17 Nisan 2013, Çarşamba 16:41:48

HAMDİ TOPÇU'DAN 305 AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava İş Sendikası'nın grev kararını asması ile ilgili konuştu. Topçu, sendikanın 305 şartı nedeniyle görüşmelerin tıkandığını belirtti.
  • İşe iade kararı yargıtayda onandıktan sonra kişinin işten haksız çıkartıldığı kesinleşiyor ancak beyler kişileri tekrar işe almak yerine tazminat ödüyorlar tabii işlem kanuni de ödenen para nasılsa ceplerinden çıkmıyor. Hata varsa tazminatları hata yapandan alın da bakalım beyler bu kadar EFE olabilecekler mi?
  • At ölür meydan kalır,yiğit ölür şan kalır.
  • Kafası basmıyor işte..Bakkal zihniyeti..
  • hamdi efendi 305ten bin beter ol inşallah bu saatten sonra sana başka birşey denmez.
  • Sayin Hamdi Topcu, THY bir büyüyen sirket diye konusuyor, öteki taraftan 16000 personelden basediyor, eee ozaman ise alinan akrabalari cikarsin, 305 personeli tekrar görevlerine getirsin. Elbet birgün bunlarin hesabi sorulacak onlara! Demokratik bir ülkeysek, ülkeyiz (en azinda kagit üstünde), iste ozaman burakinda insanlar hakklarini arasin, zam istemek sucmu? Ya verirsin zammi yada vermezsin, ama tehdit edip yada göz korkutarak baski yaparak olmaz bu isler kardesim!
  • İnsanlar ne kadar bencil.Ver şu 305in parasınıymış sankı bız dılencıyız.Hakkımız neyse onu istıyoruz şirketlerine de almazsa almasınlar ben zaten iş bulmuşum sanki herkes oraya muhtaç ah böyle konuşanlar var ya hepsinden nefret ediyorum inşallah aynısı sizin de başınıza gelir.
  • Kanunlar İNSAN MERKEZLİ olursa KANUNDUR. Yoksa KÖLELİK zorbalığıdır.Geçmişini unutma Hamdi Bey.
  • madem yargıya gore hareket edeceksiniz neden işe iadeleri temyize gönderiyorsunuz neden bilirkişi raporlarını görmezden geliyorsunuz kendinizle bile çelişiyorsunuz kaldıki sendikayla anlaşın
  • Bir olaylar zinciri dönüyor ama anlamıyoruz.305 arkadaşımızın tazminatlarını alacağına eminim ama yarın thy bize şartları değiştiren bir kağıt sunduğunda ister çalış ister çalışma derse istifa etmek zorunda kalıp keşke atılsaydık diyeceğimiz günler geliyor sanki.1-2 seneyi bulur ama gidişat iyi değil. Greve evet demekle kaybımız olmaz ve en azından zamanımıZı uzatmış oluruz...
  • Yediğiniz her halt yasal ama çalışanın grev hakkı illegal, göreceğiz...

Türk sivil havacılık tarihinin en büyük uçak siparişi için Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası'nda düzenlenen imza töreninin ardından Cnbc-e televizyonunda canlı yayına bağlanan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TİS ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Topçu; "Sendikanın kanunsuz eylemi neticesinde bu arkadaşlarla yolumuzu ayırdık. Yargı süreci devam ediyor. 24. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sendikaya gelin görüşelim, 16 bin kişinin problemini, haklarını konuşalım, bunu bitirelim. Bu yargıya intikal etmiş bir konudur. Yargının verdiği karar dışında, ona muhalif bir adım atmamız sözkonusu değildir" dedi.

İŞTE TOPÇU'NUN AÇIKLAMALARI;

HAMDİ TOPÇU'DAN 305 AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Misafir ~ 11 yıl önce
İşe iade kararı yargıtayda onandıktan sonra kişinin işten haksız çıkartıldığı kesinleşiyor ancak beyler kişileri tekrar işe almak yerine tazminat ödüyorlar tabii işlem kanuni de ödenen para nasılsa ceplerinden çıkmıyor. Hata varsa tazminatları hata yapandan alın da bakalım beyler bu kadar EFE olabilecekler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
At ölür meydan kalır,yiğit ölür şan kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdinin ~ 11 yıl önce
Kafası basmıyor işte..Bakkal zihniyeti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 11 yıl önce
hamdi efendi 305ten bin beter ol inşallah bu saatten sonra sana başka birşey denmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dus agent ~ 11 yıl önce
Sayin Hamdi Topcu, THY bir büyüyen sirket diye konusuyor, öteki taraftan 16000 personelden basediyor, eee ozaman ise alinan akrabalari cikarsin, 305 personeli tekrar görevlerine getirsin. Elbet birgün bunlarin hesabi sorulacak onlara! Demokratik bir ülkeysek, ülkeyiz (en azinda kagit üstünde), iste ozaman burakinda insanlar hakklarini arasin, zam istemek sucmu? Ya verirsin zammi yada vermezsin, ama tehdit edip yada göz korkutarak baski yaparak olmaz bu isler kardesim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
İnsanlar ne kadar bencil.Ver şu 305in parasınıymış sankı bız dılencıyız.Hakkımız neyse onu istıyoruz şirketlerine de almazsa almasınlar ben zaten iş bulmuşum sanki herkes oraya muhtaç ah böyle konuşanlar var ya hepsinden nefret ediyorum inşallah aynısı sizin de başınıza gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ye ~ 11 yıl önce
sevgili kardeşim ben de öyle düşünenlerdenim, bunda kötü bir şey yok ki, o ifade devam eden mağduriyetin sonlandırılması anlamında kullanılmış bir kelimedir yoksa sadaka anlamında elbette değil. hukuki anlamdaki durumunuzu biliyoruz devam eden bir süreç var, tazminatlar, işsizlik ödeneği, diğer alacaklarınız falan. temennimiz tabi ki işe başlatılmanız yönünde ancak madalyonun diğer yüzünü de görmek gerekir diye düşünüyorum. bu anlamda maddi olarak sıkıntılarınızı bir ölçüde giderecektir, hepinize kolay gelsin, başarılar dilerim.
Hakk'tan Yana... ~ 11 yıl önce
Kanunlar İNSAN MERKEZLİ olursa KANUNDUR. Yoksa KÖLELİK zorbalığıdır.Geçmişini unutma Hamdi Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.C ~ 11 yıl önce
madem yargıya gore hareket edeceksiniz neden işe iadeleri temyize gönderiyorsunuz neden bilirkişi raporlarını görmezden geliyorsunuz kendinizle bile çelişiyorsunuz kaldıki sendikayla anlaşın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke atılsaydık ~ 11 yıl önce
Bir olaylar zinciri dönüyor ama anlamıyoruz.305 arkadaşımızın tazminatlarını alacağına eminim ama yarın thy bize şartları değiştiren bir kağıt sunduğunda ister çalış ister çalışma derse istifa etmek zorunda kalıp keşke atılsaydık diyeceğimiz günler geliyor sanki.1-2 seneyi bulur ama gidişat iyi değil. Greve evet demekle kaybımız olmaz ve en azından zamanımıZı uzatmış oluruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görelim ~ 11 yıl önce
Yediğiniz her halt yasal ama çalışanın grev hakkı illegal, göreceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000