30 Temmuz 2009, Perşembe 08:45:57

Hamdi Topçu, Lviv'de AirportHaber'e konuştu

Türk Hava Yolları yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, THY'nin ilk Lviv uçuşu dolayısıyla gittiği Ukrayna'da AirportHaber ve Airport TV'ye konuştu...
  • Bir zamanlar kaptanlar derdi ki " THY'na dışarıdan direkt kaptan almak, şirkete yapılabilecek en büyük ihanettir." Şimdi soruyorum onlara, bu duruma ne diyorsunuz hocam? diye. Diyorlar ki "Yönetimin takdiri, bize leblebi yemek düşer. Nasıl olsa gelenler sinyoritede altımdalar." Way canınaaaa.
  • Ah şu pilotlar,hep kendi kuyularını kazarlar o kuyuya kendileri düşüncede başlarlar bağırıp,çağırmaya.Tip değiştirme yaşına itiraz eden kaptanlarımız bir zamanlar yönetimdeydi ama o zaman kendilerinin yaş problemleri yoktu ve kimi değerli kaptanların önünü hiç acımadan kestiler.Şimdi aynı pozisyondalar ve nasıl da çırpınıyorlar.Eeeee etme bulma dünyası işte.Yüce Allah'ım kimi cezaları daha diğer aleme göçmeden bu dünyada çıkarıyor.
  • öncelikle herkese iyi uçuşlar dilerim ben emekli bir thy kaptanıyım.tip değiştirme yaşı 310 lardan 340 gecerken iki arkadaşımazı 340 uçmaması için alınmıştır.ne yazıkki bu karar bazı arkadaşlarımazı cezalandırmak bazılarına mükafaat değil iltimas geçmek amaçı ile kullanılmıştır.bu durumdan çok kıymetli arkadaşlarımız olumsuz etkilenmiştir.bu anlamsız kuralı lütfen kaldırın.insanlar rahat etsınler 1987 de konulan bu kural 2009 yıllarda anlamını yıtırmiştir.bizim uçaklarımızda GPS FMS gibi şeyler yoktu modern düşününün herkese iyi uçuşlar mutlu inişler dilerim
  • thy de her türlü değişim yaşanmaktadır.sanırım tip değiştırmede yaş sınırı yakında kalkacaktır. 777 uçmak üç sortilik iştir. karşı cıkanların düşümceleri kendilerini baglar üzülmeyin bu bir yanlış 1984 alınan bir idari tasarruftur.değişim değişim ..değişim ..ilerleme ilerleme...
  • Bazı arkadaşlar yabancı pilotlar 4 yıllık mı, YOK denkliği varmı vs. vs. yazmışlar. Kurallar sadece Türk pilotlar içindir. Yabancılar ise daima mükemmeldir. Biz türkler daima 2. sınıfızdır. İşte bu gerçeği bilen yönetimimiz yüksek ırktan gelen pilotları almalıdır.
  • Bu konuyu uçuş işletme önce kendi içinde çözmesi lazım. 2004-2005 yıllarında bir YK üyesi çözme teşebbüsünde bulundu. Adamı kara listeye aldılar. Bir ergenekoncu olmadığı kaldı. THY da yaş sınırını değiştirmek, yeni anayasa yapmaktan xordur.
  • Alınan bu yabancı pilotların ne kadarı 4 yıllık universite mezunu? Ve bu mezuniyetlerinin YÖK tarafından denkliği sağlanmış mıdır? Yanılmıyorsam ,THY tüzüğünde pilotlar için 4 yıllık üniversite zorunluluğu var.Eğer bu yabancı pilotlar universite mezunu degilse, TALPA alımların iptali icin yargıtayda dava açabilir
  • Mesleğine "ibadet duygusuyla" yaklaşan değerli Kaptanım, tip değiştirme kriterleri arasında yaş faktörünün bulunması çok anormal birşey değilki. Neticede bu iş belli bir eğitim ve deneyim sürecini gerektiriyor. Bu süre dolduğunda sizin emeklilik süreniz gelmiş hatta geçiyorsa, bu ne kadar verimli ve ekonomik olabilir? THY de bir hayır kurumu değil, netice itibariyle. Böylesine ekonomik kaygıları değerlendirmek durumunda. Diyorsunuzki, "madem öyle, niye o zaman 60 yaşındaki yabancıları alıyor?". E iyi de, o zaten bu tipteki uçağı uçurma hakkına sahip, bu pilota fazladan yapılacak herhangi bir eğitim yatırımı yok da, ondan alınıyor. Rabb'im bütün uçucularımızı, görevini sizin gibi "ibadet vecdi" ile yapanlardan eylesin inşallah...
  • Yönetim Kurulu Üyeleri' nin, dolayısıyla Sayın Hamdi TOPÇU' nun da DLR sınavına tabii tutulmasına dair konuşmaların aranızda vukuu bulduğu kulağıma gelmektedir. Bu tür yakışıksız düşünceler içerisinde bulunanları şiddetle kınıyorum.
  • HAYIR TÜRK HAVA YOLLARINDANIM SEN BULUNDUĞUN YERDE OTURMAYA DEVAM EDEBİLİRSİN SAYGILARIMAL

