18 Şubat 2013, Pazartesi 10:37:04

'HAMDİ TOPÇU MÜŞTERİSİNİ AZARLIYOR'!

Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz haftaya damgasını vuran içki ikramı konusu Star Gazetesi ve Hürriyet yazarları Mustafa Akyol ile Ahmet Hakan'a ilham kaynağı oldu...
  • bazen az konusmasi gerekiyor
  • Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! ..... .....
  • Uçakta serbest ise otobüs yolcuları ikinci sınıf vatandaş mı? onlarda içsinler... bakalım 5-10 saatlik yolculuk ile otobüsler meyhaneye dönmüyor mu?
  • bugunu haberleri trafikde 1 promil alkol bile yasak , sporda bası kapalı dönemi... nereye gittiğimiz belli... su rezilliğe bak.. geriye gidiyoruz geriye..
  • YAŞASIN ATLAS JET... Hem kaliteli hem de ucuz THY den.. İnşallah çabuk büyürler de her yere onlar ile uçarız... Tüm uçanlar memnun neredeyse..
  • Bana Hamdi Topçu'Nun tavırları bana bir kulüp başkanımızın taraftara attığı fırçaları hatırlattı. Tabii Hamdi Bey sayın başkan gibi cebinden yüz milyonlarca euro çıkartmış biri değil. Soruyorum, THY %100 özelleşsin, o zaman bu keyfi politikalar devam eder mi? Bu yöneticilerden kaç tanesi yerinde kalır? Kalırsa bu davranış şekillerini devam edebilirler mi? Koçtan Sabancı'dan bu azarı duyabilirmiydik? Parasını kamu ödemeye devam ederse korkarım daha uzun yıllar THY kar etti haberleri ve bürokrat azarları ile yaşamaya devam edeceğiz.
  • Akyol'un kullandigi 'istemeyen baska sirketle ucsun' cumlesi, is dunyasindan, musteriye hizmet sunma anlayisindan ne kadar yoksun oldugunu gosteriyor. Sanki THY kendisinin, veya Temel veya Hamit'in babalarinin sirketi. O THY dediginiz sirket bu ulkeye, bu topraklara ait, ve halkin sirketi, sayin Akyol! Okudun diplomali oldun ama su 'ya sev ya terket' mantigindan bir turlu kurtulamadiniz ya, yazik vallahi!
  • haber bayatladı artık . tekrar tekrar fıkır uretmenın kımseye yararı yoktur. eleştrıler yerını buldu nasılsa. THY yetkılılerı de yoklanan nabzın ıyı atmadıgını anladılar. artık bekleyıp gorecez hep bırlıkte.. ıçkıyı tamamen ıkram lıstesınden cıkaracakarını da sanmıyorum. olması da gerekır zaten. ayrıca THY na önerım mevcut ıkram lıstesıne buz gıbı demır hındı şurubunu da ılave etmelerıdır. demır hındının tadını alan zaten ıckıye ragbet etmıyecektır.
  • Amacimiz Thy yş savunmak degil ama, bu ahmet hakan da bir ara islamcı takılmıyor muydu, simdi ne oldu da icki yasagina karsi cikiyor? bu anlayis dun dundur, bugun bugundur, anlayisi ise, yarin ne olacak acaba sayin hakan? yarin gene bir seyler degisip, savunmaya kalkmayin bu thy yi..trajikomik...
  • Sn Akyol haklı. THY özel bir şirket beğenmeyen başka havayoluyla uçar. Ancak, THY görünüşte özel, gerçekte kamu. %44 olduğu iddia edilen transfer yolcu ve diğer yabancı yolcularda azalma olursa sonuç felaket olur. Nakit akışı bozulduğu anda batışı çok hızlı olur. Sonuçta ya Katar'a filan satılır, ya da vergi ödeyen namuslu insanlara yük olur. Her iki durumda ülke için kötüdür. Ayrıca bir şirket kar amacıyla çalışır, politik ve Emevi İslamı diye tanımlayacağımız dini düşüncelerle faaliyet götermez. Sn Akyol belli bir düşüncenin yolcusudur ve hayatını, refahını bu şekilde kazanır. Dini para kazanmaya alet edenlerle ilgili Kuran ne demiş okumasında da yarar vardır. Tövbe ederse hala affedilme ihtimali vardır. Allah affedicidir.

Türk Hava Yolları’nın dış ve iç hat seferlerinin bazılarında alkollü içkinin yasaklanmasının ardından... 

O kadim soru yeniden gündeme geldi: “Nereye gidiyoruz?” 

