20 Ekim 2012, Cumartesi 08:40:03

HACI SAY SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRDİ

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu Sunexpress'in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, dünya genelinde sıkıntılı bir dönem geçiren havacılık sektörünün, Türkiye'de biraz daha şanslı olduğunu söyledi.
  • almanyada kurulan şirkete akıp giden paralar nedeniyle personele zam ve vaad edilmiş bonuslar yatmıyor buna da bir açıklama yapmanızı tavsiye ederim.
  • bir siralama yapmak gerekirse ; 1. THY 2. Lufthansa 3. Condor 4. Pegasus 5. TUI Fly 6. Sky Airlines 7. SunExpress 8. Corendon 9. Onur cok zorda kalmadigim sürece Sunexpressle ucmamaya özen gösteriyorum
  • Sunexpress Son Yıl Tdan transfer ettiği Server Aydın ve Necdet Gürsoy'dansonra piyasada önemli bir yere gelecektir.Sunexpress acentesiyim,Necdet Beyin 2005 yılından sonra yaptığı atılım belli,ispatlanmış.Sunexpress'e katacağı çok şey var.Başarılar Sunexpresss
  • Ancak Hamdi Topçu Beyin Yönetim Kurulu Başkanı olan bir yerde çalışabilirdi. Bu şirketlerde vizyonmuş misyonmuş hepsi hikaye.. Profesyonellikten zaten dem vurmuyorlar çünkü emaresi yok şirketin tamamında. Yöneticileri de biliyor çok iyi bunu.. Almanlar bile çok yırtındı ama bir şey katamadı, çünkü almayınca bir şey verilemiyor yahuuu..
  • haci efendi bir zahmet thy na nasil girdigini nasil mudur oldugunu da aciklasana dini butun muslumansan!!!!!!
  • sektörel, finansal yorumları her zaman yerli yerinde, her zamanki gibi bir kaç adım sonrasını öngören bir strateji, umarız planlandığı şekilde ilerler...1541'de yazan arkadaşa İzmir'i ikinci base Sabiha Gökçen'i hub yapmayı planladıklarını açıkça belirtmiş, eleştiride orantısızlık var gibi
  • AVRUPADA SADECE ALMANYAYA YOGUNLASAN,ORDADA BIR TUR OPERATÖRÜNÜ ZENGIN EDEN,ALMANYADA HAVA LIMANLARINDA BÜRO AQCIP ORALARIDA SEYAHAT ACENTALARINA KIRALAYAN BIR SIRKETIN MÜDÜRÜ NE IS YAPAR KI ? ZATEN BASKALARINA VERMIS ONLAR YAPIYOR.YAKIT FIYATI ARTMISTA SADECE HAVACILARA MI ARTMIS ? OTOBÜSEDE ARTTI OTOYADA ARTTI.NE YANI INSANLAR BIR YERDEN BIR YERE ARTIK KOSARAKMI BISIKLETLEMI GIDIYOR ? AGABEYI THY BÜYÜYORUM DIYOR; BATIRMAK ICIN UGRASTIKLARI RAKIPLERI BÜYÜYORUM DIYOR .... YA SIZ ISI BILMIYORSUNUZ YADA BOL KESEDEN DAGITTIGINIZ ICIN ZARAR EDIYORSUNUZ.
  • BU MESAJİ MUHTEMELEN KENDİSİ YAZMİSTİR... İsim / Rumuz 20 Ekim 2012, Cumartesi 13:32:06 Sektordeki az sayida iyi insanlardan birisi, insanlarla ilgilenen dinleyen mutevazi, yeni binaniz sans getirsin.
  • Sunexpress ile uçmayi hiç sevmiyorum, her uçusta bir problem oluyor. Son 16 Temmuz Izmir- Zürih uçusunda 5 saat uçak bekledik. Zorda kalmazsam Sunexpress ile uçmamm...
  • Sunexpress in gelmiş geçmiş- ne yaptığı-ne yapacağı hala anlaşılmayan...şimdiye kadar yaptıklarını eline yüzüne bulaştırmış yöneticisi. Allah onun yönettiği şirkette çalışanları korusun-sabır versin.

Say, Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, haftada 286 tarifeli ve direkt uçuş düzenledikleri İzmir'i, Türkiye ve Avrupa arasındaki diğer ucuşları için bir aktarma merkezi haline getireceklerini belirtti.

İstanbul Sabiha Gökçen, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'dan gelen yolcuların İzmir'de aktarma yaparak Amsterdam, Basel, Berlin-Tegel, Düsseldorf, Dortmund, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Köln, Münih, Stuttgart, Viyana ve Zürih'e gidebileceklerini kaydeden Say, 2012-2013 kış tarifesinde Türkiye'den Avrupa'ya İzmir üzerinden haftada 219 bağlantılı sefer düzenleneceğini bildirdi.


Sunexpress'in Mart sonu başlayacak yaz döneminde İzmir'den iç hatlarda Elazığ, dış hatlarda da KKTC'ye uçmaşa başlayacağı bilgisini veren Say,

"İzmir'den en çok noktaya direkt uçuş yapan havayolu şirketiyiz. İzmir, Sunexpress'in iç ve dış stratejisinde önemli bir yere sahip, İzmir'i seviyoruz" dedi.

Bir gazetecinin sektöre ilişkin sorusu üzerine Say, dünya genelinde havacılık sektörünün sıkıntılı bir dönem geçirdiğini, bu durumun başlıca nedenleri arasında da yakıt fiyatlarının geldiğini ifade etti.

