03 Nisan 2013, Çarşamba 10:35:47

HAMDİ TOPÇU KOVBOY ŞAPKASINI TAKTI VE...

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki beşinci noktası olan Houston'ın büyük ilgi gördüğünü söyledi.
  • Şapka cidden yakışmış, resmen kovboy .. Deri elbiseler ile de at üstünde acımasız şerifi oynayabilir.,,, Helal sana başkanım... here you gooooo...
  • Durmak yok yola devam
  • nonstop istiyoz usagim... cay finduk ticareti baabinda
  • bademim rizeli uyanik patronum, gelince baksaydin, o havalimaninda yillik nerdeyse 100 milyon yolcu hareketi var. sadece united ordan gunde 800 e yakin sefer yapiyor. diger havayollarini bosver.ornek alacaksan ornek al iste.350 ucaktan bahsetmissin, o buyuklukteki filoyu yine rizeli bademlerle yonetirsin yuru ya kulum.
  • oldu olacak welcome to snt tropez diyelim
  • Karaib (Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzeyi) ülkelerine sefer başlatmadan önce mutlaka Miami'ye sefer başlatmak gerekiyor!!! Çünkü herkes biliyor ki bu ABD'nin bu bölgeye açılan hava kapısı Miami'dir. Burada büyük Latino nüfusu vardır. Çok sayıda zengin Türk ve Rus da burada emlak sahibidir. Burayı tercih etmek için bir sebep daha var, ABD büyük bir ülke ve bu ülkenin güneydoğusuna hitap eden bir havalimanına henüz uçuş yapılmıyor. Karaipler bölgesi için Miami'nin güçlü alternatifi ise şüphesiz Atlanta'dır. Dezavantajları ise her iki şehirde ittifak şirketlerinin hub'a sahip olmamaları.
  • izlanda, slovakya, estonya avrupa ülkesi değil mi :)
  • THY, tek kelime ile latin amerika uçuşları başladığında rekorları kıracağından eminim... en kısa zamanda uçuşlar başlasın
  • TOPÇU HAVA YOLLARI!!
  • iyi güzelde madem ab vizeleri kaldırmıyor neden sevgili müttefikiniz amerka ile kaldırmaz

Türk Hava Yolları’nın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki beşinci noktası olan Houston'da basınla bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Houston hattının büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde beşinci nokta olarak seçtiğimiz Houston hattının gerçekten isabetli seçilen bir hat olduğunu düşünüyorum. Çünkü şu an ileri rezervasyonlara baktığımız zaman ne denli isabetli bir karar verdiğimizi anlıyoruz. Şu anda ileri rezervasyonlar tamamen dolu durumda. Tabii ki doluluk oranının artmasını hedefliyoruz" dedi.

Houston'un Teksas eyaletinin en önemli şehri olduğunu belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Bu şehirde birçok uluslararası özellikte enerji petrol, medikal global şirketler bulunmakta. Bu şirketler de dünyanın birçok noktasında iş yapmaktadır. Türkiye, İstanbulumuz dünyanın birçok noktasında kesintisiz olarak ulaşım imkanı sunan önemli bir hub oldu. Bu hub neticesinde bugün ABD üzerinden Afrika ülkelerine en kolay bağlantıyı veriyor. Ortadoğu'ya en kolay bağlantıyı veriyor. Türk cumhuriyetlerine en kolay bağlantıyı veriyor. Aynı zamanda şu anda Türk Hava Yolları’nın altıncı ay itibariyle Avrupa'da uçmadığı ülke kalmayacak" diye konuştu.

Avrupa’nın 84 şehrine uçuşu bulunan THY'nin önümüzdeki aylardaki planları hakkında ise Topçu, "Uçmadığımız üç-dört ülke vardı. Bunlardan Litvanya, Malta, Lüksemburg gibi ülkeleri de artık İstanbul’a bağlıyoruz. Avrupa'da uçulmayan ülke kalmıyor" dedi.