Abilerim... Ablalarım... Bir yere gittiğimiz falan yok. Sadece gücü eline geçirmişlerin, gücü eline geçirdiklerini inceden fark ettirme oyunlarından biri daha sahneye konuyor. Kibirli bir “Buralar artık bizden sorulur” havası... Başka bir şey değil. Fazlası yok, eksiği var... Olay şudur:

Adamlar Konya’ya, Antep’e falan gidecekler. Kuruluyorlar Business Class’a... Bir de bakıyorlar ki... Yan tarafta “Yeni Türkiye”den bihaber, muhafazakârlığın kıyısından bile geçmemiş, olup bitenlerin farkında bile olmayan bir gamsız, hostesten istediği şarabı yudumluyor.

Önce bir “hasbinallah” çekiyorlar. Ardından da “Yahu 10 yıldır iktidardayız, muhafazakâr Anadolu şehirlerine şarapsız gidemeyecek miyiz, bu nasıl muktedirlik arkadaş” diye geçiriyorlar içlerinden...

Sonra içlerinden geçen THY yöneticilerinin de kulağına gidiyor. Onlar da hem “patron”a selam çakmak, hem de “O duygu bizim de duygumuzdur” anlayışıyla...

Basıyorlar yasağı... Ve böylece Business Class’ı da fethedilenler defterine kaydediyorlar.

Kısacası... Bu bir fetih hareketidir. Ama öyle sanıldığı gibi dört başı mamur, süper planlı, hedefe kilitlenmiş bir fetih hareketi değildir. Sadece, “Elimizin uzanabileceği bazı yerlerde neden varlığımızı hissettirerek rahatlamayalım ki” anlayışının dışavurumudur.

Muhafazakârın küçük dünyasının, “Burada da içmeyiversinler canım” tarzı küçük tatmin atraksiyonu... Çevreye “Buralarda artık bizim borumuz ötüyor” duygusunu hissettirme çabası... Peki ne elde ediyorlar bunu yaparak? Küçük bir tatmin, minik bir zafer, ufacık bir fetih hissi dışında hiçbir şey...

Peki ne kaybediyorlar bunu yaparak? Büyük bir güven kaybına yol açıyorlar, bir arada yaşama arzusuna kocaman bir darbe vuruyorlar ve huzuru bozuyorlar.

Azar cumhuriyeti

“BİR numara”...

Çiftçiye “Sen nasıl çiftçisin” diyor.

Öğretmene “Sen nasıl öğretmensin” diyor.

Gazeteciye “Sen nasıl gazetecisin” diyor.

Avukata “Sen nasıl avukatsın” diyor.

Doktora “Sen nasıl doktorsun” diyor.

Muhalefete “Sen nasıl muhalefetsin” diyor.

İki numaralar, üç numaralar, dört numaralar durur mu?

Onlar da başladılar azara...

Bakanlar halkı, diplomatlar başka ülkelerin diplomatlarını, valiler siyasi parti yöneticilerini azarlıyorlar.

Son azar Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı’ndan geldi.

Adam çıkıp, “İnadına içki istiyorlar, buldular bunalıyorlar” türü cümlelerle müşterilerini azarlayıverdi.

Yani iş hem resmen 'hem paranı veriyorsun, hem azarı işitiyorsun' kıvamına kadar geldi.

Ahmet Hakan / Hürriyet

****************************************************************************************

Son bir haftadır bir Türk Hava Yolları tartışması almış gidiyor.

İki sebeple: Biri, modacı Dilek Hanif’in THY için tasarladığı üniformaların “oryantal” bulunması. İkincisi, bazı uçuşlarda içki ikramının kalkması.

Ancak galiba üçüncü bir sebep daha var: Bizim “çağdaş laik”lerimizin fazlasıyla “endişeli” olması.

Çünkü, evvela, tartışılan “oryantal üniforma” kesinleşmiş bir seçim değil, şirkete önerilen farklı alternatiflerden biriymiş. 

Kaldı ki üniforma “oryantal” olsa ne olur? Sizin “zevksiz” bulduğunuzu bir başkası pekâlâ beğenebilir.

Öte yandan “içki yasağı” denen düzenleme de, içki servisinin bazı “muhafazakâr destinasyonlar”dan kaldırılmasıyla sınırlıymış.

THY’nin uçtuğu 98 ülkeden sadece 10’u için geçerliymiş mesela.

Ve en nihayetinde şu gerçek var: THY bir şirkettir, nasıl hizmet vermek istiyorsa öyle verir. Hizmeti beğenmeyen, başka havayoluna gidebilir. (THY bence çok da iyi hizmet vermekte, övgüyü hak etmektedir. Tek şikayetim internet sitelerinin verimsizliği.)

Ha, söz konusu “piyasa” realitesi THY’yi de ilgilendirmektedir kuşkusuz: Genel bir “alkolsüzlük” politikasının yolcu kaybına yol açacağını şirket yöneticileri de bilmektedir eminim.