Yakıt fiyatlarının artık uçuş maliyetlerinin yüzde 40'ına ulaştığını dile getiren Say, "Dünya genelinde havacılık sektörü biraz sıkıntılı ancak biz Türkiye olarak biraz daha şanslı konumdayız" diye konuştu.

HACI SAY SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

çalışan ~ 11 yıl önce
almanyada kurulan şirkete akıp giden paralar nedeniyle personele zam ve vaad edilmiş bonuslar yatmıyor buna da bir açıklama yapmanızı tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
noyan sürmen ~ 12 yıl önce
bir siralama yapmak gerekirse ; 1. THY 2. Lufthansa 3. Condor 4. Pegasus 5. TUI Fly 6. Sky Airlines 7. SunExpress 8. Corendon 9. Onur cok zorda kalmadigim sürece Sunexpressle ucmamaya özen gösteriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noyan Sürmen ~ 12 yıl önce
Kriteri anlayamadım?Birinci sıra THY ve ikinci sıra LH ise,bu iki havayolunun %50 ortak olduğu SunExpress neden 7.sıra da?
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Kriter su , verilen tahahütlerin ne yazikki tutulamamasi ; son zamanlarda sunexpress ucaklari ne yazikki cok gecikme yasiyor, hatta ucaklar iptal ediliyor yolcularin haberi olmuyor havaalaninda magdur oluyor , birde yasanilan teknik arizalarda cabasi . bir kac yildir ucakta yapilan serviste cok kötülesti , iceceklerden para aliniyor,yemekler cok kötü, thy nin servisi arasinda daglar kadar fark var , birde sunexpress baglantili ucacak yolculari icin saatleri cok kötü yurtdisinda gelen yolcu baglantili ucagi icin bazen 8-9 saat transitte beklemek zorunda kaliyor . Thy ve LH ile ortak olunmasi demekki sirket yararina kullanilamiyor.
Yorumauz ~ 12 yıl önce
Sunexpress Son Yıl Tdan transfer ettiği Server Aydın ve Necdet Gürsoy'dansonra piyasada önemli bir yere gelecektir.Sunexpress acentesiyim,Necdet Beyin 2005 yılından sonra yaptığı atılım belli,ispatlanmış.Sunexpress'e katacağı çok şey var.Başarılar Sunexpresss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikrimce ~ 12 yıl önce
Ancak Hamdi Topçu Beyin Yönetim Kurulu Başkanı olan bir yerde çalışabilirdi. Bu şirketlerde vizyonmuş misyonmuş hepsi hikaye.. Profesyonellikten zaten dem vurmuyorlar çünkü emaresi yok şirketin tamamında. Yöneticileri de biliyor çok iyi bunu.. Almanlar bile çok yırtındı ama bir şey katamadı, çünkü almayınca bir şey verilemiyor yahuuu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aciklasana!!! ~ 12 yıl önce
haci efendi bir zahmet thy na nasil girdigini nasil mudur oldugunu da aciklasana dini butun muslumansan!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilgili ~ 12 yıl önce
sektörel, finansal yorumları her zaman yerli yerinde, her zamanki gibi bir kaç adım sonrasını öngören bir strateji, umarız planlandığı şekilde ilerler...1541'de yazan arkadaşa İzmir'i ikinci base Sabiha Gökçen'i hub yapmayı planladıklarını açıkça belirtmiş, eleştiride orantısızlık var gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACENTA ~ 12 yıl önce
AVRUPADA SADECE ALMANYAYA YOGUNLASAN,ORDADA BIR TUR OPERATÖRÜNÜ ZENGIN EDEN,ALMANYADA HAVA LIMANLARINDA BÜRO AQCIP ORALARIDA SEYAHAT ACENTALARINA KIRALAYAN BIR SIRKETIN MÜDÜRÜ NE IS YAPAR KI ? ZATEN BASKALARINA VERMIS ONLAR YAPIYOR.YAKIT FIYATI ARTMISTA SADECE HAVACILARA MI ARTMIS ? OTOBÜSEDE ARTTI OTOYADA ARTTI.NE YANI INSANLAR BIR YERDEN BIR YERE ARTIK KOSARAKMI BISIKLETLEMI GIDIYOR ? AGABEYI THY BÜYÜYORUM DIYOR; BATIRMAK ICIN UGRASTIKLARI RAKIPLERI BÜYÜYORUM DIYOR .... YA SIZ ISI BILMIYORSUNUZ YADA BOL KESEDEN DAGITTIGINIZ ICIN ZARAR EDIYORSUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress personeli ~ 12 yıl önce
BU MESAJİ MUHTEMELEN KENDİSİ YAZMİSTİR... İsim / Rumuz 20 Ekim 2012, Cumartesi 13:32:06 Sektordeki az sayida iyi insanlardan birisi, insanlarla ilgilenen dinleyen mutevazi, yeni binaniz sans getirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sunexpress ile uçmayi hiç sevmiyorum, her uçusta bir problem oluyor. Son 16 Temmuz Izmir- Zürih uçusunda 5 saat uçak bekledik. Zorda kalmazsam Sunexpress ile uçmamm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolki ~ 12 yıl önce
Sunexpress in gelmiş geçmiş- ne yaptığı-ne yapacağı hala anlaşılmayan...şimdiye kadar yaptıklarını eline yüzüne bulaştırmış yöneticisi. Allah onun yönettiği şirkette çalışanları korusun-sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000