17 Haziran 2013, Pazartesi 12:54:12

HAMDİ TOPÇU'DAN 'GEZİ PARKI' AÇIKLAMASI

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Gezi Parkı eylemlerininde 'her taraf yanıyor, yakılıyor' gibi bir imaj yansıtılmasının rakipleri tarafından kullanıldığını söyledi.
  • Hakikaten ender bir tipsin mesele para tabiki dalkavuklugun ne luzumu var biraz zeka cabalayin en azindan parasiz ne olur bir ulke icin bir insan icin hersey icin guc esittir para anca parayla guclu olursun uretemiyorsan satin alacaksin satin almak icinde paran olacak iste sizin anlamadiginiz hos bunuda analamayacaksin ya endersin cunku
  • Thy nda sen ve diger rizelilerden baska neler sorun olabilir ki gezi parki sorun olur diyorsun?
  • Beyler Hamdiye soru sormayın. O spontane cevap verecek durumda değil. Cevap vermesi için önce soruları vermeniz, Onun onları uzmanlara vermesi, cevapları aldıktan sonra ezberlemesi ve ondan sonra TV lerin karşısına geçip hava atması şeklinde oluyor bu işler. O şimdi başbakanın en desteğe ihtiyacı olduğu anda ve konuda ortaya çıkp şirin gözükmek ve girdiği gözde yer edinmek için. Sanki çok umurundamı onun rakipler, iptaller. O birsürü rakibini devirerek geldiği koltukta sağlam kalmak için fırsatlar peşinde.
  • Sensin su genel müdür dedigin 3. Havalimani ucuza verildi 1 milyar sadece thy kanadiracak diyip hukumeti kücük düsürmeye calisan kisimi, yoksa her demeçinde yalan yanlis ifadelerde bulk an kisi mi, yoksa koltugunu korumak için en yakinlarini bile satan kisimi yok oda degilse kesin, yada ruj olayinda imzasi olmasina ragmen haberim yok diyen zat mi, oda degilse kesin takunya ile vip'de poz veren kisidir. Bu sirketi dunya sirketi yalan kisi Hamdi Topcu'dur.
  • thy'yi birtek 305 kişi zarara uğratır topçu bunu unutma.ne sen,ne taksim,ne bilinçsiz yönetimin,ne hükümetin nede faiz lobisi.demek isterdim ama kulun gördüğünü allahta görüyor.senin gibi yalan diyemem.hani bir tabir vardır insan en büyük zararı kendisine verir diye bu senin için geçerli değil.sen çalışanına ve thy ye zarar verdin.madurlarda yolcu ile işten çıkartığın personel.
  • Sandıkta yenilenler sokakta iktidar arıyor ana nafile sekiz ay sonra bir kez daha gömüleceksiniz. Ama bahaneniz hazır hile yapılıyor diye basarsınız feryadı. Bir dönem bölge sorumlusuydum seçimlerde her sandıkta bütün partilerden temsilciler var oylar birlikte sayılır ve tutanak tutulur her temsilciye bir nüsha verilir bir nüshada salonun kapısına asılır sandıkta hile var demek benim parti temsilcilerimin hepsi satılık kişilerdir demekle eş anlamlıdır. Hile var diyenler bir daha düşünün.
  • Noldu arkadaşım hem asker kökenli olup hemde thy ve hükümeti desteklemem seni de mi rahatsız etti?
  • Koken kafi gecirenlere nefretle bakiyorum, bu yaklasimlardan tiksiniyorum
  • Manavmışım.akp ye de insanlar kömür ve makarna verdiği için oy verdiler değil mi? Sevsinler sizin bu kabullenememe psikolojinizi:)
  • Psikolojiniz bu zaten bende tam bunu diyecektim.akp ye oy verenlerde kömür ve makarna için oy verdiler değil mi? Allah akıl fikir versin sizlere

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye'ye yapılmış en büyük kötülüklerden biri olduğunu belirterek, 'Türkiye'deki bu olaylar çok spesifik bir noktada olsa dahi 'her taraf yanıyor, yakılıyor' gibi bir imaj yansıtılıyor. Rakiplerimiz tarafından bunlar çok iyi kullanılıyor' dedi.

