artik mizrak cuvala sigmiyor, istedigin kadar ort, gercekler ortaya cikacak sen, gercek yuzunle beraber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAŞARIYA CEVAB'A 2 ~ 12 yıl önce
gerçekler işinize gelmeyince,kızınca çamur at,izi kalsın öyle değil mi ? çok fazla işkembeden sallamayın. Sonunda sağır sultan bile THY gerçeğinin ne olduğu öğrendi ve artık herkes uyandı.söylediğiniz uydurma palavralara hiç kimse inanmıyor maalesef.sene sonunda THY çok kar edecek diyorsun. Gerçekten de çok komiksin. Şirketin kar ya da zarar etmesi tamamen tesadüflere ve dünya ekonomisine bağlı. geçen yıl da zararı kapatmak,gizlemek için 2011 4,çeyrek mali tablolarında şark kurnazlığı yapılarak para birimi USD olarak gösterildi ve 1 milyar TL nin üzerindeki zarar gizlendi. Ayrıca 2012 1.çeyrek mali tablolarında da zarar var.sen hala hangi kardan bahsediyorsun ve neyin kafasındasın. Finansal açıdan yüksek borçluluk oranına sahip olan THY bu yıl döviz ve yakıt fiyatları yüksek rakamlarda seyrederse o zaman kar etsin de görelim bakalım.düşük kur ve yakıt fiyatıyla zaten herkes kar eder.marifet her koşulda kar etmek.bir de zararı savunmak için uçak aldık demeyin,uçaklar peşin alınmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000