Bununla birlikte yeni noktaları da düşündüklerini kaydeden Topçu, mevcut talebin çok yoğun olmasından ötürü, uçak kiralama yolunu seçtiklerini söyleyerek, "2013 içerisinde Mexico City, Havana, Venezuela, Kolombiya, ABD'den San Francisco'ya uçmak istiyoruz, Boston'a uçmak istiyoruz. Bunlar yönetim kurulunda alınan kararlar. Şu an 40'ı aşkın bir destinasyon sıra beklemekte. Bu destinasyonları uçaklarımızın gelişine göre İstanbul hubinin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

THY’nin hedeflerine değinen Hamdi Topçu, yeni uçuş noktalarının açılmasının arkasında çok fazla detaylı çalışma yattığını, ofis açılımlarından bürokratik engellere kadar birçok konunun gündeme gelmesinden ötürü, bu çalışmaların zaman aldığını belirtti. Ancak söz konusu Amerika'daki uçuşlar olduğunda, bu açıdan engellerin bulunmadığına dikkat çeken Topçu, "Hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nde bürokrasi diye bir engel yok. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki destinasyonlarımızı en kısa zamanda realize etmek istiyoruz çünkü ABD'deki trafik, dünya trafiğinin yarıdan fazlası şu anda sivil havacılıkta. Bu pastadan da pay almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

THY’nin başarısına da değinen Topçu, "2008'de koyduğumuz bu hedefleri, 2015 hedeflerini 2010'da yakaladık. Bu hedefleri sürekli revize ediyoruz. Türk Hava Yolları, dünya havacılığının çok üzerinde büyüme kaydetti. 2012 yılında yüzde 20 ile büyümeyi kapattık. 2013 yılında büyüme daha da artacak. Planımıza göre 2023 hedeflerimizi 2020'de çok rahat yakalıyoruz" dedi.

Yeni uçuş noktalarına paralel olarak uçak alım çalışmalarından bahseden THY Yönetim Kurulu Başkanı, filolarını geliştirme konusunda detaylı bilgi vererek, "Boing'den 2018 yılına kadar gelecek şekilde 20 tane 777 uçak sipariş ettik. Aynı şekilde Airbus'ın da 20 tane geniş gövde çift koridorlu A330-300 uçaklarından sipariş ettik. Geçtiğimiz günler dar gövde tek koridorlu uçaklardan da Airbus'a 117 tane uçak sipariş ettik. Bunların 4 tanesi 320 geri kalanın tamamı 321 uçaklarından oluşuyor. Tabii ki 2020 hedefine kadar ulaşacağımız uçak sayısı itibariyle bunlar değil. Arayışlarımız devam ediyor. 350 uçağa aşkın bir filoya sahip olmayı hedefliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

THY'nin 221 noktaya uçuşu bulunduğunu aktaran Hamdi Topçu, Londra'ya günde sekiz, New York'a günde üç sefer düzenlendiğini ve Chicago ile Los Angeles'e her gün uçuş bulunduğunu söyledi. Yeni başlayan ve yaklaşık 12 saat suren Houston uçuşları ise, Pazartesi, Salı, Cuma ve Cumartesi olmak üzere haftada dört kez olarak planlandı. Ancak 3 Temmuz 2013 tarihinden itibaren bu uçuşların Çarşamba ve Pazar günleri de dahil edilerek haftada altı güne çıkarılması kararı alındı.

Artan uçuş noktaları ve THY'nin başarısının Türkiye’nin başarısıyla bir paralellik gösterdiğine inandığını ifade eden Topçu, Türk basını ile bir araya geldiği toplantıda bu noktaya da dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Hükümetimizin siyasal alanda sağladığı başarı, ekonomide sağladığı başarı bize de yansıyor. Tabii ki istikrar her şeyin başı. İstikrarlı bir yönetim yetkin ve sorumlu bir yönetim. Bu Türk Hava Yolları’na sağlanmış durumda. Biz de bu verilen güvenin Türkiye’nin bu atmosferini çok iyi değerlendiriyoruz. Çünkü biz İstanbul’un ve Türkiye’nin potansiyelini kullanıyoruz. İstanbul ve Türkiye’nin bu potansiyeli olmasa bu başarının gelmesi mümkün değil."

THY'nin artık örnek bir hava yolu şirketi haline geldiğini vurgulayan Topçu, "Türk Hava Yolları artık taklit eden değil, taklit edilen hava yolu şirketi haline geliyor. Çünkü son on yılda bilançosunu karla kapatmış, herhangi bir devlet desteği olmadan uçakları alıyor, devlet garantisi yok. Tamamen bağımsız bir şekilde yönetiliyor, bütün ticari kaygılarla yönetiliyor. Bu yönetimin neticesinde de bu başarı geliyor" diye konuştu.