Mustafa Akyol / Star

'HAMDİ TOPÇU MÜŞTERİSİNİ AZARLIYOR'!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
bazen az konusmasi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örkın ~ 11 yıl önce
Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! Seçimler !!!!! Reklamlar !!!! ..... .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya otobüsler ~ 11 yıl önce
Uçakta serbest ise otobüs yolcuları ikinci sınıf vatandaş mı? onlarda içsinler... bakalım 5-10 saatlik yolculuk ile otobüsler meyhaneye dönmüyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
al işte ~ 11 yıl önce
bugunu haberleri trafikde 1 promil alkol bile yasak , sporda bası kapalı dönemi... nereye gittiğimiz belli... su rezilliğe bak.. geriye gidiyoruz geriye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükür.. ~ 11 yıl önce
YAŞASIN ATLAS JET... Hem kaliteli hem de ucuz THY den.. İnşallah çabuk büyürler de her yere onlar ile uçarız... Tüm uçanlar memnun neredeyse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en büyük başkan ~ 11 yıl önce
Bana Hamdi Topçu'Nun tavırları bana bir kulüp başkanımızın taraftara attığı fırçaları hatırlattı. Tabii Hamdi Bey sayın başkan gibi cebinden yüz milyonlarca euro çıkartmış biri değil. Soruyorum, THY %100 özelleşsin, o zaman bu keyfi politikalar devam eder mi? Bu yöneticilerden kaç tanesi yerinde kalır? Kalırsa bu davranış şekillerini devam edebilirler mi? Koçtan Sabancı'dan bu azarı duyabilirmiydik? Parasını kamu ödemeye devam ederse korkarım daha uzun yıllar THY kar etti haberleri ve bürokrat azarları ile yaşamaya devam edeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzittin Abuzero ~ 11 yıl önce
Akyol'un kullandigi 'istemeyen baska sirketle ucsun' cumlesi, is dunyasindan, musteriye hizmet sunma anlayisindan ne kadar yoksun oldugunu gosteriyor. Sanki THY kendisinin, veya Temel veya Hamit'in babalarinin sirketi. O THY dediginiz sirket bu ulkeye, bu topraklara ait, ve halkin sirketi, sayin Akyol! Okudun diplomali oldun ama su 'ya sev ya terket' mantigindan bir turlu kurtulamadiniz ya, yazik vallahi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sevme ~ 11 yıl önce
E kötü mantıkmı? Ya sev ya terket. Aldatılmayı, aldatanlar bile istemez.
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
haber bayatladı artık . tekrar tekrar fıkır uretmenın kımseye yararı yoktur. eleştrıler yerını buldu nasılsa. THY yetkılılerı de yoklanan nabzın ıyı atmadıgını anladılar. artık bekleyıp gorecez hep bırlıkte.. ıçkıyı tamamen ıkram lıstesınden cıkaracakarını da sanmıyorum. olması da gerekır zaten. ayrıca THY na önerım mevcut ıkram lıstesıne buz gıbı demır hındı şurubunu da ılave etmelerıdır. demır hındının tadını alan zaten ıckıye ragbet etmıyecektır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercel ~ 11 yıl önce
Amacimiz Thy yş savunmak degil ama, bu ahmet hakan da bir ara islamcı takılmıyor muydu, simdi ne oldu da icki yasagina karsi cikiyor? bu anlayis dun dundur, bugun bugundur, anlayisi ise, yarin ne olacak acaba sayin hakan? yarin gene bir seyler degisip, savunmaya kalkmayin bu thy yi..trajikomik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heralde! ~ 11 yıl önce
yahu adam gayet insani bir şekilde eğriye eğri, doğruya doğru diyor.. yanlışa yanlış doğruya doğru demek için illa oyle ya da boyle düşünüyor mu olmak lazım..
Sn Akyol ~ 11 yıl önce
Sn Akyol haklı. THY özel bir şirket beğenmeyen başka havayoluyla uçar. Ancak, THY görünüşte özel, gerçekte kamu. %44 olduğu iddia edilen transfer yolcu ve diğer yabancı yolcularda azalma olursa sonuç felaket olur. Nakit akışı bozulduğu anda batışı çok hızlı olur. Sonuçta ya Katar'a filan satılır, ya da vergi ödeyen namuslu insanlara yük olur. Her iki durumda ülke için kötüdür. Ayrıca bir şirket kar amacıyla çalışır, politik ve Emevi İslamı diye tanımlayacağımız dini düşüncelerle faaliyet götermez. Sn Akyol belli bir düşüncenin yolcusudur ve hayatını, refahını bu şekilde kazanır. Dini para kazanmaya alet edenlerle ilgili Kuran ne demiş okumasında da yarar vardır. Tövbe ederse hala affedilme ihtimali vardır. Allah affedicidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000