Türk Hava Yolları yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, THY'nin ilk Lviv uçuşu dolayısıyla gittiği Ukrayna'da AirportHaber ve Airport TV'ye konuştu...

Türk Hava Yolları'nın Ukrayna'nın Lviv kentine düzenlediği sefer nedeniyle Lviv'de bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, Türk gazetecilerle dün akşam bir yemek yedi.

Yemekte bulunan AirportHaber ve Airport TV muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Topçu, büyük gövdeli uçak ihalesi konusunda: "Büyük gövdeli uçak ihalesi konusunda "12 adet Boeing 777-300, 7 adet Airbus 330-300 uçağının anlaşmalarını yaptık. 2 yl içerisinde de teslim alacağız" dedi.

Hamdi Topçu, Lviv'de AirportHaber'e konuştuTürk Hava Yollar'nın gündeminde A380 var mı? sorusuna ise Topçu: "Şu anda ne uçağı alacağımız konusunda henüz karar vermiş değiliz. Yönetim Kurulu, kısa vadede yeni nesil büyük gövdeliler piyasaya çıkana kadar, önümüzdeki ihale yeni nesil 350 ve 787 uçaklarını kapsayacak. O uçakların teslimine kadar olan süreçte geniş gövdeli uçak alımlarını tamamladık. Onlar bir fırsat olarak düştü. İhale kapsamında alacağımız uçakları bir fırsat olarak değerlendirdik ve aldık" dedi.

Öte yandan Atatürk Havalimanı'ndaki rötarların yoğunluğuna da değinen Hamdi Topçu: "Atatürk Havalimanı'ndaki trafik durumu bizi ve diğer havayollarını da etkiliyor. Ulaştırma bakanlığı bunun üzerinde çalışıyo. Umarım kısa zamanda bir çözüm bulunur. Son zamanlardaki rötarların nedenlerini masaya yatırdık. Kısa zamanda bunların halledileceğini düşünüyoruz" dedi.

Yabancı pilot alımı konusuna ise Topçu: "Hindistan'dan kiraladığımız uçaklarda ilk 6 aylık dönemde biliyorsunuz onların pilotları uçtu. Bu geçiş döneminde bu kadar B777 pilotunun eğitilmesindense bi kısmının filoya dahil edilmesini daha akıllıca bulduk. Ve B777 kaptanlarının bir çoğunu Türk Hava Yolları olarak bünyemize kattık. Önümüzdeki günlderde böyle bir ihtiyaç olursa almaya devam ederiz ama şu anda böyle bir ihtiyaç görünmüyor" diyerek sözlerini tamamladı.