Hamdi Topçu, Gezi Parkı eylemlerine değinerek, bütün demokratik ülkelerde bu tip eylemlerin yapıldığını, ancak Türkiye'de gerçekleştiğinde üzerine daha farklı anlamlar yüklendiğini belirtti. Yurt dışında, Türkiye'nin karışık ve güvenliğin olmadığı bir ülke olarak yansıtıldığını aktaran Topçu, bu durumun Türk ekonomisine verdiği zararın hep birlikte görüldüğünü söyledi.

"Atina'da, Madrid'de, Londra'da da eylemler var ama o eylemler herhangi bir kötü sonuç doğurmuyor" diyen Topçu, bunun o bölgedeki basının olayı yansıtma şeklinden kaynaklandığını, Türkiye'de bu olayların spesifik bir noktada olsa dahi, "her taraf yanıyor, yakılıyor" imajı verildiğini belirtti.

Türkiye'nin rakipleri tarafından şu an içinde bulunulan durumun çok iyi kullanıldığını ve yurt dışına bu kozların verilmemesi gerektiğini vurgulayan Topçu, "Bunlar Türkiye'ye yapılmış en büyük kötülüklerdir. Bunların uzun vadede bir etkisi olmaz ama kısa vadede orada mevsimsel olarak çalışan, konaklama yerlerinin ve alışveriş merkezlerinin ciddi şekilde etkilendiğini duyduk. Bundan da üzüntü duyuyoruz. İnşallah en kısa sürede bu olaylar biter İstanbul'umuz bütün dünyanın ziyaret ettiği güvenli bir mekan olarak ününü bütün dünyaya yayar" şeklinde konuştu.

"Zararın neresinden dönersek kardır"

THY'nin bu eylemlerden herhangi bir zarar görmediğini, ancak eylemlerin uzun süre devam ettiği takdirde Türkiye'nin imajına ciddi zararlar vereceğini kaydeden Topçu, bu durumun etkisinin THY'ye ve Türk ekonomisine de olumsuz yansıyacağının altını çizdi.

Topçu, Türkiye'ye hem transit olarak hem de turist olarak gelen bütün yolcuların, ülkeyi güvenli bulduğu için geldiğine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurt dışında Türkiye'de güvenlik konusu çok fazla işlendiği takdirde elbette ki bu yansıma hepimizde olur. Bunun neticesinde bütün vatandaşlarımız, bütün halkımız bu bedeli öder. Bu bedeli ödememek için halkımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Yapılacak bir gösterinin kimlere hizmet ettiğini hesap etmemiz gerekiyor. Demokratik eylemlerde hiçbir sıkıntı yok. Herkes düşüncesini söyleme hürriyetine sahiptir. Ancak yıkmak, yakmak ve bu görüntüler yurt dışında bizi zor durumda bırakıyor."

Topçu, dünyada sivil havacılık yüzde 3 büyürken ve Avrupa'da birçok şirket iflas ederken, THY'nin yüzde 25'in üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkati çekti. Şu anda İstanbul'dan 102 ülkeye ve 233 noktaya direkt uçuş yapıldığını kaydeden Topçu, THY'nin, dünyada en fazla ülkeye uçan ve 4. büyük uçuş ağına sahip havayolu şirketi olduğu bilgisini verdi.

Topçu, Türkiye'nin büyümesinin rekabet konusunda THY'ye avantaj getireceği beklentisinde olduklarını dile getirerek, "Rakiplerimiz de bu fırsatları çok iyi değerlendirerek karalama kampanyasına girebilir" ifadesini kullandı.

"3. havalimanının yapılması bir ihtiyaçtan dolayıdır"

Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin “İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılmasını istemiyoruz” şeklindeki taleplerini değerlendiren Topçu, "Bunlar ister istemez meselesi, ayrı bir konu, her kesimi birden memnun edemezsiniz" dedi.

Topçu, 3. havalimanının yapılmasının bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye hem doğuya hem batıya, bütün dünya coğrafyasına hitap eden bir ülkedir. Türkiye'nin büyük bir havalimanı yapma zorunluluğu vardır. Buna karşı çıkmak, ‘dışarıya kapalı Türkiye istiyorum’ demek, Türkiye'ye yakışan bir istek olmaz. Türkiye tarihinde hep başa oynamış, tarihte söz sahibi olmuş bir millettir. Bu milletin hak ettiği noktaya çıkabilmesi için bu hedefleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Bundan da dünyada kimsenin korkmasına gerek yok çünkü Türkiye bugüne kadar hep haklı ve mazlumların yanında yer almıştır."

