22 Aralık 2015, Salı 12:40:17

Hamdi Topçu davayı kazandı

Gazetenin sahibi Arslan ile Ankara temsilcisi Özay, eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'ya "basın yoluyla hakaret" ettikleri gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi.
  • İyi de basın yoluyla hakaret nerede? Sözüm ona dindar müslüman adam sözüm ona kendi gibi birine 220 bin dolarlık! saat hediye ediyorsa bu tabii ki haber olur! Aklı başında ülkede olsa böyleleri anında görevden alınırlar haklarında da davalar açılır bizim gibi aklı başka yerinde olan ülkelerde de böyleleri sözüm ona bir lomma bir hırka derler ama al gülüm ver gülüm birbirlerini kalkındırırlar,hediyelere boğarlar,lüks arabalara binerler,lüks evlerde otururlar,ceplerini doldururlar !
  • Herkes tezgahında ne yapsınlar hayat burası birileri çok çalişir birileri onları yönetir yönetmek için çaba sarfeder kaydedeğer yolda budur Para için rahatlık için saygınlık için Boşuna dememişler gemisi ni yürütene kaptan ...
  • Her yerde bangır bangır hamdi topçu hakkında internette orda burda yazıldı çizildi Allah aşkına en baba gazete internet icad olduktan sonra kaç bin satıyor televizyon var radyo var hiçmi hamdi bey hakkında küfür var kuyruk acısı var çalıştırdığı personel var neler çevirdiğini yazan söyleyen var illa gazetemi kabahatli her yerde yazıldı mahkemelerimizi uyduruk işlerle meşgul etmeyelim işten atılan bir yığın kamu personeli var bırakalımda işe iade davası açsınlat bitmedi 400madencinin hakkını arasınlar nasıl bir dönemden geçiyor bu ülke.
  • Bu ülke , gerçekten hukukun ,adaletin olduğu ülke olsa hamdi efendi, aleyhine açılacak davalar yüzünden mahkemelerden çıkamaz!
  • Adamı rahat bırakmıyor ki nartis yapıda yer alanlar.THY Marka yapan H.T dir.Kimsa gocunmasın adam olsun THY bünyesine kaçtane şirket kurdu ve kaç kişi ekmek yiyor şuanki çalışanlar kimin sayesinde iş sahibi oldu. Yeni yönetim şuan Hamdi Bey'in kurmuş olduğu şirketlerin birini bile kuramaz diye düşünüyorum. 2023 hedefi bile şuan H.T nin vermiş olduğu targettir.
  • sayın ztk sen islamla siyaseti karıştırma yahudi isen içinde tut burası müslüman bir ülke hatırlatırım
  • Bu siralar reklamadyon yapiyor ama seni bir daha kapidan iceri sokmazlar:)
  • nedir bu siyasi islamcilarin pahali saat tutkusu anlamiyorum..
  • Türkiyede gazeteciler ellerinde kalem arkalarında patronları istedikleri kişileri ve kuruluşlara iftira atamazlar yalan haber yapamazlar, Türkiyedeki gazeteciler dünyanın en özgür gazetecileridir. Her istediklerine hakaret, şantaj, tehdit, aşağılama yaparlar arkalarında birileri vardır, talimatla yaparlar..mahkemeler bazen bu ahlaksız davranışlara ceza veriyor, para cezası bazende vermiyor.bence hapis cezası olmalıdır. Önce adam olmak vardır, sonra mesleğini ahlak kuralları çerçevesinde yaparsın.
  • böyle mi gündeme gelmeye çalışıyor acaba?

Gazetenin sahibi Arslan ile Ankara temsilcisi Özay, eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'ya "basın yoluyla hakaret" ettikleri gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi.

Taraf gazetesi sahibi Başar Arslan ile Ankara temsilcisi Hüseyin Özay'ın, gazetede yayımlanan bir haberde, eski Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya "basın yoluyla hakaret" ettikleri gerekçesiyle 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Topçu'nun avukatı Dilek Türemiş katıldı.

Avukat Türemiş, "Manevi tazminat şartları oluşmuştur. Davanın kabulünü istiyorum" dedi.

Hakim Kemal Gündüz, duruşmaya son verildiğini açıkladı.

Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret AŞ adına sahibi Başar Arslan ile Hüseyin Özay hakkındaki davanın kısmen kabulüne hükmeden mahkeme, sanıkların Topçu'ya, suç tarihi olan 21.07.2014'ten itibaren yasal faiziyle 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Dava

Hamdi Topçu, Taraf gazetesinin 21 Temmuz 2014 tarihli nüshasında "Saatini Hamdi abisi taktı" başlığıyla, "Maliye Müsteşarı Naci Ağbal'a 220 bin dolarlık saati THY Başkanı Hamdi Topçu'nun hediye ettiği ortaya çıktı. Topçu'nun sevdiği bürokratlara bu tip pahalı hediyeler gönderdiği öğrenildi" şeklinde yayımlanan haber nedeniyle manevi tazminat davası açmıştı.