Kobe Bryant, Manchester United gibi büyük isimleri kendisiyle özdeşleştiren THY'nin reklam stratejisini de anlatan Topçu, "Biz uçağa bir yolcumuzu bir sefer bindirmek istiyoruz. İşte bu bir seferlik tanıtım için önemli tanıtım yüzlerinden faydalanıyoruz. Son yıllarda biliyorsunuz spor yönüyle ön plana çıktık. Futbol takımlarına sponsorluklarımız oldu, teniste oldu, basketbolda oldu. Kobe Bryant ile Amerika'da tanıtım faaliyetlerine başladık. Tabii ki bunların Türk Hava Yolları’nın marka değerine büyük katkısı oldu ve bu katkılar devam ediyor. Tabii ki hizmet ürünlerimizi yeniledikçe yeni yüzlere her zaman ihtiyaç olacaktır. Her an bir tanıtım fırsatı çıkabilir. Bunu da her an değerlendirmeye hazırız" ifadelerine yer verdi.
Basınla buluşmasının ardından Amerikalı ve Türk misafirlerin bulunduğu öğle yemeğine katılan Hamdi Topçu, burada Houston Belediye Başkanı Annise Parker'in hediyesi olan kovboy şapkasını kabul etti. Öğle yemeğine; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Houston Başkonsolosu Cemalettin Aydın, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Al Green ve Houston Havalimanı Direktörü Mario Diaz da katılarak Houston uçuşunun Türkiye ve Amerika için olan önemine dikkat çekti.

HAMDİ TOPÇU KOVBOY ŞAPKASINI TAKTI VE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Aman Allahım ~ 11 yıl önce
Şapka cidden yakışmış, resmen kovboy .. Deri elbiseler ile de at üstünde acımasız şerifi oynayabilir.,,, Helal sana başkanım... here you gooooo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyuk baskan ~ 11 yıl önce
Durmak yok yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rize houstın ~ 11 yıl önce
nonstop istiyoz usagim... cay finduk ticareti baabinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
bademim rizeli uyanik patronum, gelince baksaydin, o havalimaninda yillik nerdeyse 100 milyon yolcu hareketi var. sadece united ordan gunde 800 e yakin sefer yapiyor. diger havayollarini bosver.ornek alacaksan ornek al iste.350 ucaktan bahsetmissin, o buyuklukteki filoyu yine rizeli bademlerle yonetirsin yuru ya kulum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
filipinliye ~ 11 yıl önce
oldu olacak welcome to snt tropez diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pg10 ~ 11 yıl önce
Karaib (Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzeyi) ülkelerine sefer başlatmadan önce mutlaka Miami'ye sefer başlatmak gerekiyor!!! Çünkü herkes biliyor ki bu ABD'nin bu bölgeye açılan hava kapısı Miami'dir. Burada büyük Latino nüfusu vardır. Çok sayıda zengin Türk ve Rus da burada emlak sahibidir. Burayı tercih etmek için bir sebep daha var, ABD büyük bir ülke ve bu ülkenin güneydoğusuna hitap eden bir havalimanına henüz uçuş yapılmıyor. Karaipler bölgesi için Miami'nin güçlü alternatifi ise şüphesiz Atlanta'dır. Dezavantajları ise her iki şehirde ittifak şirketlerinin hub'a sahip olmamaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupa ~ 11 yıl önce
izlanda, slovakya, estonya avrupa ülkesi değil mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
latin amerikalı ~ 11 yıl önce
THY, tek kelime ile latin amerika uçuşları başladığında rekorları kıracağından eminim... en kısa zamanda uçuşlar başlasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"packer" ~ 11 yıl önce
evet esrar tasima rekorunu kimseye kaptirmayiz evell allah. bence suanki iki hat yeter güney amerika icin. gerisi bos. usa ve kanada da acilmasi gereken cok hat var daha.
... ~ 11 yıl önce
TOPÇU HAVA YOLLARI!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
iyi güzelde madem ab vizeleri kaldırmıyor neden sevgili müttefikiniz amerka ile kaldırmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000