AirportHaber

Hamdi Topçu, Lviv'de AirportHaber'e konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bir zamanlar kaptanlar derdi ki " THY'na dışarıdan direkt kaptan almak, şirkete yapılabilecek en büyük ihanettir." Şimdi soruyorum onlara, bu duruma ne diyorsunuz hocam? diye. Diyorlar ki "Yönetimin takdiri, bize leblebi yemek düşer. Nasıl olsa gelenler sinyoritede altımdalar." Way canınaaaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ah şu pilotlar,hep kendi kuyularını kazarlar o kuyuya kendileri düşüncede başlarlar bağırıp,çağırmaya.Tip değiştirme yaşına itiraz eden kaptanlarımız bir zamanlar yönetimdeydi ama o zaman kendilerinin yaş problemleri yoktu ve kimi değerli kaptanların önünü hiç acımadan kestiler.Şimdi aynı pozisyondalar ve nasıl da çırpınıyorlar.Eeeee etme bulma dünyası işte.Yüce Allah'ım kimi cezaları daha diğer aleme göçmeden bu dünyada çıkarıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
öncelikle herkese iyi uçuşlar dilerim ben emekli bir thy kaptanıyım.tip değiştirme yaşı 310 lardan 340 gecerken iki arkadaşımazı 340 uçmaması için alınmıştır.ne yazıkki bu karar bazı arkadaşlarımazı cezalandırmak bazılarına mükafaat değil iltimas geçmek amaçı ile kullanılmıştır.bu durumdan çok kıymetli arkadaşlarımız olumsuz etkilenmiştir.bu anlamsız kuralı lütfen kaldırın.insanlar rahat etsınler 1987 de konulan bu kural 2009 yıllarda anlamını yıtırmiştir.bizim uçaklarımızda GPS FMS gibi şeyler yoktu modern düşününün herkese iyi uçuşlar mutlu inişler dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy de her türlü değişim yaşanmaktadır.sanırım tip değiştırmede yaş sınırı yakında kalkacaktır. 777 uçmak üç sortilik iştir. karşı cıkanların düşümceleri kendilerini baglar üzülmeyin bu bir yanlış 1984 alınan bir idari tasarruftur.değişim değişim ..değişim ..ilerleme ilerleme...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bazı arkadaşlar yabancı pilotlar 4 yıllık mı, YOK denkliği varmı vs. vs. yazmışlar. Kurallar sadece Türk pilotlar içindir. Yabancılar ise daima mükemmeldir. Biz türkler daima 2. sınıfızdır. İşte bu gerçeği bilen yönetimimiz yüksek ırktan gelen pilotları almalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu konuyu uçuş işletme önce kendi içinde çözmesi lazım. 2004-2005 yıllarında bir YK üyesi çözme teşebbüsünde bulundu. Adamı kara listeye aldılar. Bir ergenekoncu olmadığı kaldı. THY da yaş sınırını değiştirmek, yeni anayasa yapmaktan xordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Alınan bu yabancı pilotların ne kadarı 4 yıllık universite mezunu? Ve bu mezuniyetlerinin YÖK tarafından denkliği sağlanmış mıdır? Yanılmıyorsam ,THY tüzüğünde pilotlar için 4 yıllık üniversite zorunluluğu var.Eğer bu yabancı pilotlar universite mezunu degilse, TALPA alımların iptali icin yargıtayda dava açabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mesleğine "ibadet duygusuyla" yaklaşan değerli Kaptanım, tip değiştirme kriterleri arasında yaş faktörünün bulunması çok anormal birşey değilki. Neticede bu iş belli bir eğitim ve deneyim sürecini gerektiriyor. Bu süre dolduğunda sizin emeklilik süreniz gelmiş hatta geçiyorsa, bu ne kadar verimli ve ekonomik olabilir? THY de bir hayır kurumu değil, netice itibariyle. Böylesine ekonomik kaygıları değerlendirmek durumunda. Diyorsunuzki, "madem öyle, niye o zaman 60 yaşındaki yabancıları alıyor?". E iyi de, o zaten bu tipteki uçağı uçurma hakkına sahip, bu pilota fazladan yapılacak herhangi bir eğitim yatırımı yok da, ondan alınıyor. Rabb'im bütün uçucularımızı, görevini sizin gibi "ibadet vecdi" ile yapanlardan eylesin inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yönetim Kurulu Üyeleri' nin, dolayısıyla Sayın Hamdi TOPÇU' nun da DLR sınavına tabii tutulmasına dair konuşmaların aranızda vukuu bulduğu kulağıma gelmektedir. Bu tür yakışıksız düşünceler içerisinde bulunanları şiddetle kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HAYIR TÜRK HAVA YOLLARINDANIM SEN BULUNDUĞUN YERDE OTURMAYA DEVAM EDEBİLİRSİN SAYGILARIMAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000