Hamdi Topçu davayı kazandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

trajikomedi ! ~ 8 yıl önce
İyi de basın yoluyla hakaret nerede? Sözüm ona dindar müslüman adam sözüm ona kendi gibi birine 220 bin dolarlık! saat hediye ediyorsa bu tabii ki haber olur! Aklı başında ülkede olsa böyleleri anında görevden alınırlar haklarında da davalar açılır bizim gibi aklı başka yerinde olan ülkelerde de böyleleri sözüm ona bir lomma bir hırka derler ama al gülüm ver gülüm birbirlerini kalkındırırlar,hediyelere boğarlar,lüks arabalara binerler,lüks evlerde otururlar,ceplerini doldururlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Herkes tezgahında ne yapsınlar hayat burası birileri çok çalişir birileri onları yönetir yönetmek için çaba sarfeder kaydedeğer yolda budur Para için rahatlık için saygınlık için Boşuna dememişler gemisi ni yürütene kaptan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaştım bu işe ~ 8 yıl önce
Her yerde bangır bangır hamdi topçu hakkında internette orda burda yazıldı çizildi Allah aşkına en baba gazete internet icad olduktan sonra kaç bin satıyor televizyon var radyo var hiçmi hamdi bey hakkında küfür var kuyruk acısı var çalıştırdığı personel var neler çevirdiğini yazan söyleyen var illa gazetemi kabahatli her yerde yazıldı mahkemelerimizi uyduruk işlerle meşgul etmeyelim işten atılan bir yığın kamu personeli var bırakalımda işe iade davası açsınlat bitmedi 400madencinin hakkını arasınlar nasıl bir dönemden geçiyor bu ülke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dava ~ 8 yıl önce
Bu ülke , gerçekten hukukun ,adaletin olduğu ülke olsa hamdi efendi, aleyhine açılacak davalar yüzünden mahkemelerden çıkamaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avia ~ 8 yıl önce
Bildiğin varsa bu ülkenin savcıları var git onlara konus , burada mahkememisin yargıç mı ?
avia! ~ 8 yıl önce
adam kendince bir yorum yazmış illa senin gibi dalkavuğun biri maydanoz olacak mahkeme misin yargıç mısın diye soracak!
Cevaben ~ 8 yıl önce
Adamı rahat bırakmıyor ki nartis yapıda yer alanlar.THY Marka yapan H.T dir.Kimsa gocunmasın adam olsun THY bünyesine kaçtane şirket kurdu ve kaç kişi ekmek yiyor şuanki çalışanlar kimin sayesinde iş sahibi oldu. Yeni yönetim şuan Hamdi Bey'in kurmuş olduğu şirketlerin birini bile kuramaz diye düşünüyorum. 2023 hedefi bile şuan H.T nin vermiş olduğu targettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 8 yıl önce
sayın ztk sen islamla siyaseti karıştırma yahudi isen içinde tut burası müslüman bir ülke hatırlatırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatırlatırım! ~ 8 yıl önce
şakşakçılığını yaptıkların da yahudilerin en büyük ödüllerini aldılar şimdi rusya tehdit edince de yine bir zamanlar ilişkileri sözüm ona dondurdukları yahudiye yanaşıyorlar hatırlatırım!
Kanit goster ~ 8 yıl önce
Bu ulkenin musluman oldugu iddaasinda bulunanlara acayip guluyorum. Kanitiniz nerde? Aksi ispatlanana kadar, yani bu ulkenin nufusu 80 milyon ise, 79 milyonunun musluman oldugunu kabul ettigine dair bir belge veya arastirma sonucu elde edene ve peer-review'dan gecene kadar ben bu ulkenin musluman falan olmadigi antitezini kabul edecegim.
5 aydir yatiyor ~ 8 yıl önce
ERM tam 5 aydir yatiyor. 10 tane daha ucak almissin yerinde durduktan sonra kime ne fayda? SHGM isleri bilerek sarpa sardiriyor.
Zor ~ 8 yıl önce
Bu siralar reklamadyon yapiyor ama seni bir daha kapidan iceri sokmazlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
nedir bu siyasi islamcilarin pahali saat tutkusu anlamiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroty ~ 8 yıl önce
Türkiyede gazeteciler ellerinde kalem arkalarında patronları istedikleri kişileri ve kuruluşlara iftira atamazlar yalan haber yapamazlar, Türkiyedeki gazeteciler dünyanın en özgür gazetecileridir. Her istediklerine hakaret, şantaj, tehdit, aşağılama yaparlar arkalarında birileri vardır, talimatla yaparlar..mahkemeler bazen bu ahlaksız davranışlara ceza veriyor, para cezası bazende vermiyor.bence hapis cezası olmalıdır. Önce adam olmak vardır, sonra mesleğini ahlak kuralları çerçevesinde yaparsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
böyle ~ 8 yıl önce
böyle mi gündeme gelmeye çalışıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dava ~ 8 yıl önce
Adamın savunma hakkını kullanması mı sana battı yoksa bu haberin yapılması mı ? Yoksa zat-i alinize sorulmadı diye mi bu tafra ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000