HAMDİ TOPÇU'DAN 'GEZİ PARKI' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

endere ~ 11 yıl önce
Hakikaten ender bir tipsin mesele para tabiki dalkavuklugun ne luzumu var biraz zeka cabalayin en azindan parasiz ne olur bir ulke icin bir insan icin hersey icin guc esittir para anca parayla guclu olursun uretemiyorsan satin alacaksin satin almak icinde paran olacak iste sizin anlamadiginiz hos bunuda analamayacaksin ya endersin cunku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baska ~ 11 yıl önce
Thy nda sen ve diger rizelilerden baska neler sorun olabilir ki gezi parki sorun olur diyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru sormayın ~ 11 yıl önce
Beyler Hamdiye soru sormayın. O spontane cevap verecek durumda değil. Cevap vermesi için önce soruları vermeniz, Onun onları uzmanlara vermesi, cevapları aldıktan sonra ezberlemesi ve ondan sonra TV lerin karşısına geçip hava atması şeklinde oluyor bu işler. O şimdi başbakanın en desteğe ihtiyacı olduğu anda ve konuda ortaya çıkp şirin gözükmek ve girdiği gözde yer edinmek için. Sanki çok umurundamı onun rakipler, iptaller. O birsürü rakibini devirerek geldiği koltukta sağlam kalmak için fırsatlar peşinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Başkan ~ 11 yıl önce
hep uçak alıyoruz ve sefer saysını artırıyoruz diye hava atma bence.Yolcu ayağını keserse (15 gündrür olaylar nedeniyle mesala gibi) batarsın amaa çok büyük batarsın Allah korusun. Benden soylemekk..
ender ~ 11 yıl önce
Ağzına diline sağlık.Tek düşündükleri cepleri.Menfaatleri.Vatan,millet geç bunları..Boş..Sen en kısa zamanda THY yi parçalayıp yok etmeye devam et.Sizden büyük Allah var..
Allah asking ya'ya ~ 11 yıl önce
Sensin su genel müdür dedigin 3. Havalimani ucuza verildi 1 milyar sadece thy kanadiracak diyip hukumeti kücük düsürmeye calisan kisimi, yoksa her demeçinde yalan yanlis ifadelerde bulk an kisi mi, yoksa koltugunu korumak için en yakinlarini bile satan kisimi yok oda degilse kesin, yada ruj olayinda imzasi olmasina ragmen haberim yok diyen zat mi, oda degilse kesin takunya ile vip'de poz veren kisidir. Bu sirketi dunya sirketi yalan kisi Hamdi Topcu'dur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
thy'yi birtek 305 kişi zarara uğratır topçu bunu unutma.ne sen,ne taksim,ne bilinçsiz yönetimin,ne hükümetin nede faiz lobisi.demek isterdim ama kulun gördüğünü allahta görüyor.senin gibi yalan diyemem.hani bir tabir vardır insan en büyük zararı kendisine verir diye bu senin için geçerli değil.sen çalışanına ve thy ye zarar verdin.madurlarda yolcu ile işten çıkartığın personel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Sandıkta yenilenler sokakta iktidar arıyor ana nafile sekiz ay sonra bir kez daha gömüleceksiniz. Ama bahaneniz hazır hile yapılıyor diye basarsınız feryadı. Bir dönem bölge sorumlusuydum seçimlerde her sandıkta bütün partilerden temsilciler var oylar birlikte sayılır ve tutanak tutulur her temsilciye bir nüsha verilir bir nüshada salonun kapısına asılır sandıkta hile var demek benim parti temsilcilerimin hepsi satılık kişilerdir demekle eş anlamlıdır. Hile var diyenler bir daha düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köken rumuzlu ~ 11 yıl önce
Noldu arkadaşım hem asker kökenli olup hemde thy ve hükümeti desteklemem seni de mi rahatsız etti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koken ~ 11 yıl önce
Koken kafi gecirenlere nefretle bakiyorum, bu yaklasimlardan tiksiniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Manavmışım.akp ye de insanlar kömür ve makarna verdiği için oy verdiler değil mi? Sevsinler sizin bu kabullenememe psikolojinizi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Psikolojiniz bu zaten bende tam bunu diyecektim.akp ye oy verenlerde kömür ve makarna için oy verdiler değil mi? Allah akıl fikir versin sizlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000